Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Има 40% разлика в цената със старото = прецаквацията с общите части у нас. Всъщност при нас е по-малко...., а ти непрекъснато сравняваш наше ново с тамошно старо....
И за всяко нещо дето сравняваш си по същият начин... Само на емоция и без опит за обективност....
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...1pd&f1=1&fe7=1
Това е точно 47 квадрата светло (терасата наполовина). Точно 3000 Евро излиза цената с ДДС, за незавършено. Завършено сигурно 3300 поне.
Същото завършено в Берлин ти е 7100. Цена двойна плюс малко. Заплати 1/4, лихви двойни.
Кое е по-достъпно според теб?
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
На майка ми апартамента съм го мерил до сантиметър, а той е старо строителство. 79% е светлата площ от застроената.
Коментар
-
има 40% разлика в цената със старото = прецаквацията с общите части у нас
На майка ми апартамента съм го мерил до сантиметър, а той е старо строителство. 79% е светлата площ от застроената.
- 4 Харесвания
Коментар
-
И с какво заблуждавам? Медианът на новото-ново е 7100, като това са светли площи без стени и тераси.
Същият медиан за София при идентично смятане на площите ще мине 3000 със сигурност. Още повече, че новото строителство там се издава винаги завършено до ключ и с паркомясто в повечето случаи.
И за всяко нещо дето сравняваш си по същият начин... Само на емоция и без опит за обективност....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 06.06.2021, 20:21.
Коментар
-
До Стрезимировци съм ходил само.....за шоколади, електронни часовници и дънки....И си прав никъде не съм живял за постоянно много извън България....:-)
А Левчо може и да не ти се иска , но си е съвсем реален.... Все пак е единственият човек от форума който познавам на живо.... Служебните му ангажименти и предполагам личен живот след като се прибра не му позволяват да е във форума постоянно, не че има що да го прави де така или иначе....
Ето и малко инфо, за да спреш с опитите за заблуда на непросветените за Берлин и за новото ново и т.н.
Existing buildings
Median Asking price
5,130 EUR/m²
+6.20 %
Median Asking rent
13.00 EUR/m²
+14.80 %
New buildings
Median Asking price
7,110 EUR/m²
+9.10 %
Median Asking rent
19.40 EUR/m²
+11.50 %
Същият медиан за София при идентично смятане на площите ще мине 3000 със сигурност. (примерно Гоцето е квартал в Софийската златна среда - цените на оня проект до Лиу Айер стигнаха 1900 без ДДС за първи етаж на фалшива площ). Още повече, че новото строителство там се издава винаги завършено до ключ и с паркомясто в повечето случаи.
Медианът на заплатите същевременно е 1/4, a лихвите са x2. Kъде виждаш заблуда?Last edited by ejonny2376; 06.06.2021, 20:18.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Ми Джони написа, че е толкова цената в Плазата не аз, а на Левчо е обзаведен има таван и мазе, начи 7К минимум :-)
Не са добре нещата в държавата особено за нещата които пишеш. Това е следствие от всички политики за вкарване в зависимости на хората. Остават само много големите и всички други под ножа.... Радвам се че знаеш как да правиш големи пари, аз лично нямам такива стремежи или умения. Единственото, което искам е да запазя доколкото е възможно стойността на изкараното до момента и да имам папо на масата...за семейството .... аз мога на леб и глава лук да карам :-).Малко , но от сърце :-)
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...yfe&f1=1&fe7=1
- 2 Харесвания
Коментар
-
50 лъжи друг път. Лъжеш ти, че изобщо някога си излизал извън България, защото очевидно не познаваш Западна Европа и живота там. Ходил си до Димитровград за плескавици - това ти е опитът навън. Никога не си живял в нормален град и квартал, затова и мизерията в Гоцето ти се струва толкова хубава. Живей си в заблудата, не ми пречи това.
А Левчо не съществува - това е един от фейк-профилите на купата. Никой не си дава паролата на друг и не ми го пробутвайте тоя номер. Твърде възможно е и твоят профил да е фалшив и пак да е на същия индивид.
А Левчо може и да не ти се иска , но си е съвсем реален.... Все пак е единственият човек от форума който познавам на живо.... Служебните му ангажименти и предполагам личен живот след като се прибра не му позволяват да е във форума постоянно, не че има що да го прави де така или иначе....
Ето и малко инфо, за да спреш с опитите за заблуда на непросветените за Берлин и за новото ново и т.н.
Existing buildings
Median Asking price
5,130 EUR/m²
+6.20 %
Median Asking rent
13.00 EUR/m²
+14.80 %
New buildings
Median Asking price
7,110 EUR/m²
+9.10 %
Median Asking rent
19.40 EUR/m²
+11.50 %
Коментар
-
Ми Джони написа, че е толкова цената в Плазата не аз, а на Левчо е обзаведен има таван и мазе, начи 7К минимум :-)
Не са добре нещата в държавата особено за нещата които пишеш. Това е следствие от всички политики за вкарване в зависимости на хората. Остават само много големите и всички други под ножа.... Радвам се че знаеш как да правиш големи пари, аз лично нямам такива стремежи или умения. Единственото, което искам е да запазя доколкото е възможно стойността на изкараното до момента и да имам папо на масата...за семейството .... аз мога на леб и глава лук да карам :-).Малко , но от сърце :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение
Бате ти си същински брокер дявол ! Евангелието имотно го четеш дяволски ! Нека е 7к евра квадрата при средна БРУТНА заплата от 1к евра и то в София. Никой и дума не обелва за ножицата между държавна чиновническа заплата и частна такава и ценообразуване извън храни ,медицински изделия ! Малък бизнес е аут , среден натам е тръгнал .След затварянето наесен ще се броят пилците . Страхът за кеша и "новата" безработица е ключ към ситуацията . Да видим , пак казвам който напипа вярната посока пари може да изкара при това доста ! Отворен съм към дискусия извън набалончения български постсоциалистически имотен сграден фонд !
Коментар
-
Джони, покрай една истина / измамата с общите части/ вкарваш и 50 лъжи.
Не съм коментирал по отделно щото няма една коректна цифра написана след това.и все разлики в пъти....
Надявам се поне това да ти помага да се самоуспокояваш.... :-)
ПП Радвам се поне че най-накрая призна че апарта на Левчо струва над 7000 евро квадрата....:-)
А Левчо не съществува - това е един от фейк-профилите на купата. Никой не си дава паролата на друг и не ми го пробутвайте тоя номер. Твърде възможно е и твоят профил да е фалшив и пак да е на същия индивид.
- 1 like
Коментар
-
Джони, покрай една истина / измамата с общите части/ вкарваш и 50 лъжи.
Не съм коментирал по отделно щото няма една коректна цифра написана след това.и все разлики в пъти....
ПП Радвам се поне че най-накрая призна че апарта на Левчо струва над 7000 евро квадрата....:-)
- 1 like
Коментар
-
Жилищата в София са най-недостъпните в цяла Европа, ако се смята на реален квадрат, вземе се предвид безобразното качество, по-ниските доходи и двойно по-високите ипотечни лихви. Имотният пазар е една тотална измама, която се подкрепя от законодателя.
В Европа всичко е направено завършено до ключ. Паркомястото е винаги включено в цената. Терасите и стените не се смятат. Такъв е стандартът. Така всеко може да сравни две оферти. Ако имаш повече общи части, съответно цената на квадратен метър ще бъде повече. Всеки може да прецени дали офертата е изгодна за него или не. Българинът си мисли, че купува нещо, а всъщност получава един боклук.
Светлата площ при "новото ново" е средно около 60% обявената. Апартамент от 100 квадрата е всъщност 60 квадрата. Плащаш 200к за апартамента, още 25к минимум за довършителни и 25к за паркомясто. Така квадратът ти излиза над 4000. Това е за Гоцето и подобни средни локации. На идентични локации в Берлин плащаш двойно при четворни доходи и наполовина ипотечна лихва. Същото важи за абсолютно всяка друга Европейска столица без Париж и Лондон, където цените се ръководят от други механизми).
Ако гледаш топ-локациите, нещата са идентични. При цена във Плазата от 3300 без ДДС излиза реална цена от 7500.
Най-добрите места в Берлин, Амстердам и подобни са в порядъка на 10к-15к.
В статистиките, които изкарват София на първо място по достъпност се сравняват горепосочените цени на запад с нещо от сорта на 1000-1100 Евро за София. Реално цените в София са 3-4 пъти по-високи от това. Изцяло лъжливи и неверни статистики.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
То ако ги задължат със закон да го направят( иначе няма как- от брокитата и строителните предприемачи няма да дойде инициативата) ще излезе, че цените в БГ съвсем не са толкова евтини. Преди малко ми излезе реклама на къща в София за 3 милиона и половина, на която даже не бяха лакирали паркета....
В Европа всичко е направено завършено до ключ. Паркомястото е винаги включено в цената. Терасите и стените не се смятат. Такъв е стандартът. Така всеко може да сравни две оферти. Ако имаш повече общи части, съответно цената на квадратен метър ще бъде повече. Всеки може да прецени дали офертата е изгодна за него или не. Българинът си мисли, че купува нещо, а всъщност получава един боклук.
Светлата площ при "новото ново" е средно около 60% обявената. Апартамент от 100 квадрата е всъщност 60 квадрата. Плащаш 200к за апартамента, още 25к минимум за довършителни и 25к за паркомясто. Така квадратът ти излиза над 4000. Това е за Гоцето и подобни средни локации. На идентични локации в Берлин плащаш двойно при четворни доходи и наполовина ипотечна лихва. Същото важи за абсолютно всяка друга Европейска столица без Париж и Лондон, където цените се ръководят от други механизми).
Ако гледаш топ-локациите, нещата са идентични. При цена във Плазата от 3300 без ДДС излиза реална цена от 7500.
Най-добрите места в Берлин, Амстердам и подобни са в порядъка на 10к-15к.
В статистиките, които изкарват София на първо място по достъпност се сравняват горепосочените цени на запад с нещо от сорта на 1000-1100 Евро за София. Реално цените в София са 3-4 пъти по-високи от това. Изцяло лъжливи и неверни статистики.Last edited by ejonny2376; 06.06.2021, 19:17.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
В Манастирските повечето сгради дори не са съществували 2004-та. А като брой оферти йок. Идеята е да измерим доколко съществуващите сгради си пазят стойноста. Щото нали знаеш че като купиш днеска тя тая сграда по-нова няма да стане вече пък трябва да пази стойноста си. Не е редно да включваш новите сгради в индекса все едно че те добавят стойност в "тухлената ти пенсия". Центъра е идеален да се сравнява реално каква пенсия може да пази, при постоянно спасяване на имоти със стимули в най-добрия случай.
Иначе признавам, че не съм ги гледал всичките 1 по 1....
ПП Относно спасяването на имотите , предполагам си наясно, че тва е просто частно следствие от държавните политики. Виж как е в Турция например - имотите растат с по 30% на година мерени в лири при 15% инфлация. = и да има спасяване или да няма имотите все ще се движат в рамките на 1 тон качествен розАв домат +- 30-40% с периоди на изоставане и изпреварване.... и наваксване в определената посока.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 06.06.2021, 19:14.
Коментар
Коментар