IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

4-5 кубика водоплътен бетон колко са?

на мен друго ми прави впечатление - в района се продават доста къщи... та ако си купил да си гледаш кефа - грижи нямаш, но ако си купил с цел инвестиция, бизнес - мисля, че няма да ти е лесно.
    Повечко кубици ми се виждат и има изградено подземно помещение като бункер за помпата, а отделно и разходите по труда.
    Цялата тема тръгна от какво последно съм купил. Не е купувана с цел инвестиция, и идеята беше да е семейна къща, която да се ползва, но плана се промени и когато съм готов, и ако я отдам под наем ще видя как е. Знам, че има недостиг на имоти под наем в този сегмент. Всеки, който е виждал имота го харесва и като влезе вътре ме пита това къща за гости ли е?
    Иначе има да се продават, но огромна част не стават.
    Има един комплекс Геша Вю, в който ми харесва и там къщите се продават за 140€ хил.
    Last edited by Kris_; 02.05.2025, 01:19.

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Под гредоред се разбира плочата между първия и втория етаж да е от дървени греди с наковани върху тях дъски, а не покрива да ти е с дървена конструкция. Банките подобни имоти НЕ приемат за обезпечение за ипотека още по- малко извън големите градове.- в условията им за кредит пише че се приема за обезпечение ново строителство, епк, панел и масивна къща и даже повечето пишат в големи градове и областни центрове. Отскоро почнаха да дават ипотека за сглобяеми къщи, но при по- високо самоучастие и пак искат да има бетона основе, което при " възрожденския 100 годишен гредоред" няма как да го направиш. Единственото което ме спира да ти предложа по- висока сума за бас е абсурда който видях преди месец как на един приятел му оцениха ваканционен двустаен апартамент на акт 14 в Созопол на 120% от пазарната оценка( явно строителя или инвеститора има яки връзки или в банката или при оценителите) от банка ДСК и му финансираха на 100% покупката. Единственото което ми изглежда логично в неговия случай е че освен че няма други кредити и той и жена му изкарват добри пари и се осигуряват на пълни доходи+ имат 2 наследствени тристайни епк- та в Стрелбище до Южния парк, та при пълна отговорност в кредита отговарят с цялото си имущество и затова са им отпуснали кредита с обезпечение ваканционния имот в Созопол на акт 14 при тези условия. Та и при теб има вариант да е подобен случая. Иначе казваш предишния собственик е взел къщата за 50 хиляди евра, правил е ремонти, гипсокартони, бани, обзавеждане облагородявал е двора, направил е басеин и 10 години след това ти я е продал с 50 000 евро горница- звучи логично
      Точно така е, с дебели дървени греди между първия и втория етаж и е с дюшаме връху тях, само в едната спалня сложих SPC винил върху дюшамето, а предишния собственик я е смъкнал от €135 хил. на €100 хил., за да я продаде бързо, поради неприятна случка със съпругата му и рязкото влошаване на здравето му. Бил е възрастен англичанин, който е искал това да му е последния дом, но житейската му ситуация се е променила. Мебелите, които са оставили около половината са много хубав дървен масив и няма да се учудя, ако са си ги домъкнали от острова.
      В договора за ипотеката е записано, че обезпечението е имота.
      Банката, която финансира при мен беше УниКредит.
      ДСК по официална политика изобщо не се занимават, ако е полумасивна конструкция, но ако е масивна е според зависи локация, състояние на сградата и клиент. Има места около градовете където самата земя се оценява скъпо, което е важен фактор за вземане на решение за банките.
      Last edited by Kris_; 02.05.2025, 03:37.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Ходил съм, дава ти банкова сметка доооста преди сделката. По време на сделка проверява за задължения (само продавача). Аз нотариус, който да приема 8000 лв в брой не съм виждал.
        Кола даже не можеш да купиш без да е в брой.
        Има някакви промени, които уж се правят, за да ги задължат да минава всичко през дигитални релси. Аз бих искал да може с ПОС терминал. Даже ще платя с кредитна карта да си взема кешбека.
        Last edited by Kris_; 02.05.2025, 01:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kris_ Разгледай мнение

Преди 10 години когато е правена реновацията при покупката от предишния собственик е била 50 000€
          Свиквайте с тези цени. Само за направата на басейна са излети 10 тона бетон.
          Под гредоред се разбира плочата между първия и втория етаж да е от дървени греди с наковани върху тях дъски, а не покрива да ти е с дървена конструкция. Банките подобни имоти НЕ приемат за обезпечение за ипотека още по- малко извън големите градове.- в условията им за кредит пише че се приема за обезпечение ново строителство, епк, панел и масивна къща и даже повечето пишат в големи градове и областни центрове. Отскоро почнаха да дават ипотека за сглобяеми къщи, но при по- високо самоучастие и пак искат да има бетона основе, което при " възрожденския 100 годишен гредоред" няма как да го направиш. Единственото което ме спира да ти предложа по- висока сума за бас е абсурда който видях преди месец как на един приятел му оцениха ваканционен двустаен апартамент на акт 14 в Созопол на 120% от пазарната оценка( явно строителя или инвеститора има яки връзки или в банката или при оценителите) от банка ДСК и му финансираха на 100% покупката. Единственото което ми изглежда логично в неговия случай е че освен че няма други кредити и той и жена му изкарват добри пари и се осигуряват на пълни доходи+ имат 2 наследствени тристайни епк- та в Стрелбище до Южния парк, та при пълна отговорност в кредита отговарят с цялото си имущество и затова са им отпуснали кредита с обезпечение ваканционния имот в Созопол на акт 14 при тези условия. Та и при теб има вариант да е подобен случая. Иначе казваш предишния собственик е взел къщата за 50 хиляди евра, правил е ремонти, гипсокартони, бани, обзавеждане облагородявал е двора, направил е басеин и 10 години след това ти я е продал с 50 000 евро горница- звучи логично

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

брокераз,
            битона на кУбици се смята
            Не знам колко са кубиците, но знам колко материал е бил купен за направата.
            Излят е с бетоновоз. На полупълен капацитет е около 10 тона товаримост.
            Last edited by Kris_; 02.05.2025, 05:09.

Коментар

е, то аз съм мишок
              Ти си друг тип мишок.

Коментар

бетерчо, ти на нотариус одил ли си
                та те само в брой взимат
                на тях все не им работи пос терминала
                Ходил съм, дава ти банкова сметка доооста преди сделката. По време на сделка проверява за задължения (само продавача). Аз нотариус, който да приема 8000 лв в брой не съм виждал.

Коментар

Преди 10 години когато е правена реновацията при покупката от предишния собственик е била 50 000€
                  4-5 кубика водоплътен бетон колко са?

на мен друго ми прави впечатление - в района се продават доста къщи... та ако си купил да си гледаш кефа - грижи нямаш, но ако си купил с цел инвестиция, бизнес - мисля, че няма да ти е лесно.
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

битона на кУбици се смята
                    Last edited by X_Y; 02.05.2025, 00:31.
                    препоръка е

Коментар

Защо в брой? Кой нотариус приема в брой? Я покажи бележка.
                      Милен Матеев в гр. Дряново. Може да дискутираш въпроса с него.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Майсторът си е майстор
                        е, то аз съм мишок
                        Last edited by X_Y; 02.05.2025, 00:30.
                        препоръка е

Коментар

бетерчо, ти на нотариус одил ли си
                          та те само в брой взимат
                          на тях все не им работи пос терминала
                          препоръка е

Коментар

Плащането при нотариуса беше в брой. Под 10 хил. лв не са длъжни да бъде с банков превод.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena2024 Разгледай мнение

Сега влизането в еврото може да даде пауза. Но почнат ли да раздават кредити за гредореди …и цената да е 100 000 …
                              Last edited by keep_calm; 01.05.2025, 22:54. Причина: фиксиран цитат

Коментар

тия цитати така се объркаха
                                че за момент си помислих, че крис чака майстора с новата му прическа
                                дали е подходящ момента да тегля една майна
                                Майсторът си е майстор
                                Last edited by X_Y; 02.05.2025, 00:30.

Коментар

Working...
                                X