If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Поскъпването на имотите в буквално загиващи градове отдавна е сред топ-мистериите на българския имотен пазар.
Монтана например е избухнала с 10% ръст през 2020.
А реално града е под 35 хил. души и се свива непрекъснато.
В малките западащи градове потенциални купувачи са местните работили в чужбина и изкарали някой лев и евентуално някой чужденец пенсионер. В Монтана според мен потенциала да изкараш пари е да купиш нещо евтино и да го продадеш след време по скъпо надявайки се, че най после ще има магистрала до дунав мост 2 и покрай това ще има някоя и друга фабричка за авточасти примерно и ще живне малко града и съответно цените. Аз там не бих отдавал под наем на индивидите от околните села особено като живея в София и нямам пряк контрол
През 2001 г. едни близки продадоха стар, двустаен тухлен за 6000 лв в идеален център. Тогава хората нямаха пари, нямаше клиенти и с връзки го изкупи Общината. А днес би могъл да се продаде и за 50 000 лв, беше голям (просторен) и на хубаво място.
Друга приятелка от Силистра през 2003 г. купи гарсионера в идеален център за 11000 лв с кредит и много лишения.
Преди 1-2 години същата жена купи стар двустаен в центъра за 33 000 лв, събрани от ренти от нея.
В Силистра няма много млади и търсенето за крайните квартали е слабо и там апартаментите вървят по 20 000 лв двустайни, малки. Иначе има скъпи обяви, но никой не ги купува. Същото важи и за Ловеч, където няма млади и няма работеща индустрия.
Поскъпването на имотите в буквално загиващи градове отдавна е сред топ-мистериите на българския имотен пазар.
Монтана например е избухнала с 10% ръст през 2020.
А реално града е под 35 хил. души и се свива непрекъснато.
През 2001 г. едни близки продадоха стар, двустаен тухлен за 6000 лв в идеален център. Тогава хората нямаха пари, нямаше клиенти и с връзки го изкупи Общината. А днес би могъл да се продаде и за 50 000 лв, беше голям (просторен) и на хубаво място.
Друга приятелка от Силистра през 2003 г. купи гарсионера в идеален център за 11000 лв с кредит и много лишения.
Преди 1-2 години същата жена купи стар двустаен в центъра за 33 000 лв, събрани от ренти от нея.
В Силистра няма много млади и търсенето за крайните квартали е слабо и там апартаментите вървят по 20 000 лв двустайни, малки. Иначе има скъпи обяви, но никой не ги купува. Същото важи и за Ловеч, където няма млади и няма работеща индустрия.
Много ми допада профила и стила ти на инвестиране.
Аз също имам опит, за последните 6 години имам 4 сделки с НИ.
Обаче, за последната година пазарът на наеми се обърна и няма толкова клиенти. Миналата година правих огледи и видях какви клиенти идват. И аз много харесвам мебелите на Виденов за наематели.
Колко апартамента рентваш, пич?
Радвам се за теб и ти желая успех. Аз съм начинаещ още- от 2020 започнах да се занимавам( края на 2019 взех първата маломерка), само 2 маломерки рентвам засега. Оптимист съм дългосрочно, щом сега в кризата се оправяме след като мине ще има по- голямо търсене на апартаменти под наем
така като ти чета простотиите, еиждам, че си българския вариант на финансовия гений на кретенчо. Ушил си се със заеми, само че твоите са в БГ, което не вещае нищо добро предвиг БГ законодателството за личния фалит. Демек ще яде дупето ти кожен лост синко. Пишеш се хитрец, но банкерите такива андрешковци много ги харесват и таковат... Абе дупе да ти е яко
Дедо попе тоест Караколю тоест..... не бери грижа за мен, аз не съм вярващ, гледай си инвестицията в Банско, суркай се по пистата и така. Къде ти изчезна ентусиазма за 30% повишение на имотите в София само тази година?
Правят се ремонти разбира се иначе ще е прекалено хубаво да вземеш маломерка до метро за 50 хиляди направена от- до. Само дограмата която слагам е висок клас( 7 камерна кьомерлинк с троен стъклопакет бяло бяло ка- 4мм.) иначе мебелите са среден клас тип Виденов, за10- тина хиляди лева може да се направи основен ремонт ( не луксозен) със среден клас мебели и техника включени в цената( една част от ремонта си я правя сам). За финансирането на 100 процента са ти 2 вариантите- потребителски+ ипотечен кредит( по- скъпия вариант) или ипотека на по- скъп имот от този който купуваш( аз практикувам този вариант).Иначе както казах риск има при всяко начинание, всичко е въпрос на сметки, ако някой може да сподели безрисков и без усилия начин за печелене на пари ще съм му благодарен
+1
Много ми допада профила и стила ти на инвестиране.
Аз също имам опит, за последните 6 години имам 4 сделки с НИ.
Обаче, за последната година пазарът на наеми се обърна и няма толкова клиенти. Миналата година правих огледи и видях какви клиенти идват. И аз много харесвам мебелите на Виденов за наематели.
и св какво излиза, че понижителя митко2848, твърди че им по-добри възможности за инвестиции от имотите, но сам търси да инвестира в имоти. Иначе играч се пише, но банкерите точно такива хитреци обичат да онождат
Дедо попе и ти не четеш внимателно какво съм писал- прочети поста ми за плюсовете и минусите на инвестицията в имоти и акции. Акциите са с по- добра доходност и по- малко занимавка от имотите, ( написал съм какво купувам- дивидентни и снп 500) тях си ги купувам с мои пари. Имотите са с по- ниска доходност и повече занимавка, но пък за тях за разлика от акциите ми отпускат кредити, споменах и за данъчните предимства
И сега какво излиза, че така наречените повишители накълвахте митко2848, че купува имоти с яки ипотеки (риск, но си е негов проблем) и рентва и смята и търси.
wtf ?!?
От него по-сериозен повишител има ли тук ?
и св какво излиза, че понижителя митко2848, твърди че им по-добри възможности за инвестиции от имотите, но сам търси да инвестира в имоти. Иначе играч се пише, но банкерите точно такива хитреци обичат да онождат
Пак не позна, казах ти да не бързаш със заключенията- с ипотека на мой имот закупен 2006г. със 100 процента кредит( потребителски и ипотечен) и изплатен предварително 2017г.
така като ти чета простотиите, еиждам, че си българския вариант на финансовия гений на кретенчо. Ушил си се със заеми, само че твоите са в БГ, което не вещае нищо добро предвиг БГ законодателството за личния фалит. Демек ще яде дупето ти кожен лост синко. Пишеш се хитрец, но банкерите такива андрешковци много ги харесват и таковат... Абе дупе да ти е яко
И сега какво излиза, че така наречените повишители накълвахте митко2848, че купува имоти с яки ипотеки (риск, но си е негов проблем) и рентва и смята и търси.
wtf ?!?
От него по-сериозен повишител има ли тук ?
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Само като написа ИПОТЕКА НА ПО-СКЪП ИМОТ , вече си ми ясен като бял лист хартия...е..а го в инвеститора...с на тати имота в залог , тегли 30г. ипотеки е чак акъл дава тука..
Пак не позна, казах ти да не бързаш със заключенията- с ипотека на мой имот закупен 2006г. със 100 процента кредит( потребителски и ипотечен) и изплатен предварително 2017г.
Дай да се видим на по бира, ще ти донеса договорите с банката и договорите за наем, даже можеш и да дойдеш да видиш маломерките и ако цифрите са тези които казвам ще ми дадеш 1000 лева примерно, ако не са аз ще ти дам 1000 лева. Ама като те гледам май си само форумен герой. Винаги съм се учудвал на хора като теб лепящи етикети на други хора без да ги познават и да са ги виждали дори
Само като написа ИПОТЕКА НА ПО-СКЪП ИМОТ , вече си ми ясен като бял лист хартия...е..а го в инвеститора...с на тати имота в залог , тегли 30г. ипотеки е чак акъл дава тука..
Е то каква е тая инвестиция дето сам си плащаш заема като има възможност друг да го прави вместо теб и да не си нарушаваш бюджета.
А, каква е тази инвестиция за 30г. като в пандемията може да се гътнеш за 30 дни, обясни ми! Иначе стратегията ти е правилна..парите на другите...обясни я на Електроджон и другите гумени глави..само не пиши и ти за алтернативи, че ставаш смешен....
Оказа се, че Митко е пълен измамник и лъжец по темата. Моите параметри със заем и покупка ще ги предоставя приятели до три седмици. Тогава да сравним моите реални числа с тези на Митко-измамника
Дай да се видим на по бира, ще ти донеса договорите с банката и договорите за наем, даже можеш и да дойдеш да видиш маломерките и ако цифрите са тези които казвам ще ми дадеш 1000 лева примерно, ако не са аз ще ти дам 1000 лева. Ама като те гледам май си само форумен герой. Винаги съм се учудвал на хора като теб лепящи етикети на други хора без да ги познават и да са ги виждали дори
Коментар