IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Бояна, Княжево или Драгалевци са квартали на София, даже Мрамор и Волуяк са по-ценни от незаконен строеж в ГузГеографиево
    Обаче хората с малко пари купуват точно в запустели села около София и си пътуват с кола. И точно там има потенциал, защото могат да работят дистанционно и да си отглеждат плодове и зеленчуци в двора.

В "Бригада нов дом" една самотна майка беше купила 100-годишно училище. И те й го стегнаха и стана супер.

Коментар

• Четири основни фактора увеличават цените на жилищата ᐉ Новини от Fakti.bg - Имоти | ФАКТИ.БГ

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Понякога точно така се получава - хората си правят криви сметки.

Обаче има хора, купили къщи в Бояна, Княжево или Драгалевци. И са ги стегнали във времето. И си ги харесват и си ги ползват.

Отделно по обяви вървят скъпо. Една вила излиза колкото 2 апартамента, а ремонтът й е стар, от 90-те години или от 2000 г. и ще трябват още пари от новия купувач. Има и запустели къщи от НРБ, които също се предлагат на високи цени.
        Бояна, Княжево или Драгалевци са квартали на София, даже Мрамор и Волуяк са по-ценни от незаконен строеж в ГузГеографиево

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

икономията - майка на мизерията

първо вместо хубав апартамент, за по-еФтинко си купуваш недовършен строеж на една туба бензин от София (ама си слагаш газ!)

после излиза, че пълното довършване и узаконяване е двойно на покупката, съответно се свиваш на 1 етаж

сметките за ток за строежа са солени и решаваш да минеш на солари, ама ти искат кинти и правиш самоделка

оказва се че без батерии няма сми, а те по-скъпи от самоделката, затуй слагаш некви боклуци

паркирането в София ти излиза солено и решеваш да земеш електричка втора ръка

въвеждат платено паркиране и за електричките, а батериите втора ръка се скапват. новите са по-скъпи от колата

__________________________________________________ _____________________

като теглиш чертата си пропилял живота си в мизерии, а и парите си също
          Понякога точно така се получава - хората си правят криви сметки.

Обаче има хора, купили къщи в Бояна, Княжево или Драгалевци. И са ги стегнали във времето. И си ги харесват и си ги ползват.

Отделно по обяви вървят скъпо. Една вила излиза колкото 2 апартамента, а ремонтът й е стар, от 90-те години или от 2000 г. и ще трябват още пари от новия купувач. Има и запустели къщи от НРБ, които също се предлагат на високи цени.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

това ми беше мисълта
            не е ли по-добре нова батерия от тези б грейд погорелци
            икономията - майка на мизерията

първо вместо хубав апартамент, за по-еФтинко си купуваш недовършен строеж на една туба бензин от София (ама си слагаш газ!)

после излиза, че пълното довършване и узаконяване е двойно на покупката, съответно се свиваш на 1 етаж

сметките за ток за строежа са солени и решаваш да минеш на солари, ама ти искат кинти и правиш самоделка

оказва се че без батерии няма сми, а те по-скъпи от самоделката, затуй слагаш некви боклуци

паркирането в София ти излиза солено и решеваш да земеш електричка втора ръка

въвеждат платено паркиране и за електричките, а батериите втора ръка се скапват. новите са по-скъпи от колата

__________________________________________________ _____________________

като теглиш чертата си пропилял живота си в мизерии, а и парите си също

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

И в Атина, и в Букурещ поскъпват. Забележи, и в Атина и Гърция...а цените да не говорим. Любимото на Ботича Чалкидики е с много високи цени в кръчми и нощувки в сравнение с квото беше.
              Аз на чалкидики не съм одил никога - сал по островчетата и Атина. Аааа един път бях на върха на единия ръкав - много яко и скъпичко беше. Иначе цените в гръчко от ковид насам са общо взето по 2. Сал тока не са им го вдигали. И в ирландия не е по добре положението. Там яко ги маризят с тока, газа. Ние ще сме следващите. макс 2027 ще е 50 стинки
              Last edited by bota156; 05.06.2025, 07:44.
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от Тео Разгледай мнение
                Колеги, връщам темата за цените на имотите. Според мен не е реалистично да се очакват по-високи цени на имотите от тези в Гърция и Румъния при равнопоставени геополитически и инфраструктурни условия на градовете ни, дори напротив. Очаквам цените в Атина и Букурещ, чисто пазарно да останат по високи оттези в София, предвид разликата в икономическото развитие. Лично аз не бих инвестирал в реципрочен по местоположение имот в София, който е по-скъп.
                И в Атина, и в Букурещ поскъпват. Забележи, и в Атина и Гърция...а цените да не говорим. Любимото на Ботича Чалкидики е с много високи цени в кръчми и нощувки в сравнение с квото беше.
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

бетерчо, разглезил си се.
                  Аз там дет има тоци - не барам....

Коментар

това ми беше мисълта
                    трябва да ги тестваш за реален капацитет, нещо дето НИКОЙ не прави, Мерят едно съпротивление и лепят етикета

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Задължителни са батериите. 50% от консумацията ти е от батерията. За домашно ползване както и да го въртиш сутрин и вечер ти е половината консумация а тогава слънце няма. 15кв батерия от 100% в 6 вечерта до 8 сутрин пада на 55-60%, Зимата би трябвало да падне до 15-20%. Април като беше студа 1 ден въпреки че зареждах през нощта в 21ч стигнах до 10% и ползвах и дневен ток от енергото. Досега само 1 път се случи и 7 пъти зареждане на нощна тарифа. Април 19лв сметка, май ще е макс 5-6. От 168 за март и обичайно 100лв през лятото с пестене - сега хабим на воля . От 400-450 лятото ще мина на 600-700квч.
                      Колко ще изкарат е божа работа. Има някои за 4г нямат никаква деградация, има и с надути за хвърляне след няколко месеца. Има и втаци дето да дефектни още от китай и за нищо не стават - 1/3 капацитет вадят.
                      това ми беше мисълта
                      препоръка е

Коментар

имам място, но и време още имам до солар

да пишеш как е с тия батерии
                        щото малко ме съмнява тая работа
                        Задължителни са батериите. 50% от консумацията ти е от батерията. За домашно ползване както и да го въртиш сутрин и вечер ти е половината консумация а тогава слънце няма. 15кв батерия от 100% в 6 вечерта до 8 сутрин пада на 55-60%, Зимата би трябвало да падне до 15-20%. Април като беше студа 1 ден въпреки че зареждах през нощта в 21ч стигнах до 10% и ползвах и дневен ток от енергото. Досега само 1 път се случи и 7 пъти зареждане на нощна тарифа. Април 19лв сметка, май ще е макс 5-6. От 168 за март и обичайно 100лв през лятото с пестене - сега хабим на воля . От 400-450 лятото ще мина на 600-700квч.
                        Колко ще изкарат е божа работа. Има някои за 4г нямат никаква деградация, има и с надути за хвърляне след няколко месеца. Има и втаци дето да дефектни още от китай и за нищо не стават - 1/3 капацитет вадят.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Опъване на кабел от таблото до паркомястото/гаража, монтаж на табло и зарядна станция е около 100 лв/ч.
                          бетерчо, разглезил си се.
                          препоръка е

Коментар

за какво точно слагане става дума тук?
                            тия слагачи да не са от занаята, че 100лв на час!??
                            Опъване на кабел от таблото до паркомястото/гаража, монтаж на табло и зарядна станция е около 100 лв/ч.

Коментар

• Първоначално изпратено от Тео Разгледай мнение
                              Колеги, връщам темата за цените на имотите. Според мен не е реалистично да се очакват по-високи цени на имотите от тези в Гърция и Румъния при равнопоставени геополитически и инфраструктурни условия на градовете ни, дори напротив. Очаквам цените в Атина и Букурещ, чисто пазарно да останат по високи оттези в София, предвид разликата в икономическото развитие. Лично аз не бих инвестирал в реципрочен по местоположение имот в София, който е по-скъп.
                              смехурко, с каква цел върщаш темата към имоти, което не можеш да купиш?
                              изобщо, с каква цел се подвизаваш с по 1 мнение в темите
                              не е въпрос, отговор е
                              препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

имаш ли място вече има решения които са изгодни при всякакво потребление. Може за 6000 да се направи да си помагаш до 80% от сметките. Реално батерията ти е най-скъпото. Ако си я правиш сам с грейд Б клетки като си ги подбереш да са с еднакъв капацитет от 2 пъти повече може и 1000лв да ти излезе - 15€ 280Ач. Един познат си поръча - ще видим как са и ако стават и аз ще си правя сам батерия за 1к вместо 3
                                имам място, но и време още имам до солар

да пишеш как е с тия батерии
                                щото малко ме съмнява тая работа
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X