Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Попе, припомням има два начина да направиш пари от това предсказание:
1. Купуваш имот, плащаш 50% данъци, такси, комисионни и лихви и чакаш да поскъпне с 30%.
2. Обзалагаш се с мене на произволна сума по данните на НСИ към декември 2021 в някоя платформа за залози (може и крипто), ако спечелиш не ме интересува дали си плащаш данъците. Таксите са по 1 % там, далеч по-изгодно от имотна сделка. Над 29% ти печелиш, Под 29% аз печеля.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Арменския пoп Разгледай мнениеВчера дедо поп седна да смЕта. Поскъпването на труда и материалите в строителството са с по-големи стойности отколкото при готовите завършени имоти. Извод: имотите (все още) са сравнително евтини и достъпни. Направете сметка, заплатите са доста нагоре и още се покачват, горивата и енергията се покачиха, цената на парцелите се покачи. От другата страна имаме недостиг на работна ръка в строителството, недостиг на качествени жилища и адски много кеш в банките. Това са предпоставки за (минимум) +30% до края на тази година. Не пиша тия неща за да дразня чекащите на перонЯ олимпийци, а за да съм обективен и да изясня причините за покачването на цените на имотите. Това не се случва само в БГ, а в почти целия свят.
Помислете олимпийци, че утре ще е късно и ще се присъедините към 60-е% наематели. Няма нищо лошо да сте наематели, те също са нужни на имотния пазар. Колкото повече наематели, толкова по-добър и стабилен пазар.
пп. 2029-та не е далеч, тъй че опцията "чеканье" не е толкова лош вариант. :-)) Годо като нищо ще се появи на бял МЯУ-кащ котарак.
Сега седам да пиша есе: "Как Домат ага проспа 2 кризи (2 момента) за апартамента и все още обитава деЦката. (при мама) Къде се изгуби този индивид?? Тема осиротя без него.
1. Купуваш имот, плащаш 50% данъци, такси, комисионни и лихви и чакаш да поскъпне с 30%.
2. Обзалагаш се с мене на произволна сума по данните на НСИ към декември 2021 в някоя платформа за залози (може и крипто), ако спечелиш не ме интересува дали си плащаш данъците. Таксите са по 1 % там, далеч по-изгодно от имотна сделка. Над 29% ти печелиш, Под 29% аз печеля.Last edited by 20000леваЗАПЛАТА; 11.04.2021, 13:40.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Ми Попе, да пиша за поевтиняване, ама ще дам напразни надежди на Орто перонеца - класически кибик по презумпция и на другарите от пролетарската банда. Така им казвам поне да не страдат, наемът е добра опция. Нема смисъл да се тревожат.
Действаш ли по въпроса или само говориш? Искам повишителите да ви видя в действие, не само да приказвате.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Арменския пoп
е то оставаше и наем за деЦката да плащаш... въпреки, че на еЖони майка му му беше поставила ултиматум да си купува поне брашното и млякото за мекичките...
Повишителите, продължавайте да се кефите на 5% годишен номинален ръст (равносилен на поне 10% реален спад), както и на 2% доходност от наеми, при налични нискорискови варианти от поне 10%.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Арменския пoп
синко, ти си виновен за покачването, защото само за покачване на цените на имотите пишеш. (т.е. по темата) И след като си виновен е редно обитателите на деЦките да те недолюбват. Те искат да четат това което им се ще.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Аз по молове не ходя, просто го ползвах като ориентир до София. На Тасос си ходя понеже е близо и ми харесва да си го обикалям с колата, и понякога с лодка - дават под наем едни малки корита много е яко да обикаляш от плаж на плаж с тях също е доста яко да наблюдаваш морския живот с маска, с акваланг не съм се гмуркал и не искам. Много хубави риби правят особено ми харесва барбуна като е пресен.
Теб тези неща едва ли те интересуват понеже ти нищо не правиш освен да злорадстваш във форума, за това и ски не можеш да караш, сигурно и елементарни неща като колело не можеш да караш защото си човек без интереси и желания. Аз и до Австрия мога да отида, е не за 2 часа а за 4 понеже трябва да стигна и до летището, че мога и да си го позволя, но да разнасям цялата екипировка по самолети хич не ми харесва като идея за някакви си 4-5-10 дни.
Щях да ти пиша един абзац да те дразня, ама все ми е тая за теб честно казано. Жив и здрав да си.
Иначе икономиките тръгнат ли, инфлацията ще ни зачука по главите в това число и при имотите. Много шума има в хората за харчене, заведенията едва ги отвориха и се пукат по шевовете, само трябва да се завърти шумата за 6-12 месеца.
седиш в празния офис и
мечтаеш на глас
но и мечтите ти едни малки малки
- 3 Харесвания
Коментар
-
Вчера дедо поп седна да смЕта. Поскъпването на труда и материалите в строителството са с по-големи стойности отколкото при готовите завършени имоти. Извод: имотите (все още) са сравнително евтини и достъпни. Направете сметка, заплатите са доста нагоре и още се покачват, горивата и енергията се покачиха, цената на парцелите се покачи. От другата страна имаме недостиг на работна ръка в строителството, недостиг на качествени жилища и адски много кеш в банките. Това са предпоставки за (минимум) +30% до края на тази година. Не пиша тия неща за да дразня чекащите на перонЯ олимпийци, а за да съм обективен и да изясня причините за покачването на цените на имотите. Това не се случва само в БГ, а в почти целия свят.
Помислете олимпийци, че утре ще е късно и ще се присъедините към 60-е% наематели. Няма нищо лошо да сте наематели, те също са нужни на имотния пазар. Колкото повече наематели, толкова по-добър и стабилен пазар.
пп. 2029-та не е далеч, тъй че опцията "чеканье" не е толкова лош вариант. :-)) Годо като нищо ще се появи на бял МЯУ-кащ котарак.
Сега седам да пиша есе: "Как Домат ага проспа 2 кризи (2 момента) за апартамента и все още обитава деЦката. (при мама) Къде се изгуби този индивид?? Тема осиротя без него.Last edited by Арменския пoп; 11.04.2021, 08:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Аз по молове не ходя, просто го ползвах като ориентир до София. На Тасос си ходя понеже е близо и ми харесва да си го обикалям с колата, и понякога с лодка - дават под наем едни малки корита много е яко да обикаляш от плаж на плаж с тях също е доста яко да наблюдаваш морския живот с маска, с акваланг не съм се гмуркал и не искам. Много хубави риби правят особено ми харесва барбуна като е пресен.
Теб тези неща едва ли те интересуват понеже ти нищо не правиш освен да злорадстваш във форума, за това и ски не можеш да караш, сигурно и елементарни неща като колело не можеш да караш защото си човек без интереси и желания. Аз и до Австрия мога да отида, е не за 2 часа а за 4 понеже трябва да стигна и до летището, че мога и да си го позволя, но да разнасям цялата екипировка по самолети хич не ми харесва като идея за някакви си 4-5-10 дни.
Щях да ти пиша един абзац да те дразня, ама все ми е тая за теб честно казано. Жив и здрав да си.
Иначе икономиките тръгнат ли, инфлацията ще ни зачука по главите в това число и при имотите. Много шума има в хората за харчене, заведенията едва ги отвориха и се пукат по шевовете, само трябва да се завърти шумата за 6-12 месеца.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Мда, за човек с върхови постижения Тасос и МОЛ-а - толкова, аз пък не плащам 3 евра на м2 (при мен излизат 750 евра тия сметки, ама ти си мизерник и живееш на тесничко) - но пък мога да похарча по-малко за седмица-две в австрийски ски курорт (ако карах ски)Цяла Европа ми е на макс 2 часа. Горе-долу колкото ти да излезеш от едно задръстване и да влезеш в другото - нататък сещай се. По-здрав от немското село - на умрелото бг-гражданче хехехехе!
Иначе икономиките тръгнат ли, инфлацията ще ни зачука по главите в това число и при имотите. Много шума има в хората за харчене, заведенията едва ги отвориха и се пукат по шевовете, само трябва да се завърти шумата за 6-12 месеца.Last edited by pwise; 11.04.2021, 00:01.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Попе, я виж златото:
https://www.investor.bg/analizi/91/a...iuchil-325759/
ако, ако, ако...дрън, дрън, дрън...гоуема инвестиция...
вече ще слушам само тебе, Попе и Песимиста за инвестиции в имоти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Арменския пoп Разгледай мнение
Че как иначе?! :-)) Има си хас. Дедо поп не го искаше това поскъпване на труд, материали, горива и въобще всичко и ви приказваше до какво ще доведе печатаньето. Но перона си го е ударил на чеканье. Дедо поп само ви чете утрешните новини, но биде оплют и низвергнат наместо признат с благодарности. А повечето си четат мазните думи за гоУемото МЯУ и ръкопляскат на това което им се ще да чуят.
https://www.investor.bg/analizi/91/a...iuchil-325759/
ако, ако, ако...дрън, дрън, дрън...гоуема инвестиция...
вече ще слушам само тебе, Попе и Песимиста за инвестиции в имоти.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеИграли смo добро момци, немали смо шанс....
Справката на Кавръка и тя тръгна нагоре,
Резултат от Вашето търсене на:
Вид имот: 2-СТАЕН,
Особености: Тухла
Да не се показват обяви, докладвани за проблем,
Средна цена на имотите в извадката: 92237 euro
Средна цена на кв.м: 1309 euro.
А по моята основна се движим с темпото посочено от Попа.... За последният месец повече от 3%...То и при това нямане не може да е друго де...
Средна цена на имотите в извадката: 151426 euro
Средна цена на кв.м: 1450 euro.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Понеже виждам че си нов в темата да ти обясня накратко- никакви фактори не могат да понижат имотите- когато населението намалява- цените се вдигат, икономиката расте- цените на имотите се вдигат, когато спада пак се вдигат, защото някои от продавачите си ги крият, ако има земетресение или война- да позна- цените се вдигат. Ако не вярваш във вечния ръст си перонец, жорко и т.н.. С 2 думи това е
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеДа попитам аз, по темата, как се отразява разреждането на българите на цените на жилищните имоти?
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар