Първоначално изпратено от Evgo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
И кво е било през комунизма?
Всеки един си е взел/построил НОВА КЪЩА, апартамент и вила
Сега всеки си е взел КРЕДИТ - ипотечен, потребителски и бърз.
Баща ми с учителска заплата е купил 2 НОВИ КОЛИ. ЧИСТАК БЪРСАК НОВИ от мототехника. 2 НОВИ АПАРТАМЕНТА - тухлен и панелка.
Аз уж с голяма заплата, че и бизнесмен се водя (от 97-ма имам фирма) и 3 таралясника нов внос на 10+ години. 3 стари 50г апартамента и една къща на тухли пак на 20 години
Ще разкажеш ли за 3-те апартамента, коя година ги купи, на каква цена и как успя да събереш парите,
Коментар
-
И кво е било през комунизма?
Баща ми с учителска заплата е купил 2 НОВИ КОЛИ. ЧИСТАК БЪРСАК НОВИ от мототехника. 2 НОВИ АПАРТАМЕНТА - тухлен и панелка.
Аз уж с голяма заплата, че и бизнесмен се водя (от 97-ма имам фирма) и 3 таралясника нов внос на 10+ години. 3 стари 50г апартамента и една къща на тухли пак на 20 години
айде стига приказки от 1001 нощ
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Повечето днешни не си дават сметка какво е било в онези времена с комунистически порядки, как се е придобивало жилище изобщо, особено в столицата, жителство, ограничения, как са си строили къщи сами по села и градове.
Сега им дай да ръсят мозък и да продават имоти некупени от тях самите, ма май целят дъната, а за покупка изобщо не може и дума да става.
Аз уж с голяма заплата, че и бизнесмен се водя (от 97-ма имам фирма) и 3 таралясника нов внос на 10+ години. 3 стари 50г апартамента и една къща на тухли пак на 20 годиниНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Повечето днешни не си дават сметка какво е било в онези времена с комунистически порядки, как се е придобивало жилище изобщо, особено в столицата, жителство, ограничения, как са си строили къщи сами по села и градове.
Сега им дай да ръсят мозък и да продават имоти некупени от тях самите, ма май целят дъната, а за покупка изобщо не може и дума да става.
Има хора, които са успели да бият системата тогава. И да купят 1-2 жилища без проблем преди 1990 г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеЕуфорията на имотния пазар ще продължи поне до края на 2026 г.
https://www.bloombergtv.bg/a/17-v-ra...raya-na-2026-g
Ай, честито на перонаЧеканье му е майката...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
Ами - потвърждава се разбирането, че няколко поколения купуват (трупат) имоти, покъщнина и пари (за нови имоти и покъщнина), но животът не е безкрайност... И точно тогава идва "новото" поколение, което никога не е купувало със спечелени от него пари - и почва да "усвоява", "осребрява" ... и т.н. - изобщо - да преразглежда инвестициите на своите предци - в една посока - намаляването им...
Е, как човек, който продава - да обоснове своите действия? Разбира се - ще дава акъл как се "инвестира" - чрез пари и имоти, натрупани от родителите...
Трансформирайте, консолидирайте, осребрявайте..., сега се живее и сега се харчи натрупаното от дедите!
Казано по друг начин: "След мен - и потоп!"
..........
Иначе - братът ще излезе по-инвеститор: купил е жилище в Германия (преди години, когато цените бяха много по ниски!), а Евго си ги държи... на влог, но постоянно "осребрява"/продава - и така "бори" инфлацията!..., в същото време - "търси" и постоянно го изумяват нови високи цени за все по-лошо качество имоти!
Ама той си има "философия": има още много за "трансформиране, осребряване и консолидация"!
В тоя живот - трупаното от бащата, когото - незнайно защо майката не го уважава за неща, които сега Евго споделя за жените (бивша учителка, която бащата е довел в София - очевидно момичето от едно време също се е борило - със зъби и нокти - за жителство в столицата И ЗА ИМУЩЕСТВО!)... Разбира се - всичко се връща (и Евго сега се оплаква - колко комерсиални били дамите..., ами - не може да бъде продадено и похарчено!
Как не каза една хубава дума за СВОЯ БАЩА!
Сега им дай да ръсят мозък и да продават имоти некупени от тях самите, ма май целят дъната, а за покупка изобщо не може и дума да става.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Еуфорията на имотния пазар ще продължи поне до края на 2026 г.
https://www.bloombergtv.bg/a/17-v-ra...raya-na-2026-g
Ай, честито на перонаЧеканье му е майката...
Коментар
-
интересно е че петрола пада. А очаквам поне 100$
https://www.investor.bg/a/538-pazari...-ot-dve-godini
Цената на петрола е напът да отбележи най-резкия си седмичен спад от две години*
И двата основни контракта се насочват към седмично поевтиняване от около 12%
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
имам усещането, че башата на евго не се е чувствал много добре в това семейство
както и дядо му, преди него
Ами - потвърждава се разбирането, че няколко поколения купуват (трупат) имоти, покъщнина и пари (за нови имоти и покъщнина), но животът не е безкрайност... И точно тогава идва "новото" поколение, което никога не е купувало със спечелени от него пари - и почва да "усвоява", "осребрява" ... и т.н. - изобщо - да преразглежда инвестициите на своите предци - в една посока - намаляването им...
Е, как човек, който продава - да обоснове своите действия? Разбира се - ще дава акъл как се "инвестира" - чрез пари и имоти, натрупани от родителите...
Трансформирайте, консолидирайте, осребрявайте..., сега се живее и сега се харчи натрупаното от дедите!
Казано по друг начин: "След мен - и потоп!"
..........
Иначе - братът ще излезе по-инвеститор: купил е жилище в Германия (преди години, когато цените бяха много по ниски!), а Евго си ги държи... на влог, но постоянно "осребрява"/продава - и така "бори" инфлацията!..., в същото време - "търси" и постоянно го изумяват нови високи цени за все по-лошо качество имоти!
Ама той си има "философия": има още много за "трансформиране, осребряване и консолидация"!
В тоя живот - трупаното от бащата, когото - незнайно защо майката не го уважава за неща, които сега Евго споделя за жените (бивша учителка, която бащата е довел в София - очевидно момичето от едно време също се е борило - със зъби и нокти - за жителство в столицата И ЗА ИМУЩЕСТВО!)... Разбира се - всичко се връща (и Евго сега се оплаква - колко комерсиални били дамите..., ами - не може да бъде продадено и похарчено!
Как не каза една хубава дума за СВОЯ БАЩА!
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
когато ми потрябва
когато имам яснота какво да правя с него
когато имам възможност
когато видя перспектива
когато другите продават (предимно)
със сигурност не бих купил, че видите ли всички останали купуват (ярко жълт светофар)
препоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
Ако баща ти не беше купувал апартаменти, вили и друга жилищна площ - щеше да "трансформираш и консолидираш" - НО в някой друг живот.
както и дядо му, преди негопрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Дори по време на скъпи цени, като днес, може човек да си трансформира собствеността и да я консолидира.
Ако баща ти не беше купувал апартаменти, вили и друга жилищна площ - щеше да "трансформираш и консолидираш" - НО в някой друг живот.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнениеостави ги гладните нотариуси
кажи, кога би купил имот
когато ми потрябва
когато имам яснота какво да правя с него
когато имам възможност
когато видя перспектива
когато другите продават (предимно)
със сигурност не бих купил, че видите ли всички останали купуват (ярко жълт светофар)
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
По тази логика, може един мъж да работи по въпроса и когато жена му чака бебе или са решили да живеят заедно, да изтегли един кредит и да купи апартамент.
- 2 Харесвания
Коментар
Коментар