Първоначално изпратено от nradev1111
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от nradev1111 Разгледай мнение
Нa ETF дават ливъридж.Едно към 4 мисля беще максимума
Пример.
Ако имам етф за 100к, може ли да изтегля 50к, само с 1 клик, т.е парите да са ми по сметката на същия/ другия ден?
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнениеИграчи, я кажете в IB можеш ли да вземеш заем като използваш за collateral ETF ите? Има ли формалности? На dex овете можеш да вземеш заем с 1 клик, като collateral a ти е наличното крипто.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Ади ве? Туй в СФ ли?Защо си мислите че като е посолство плаща много.Плаща според пазара.
Last edited by nradev1111; 29.07.2024, 13:12.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
на мен ми прави лошо впечатление 'отдадеността' на банката, която е склонна да финансира имота на 110-120%. Това за мен е обезпокоително, а го чувам от няколко места вече. Не става дума само за жилищно кредитиране, а и за проекти в ВЕИ(ФЕЦ)сектора (там вече се пекат фалити на разни напомапани с кредити инвеститори)..
Хубаво, че има пари в банките (каквото и да значи това), но подхода им в момента е меко казано рисков. Само и само да не изтърват ипотекаря да иде в друга банка. Работата все повече започва да мяза на онзи период с 'Па-па-па-па' кредитите. Разбира се от банките ще извядят от десет кладенеца вода, че оценката е консервативна, ипотекарят е перспективен и изгледите за икономиката са оптимистични и стабилни.
Огромна част от ипотекарите вече не са между живите(за съжаление), или са безследно изчезнали...
Какво става с всички тея награбени кредити ?( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
+1
лесно няма
на мен ми прави лошо впечатление 'отдадеността' на банката, която е склонна да финансира имота на 110-120%. Това за мен е обезпокоително, а го чувам от няколко места вече. Не става дума само за жилищно кредитиране, а и за проекти в ВЕИ(ФЕЦ)сектора (там вече се пекат фалити на разни напомапани с кредити инвеститори)..
Хубаво, че има пари в банките (каквото и да значи това), но подхода им в момента е меко казано рисков. Само и само да не изтърват ипотекаря да иде в друга банка. Работата все повече започва да мяза на онзи период с 'Па-па-па-па' кредитите. Разбира се от банките ще извядят от десет кладенеца вода, че оценката е консервативна, ипотекарят е перспективен и изгледите за икономиката са оптимистични и стабилни.
П.С след ВЕИ тата следват земеделците, после ипотекарите - тия последните обаче имат шанс да бъдат спасени, понеже са толкова много, че могат да срутят държавата. Too big to fail.....Last edited by better; 29.07.2024, 10:35.
Коментар
-
Познавам секретарка.4 езика владее перфектно.Заплатата и е 1500 лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнениеМорски, ще дам един съвет, с оглед че явно си информиран какво се задава, гледай да имаш кеш за едни12-16м напред. А и на големите ипотеки историята познава, как при спад в цените банките искат втора ипотека върху друг имот или дори кеш пара, за да се обезпечи кредита. Тия неща не трябва да се подценяват, щото на 300 евра едни 15% са 90к лева. Факта е че в Европа цените са с едни 10-15% корекции за 24г, аз лично бих очаквал такъв сценарий или бих се застраховал срещу такъв и в България. Както казах случвало се е неотдавна и пак може да се случи.
Иначе виждам, че всички които говорят за лесни пари от индекси,акции и облигации и т.н., всичките са имотни с хубави апарти купени без пари. То добре, ама дайте шанса на безимотните първо да купят и задоволят някакви базови нужди, преди да скачат и те в тая драма.
Аз не познавам жена, която иска да "свива гнездо" да предпочете мъжът и да има коне или акции и индекси за половин един милион, пред това да има една тристайка, просто инстинкт и нещата от живота. Може и 3млн във фондове да имате, но докато не се почувства сигурна с тухла(може и наследствена) едва ли ще снесе, просто отбелзвам някакви факти, ако на някой не му е правило впечатление. Тъй че морския не е имал много избор и н мисля, че някаква грешка е направил. Да му мислят ергените с крипто тесли)
лесно няма
Хубаво, че има пари в банките (каквото и да значи това), но подхода им в момента е меко казано рисков. Само и само да не изтърват ипотекаря да иде в друга банка. Работата все повече започва да мяза на онзи период с 'Па-па-па-па' кредитите. Разбира се от банките ще извядят от десет кладенеца вода, че оценката е консервативна, ипотекарят е перспективен и изгледите за икономиката са оптимистични и стабилни.Last edited by bertram; 29.07.2024, 09:58.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Като лекар го казвам, Морския ще ме подкрепи. Имплантите са скъпо, но и специфично перо в подхода на протезирането. Изисква комплексен подход, а и индивидуалния отговор е специфичен. Има импланти и импланти. Аз като имунилог и молекулярен патолог бих се въздаржал, не заради парите, а заради други неща. Ако ми опадат зъбите ще сложа ченета като чичко...къв беше от филма "Топло" изпълнен от Константин Коцев.
Коментар
-
Познавам секретарка.4 езика владее перфектно.Заплатата и е 1500 лв.Last edited by bulgarian lev; 29.07.2024, 02:27.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
И аз съм пил виски по кръчмите, даже не са ми искали паспортОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
В Докторска в съседен тристарн апарт до скоро живееха двама сърби, не бяха дипломати, но към посолството. Имат разни помощници, поддръжка, секретари и пр. В чужбина познавах турчин - помощен персонал на Турско посплство. Родом от Кърджали беше, та и Бг говореше. Беше събрал три филипинки и си ги ебеше на смени...и трите на смени при него. Бай Мустафа от Бг - Кърджали. Голем пич беше. И аз намазах с едно филипинче. Плащаха му наема - а там беле поне 250 динара в квартала - 1250 - 1300 бг левчета равностойност.
Коментар
-
Глупости.Ти познаваш ли такива. Аз познавам двама и нищо не им е платено.Даже и заплатите са им като социална помощГоворя за помощния песонал
Last edited by bulgarian lev; 29.07.2024, 11:56.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от MorskiShop Разгледай мнение
То има какво да се ипотекира, ама ми се ще да го направя за да инжектирам в бизнес.
Сложил си голям камък около врата, детето също не е малък, по-добре по-консервативно и да махнеш голяма част от кредита преди да се хвърляш в още драми. А и туй дете ще иска да те вижда,не само да киснеш на работа и изплащаш тухли и бизнеси...
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар