СВИКВАНЕ, СВИКВАНЕ, СВИКВАНЕ........
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеЦените-стабилни, с минимален годишен ръст...покрай Чакалнята
https://www.bloombergtv.bg/a/9-bulga...ti-v-balgariya
Коментар
-
Цените-стабилни, с минимален годишен ръст...покрай Чакалнята
https://www.bloombergtv.bg/a/9-bulga...ti-v-balgariya
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Аз съм финансист и мога да те консултирам безплатно,
Възможно е, обаче трябва да сте с висока финансова култура. Апартаментът да го стегнете постепенно, много добре да си управлявате парите, ако имате ненужни имоти в провинцията, да ги продадете, но не на безценица.
Има апартаменти старо строителство и по 90 000 евро. Доходът ви (така както си го описъл) не позволява да купувате супер лукс, но нормално жилище може.
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от vm20 Разгледай мнение".........Отделно, младите двойки от провинцията искат новичко, в нов блок........"
Искам и аз , Искам и аз.
Извинявам се нов съм във форума, ама да питам.
Заслужава ли си 35 годишна ипотека, с 10% самоучастие?? Семеен с едно дете в детска градина. Общ доход малко над 3500лв(чисто), но не се знае до кога (увеличение на дохода не се очаква, вероятността да намалее е по-голяма)Работя като шофьор, жена ми е фризьор.
Мерак за второ дете имаме, но виждате какво е положението, ограничения, корони, морони.
В момента сме на наем 900лв+около 200лв(консумативи), в подобен апартамент с подобна локация. При сегашната възраст за пенсиониране, ипотеката, ако не я погася предсрочно, ще продължи почти до пенсионирането.
Тристаен апартамент 108м2 застроена площ, Чисто 92м2, Цена на апартамента 128 800е( под 120 000е продавача не е съгласен на сделка)
отделно, такси, обзавеждане и други разходи. Месечната вноска по кредита(ако го взема) е малко над 900лв(за сега, ама знае ли се)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от vm20 Разгледай мнение".........Отделно, младите двойки от провинцията искат новичко, в нов блок........"
Искам и аз , Искам и аз.
Заслужава ли си 35 годишна ипотека, с 10% самоучастие?? Семеен с едно дете в детска градина. Общ доход малко над 3500лв(чисто), но не се знае до кога (увеличение на дохода не се очаква, вероятността да намалее е по-голяма)Работя като шофьор, жена ми е фризьор.
Мерак за второ дете имаме, но виждате какво е положението, ограничения, корони, морони.
В момента сме на наем 900лв+около 200лв(консумативи), в подобен апартамент с подобна локация. При сегашната възраст за пенсиониране, ипотеката, ако не я погася предсрочно, ще продължи почти до пенсионирането.
Тристаен апартамент 108м2 застроена площ, Чисто 92м2, Цена на апартамента 128 800е( под 120 000е продавача не е съгласен на сделка)
отделно, такси, обзавеждане и други разходи. Месечната вноска по кредита(ако го взема) е малко над 900лв(за сега, ама знае ли се)
Възможно е, обаче трябва да сте с висока финансова култура. Апартаментът да го стегнете постепенно, много добре да си управлявате парите, ако имате ненужни имоти в провинцията, да ги продадете, но не на безценица.
Има апартаменти старо строителство и по 90 000 евро. Доходът ви (така както си го описъл) не позволява да купувате супер лукс, но нормално жилище може.
Поздрави
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Така е в живота, едни четат научни трудове и теории как се правят свалки, гледат каки само по списания и "реномирани" сайтове. Това са така наречените "теоретици", всичко уж им е ясно, ама не става работата.
Другите са практици, уж нищо не разбират, ама те е..т
И черешката на тортата е че точно защото вече свалки не стават с теория все по малко деца се раждат, а без демографията няма после кой да ти купува тухлената пенсия. Да не говорим че демографията която се развъжда в момента изобщо са поколението научено от централните банки да не работи ами да "инвестира" и да чака пари без работа.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fsck Разгледай мнениеМного е забавно как са се формирали две групи спорещи в този форум - едната група привежда доводи, слага линкове от всякакви реномирани сайтове, сочи икономически теории а насреща си получава "група" (нямам съмнение, че са 1-2ма безработни брокера на надник) с език като мангал пред порутена панелка в кв. Слатина който някак си смята, че с обиди изглежда като голям "инвеститор". Макар че реално погледнато "инвестирането" в имоти в БГ идеално пасва на акъла на "инвеститорите" - вкарваш 150к евро и печелиш по 10к ЛЕВА на година, страхотната инвестиция... Лика прилика са си.
- 1 like
Коментар
-
".........Отделно, младите двойки от провинцията искат новичко, в нов блок........"
Искам и аз , Искам и аз.
Коментар
-
Първоначално изпратено от fsck Разгледай мнениеМного е забавно как са се формирали две групи спорещи в този форум - едната група привежда доводи, слага линкове от всякакви реномирани сайтове, сочи икономически теории а насреща си получава "група" (нямам съмнение, че са 1-2ма безработни брокера на надник) с език като мангал пред порутена панелка в кв. Слатина който някак си смята, че с обиди изглежда като голям "инвеститор". Макар че реално погледнато "инвестирането" в имоти в БГ идеално пасва на акъла на "инвеститорите" - вкарваш 150к евро и печелиш по 10к ЛЕВА на година, страхотната инвестиция... Лика прилика са си.
Другите са практици, уж нищо не разбират, ама те е..т
Коментар
-
Много е забавно как са се формирали две групи спорещи в този форум - едната група привежда доводи, слага линкове от всякакви реномирани сайтове, сочи икономически теории а насреща си получава "група" (нямам съмнение, че са 1-2ма безработни брокера на надник) с език като мангал пред порутена панелка в кв. Слатина който някак си смята, че с обиди изглежда като голям "инвеститор". Макар че реално погледнато "инвестирането" в имоти в БГ идеално пасва на акъла на "инвеститорите" - вкарваш 150к евро и печелиш по 10к ЛЕВА на година, страхотната инвестиция... Лика прилика са си.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
И акциите и имотите са на рекордни цени много изпреварващи инфлацията. Факт. А тоя дето чака наемче да ми води лекция как трябвало да се работи е просто поредното дъно за икономиката на България.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
И акциите и имотите са на рекордни цени много изпреварващи инфлацията. Факт. А тоя дето чака наемче да ми води лекция как трябвало да се работи е просто поредното дъно за икономиката на България.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
OK, мерси.
Сигурно караш и хубава джипка или лимузина,
Аз не съм на перона, имам скъп имот в провинцията, в автентичен старинен стил, с резбован таван слънце и иконостас, както и резбована секция и кьошка,. И ми струва 500 лв на година, данък и СОТ.
Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Арменския пoп Разгледай мнение
МЯУкяне, съвсем наскоро твърдеше на Ледчо, че ваканционни имоти в БГ са пари хвърлени на вятъра. Сега когато аквариуса ти писа 7% и ти (както винаги) веднага обърна дупето и започна да агитираш покупки на (забележете) ваканционни имоти.
МЯУкяне, МЯУкянеееее, това му е лошото на форума, че писаното остава, а и изтритото от оня гьонсурат дето ти играе по гайдата се помни.
левчо нещо дава заден защото почна да бачка здраво и се усети, че ще има макс 2-3 седмици време за така желаното къще на морето, но при положение, че има много свободен кеш нищо не му пречи да си инвестира парите в подценени имоти.
това, което казах е точно - който го кефи апарт строен и продаден на канарче в банско на 1000-1200 Евро с обещания за реки от мед и масло през 2007-2008 ... и седял заключен и поддържан 10г обзаведен до ключ - трябва да си луд да не го купиш на 400-500Е .... особено ако както аквариуса си ги изкарал от жълто само горницата.
просто това е добра сделка и няма абсолютно никакво значение дали аз бих си купил или не.. просто има много добри попадения като изпълнение и цена и със сигурност във времето ще запазят парите ВЛОЖЕНИ СЕГА(!) в тях
1200 ->>>>>> 11г ->>>>>>> 450
тази обезценка е много по-сериозна даже и от моята представа за МЯУ , а ти ако чакаш 149 ...ами няма да стане както не се получи и в София.
човек не трябва да бъде алчен както при ръст така и при спад.... в противен случай нито купува нито продава.Last edited by bertram; 20.04.2021, 12:46.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
Коментар