Първоначално изпратено от nomche
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнениеВ момента имам стоки пътуващи от Китай на около 3000 USD за 23 тона. За юни наистина ми казаха, че се вдигат, над февруарските. Просто стана перфектната буря-стомана, транспорт, срокове х 4 месеца, ад е!Но това няма пряка връзка към имотите. По скоро яде печалбата.
Според мен себестойността на самото строителсвто ще поскъпне/вече е/, но маржовете не могат да се разтягат безкрайно. В един хубав момент строителсвото ще стане нормален бизнес, с 20-30 % норма на печалба, а не 200-300, както е в момента. Имам познати, строят в Брюксел, цената е около 4 к евро, себестойност-около 3 к евро.Last edited by nomche; 28.05.2021, 22:58.
- 2 Харесвания
Коментар
-
В момента имам стоки пътуващи от Китай на около 3000 USD за 23 тона. За юни наистина ми казаха, че се вдигат, над февруарските. Просто стана перфектната буря-стомана, транспорт, срокове х 4 месеца, ад е!Но това няма пряка връзка към имотите. По скоро яде печалбата.
Според мен себестойността на самото строителсвто ще поскъпне/вече е/, но маржовете не могат да се разтягат безкрайно. В един хубав момент строителсвото ще стане нормален бизнес, с 20-30 % норма на печалба, а не 200-300, както е в момента. Имам познати, строят в Брюксел, цената е около 4 к евро, себестойност-около 3 к евро.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от marsianec1 Разгледай мнение
обикновено след като се запали чергата на комшията пламва и нашата къща
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Може , не съм в течение на нещата, а просто бях шокиран, че някой ще вози камъни и глина от Китай....Само тухлите и цимента как са ги забравили :-)
Аз не се занимавам с внос/транспорт и т.н. , само по 200 мл шлжокавица внасям на топло секи ден :-) Обаче дочувам по нещо в кръчмата от пияниците... А те като ударят 2 сливови и са ного откровени....нема големи грешки в цифрите, но и зависи откъде се шипва де .... Твоите цифри им се случват само на оферта , ама като се стигне до реално нещо се оказва че има проблем или пък излиза някой разход и т.н....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
Вноса на плочки го забиха с антидъмпингови ставки и още докато транспортът беше в другата крайност - безумно евтин, че имаше даже под $ 200 за голям контейнер, дори тогава вече не се возиха плочки. Гранити се возеха през това време, но точно този тип клиенти не са ми бии таргет никога. Плочките минаха на местно, турско, испанско и предполагам инталианско произвоство.
Аз не се занимавам с внос/транспорт и т.н. , само по 200 мл шлжокавица внасям на топло секи ден :-) Обаче дочувам по нещо в кръчмата от пияниците... А те като ударят 2 сливови и са ного откровени....нема големи грешки в цифрите, но и зависи откъде се шипва де .... Твоите цифри им се случват само на оферта , ама като се стигне до реално нещо се оказва че има проблем или пък излиза някой разход и т.н....
Коментар
-
Странно но факт - познавам хора които внасяха плочки от Китай.... При сегашните нива на транспорта явно няма да стане и има алтернатива, но има други групи продукти където такава няма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Номче ако товариш по един контейнер на 2-3 месеца може и да си натоварил под декемврийските когато платих 6400
Каква ти е офертната цена за следващите 2 седмици примерно???
С колко поскъпнаха имотите от началото на годината ???
Следващите две седмици е под десятка най-доброто, но като те гледам ти какво си писал досега, че плащаш, твоето ще е над 12000, щото те работят колегите. Споко има цени и над 10-ка за юни.
Като гледам Песи какви цени обявява и той, ми се иска аз да ви продавах на вас.
Само не разбрах и аз защо свързваш поскъпването на имотите с морския транспорт. Отпусни си душата, не пазари само поскъпващи боклуци от Китай. Вземи си нещо луксозно от Франция или Италия да се поглезиш. Веднъж се живее, носи си новите маркови дрехи и парюми, хапни био салатка.
Също не ми стана ясно, ти осъзна ли, че цените на транспорта след китайската нова година поевтиняха или не?
Последно, ти разбра ли цените на морския транспорт що почнаха да се вдигат така изненадващо миналия месец? Давам жокер - не е заради цените на имотите.Last edited by nomche; 28.05.2021, 21:32.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ernan Kortes Разгледай мнениедействителността е илюзия дължаща се на алкохолен недостиг в кръвта
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
ако визираш така наречените зърнари е абсолютно така, но там 100 кинта на декар наложено на десетки хиляди (стотици) декари дава много сериозен резултат.
приеми го така - ако от една земя купена по 500-700лв декара може да прибираш 75-80 кинта годишно от декар и да си подаряваш(!) каквото порасте да го вземе друг, който да ползва насаждението ти - каква доходност идва?
дали ако рентваш апартамент ще имаш по-малко занимавки особено при смяна на наематели със съпътствашите това ремонти.
тук всички гледат 2000+лв цена на земята в добруджа и бизнеса на зърнарите, но има малки ниши, които са много в страни от това и с правилно менажиране нещата се случват.
а ако си поиграеш 3 години да направиш насажденията био доходността се вдига с още някой и друг процент.
резултата е инвестирани пари в земя (не особено плодородна , но си е земя) + доходност от около 10% ... но нищо лесно няма и се иска да се натрупа ноу хау.
поздравиLast edited by pepe1234; 28.05.2021, 16:57.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
вземи си бакърмного по-лесно ще я купиш медта и по-лесно ще я пласираш.
трябва ти познат с приличен склад в който да наблъскаш 100 тона мед примерно и да ги забравиш за известно време.
среброто е металът с най-добра електрическа специфична проводимост, но медта му отстъпва съвсем малко и предвид цените нищо чудно медта да е скритото богатство в идните десетилетия.
екологията ще натиска все повече добива на цветни метали и цената им ще расте.
поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Ако щете и душите си внасяйте оттам, пазара на 60-70 годишни НИ не се влияе от материалите - а само от спекулата на няколко некадърникаТо затуй и го няма, само висите по обяви и после на опашката за мастика в Лидл
Коментар
-
Странно но факт - познавам хора които внасяха плочки от Китай.... При сегашните нива на транспорта явно няма да стане и има алтернатива, но има други групи продукти където такава няма.То затуй и го няма, само висите по обяви и после на опашката за мастика в Лидл
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Аха, внасят цели хапартаменти от Китай, затуй цените им зависят от навлото на Ламби
Почнал си рано с пиенето.
Коментар
Коментар