IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Доста неща си купил, но не трябваше да продаваш през 2017 г.

Ще разкажеш ли за 3-те апартамента, коя година ги купи, на каква цена и как успя да събереш парите,
    С пари от заплата съм купил само колите и къщата на груб строеж за 30к лева. А вземах повече от президентите Стоманов и Първанов през цялото им царуване
    Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

И кво е било през комунизма?
      Всеки един си е взел/построил НОВА КЪЩА, апартамент и вила
      Сега всеки си е взел КРЕДИТ - ипотечен, потребителски и бърз.
      Баща ми с учителска заплата е купил 2 НОВИ КОЛИ. ЧИСТАК БЪРСАК НОВИ от мототехника. 2 НОВИ АПАРТАМЕНТА - тухлен и панелка.
      Аз уж с голяма заплата, че и бизнесмен се водя (от 97-ма имам фирма) и 3 таралясника нов внос на 10+ години. 3 стари 50г апартамента и една къща на тухли пак на 20 години
      Доста неща си купил, но не трябваше да продаваш през 2017 г.

Ще разкажеш ли за 3-те апартамента, коя година ги купи, на каква цена и как успя да събереш парите,

Коментар

Баща ми с учителска заплата е купил 2 НОВИ КОЛИ. ЧИСТАК БЪРСАК НОВИ от мототехника. 2 НОВИ АПАРТАМЕНТА - тухлен и панелка.
        Аз уж с голяма заплата, че и бизнесмен се водя (от 97-ма имам фирма) и 3 таралясника нов внос на 10+ години. 3 стари 50г апартамента и една къща на тухли пак на 20 години
        и е купил апартаментите със суха пара от заплата, без кредит от ДСК, нали?

айде стига приказки от 1001 нощ

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Повечето днешни не си дават сметка какво е било в онези времена с комунистически порядки, как се е придобивало жилище изобщо, особено в столицата, жителство, ограничения, как са си строили къщи сами по села и градове.
          Сега им дай да ръсят мозък и да продават имоти некупени от тях самите, ма май целят дъната, а за покупка изобщо не може и дума да става.
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Повечето днешни не си дават сметка какво е било в онези времена с комунистически порядки, как се е придобивало жилище изобщо, особено в столицата, жителство, ограничения, как са си строили къщи сами по села и градове.
            Сега им дай да ръсят мозък и да продават имоти некупени от тях самите, ма май целят дъната, а за покупка изобщо не може и дума да става.
            +1

Има хора, които са успели да бият системата тогава. И да купят 1-2 жилища без проблем преди 1990 г.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
              Еуфорията на имотния пазар ще продължи поне до края на 2026 г.

https://www.bloombergtv.bg/a/17-v-ra...raya-na-2026-g

Ай, честито на перонаЧеканье му е майката...
              Пълни глупости, всички знаем до коя година ще продължи...

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Ами - потвърждава се разбирането, че няколко поколения купуват (трупат) имоти, покъщнина и пари (за нови имоти и покъщнина), но животът не е безкрайност... И точно тогава идва "новото" поколение, което никога не е купувало със спечелени от него пари - и почва да "усвоява", "осребрява" ... и т.н. - изобщо - да преразглежда инвестициите на своите предци - в една посока - намаляването им...

Е, как човек, който продава - да обоснове своите действия? Разбира се - ще дава акъл как се "инвестира" - чрез пари и имоти, натрупани от родителите...

Трансформирайте, консолидирайте, осребрявайте..., сега се живее и сега се харчи натрупаното от дедите!

Казано по друг начин: "След мен - и потоп!"

..........

Иначе - братът ще излезе по-инвеститор: купил е жилище в Германия (преди години, когато цените бяха много по ниски!), а Евго си ги държи... на влог, но постоянно "осребрява"/продава - и така "бори" инфлацията! ..., в същото време - "търси" и постоянно го изумяват нови високи цени за все по-лошо качество имоти!

Ама той си има "философия": има още много за "трансформиране, осребряване и консолидация"!

В тоя живот - трупаното от бащата, когото - незнайно защо майката не го уважава за неща, които сега Евго споделя за жените (бивша учителка, която бащата е довел в София - очевидно момичето от едно време също се е борило - със зъби и нокти - за жителство в столицата И ЗА ИМУЩЕСТВО!)... Разбира се - всичко се връща (и Евго сега се оплаква - колко комерсиални били дамите..., ами - не може да бъде продадено и похарчено!

Как не каза една хубава дума за СВОЯ БАЩА!
                Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Еуфорията на имотния пазар ще продължи поне до края на 2026 г.

https://www.bloombergtv.bg/a/17-v-ra...raya-na-2026-g

Ай, честито на перона​​​​​​​Чеканье му е майката...

Коментар

интересно е че петрола пада. А очаквам поне 100$
                    Чекане му е майката:

https://www.investor.bg/a/538-pazari...-ot-dve-godini
                    Цената на петрола е напът да отбележи най-резкия си седмичен спад от две години*

И двата основни контракта се насочват към седмично поевтиняване от около 12%

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

имам усещането, че башата на евго не се е чувствал много добре в това семейство
                      както и дядо му, преди него

Ами - потвърждава се разбирането, че няколко поколения купуват (трупат) имоти, покъщнина и пари (за нови имоти и покъщнина), но животът не е безкрайност... И точно тогава идва "новото" поколение, което никога не е купувало със спечелени от него пари - и почва да "усвоява", "осребрява" ... и т.н. - изобщо - да преразглежда инвестициите на своите предци - в една посока - намаляването им...

Е, как човек, който продава - да обоснове своите действия? Разбира се - ще дава акъл как се "инвестира" - чрез пари и имоти, натрупани от родителите...

Трансформирайте, консолидирайте, осребрявайте..., сега се живее и сега се харчи натрупаното от дедите!

Казано по друг начин: "След мен - и потоп!"

..........

Иначе - братът ще излезе по-инвеститор: купил е жилище в Германия (преди години, когато цените бяха много по ниски!), а Евго си ги държи... на влог, но постоянно "осребрява"/продава - и така "бори" инфлацията! ..., в същото време - "търси" и постоянно го изумяват нови високи цени за все по-лошо качество имоти!

Ама той си има "философия": има още много за "трансформиране, осребряване и консолидация"!

В тоя живот - трупаното от бащата, когото - незнайно защо майката не го уважава за неща, които сега Евго споделя за жените (бивша учителка, която бащата е довел в София - очевидно момичето от едно време също се е борило - със зъби и нокти - за жителство в столицата И ЗА ИМУЩЕСТВО!)... Разбира се - всичко се връща (и Евго сега се оплаква - колко комерсиални били дамите..., ами - не може да бъде продадено и похарчено!

Как не каза една хубава дума за СВОЯ БАЩА!

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

когато ми потрябва
                        когато имам яснота какво да правя с него
                        когато имам възможност
                        когато видя перспектива
                        когато другите продават (предимно)

със сигурност не бих купил, че видите ли всички останали купуват (ярко жълт светофар)
                        искам по-често да пишеш в темата
                        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение

Ако баща ти не беше купувал апартаменти, вили и друга жилищна площ - щеше да "трансформираш и консолидираш" - НО в някой друг живот.

имам усещането, че башата на евго не се е чувствал много добре в това семейство
                          както и дядо му, преди него
                          препоръка е

Коментар

Дори по време на скъпи цени, като днес, може човек да си трансформира собствеността и да я консолидира.

Ако баща ти не беше купувал апартаменти, вили и друга жилищна площ - щеше да "трансформираш и консолидираш" - НО в някой друг живот.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
                              остави ги гладните нотариуси
                              кажи, кога би купил имот

когато ми потрябва
                              когато имам яснота какво да правя с него
                              когато имам възможност
                              когато видя перспектива
                              когато другите продават (предимно)

със сигурност не бих купил, че видите ли всички останали купуват (ярко жълт светофар)
                              това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

По тази логика, може един мъж да работи по въпроса и когато жена му чака бебе или са решили да живеят заедно, да изтегли един кредит и да купи апартамент.
                                Ако ти е по силите - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Каква е алтернативата, да се завираш по квартири с растящо дете и парите да изтичат на вятъра по наеми?

Коментар

Working...
                                X