IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
    Има брутална дефлация. Трябва да си брутален олигофрен да не го виждаш. Сега, защо при брутална дефлация имотите у нас продължават да катерят е друга бира. Ако помислиш, може и да се сетиш. Свързано е с по-горното.
    Така е.
    Брутален олигофрен трябва да си да виждаш дефлация при постоянно увеличаваща се валутна маса.

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
      софия е много хубав град
      но ако не си роден тук
      не можеш да го оцениш
      Точно така е. А най - е хубаво е в момента. 4 празнични дни и селяндурите си отидоха по родните си места. София е приказка.
      Спокойна, чиста, тиха. Няма трафик, пролетта разпукна и птичките пеят:-) Може да ги чуеш не само в парковете ами и в малките улички.

Коментар

• [QUOTE=Selena2024;n4265025]
        Първоначално изпратено от andrei_k Разгледай мнение

Не че нещо ама “Меден рудник” не беше ли все пак квартал на Бургас?
        може човека да е мобилен
        тая седмица у варна
        другата у рудник
        ...меден рудник
        Last edited by ratten; 19.04.2025, 21:57.
        препоръка е

Коментар

• [QUOTE=andrei_k;n4265019]
          Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Що, Варна да не е оградена с бодлива тел от останалата част на България? Само варненци ли купуват? Лично познавам един даскал от Силистра. Взе си бонуса за пенсиониране и веднага се премести във Варна. Купи си гарсониерка клетият пенсионер.

Кога ще се "пукне балонът" обясних пределно просто няколко поста по-надолу. Няма да стане тази година със сигурност. Малко вероятно е и следващата. В сегашната обстановка, не виждам как някой ще позволи гръцки сценарий. По-скоро ще ходим ня 50-годишни ипотеки.

... иначе личното ми мнение е, че Варна е кочина.

Не знам какво толкова и харесват на Варна миналата седмица бях командировкa, ходихме да хапваме в Хепито 5 маси бяха заети,даже сервитьорката ни пита дали ще сме готови след час,като очаквах запазване на маси,но нямаше никой след нас.После към 19.30ч се разходих по центъра пълно "мъртвило" 10 човека на кръст. Вчера ходих в "мизерния" Меден рудник разходих се яко градинки за децата, организация за паркирането, хипермаркети,вярно нищо особено,но повече ми хареса.
          Не че нещо ама “Меден рудник” не беше ли все пак квартал на Бургас?

Коментар

• Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение
            Да разбирам чу си купил в София и Пловдив и имаш ваканционен имот в Созопол? Браво! Не мисля че Варна е в по лошо състояние от София. Наложи ми се да обиколя почти цяла Европа с кола. И не, не видях по мърляв и неугледен град от София. Изключвам уличките в центъра, където има приятни заведения, например. Всичко останало е леш, а цените са като във Виена. Цигани просяци мигранти и психично болни не ги споменавам. Места като лъвов мост, сточна гара, подуяне, кварталите.. няма такъв ужас. ЖП гара, превърната в кенеф с наркомани и луди, които серат по стълбите. Каква софия ви гони бре…Варна с ужасен трафик, я пак си помисли като го сравниш с други места
            софия е много хубав град
            но ако не си роден тук
            не можеш да го оцениш

варна също е хубав град
            но местното и приходящото от селата наоколо природонаселение е тотал щета
            препоръка е

Коментар

• Наивните туристи не са особено очаровани от Варна- https://100dorog.ru/club/stories/24712/ Имаше и случай наемателка във Варна да продаде на няколко души апартамента на хазяйката, след което се отпрашила в Елада. А ето и класиката Столипиново-веселие https://nbalanchak.livejournal.com/10281692.html
              Last edited by Кисимов; 20.04.2025, 13:13.

Коментар

• [QUOTE=terziеv;n4264996]

Що, Варна да не е оградена с бодлива тел от останалата част на България? Само варненци ли купуват? Лично познавам един даскал от Силистра. Взе си бонуса за пенсиониране и веднага се премести във Варна. Купи си гарсониерка клетият пенсионер.

Кога ще се "пукне балонът" обясних пределно просто няколко поста по-надолу. Няма да стане тази година със сигурност. Малко вероятно е и следващата. В сегашната обстановка, не виждам как някой ще позволи гръцки сценарий. По-скоро ще ходим ня 50-годишни ипотеки.

Не знам какво толкова и харесват на Варна миналата седмица бях командировкa, ходихме да хапваме в Хепито 5 маси бяха заети,даже сервитьорката ни пита дали ще сме готови след час,като очаквах запазване на маси,но нямаше никой след нас.После към 19.30ч се разходих по центъра пълно "мъртвило" 10 човека на кръст. Вчера ходих в "мизерния" Меден рудник разходих се яко градинки за децата, организация за паркирането, хипермаркети,вярно нищо особено,но повече ми хареса.

Коментар

• Да разбирам чу си купил в София и Пловдив и имаш ваканционен имот в Созопол? Браво! Не мисля че Варна е в по лошо състояние от София. Наложи ми се да обиколя почти цяла Европа с кола. И не, не видях по мърляв и неугледен град от София. Изключвам уличките в центъра, където има приятни заведения, например. Всичко останало е леш, а цените са като във Виена. Цигани просяци мигранти и психично болни не ги споменавам. Места като лъвов мост, сточна гара, подуяне, кварталите.. няма такъв ужас. ЖП гара, превърната в кенеф с наркомани и луди, които серат по стълбите. Каква софия ви гони бре…Варна с ужасен трафик, я пак си помисли като го сравниш с други места
                  Last edited by Minaiivan; 19.04.2025, 15:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от Minaiivan Разгледай мнение
                    Извини ме tepix, колко имота си купил и отдаваш под наем във Варна? Не се заяждам, питам?
                    0.

Както и всички мои познати, приятели, колеги, роднини и който още се сетя. Имоти в София - колкото искаш, в Пловдив, в села около София, дори ваканционни малко под и над Бургас ... но 0 за Ванра. А кой толкова купува в град в презастрояване, ужасен трафик, нисък стандарт? Че и основните строежи са на 30 минути в задръствания дори от гадните плажове.

Коментар

• Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

Във Варна реално средната заплата е няма и 1500 лв. - води се 1700 по статистика, но медианата отива на към 1.5, като махнем висшите чиновници, съдии и прочее.

Крайно недостатъчно за този бум. Още по-трагичното е, че имотите за под наем са практически равен брой с тези на София.

Въобще Варна е първото място, откъдето ще пукне балона, когато и да е това. По данни на НСИ е качил едва 3 хил. души за година за сметка на 11-те хил. в Пловдив, при 2 пъти повече имоти под наем, които сами по себе си са 4 пъти над ръста на населението.

Още по-култово е да видиш, че във Варна се отдават 9 (!!!) пъти повече имоти, отколкото в Бургас.

Last edited by terziеv; 19.04.2025, 14:47.

Коментар

• Извини ме tepix, колко имота си купил и отдаваш под наем във Варна? Не се заяждам, питам?
                        Last edited by Minaiivan; 19.04.2025, 14:39.

Коментар

Ти сериозно го написа това?

Високи заплати + лесни кредити -> ръст на имотите
                          За да отидат надолу трябва и двете да ги няма. Ако само едното отпадне, ще имаме плато.
                          Във Варна реално средната заплата е няма и 1500 лв. - води се 1700 по статистика, но медианата отива на към 1.5, като махнем висшите чиновници, съдии и прочее.

Крайно недостатъчно за този бум. Още по-трагичното е, че имотите за под наем са практически равен брой с тези на София.

Въобще Варна е първото място, откъдето ще пукне балона, когато и да е това. По данни на НСИ е качил едва 3 хил. души за година за сметка на 11-те хил. в Пловдив, при 2 пъти повече имоти под наем, които сами по себе си са 4 пъти над ръста на населението.

Още по-култово е да видиш, че във Варна се отдават 9 (!!!) пъти повече имоти, отколкото в Бургас.

Коментар

• Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение

.
                            там където навлизат големите пари - дребните спекуланти трябва да бягат

Коментар

Не, по-скоро милиардерите ще изкупуват цели блокове, цели села. И празни да ги държат, дреме им на гуя. А милиардерите се увеличават със страшни темпове. И няма какво да си правят парите.
                              Напълно възможно е фондое да изкупуват блокове и квартали и да ги управляват на едро .
                              Знае се че голяма част от инвестициите на фондовете са с възвращаемост малко над нулата , защото управляват стотици милиарди .
                              Та както казваш , не си знаят парите и им е все таят че ще ги дават на символечен наем и дори да сключат договори с големи производители и фирми където да живеят работниците им .

Така че фондовете едва ли ще търпят дребни наемодатели да им се пречкат .

Коментар

• Първоначално изпратено от corner Разгледай мнение

инфлацията е при тухлите - защото тече презапасяване с жилищна площ

не ми е ясна напълно идеята - сякаш следващата петилетка няма да се строи , както и по-следващата
                                Добре, ще опитам да обясня защо водата е мокра.

Имаме дефлация при потребителските стоки - и трилионер да си, не можеш да изядеш един милион хляба, да си купиш два милиона айфона, да почиваш и да харчиш едновременно на Бали и на Малдивите. ОБАЧЕ, нищо не ти пречи да си купиш 5 имения, 10 вили, стотици хиляди декари земеделска земя, остров си купуват някои.

Тука идва мястото и на идиотското вангуване, че демографията е зле и затова имотите ще падат. Не, по-скоро милиардерите ще изкупуват цели блокове, цели села. И празни да ги държат, дреме им на гуя. А милиардерите се увеличават със страшни темпове. И няма какво да си правят парите.

Още веднъж - дефлацията е брутална, но активите се качват. Всъщност дефлацията и по-скоро мерките за борба с нея са причина за допълнително покачване на цената на имотиту. Мерките са печатане. Отчаяно печатане като за последно. За да се избегне това, което пише за Голямата депресия в учебника за 11 клас - криза на свръхпроизводството.

Коментар

Working...
                                X