Първоначално изпратено от nradev1111
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
и?
то из цяла София къде имаше градника/ поляна се застрои.
после какво?
имам преки наблюдения върху оборотите на топ търговски обекти в ОК2 - еми много нови тули, но не може да се каже, че има бум в оборотите.
вървят с темпове на 'стари квартали', което води до естествения извод, че качеството и количеството обитатели на квартала не е нарастнало пропорционално с трупането на тули.
това не е изненада предив факта, че строителството бумти с темпове доста по-бързи от ръста на икономиката.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнениеБерджо хич не е посетил ОК2 , около метростанция, за да не познае този Южен квартал изобщо! Панелките изобщо не се виждат на фона на нови сгради.Всички до една са довършени с акт 16.
то из цяла София къде имаше градника/ поляна се застрои.
после какво?
имам преки наблюдения върху оборотите на топ търговски обекти в ОК2 - еми много нови тули, но не може да се каже, че има бум в оборотите.
вървят с темпове на 'стари квартали', което води до естествения извод, че качеството и количеството обитатели на квартала не е нарастнало пропорционално с трупането на тули.
това не е изненада предив факта, че строителството бумти с темпове доста по-бързи от ръста на икономиката.
Last edited by bertram; 14.03.2025, 21:53.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
е, защо
полезни съвети раздава
макар и непоискани
ОК 2 е неузнаваем , застроен с ново, само идиот може да разпознае квартала!Last edited by Bailor; 14.03.2025, 20:53.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
Послушай берджо. После той ще те съветва да четеш и да се развиваш в квартирата.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Все едно да послушаш дявола! Да не те дари с жилище!
полезни съвети раздава
макар и непоисканипрепоръка е
Коментар
� -
Послушай берджо. После той ще те съветва да четеш и да се развиваш в квартирата.
Коментар
� -
- 1 like
Коментар
� -
товят опит с имоти в строеж би бил полезен за колегата, но усещам, че искаш и други да се нашият.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ockobocko Разгледай мнениеЗа сега съм дал само 4000 лв. стоп капаро. При подписване на предвартиелен договор ще платя и комисионната на брокера.
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение
Ти ходил ли си скоро в ОК2, около метростанциите, та да видиш кое колко е актуално?
няма лошо - даже гледах един имот там, НО цените за които говори колегата по-долу са високи за ОК2Last edited by bertram; 14.03.2025, 16:16.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Може да преговаря със строителя, но като ги знам какви са, не са склонни на компромиси. Ако строи бързо, Акт 15 може да е след няколко месеца.
Аз съм намерил в моя квартал голям панелен апартамент от 80-те години, с 5 отделни стаи и 3 балкона за 208 000 евро, до метро. Много е подходящ за семейство и колегата ще може да се пребори за него. Не е в Овча Купел, но и там има такива. И си струва, заради голямата площ.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
само риска който поема с това зелено в не толкова актуална локация струва много повече от тези 4000
след миналата криза по кварталите имаше сума недостроени (зае.ани) сгради, някои ги довършиха 10г след срока, а някои още нямат акт16
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Факт. Кухня си трябва обаче, щото е за гъзарияа за 10 000 лева кухня - ми по-скоро двойно и то ако не е лукс
Само в уреди могат да му отидат повече.
Очко, слушай хората и не се занимвай с глупости - купи си готов апартамент. Аз лично мразя панелаци и ЕПК-та, но ако намериш 15-20-годишен блок, т.е. строен след 2005, скачай смело - вече са им минали всички слягания (да, това забравихме да го споменем - всички нови сгради слягат и стените, дето си дал една торба пари за тях, се напукват), a от друга страна това са изцяло изолирани сгради с нови тръби и т.н., т.е. не панелената кочина, в която и да си направиш твоят апартамент като луксозна кръпка, съседът отгоре може да е мизерник и да те наводнява заради стари тръби, например.
С две думи - или намери нов балък, на когото да шитнеш капарото, или помоли строителя, или просто ги преживей. 4000 лева не са нищо на фона на огромната сума, която ти предстои да дадеш и да живееш в жилище оттук нататък. А и ще ги избиеш само с периода, в който ще плащаш и наем, и заем, ори това многократно. Но пък парите са си твои, както и желанието да се набуташ
след миналата криза по кварталите имаше сума недостроени (зае.ани) сгради, някои ги довършиха 10г след срока, а някои още нямат акт16
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Факт. Кухня си трябва обаче, щото е за гъзарияа за 10 000 лева кухня - ми по-скоро двойно и то ако не е лукс
Само в уреди могат да му отидат повече.
Очко, слушай хората и не се занимвай с глупости - купи си готов апартамент. Аз лично мразя панелаци и ЕПК-та, но ако намериш 15-20-годишен блок, т.е. строен след 2005, скачай смело - вече са им минали всички слягания (да, това забравихме да го споменем - всички нови сгради слягат и стените, дето си дал една торба пари за тях, се напукват), a от друга страна това са изцяло изолирани сгради с нови тръби и т.н., т.е. не панелената кочина, в която и да си направиш твоят апартамент като луксозна кръпка, съседът отгоре може да е мизерник и да те наводнява заради стари тръби, например.
С две думи - или намери нов балък, на когото да шитнеш капарото, или помоли строителя, или просто ги преживей. 4000 лева не са нищо на фона на огромната сума, която ти предстои да дадеш и да живееш в жилище оттук нататък. А и ще ги избиеш само с периода, в който ще плащаш и наем, и заем, ори това многократно. Но пък парите са си твои, както и желанието да се набуташ
За тези пари може да изучиш 2-ма студента държавна поръчка в България,
Коментар
�
Коментар