Първоначално изпратено от bertram
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Да, знам стратегията на някои - високи наеми през лятото на нощ или за къс период, и поносим наем за останалата част от годината.
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
хубавите места във варна не са много по-евтини от софия, но пък с наемите няма толкова платежоспособни наемателиОстанете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
Понеже не мога да вляза на сегмента който искам - среден за сериозни наематели (за дипломати си има къщи и резиденции, виж някой служител в банка, посолство, яка фирма е добър таргет) а в Ботунец е евтино но пък както казва Песимиста касиерките и шоферите ще заселят и тези райони ще се въздържа от Сф. Виж навсякъде другаде захлупвам светкавично, даже Отче, ти си прав за Варна, скоро ще се опулят на парцали и кандидатите за Варна изненадани от ъпа. Пак ще има ,,що не ядохме".
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от Арменския пoп Разгледай мнение
Накупиха, ама не в София. Само за изминалата година 10бр. в Банско, 3бр. във Варна, Левчо се ослушва за къща в Плевен или Априлци, приятели питат за морски вили и тн...
По-ниски нива на цените не се предвиждат, тъй че Доматаран е извън пазара. А ти ще плащаш като поп 2500-3500 за м2 запомни ми думата.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
полакс,
Какво ти е мнението за кв. Бриз? Гледам едни хубави 2-3 сгради в строеж до булеварда от които гледката към морето вероятно е много добра. Мой приятел купи още 1бр. в св. Константин и Елена, но мене там локацията нещо не ме кефи. Виж там в Бриз е почти срещу морския парк.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
с какъв мотив.
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
От няколко месеца банките вече не дават наред.
Отказват дори потребителски.
Какво ти е мнението за кв. Бриз? Гледам едни хубави 2-3 сгради в строеж до булеварда от които гледката към морето вероятно е много добра. Мой приятел купи още 1бр. в св. Константин и Елена, но мене там локацията нещо не ме кефи. Виж там в Бриз е почти срещу морския парк.
Коментар
-
синко песимистичен,
Ей за тия проспани 30-40% им хортувам аз на стадото. Те ще бъдат наваксани още тази година. Който е нулевак, олимпиец или квартирант, съжаляеам, но цените няма да паднат. Свикването е трудно, но само в темата. В реалността хората с кинтите свикват къде-къде по-бързо.
Който е гушнал едни милиони по европроекти не му дреме много дали м2 е 2000 или 2500. Жони доста се е пообъркал, че имоти се купуват с ипотеки, сега дялът на ипотеките, сравнен с купеното с лични средства е нищожен.
Някои имат спомени от 90-те години и 10-20% повече или по-малко не е фатално , на фона на рисковете...
Коментар
-
синко песимистичен,
Ей за тия проспани 30-40% им хортувам аз на стадото. Те ще бъдат наваксани още тази година. Който е нулевак, олимпиец или квартирант, съжаляеам, но цените няма да паднат. Свикването е трудно, но само в темата. В реалността хората с кинтите свикват къде-къде по-бързо.
Който е гушнал едни милиони по европроекти не му дреме много дали м2 е 2000 или 2500. Жони доста се е пообъркал, че имоти се купуват с ипотеки, сега дялът на ипотеките, сравнен с купеното с лични средства е нищожен.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
От няколко месеца банките вече не дават наред.
Отказват дори потребителски.препоръка е
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
За 95% от хората в темата/ без Ледчо предполагам/ цените са кисели , но това не означава нищо защото това са наши лични субективни мнения и е въпрос на свикване :-)
Ако тези нива не се приемаха от пазара и нямаше сделки на тях то вместо да растат офертните щяха да падат, нямаше да се започват нови проекти и т.н.
Реалността / без нашият личен субективизъм/ е че има достатъчно купувачи на които са им ок / нали не трябва цените да са посилни и харесвани от всички/. И разбира се другата реалност е че спрямо случилото се в държавата след 2014 те са както написа по-рано ирационални - не са се увеличили със съпоставимо ниво / има поне 30-40% още за да са еквивалентни/. Ако върнем лентата до 2009 , то от там има още едни 30-40% проспани....
Та изоставането на цените на имотите от нивото на което е нормално да са е породено от трудното свикване/приемане на новите реалности... :-)
ПП Знам че горното за някои ще е шок , но чисто цифром и фактом туй е положението. И в същото време да повторя че сегашните нива и на мен са ми високи
Който е гушнал едни милиони по европроекти не му дреме много дали м2 е 2000 или 2500. Жони доста се е пообъркал, че имоти се купуват с ипотеки, сега дялът на ипотеките, сравнен с купеното с лични средства е нищожен.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
За масовия купувач са напълно непосилни цените, много по-непосилни отколкото за мен и теб. Просто на него банката му ги дава на тепсия и той скача в небесата как вече имал "собствено жилище".
Ако банките спрат да дават на сульо и на пульо, масовият имотен сегмент ще си дойде на мястото като цена и няма да гледаме абсурди от порядъка на 1300 Евро във Вадите и Ливадите. Ако там цените си отидат на едно прилично ниво от 700-800, съм сигурен че и в Стрелбище никой вече няма да ти иска 1800, а ще дойде на 1500 и надолу.
От лична гледна точка нещата които ме интересуват макар и доста по-умерени от твоите пак ми изглеждат непосилни и неизгодни....
В същото време едно семейство касиерка и касиерин от Лидъл с 2-3 години стаж + кредит може да си купи в ЖК Южен Парк с вноска до 2К на месец. Нали не мислиш че е нормално това ? Все едно касиерка от Уолмарт да си купи пентхаус в Манхатън.... Та има доста неща да се изглаждат и напасват у нас....
Иначе за конкретните цифри в Ливадите запад покрай България има поне няколко сгради които са около 2000 евро не 1300....В Стрелбище преди 2-3 години имаше някои интересни неща на тъмно зелено на около 1200-1300 - например една сграда на Нишава до Фантастико току що започната.... Сега съжалявам че не се включих там.
Но колко да струва в Стрелбище след като по Ливадите и Вадите са такива цените ? Има аномалии по цените по кварталите . които ще се коригират с времето....
- 1 like
Коментар
-
Попе, обясни ми, след като всичко ще поскъпва с 30% до края на годината, защо не купуваш? Защо изобщо гледаш цената? Хващай първата оферта, която видиш, захлупвай и на края на годината си с 30% нагоре.
Този нотариален акт, който показа тук преди време, на какво е? Нали уж имаше няколко имота на топ локации? Какво стана, оказва се че си тръгнал да продаваш наследствени гаражи, а апартамент няма ни един, няма и къде да живееш в София. Що така? Разни магазинчета, паркоместа, гаражи и други съборетини не би трябвало да се броят изобщо за имоти. Аз имам гаражи от баща ми в района на Оборище и са отдадени под наем в момента, но никога не съм ги и споменавал даже.Last edited by bulgarian lev; 10.03.2021, 21:44.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
Коментар
-
За масовия купувач са напълно непосилни цените, много по-непосилни отколкото за мен и теб. Просто на него банката му ги дава на тепсия и той скача в небесата как вече имал "собствено жилище".
Ако банките спрат да дават на сульо и на пульо, масовият имотен сегмент ще си дойде на мястото като цена и няма да гледаме абсурди от порядъка на 1300 Евро във Вадите и Ливадите. Ако там цените си отидат на едно прилично ниво от 700-800, съм сигурен че и в Стрелбище никой вече няма да ти иска 1800, а ще дойде на 1500 и надолу.
Отказват дори потребителски.
- 1 like
Коментар
Коментар