IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Пишман Investor Разгледай мнение

леки неточности:

1. цената за присъединяване не е 2-3 000 лв. (696 лв. към ЕРМ Запад и някой леФ за кабел от таблото до гаража)
    2. това, че е до ГРТ нищо не означава, може и да ти откажат увеличението на мощността
    Така де, ако си мизерник и искаш да минеш с 696 лв може и да получиш отказ. Срещу смешните 2000-3000 лв ще имаш трифазна партида. Близостта до ГРТ е +. 4 или 5 жилният кабел ще мине по най краткият път. Кабел с жило 6мм2 при трифазна инсталцация не струва малко пари и ако трябва да заобикаля частни имоти и се пуска само по общи части често пъти си е разход. Казвам ти го от личен опит. В момента тегля трасе 50 метра в посока. общо 400 метра рекордоман 10мм2 ( 4 жила към захранване на соларен инвертор и 4 жила от инвертор към потребител) И при това не трябва за калкулираме само цената на кабела, ами и монтаж, гофри, крепежи, диамантени пробивания и т.н.

Коментар

• В очакване на еврото: Жилищата в София поскъпват с рекордни темпове

https://www.economic.bg/bg/a/view/v-...kordni-tempove

Коментар

• Луна се разделя с имот за над 1 милион лева

https://www.flagman.bg/article/241722#google_vignette

Коментар

• Брокери: В Пловдив идват някакви хора отнякъде с торби с пари и ние се чудим как да им ги вземем

"Идват някакви хора отнякъде с едни торби с пари, ние се чудим как да им ги вземем. Дори продавачи, които убеждаваме да продават на определена цена и те не ни послушат, предлагат по-висока и успяват да продадат този имот – това дори нас ни изненадва. Тази психоза от предстоящата еврозона е първата причина. Втората причина е най-голямата развиваща се индустриална зона" - обясняват Стоянов и Антонов.

https://www.plovdiv24.bg/novini/plov...vzemem-2570433
          Last edited by unimog; 02.06.2025, 20:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
            ...Въпросните гаражи са с монофазни партиди 5 Kw, но са до ГРТ и има възможност срешу смешните 2-3000 лв да се прокара 3фазна партида 15 Kw.
            ...
            леки неточности:

1. цената за присъединяване не е 2-3 000 лв. (696 лв. към ЕРМ Запад и някой леФ за кабел от таблото до гаража)
            2. това, че е до ГРТ нищо не означава, може и да ти откажат увеличението на мощността
            Написаното по-горе е единствено и само лично мнение.

Коментар

• Успокоение за чакащите влакогонци: Криза ще има!

https://youtu.be/8xPvEYBDjak?si=8_rsurSjqF4FW_Kx

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Когато им писах преди 5 години че гаражите в Сидни Австралия са по 100К австралийски долара се смяха чакали които отдавна не са тук. Да свикват кво ги чака. Бг може и да е бедна, но модела стана ясен - съсредоточаване на масите в Сф и два-три града още. Ще има плач поне още 10 години.
                Колко пъти писах "купувайте, още не е късно"? И все още цените са приемливи. Тепърва предстои здравото поскъпване.

Коментар

• Първоначално изпратено от ockobocko Разгледай мнение
                  Здравейте,

Отдавна не съм писал. За ситацията с Home2U, ОББ не одобриха инвеститора. Не можах да тегля кредит и отказах да сключвам договор.

Като си исках капарото, като причина, че банката няма да ми отпусни кредит и нямам възможност да закупя апартамент и не мога да осъщства еднозначно условията си по договора.

Не искаха да го връщат, щото съм можел от друга банка да взема, обаче един приятел адвокат им прати покана за съд и набързо върнаха капарото.

Сега съм пред нова дилема. Утре ще купувам един тристаен на АКТ16 + 1 подземно паркомясто за 25,000 Евро.

Чудя се, дали си заслужава да изтегля 50,000 лв. по-голям кредит и да закупя допълнително още 1 подземно паркомясто като инвестиция.

Сградата е на ул. 761-ва до Парк Кукуряк. 50,000 лв. ще ми излизат 190 лв. на Месец за 30 години. Много приятели ми говорят, че е добра инвестиция.
                  Браво!

Относно второто парко място, не знам как сте с парите с половинката ти. Ако сте с добри заплати, купи второ паркомясто. Ако сте притеснени, не купувай. Не слушай хората, защото могат да те подведат.

Хоумтую са голяма агенция и правят много пари,

И самите брокери си купуват апартаменти с кредит.

Коментар

Миналата седмица един приятел купи 3 съседни подземни гаража в центъра на Сф. Аз му ги предложих. Бих ги купил, но към момента жената не иска да инвестираме в гаражи. Цената няма да я обявя, не е малка, въпреки че намалиха доста за 3 гаража.

Моето виждане по въпроста за гаражи с ток в СФ е следното: скоро безплатното паркиране на електрички в СФ ще приключи. Ще се купуват все повече електрички, които няма къде да се зареждат и паркират. Гараж с ток ще стане диаманд!

Ще попоскъпнат синята и зелена зона, ще има и червена. Като нищо скоро 5-10 лв/час.

Въпросните гаражи са с монофазни партиди 5 Kw, но са до ГРТ и има възможност срешу смешните 2-3000 лв да се прокара 3фазна партида 15 Kw.
                    Идеално за зарядни за електрички.

Парко места без ток, вода и канал според мен са пари хвърлени на вятъра.
                    нямаш ли решаващ глас в инвестициите
                    препоръка е

Коментар

Миналата седмица един приятел купи 3 съседни подземни гаража в центъра на Сф. Аз му ги предложих. Бих ги купил, но към момента жената не иска да инвестираме в гаражи. Цената няма да я обявя, не е малка, въпреки че намалиха доста за 3 гаража.

Моето виждане по въпроста за гаражи с ток в СФ е следното: скоро безплатното паркиране на електрички в СФ ще приключи. Ще се купуват все повече електрички, които няма къде да се зареждат и паркират. Гараж с ток ще стане диаманд!

Ще попоскъпнат синята и зелена зона, ще има и червена. Като нищо скоро 5-10 лв/час.

Въпросните гаражи са с монофазни партиди 5 Kw, но са до ГРТ и има възможност срешу смешните 2-3000 лв да се прокара 3фазна партида 15 Kw.

Когато им писах преди 5 години че гаражите в Сидни Австралия са по 100К австралийски долара се смяха чакали които отдавна не са тук. Да свикват кво ги чака. Бг може и да е бедна, но модела стана ясен - съсредоточаване на масите в Сф и два-три града още. Ще има плач поне още 10 години.
                      Last edited by bulgarian lev; 02.06.2025, 12:50.
                      Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                        Над 5600 души, живели в чужбина, са се заселили във Варненско за година

https://dnes.dir.bg/varna/nad-5600-d...nsko-za-godina

А, един биткон измамник какви ги плещи, нЕма ора а, хахахаха
                        Всеки ме пита не продавам ли къщето на 3 етажа в Албена. До цени не стигаме, казвам НЕ, ела питай пак догодина.
                        Last edited by bulgarian lev; 02.06.2025, 12:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
                          Американски пенсионери налитат на имоти в Бургас – плащат по 100 000 долара кеш

https://www.flagman.bg/article/351811

Щото са усетили дебелия хубавец отвъд океана, а при нас макар и политически мутренска държава скоро парите ще си бъдат законно на мутрите и сме ЕС и ЕЗ. Така е, няма читав начин да притежаваш 10 млн долара...цитат от Реймънд Чандлър.

Коментар

• Над 5600 души, живели в чужбина, са се заселили във Варненско за година

https://dnes.dir.bg/varna/nad-5600-d...nsko-za-godina

А, един биткон измамник какви ги плещи, нЕма ора а, хахахаха

Коментар

• Американски пенсионери налитат на имоти в Бургас – плащат по 100 000 долара кеш

https://www.flagman.bg/article/351811

Коментар

• Първоначално изпратено от ockobocko Разгледай мнение
                                Здравейте,

Чудя се, дали си заслужава да изтегля 50,000 лв. по-голям кредит и да закупя допълнително още 1 подземно паркомясто като инвестиция.

Коментар

Working...
                                X