If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Вече 7 години гори и прегаря пазарЯ. В момента не е много хубаво, така, че си е съвсем на хубаво. Кога ще се извиниш пред всички понижители? Не ти ли писна ратко да те подбъзиква?
остави кафето
имотният пазар в момента прегаря
много хубаво не е на хубаво.
Вече 7 години гори и прегаря пазарЯ. В момента не е много хубаво, така, че си е съвсем на хубаво. Кога ще се извиниш пред всички понижители? Не ти ли писна ратко да те подбъзиква?
Звучиш като озлобен трол на хранилка при боко-тиквата и Дебелянчо Беевски.
Забрави Путин. Как не ви омръзна едно и също ве. Брокери, тролове, хранилки, десет години и от тогава насам, 100 процента ъп. То пък бива спрелташка работа, ама чак пък. Най-хубаво стори накавръка, ама вие още 10 години ще виете срещу луната.
Политиците създадоха цяла система, която включва банки, вестници , телевизии, канали по социалните мрежи, строителни компании и брокери, които работят за да се изперат едни кинти..
Въпреки лошата демография, ми се струва, че дори след 20-30 г ще има клиенти за евтини наеми в София. Но в малките провинциални градове (като Павликени, Ловеч и Габрово) ще е тихо.
Преди няколко дни говорих с брокер на НИ, който ми беше бивш колега. И го питах как е положението. Каза ми, че има лек отлив, заради високите цени, но все още печели добре и не му се налага да търси нова работа. И е брокер вече 10 г.
Политиците създадоха цяла система, която включва банки, вестници , телевизии, канали по социалните мрежи, строителни компании и брокери, които работят за да се изперат едни кинти. Това ще приключи в някакъв момент и брокерите, които са най-ниското стъпало ще трябва да си търсят друга работа. Дали ще е като влезнем след година-две в еврозоната, дали ще има брожения … ясно е че тази пирамида няма как да продължава до безкрай. Сега политиците се опитват да вкарат нови “купувачи” под предлог , че няма работници, което, ако сработи, ще ограничи ръста на доходите и всъщност ще влоши ситуацията. Малки са шансовете обаче, защото виетнамците не са по-прости от мигрантите че да стоят в България особено ако имат право да работят с ЕС. Абе тепърва ще има драми с брокери, които след 10-15 години паразитиране вече са без каквато и да е квалификация за да си намерят нормална работа. Всичко , което се случва в България повтаря какво се е случило в САЩ преди време. Тази година половината брокери (700-800 хиляди души) изпищяха. В по-голямата си част брокерите тук са майки които са стояли в къщи 18-20 години докато децата им отидат в университет и после са започнали нещо което не изисква кой знае каква квалификация ( взимат лиценз за 3-4 месеца). Сега остават без работа и единствената опция е нискоквалифицирана работа, продавачки, кухненски работници и подобни. Брокерите ги знаят тия неща и затова оня ден като казах , че съотношенията тук са 1/5 а в БГ 1/10 скочиха. То не бях носорог , зле с цифрите … абе идва, никой не знае точно кога, но всички знаят че ще стане.
Който няма жилище в бг-то да не се тревожи. И да не се заробва доживот с кредити.
Билета - и да се изнася към Дойчланд.
Скоро немското правителство ще осигурява социално достъпни жилища за всички онези, които нямат...
Няколко човека тук говорите такива глупости , че не знам как сами си вярвате. Сега съм в Ню Йорк, един фонд придобива фирмичката ми. Казвал съм че не съм некъф голем бизнесмен , ходя на работа но имам страничен бизнес. Е дори този страничен бизнес, дето е донякъде като хоби изисква да се съобразяваш с елементарни неща като например да букнеш читав хотел като пътуваш. Ти ако не се уважаваш тия с които се пазариш как ще те уважават? За 4-5 дни в Шератон са 2к, от това ли да пестя? Ще ми пратят кола, колко ще се изложа според теб ако почна да обяснявам къде да дойде и в коя уличка ми е аирбнб-то? Берти ти казва че няма кой да живее в тия жилища, ти му разправяш истории за някаква лелка , голяма бизнесменка , с бизнеси по целия свят, която ти разказала цялата си биография за да наеме аирбнб и да поиска 1000 кинта отстъпка … и го даваш като пример как се развивал бизнеса та наемите ще литнат. В кой свят живеете бе.?
Да беше първия път , човек да рече “абе не е абсолютно невъзможно” ма вашите истории все такива бе… отива някакъв човечец от село в София и с 5к заплата купил пеесе апартамента, друг давал под наем едни апартаменти в Лондон дето се материализирали от въздуха, трети живее на хълмче в нищото до Варна, ма всеки ден разписва бележки на бавнозагряващи “перонджии” на които най-после им е светнало, че трябва да се набутат на върха. И всичко това като си менкате пароли и се обозначавате кой от кой акаунт пише. Хората за идиоти ли ги мислите бе?
+1
Въпреки лошата демография, ми се струва, че дори след 20-30 г ще има клиенти за евтини наеми в София. Но в малките провинциални градове (като Павликени, Ловеч и Габрово) ще е тихо.
Преди няколко дни говорих с брокер на НИ, който ми беше бивш колега. И го питах как е положението. Каза ми, че има лек отлив, заради високите цени, но все още печели добре и не му се налага да търси нова работа. И е брокер вече 10 г.
остави кафето
То беше ясно преди 2 години като не вдигнаха лихвите, че ще отиде коня в реката. Левчо ми говори за аирбнб дето искали да му го букнат за цяло лято. … е как юни ще има такава опция ?Ако даже аирбнб-та стоят празни, пазара е тотално задръстен. Тия дето купуват сега … баси що не купят по Европа бе? Примерно Лион вече стана достъпен пазар сравнен със София.
Какво силно аргументирано и логически обосновано мнение, завършващо с неоспорими изводи! Изумително е как познаваш имотния пазар до най-малката... глътка кафе!
Четене-чекане-плюене, четене-чекане-плюене...
остави кафето
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
А, и преди ден-два Бонвивана задава въпрос за партиди и му отговориха бетере и danetha дето и двамата са от така наречените “понижители” . Баш най-големите “имотаджии” с по пет-шест имота, си глътнахте езиците. Преди време аз питах за марки кафе и вина, е така да Ви видя като се изцепвате с net worth за по един-два милиона поне чували ли сте някакви брандове…. Отговориха ми бетера, Митко и берти, пак “понижители”. Останалите сте още на Нова Бразилия шварц и Меча кръв, ма иначе сте от голямото добро утро де
Какво силно аргументирано и логически обосновано мнение, завършващо с неоспорими изводи! Изумително е как познаваш имотния пазар до най-малката... глътка кафе!
А, и преди ден-два Бонвивана задава въпрос за партиди и му отговориха бетере и danetha дето и двамата са от така наречените “понижители” . Баш най-големите “имотаджии” с по пет-шест имота, си глътнахте езиците. Преди време аз питах за марки кафе и вина, е така да Ви видя като се изцепвате с net worth за по един-два милиона поне чували ли сте някакви брандове…. Отговориха ми бетера, Митко и берти, пак “понижители”. Останалите сте още на Нова Бразилия шварц и Меча кръв, ма иначе сте от голямото добро утро де
Не бери грижа кой ще живее в имотите, след като нямаш такива. Остави това на тия, които имат да го мислят. Дървени философи, дето драскат глупости с години, ама пак голям го вадят, щот са големите бизнесмени и разбирачи. Прави деца като си загрижен за демографията. И това не можете даже. После ромите и турците са ви виновни. Импотентност, физическа и морална….
Звучиш като озлобен трол на хранилка при боко-тиквата и Дебелянчо Беевски.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Да, рентал компанията има отстъпки 10-15%. Тя иска 25%. За три месеца престой. Мога да и го дам ако пожелая, но и написах летните цени са по-високи. Написах и колко са, а и тя вижда. Ако е навитак получава 25% но плаща веднага и за целия период. И то в случай че е свободно, но гледам някакъв букна за след 10 дена така че едва ли ще и се получи, освен ако не букне и плати след него. Защото може да букне и да се откаже впоследствие. Да, всяко почистване, смяна на бельо струва 25€, трябва да си го поеме.
Не, те искат да си наемат като за дългосрочен наем по този начин, което няма как да се случи.
И имай по-голямо доверие на участниците тук и на мен в частност. Не знам как си го представяш да седна тук да ти пиша лъжи че си нямам работа. А и от безплатни лъжи хептен няма смисъл. Зрели хора сме, айде по-интелигентно ако може.
Няколко човека тук говорите такива глупости , че не знам как сами си вярвате. Сега съм в Ню Йорк, един фонд придобива фирмичката ми. Казвал съм че не съм некъф голем бизнесмен , ходя на работа но имам страничен бизнес. Е дори този страничен бизнес, дето е донякъде като хоби изисква да се съобразяваш с елементарни неща като например да букнеш читав хотел като пътуваш. Ти ако не се уважаваш тия с които се пазариш как ще те уважават? За 4-5 дни в Шератон са 2к, от това ли да пестя? Ще ми пратят кола, колко ще се изложа според теб ако почна да обяснявам къде да дойде и в коя уличка ми е аирбнб-то? Берти ти казва че няма кой да живее в тия жилища, ти му разправяш истории за някаква лелка , голяма бизнесменка , с бизнеси по целия свят, която ти разказала цялата си биография за да наеме аирбнб и да поиска 1000 кинта отстъпка … и го даваш като пример как се развивал бизнеса та наемите ще литнат. В кой свят живеете бе.?
Да беше първия път , човек да рече “абе не е абсолютно невъзможно” ма вашите истории все такива бе… отива някакъв човечец от село в София и с 5к заплата купил пеесе апартамента, друг давал под наем едни апартаменти в Лондон дето се материализирали от въздуха, трети живее на хълмче в нищото до Варна, ма всеки ден разписва бележки на бавнозагряващи “перонджии” на които най-после им е светнало, че трябва да се набутат на върха. И всичко това като си менкате пароли и се обозначавате кой от кой акаунт пише. Хората за идиоти ли ги мислите бе?
Американците са много топли хора и обичат да си разказват историята наляво и надясно. Сутринта минавам през Старбъкс и пред мен 3 ма човека, баси , 40 минути чакане. Всеки, като му дойде реда, казва откъде е, семейно положение, какво работи, колко деца има и колко му е холестерола. Последния не си знаеше холестерола та се обади на личния си лекар да пита колко е, оня зает … абе отнема време да си американец.
Мисля че пак лъжеш, но ако по някаква случайност казваш истината, вероятно се гласят да те врътнат..
Първо , рентал компаниите вече предлагат лонг търм стей и няма нужда да те питат теб за отстъпка. Аз доколкото знам, моята мениджмънт компания е сетнала цените за наеми през лятото за до седмица и над седмица и има автоматична отстъпка. За месечни наеми е друга организацията а се губят и постъпления защото апартамента през лятото празен няма да остане. Второ като си по бизнес отиваш на хотел защото ти перат и гладят ризите, чаршафите, имаш руум сървиз, охрана, няма нужда да си купуваш тоалетна хартия …ако отидеш на вечеря и стане дума къде си отседнал няма нужда да се излагаш че си по квартири или да лъжеш. Трето, бизнес отдавна не се прави на място. Ако е някакъв голям договор ще отнеме месеци проучване , но по него няма да работиш с жена ти а ще си с адвокати, счетоводители, експерти и затварянето на сделката ще отнеме няколко дни в които може да трябва да си на място но не 3 месеца. И последно, лятото не е баш времето за големите сделки.
ПП Откакто ни включиха в списъка за пране на пари България не е сред популярните дестинации за отваряне на бизнес, даже чувам че няколко компании тихомълком са се изнесли а поне за още една знам че се готвят да го направят до края на годината. За юбър вече си чул предполагам. Тая голяма бизнесменка много смела бе.
Да, рентал компанията има отстъпки 10-15%. Тя иска 25%. За три месеца престой. Мога да и го дам ако пожелая, но и написах летните цени са по-високи. Написах и колко са, а и тя вижда. Ако е навитак получава 25% но плаща веднага и за целия период. И то в случай че е свободно, но гледам някакъв букна за след 10 дена така че едва ли ще и се получи, освен ако не букне и плати след него. Защото може да букне и да се откаже впоследствие. Да, всяко почистване, смяна на бельо струва 25€, трябва да си го поеме.
Не, те искат да си наемат като за дългосрочен наем по този начин, което няма как да се случи.
И имай по-голямо доверие на участниците тук и на мен в частност. Не знам как си го представяш да седна тук да ти пиша лъжи че си нямам работа. А и от безплатни лъжи хептен няма смисъл. Зрели хора сме, айде по-интелигентно ако може.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар