IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

да, искаше ми се да поговорим за безрискови инвестиции тип "субсидийка да капи"
    и мисля да се флипвам
    няма сега да се занимваш и ти с глупости
    нали таралежът пее за 30/70 или 70/30 не помня как беше съотношението... дето лендлордовете мажат филията от двете страни
    ще жулиш наеми докато може и не е станало 'на всеки наемател евтина ипотечка'

после по кърищата...

в момента няма (или не ми е попадало скоро) изгодни големи парцели, на които да може да се развие нещо - изкупиха ги.. важно е и да ти е логистично удобно... преди години какви земи се предлагаха ....перфе ..ама кой да знае тогава..

ПП схемата с 'баберките' е най-устойчивия на кризи сегмент от рентиерството - стига да ти се занимава и харесва като бизнес - ще си върви и ще има пациенти.
    Last edited by bertram; 25.05.2025, 23:04.
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

мани тия глупости, а се разбери с Бони - според него мечките трябва да ичезнат и всички да купуват с ипотечки, че да няма наематели дето залудо да плащат скъпи наеми... това нещо направо зачерква твоят модел... ще ти търсим ниви.
      да, искаше ми се да поговорим за безрискови инвестиции тип "субсидийка да капи"
      и мисля да се флипвам
      препоръка е

Коментар

как да не разбрахме!?
        не вярвам на някой да не му е ясно

и му дължим уважение
        в никакъв случай презрение
        мани тия глупости, а се разбери с Бони - според него мечките трябва да ичезнат и всички да купуват с ипотечки, че да няма наематели дето залудо да плащат скъпи наеми... това нещо направо зачерква твоят модел... ще ти търсим ниви.

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Пак не разбрахме, жилище някога купувал ли си? "Купувал" е различно от "придобивал" (дарен), както и от "участие в покупко-продажба" (да прахосваш дареното)!

Иначе си тежкар в съветите към перонците - стойте си под наем и не се набутвайте. Вижте ме к'ви стекове ям и къф тузар съм по Чалгидики!

От друга страна, на такива като Краси, Юлката и теб се дължи бумът при наемите. Признавам го, но същевременно ви презирам.
          как да не разбрахме!?
          не вярвам на някой да не му е ясно

и му дължим уважение
          в никакъв случай презрение
          препоръка е

Коментар

ааа, значи "субсидийка да капе"
            като бях в 1-2-ра година аджемия (не че сега не съм) - радев ми викаше субсидията, а аз му виках 'дреме ми' - всъщност се оказва, че при правилен сетъп (не измама, а да си наредиш всичко като хората документално и тн) субсидията или ти плаща масрафа или ти остава горница ако си си платил вече масрафа. Ако можех да върна времето назад щях да си икономисам доста средства и чуденки, но като всяко ново нещо проба-грешка ... но за да извървъиш път от 10 000 крачки трябва да направиш първата - факт. По пътя се запознавам с какви ли не колеги земедлци и има много големи тарикати, които от нищо нещо правят... но и на тях им е коствало доста докато се изтарикатят.

лесно няма

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Повечето цоцат социал. Гастербайтери без образования. По-добре без такива в Бг.
              и са с индийски корени
              препоръка е

Коментар

оставаше и да не може да ги изброиш - нали това ти е смисълът на живота

да не говорим, че всеки, който е чел достатъчно дълго форума също може да изброи активите в могъщата ти имотна империя ))

и аз мога да ги изброя моите така на пръсти 28-30

от твоите какъв нетен доход имаш?

от моите само субсидията ми е към 35-40К ( не съм я смятал точно, че идва на части) + земеделската земя е освободена от данъци.
                от реклотата още 20тина (песимистична оценка, оптимистично към 40-50-60 ) та като цяло спокойно мога да кажа, че ако човек му се занимава има начин с инвестиция в ЗЗ да си докарва някакъв доход стига да не се вживява много. Но си има проба-грешка като всяко ново начинание... + трябва да си достатъчно луд да се намяткаш с малко пари за техника, че да не си зависим, НО имам приятели, които почти нямат техника, а си викат хора да им извършват услуги с техника...на някои тарикати добре им се получава, но не винаги.

само да ги броиш и накрая да вземеш от магазинчето един наем колкото да платиш данъците на останалото + да идеш с автобуса до станбул... не ми се струва сериозно лендлордстване.
                ааа, значи "субсидийка да капе"
                препоръка е

Коментар

от моите само субсидията ми е към 35-40К ( не съм я смятал точно, че идва на части) + земеделската земя е освободена от данъци.
                  от реклотата още 20тина (песимистична оценка, оптимистично към 40-50-60 ) та като цяло спокойно мога да кажа, че ако човек му се занимава има начин с инвестиция в ЗЗ да си докарва някакъв доход стига да не се вживява много. Но си има проба-грешка като всяко ново начинание... + трябва да си достатъчно луд да се намяткаш с малко пари за техника, че да не си зависим, НО имам приятели, които почти нямат техника, а си викат хора да им извършват услуги с техника...на някои тарикати добре им се получава, но не винаги.

само да ги броиш и накрая да вземеш от магазинчето един наем колкото да платиш данъците на останалото + да идеш с автобуса до станбул... не ми се струва сериозно лендлордстване.
                  Е, този път беше конкретен, което ми хареса!

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение

След час със сигурност ще пропише
                    Един друг варненски бек орева орталъка, че Бургас, като население бил 40% от населението на Варна, но имал 9 пъти по-малко обяви за наем. На този полуидиот, аз му казвам, че Бургас е 60% от населението на Варна. Олигофренът, явно всичко е учил, освен математика!

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Не го мога. Но мога да работя всичко в областта на машиностроенето, сигурността и преподаването.
                      Освен това, винаги мога да изброя имотите ми, които са НА МОЕ ИМЕ, ти нямаш такава възможност.

да не говорим, че всеки, който е чел достатъчно дълго форума също може да изброи активите в могъщата ти имотна империя ))

Last edited by bertram; 25.05.2025, 20:07.

Коментар

Да проектирам и пиша софтуер - лесно е със сигурност го можеш и ти

Не го мога. Но мога да работя всичко в областта на машиностроенето, сигурността и преподаването.
                        Освен това, винаги мога да изброя имотите ми, които са НА МОЕ ИМЕ, ти нямаш такава възможност.

Коментар

След час със сигурност ще пропише

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Това е интересно, аз между 1988г. и 1991г. работих като оператор на ЦПУ. Предлагаха ми работа в Западна Германия. На машини FANUC. Сега е добре платена и в България и по цял свят.Тапията си я притежавам. Мога да произвеждам детайли за полиграфски машини навсякъде, ти какво можеш?
                            .

Коментар

В същото време 450-500 хиляди българи живеят и работят(!) в Германия. Не живучкат като пенсионери, а работят за немската икономика.

на това му викат кон за кокошка.
                              Това е интересно, аз между 1988г. и 1991г. работих като оператор на ЦПУ. Предлагаха ми работа в Западна Германия. На машини FANUC. Сега е добре платена и в България и по цял свят.Тапията си я притежавам. Мога да произвеждам детайли за полиграфски машини навсякъде, ти какво можеш?
                              .

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Повечето цоцат социал. Гастербайтери без образования. По-добре без такива в Бг.
                                те че цоцат социал е факт, но да ти кажа баш нашите бачкат.. поне бай Мангау, а айшето е самотна майка, но има и много българи които си работят и си гледат там децата трайно устроени.

Въпросът е, че се размножават там, а тука идват разни на които им е скъпо в Испания, Португалия, Гърция ... с извинение ама прошляци по европейските стандарти.

Коментар

Working...
                                X