If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
какъв е средният годишен доход от отдаване на апартамент под наем във Варна, България....
Отговорът му е доста точен и изчерпателен:
"Средният годишен доход от повечето имоти отдадени под наем е в границата 3000~5000 EUR"
-------
Следователно като махнем данъци, такси, и разходи за поддръжка, получените чисти нетни печалби на повечето рентиери са в порядъка 2700~4500 EUR. Това е без да броим периодичните разходи за ремонти или обзавеждане...
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
То само там да е, почти цялата пътна мрежа е пред разпад. Вчера в центъра на Варна едно Порше се потроши, хвръкнаха брони и други карантии, слезе оня и се фана за главата - оказа се, че нацелил дълбока дупка.
Не се притеснявай ти никога няма да имаш порше. Карай си десетгодишното беенве и да не не пука.
Особено адекватни магистрали и пътища,скоро ходих до Копривщица и хората си мислят,че правят и развиват туризъм,3 часа пътувах дупка до дупка,все едно не сме 21-ви век,повече няма да им стъпя там.
То само там да е, почти цялата пътна мрежа е пред разпад. Вчера в центъра на Варна едно Порше се потроши, хвръкнаха брони и други карантии, слезе оня и се фана за главата - оказа се, че нацелил дълбока дупка.
През второто тримесечие на 2024 г. местните администрации са издали разрешителни за строеж на 1 935 жилищни сгради с 10 271 жилища в тях и с 1 191 503 кв. м разгъната застроена площ (РЗП), на 16 административни сгради/офиси с 18 179 кв. м РЗП и на 1 173 други сгради с 445 041 кв. м РЗП.
В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. издадените разрешителни за строеж на нови жилищни сгради намаляват с 4.9%, жилищата в тях - с 15.0%, а разгънатата им застроена площ - с 13.8%. Издадени са разрешителни за строеж на 14.3% повече административни сгради с 25.2% по-голяма РЗП. Издадените разрешителни за строеж на други сгради спадат с 14.6%, както и разгънатата им застроена площ - с 29.6%.
През второто тримесечие на 2024 г. е започнал строежът на 1 703 жилищни сгради с 14 214 жилища в тях и с 1 040 693 кв. м разгъната застроена площ, на 14 административни сгради/офиси с 21 337 кв. м РЗП и на 664 други сгради с 450 050 кв. м РЗП
В сравнение с второто тримесечие на 2023 г. започнатите нови жилищни сгради нарастват с 12.4%, жилищата в тях - със 74.7%, както и общата им застроена площ - с 12.5%. Броят на започнатите административни сгради намалява с 39.1%, но тяхната РЗП се увеличава с 2.8%. Започнал е строежът на 7.1% повече други видове сгради с 0.5% по-голяма РЗП.
И аз съм бил в другото. Освен няколкото ресторанта получаващи пресни продукти от цял свят поне веднъж седмично, нищо хубаво не помня.
И изобщо по ми харесват места където лятото се минава без климатик, а зимата без отопление. И няма тропически болести. Нито комари. И влажността не е 100% всеки ден. Уви, обикновено такива места са или с висок риск, или скъпи. А и колкото по-малко се дискутират, по-добре
Бащата на моята кума почина в "Сърце и мозък" преди месец. Висока температура, кръвоизливи (хеморагична диатеза) и изпадна в кома. Преди две седмици е бил на сафари в Кения. Или жълта треска, или денга, или ебола...някоя вирусна хеморагична треска е предаваща се с ухапване на комари там. Взеха му кръв за изследване в Нац център по заразни и тропически болести но не знам какво доказаха, не съм имал и време да се обаждам и питам. Но...случава се, както се казва.
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Да беше отскочил до Фиш-Фиш, заслужава си всяка капка бензин дотам и обратно.
Ми ела виж бре, гарантирам ти че ще ме молиш да наемеш за 50 кинта на човек. Но сега оправям порти, паркоместата за две коли, подобрения из къщата и цената ще отхвръкне поне с десетица от Нова година.
И аз съм бил в другото. Освен няколкото ресторанта получаващи пресни продукти от цял свят поне веднъж седмично, нищо хубаво не помня.
И изобщо по ми харесват места където лятото се минава без климатик, а зимата без отопление. И няма тропически болести. Нито комари. И влажността не е 100% всеки ден. Уви, обикновено такива места са или с висок риск, или скъпи. А и колкото по-малко се дискутират, по-добре
Джонката го бие парата, ама нито в Бали купува, нито в Женева и Цюрих, нито некъде в Алпите, които толкова много обича. Къта шума да има...за какво?, още не мога да му разбера стратегията. Не разбра че евтин имот няма да има.
Коментар