IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Аз да се оплача , поредният проект дето харесвах му вдигнаха цената и изглежда се отказвам.....
    Време е за море дано като се върна и цените да са върнали ....

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Китай е комунистически, колкото аз съм марсианец. Има частна собственост, има милионери, има частни компании, има проституция........ Единствените 3 комунистически страни в света в момента са Северна Корея, Венецуела и Куба- и трите са мани- бегай
      Мите , опитай пак с това кои са комунистическите държави, че нещо май ги пообърка....

Коментар

• Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение

Айде бе. С 1400 средна заплата и данъчна свобода на 20-ти май, колко ти излиза сметката на тебе? 812 лв. https://www.economic.bg/bg/a/view/da...tim-za-sebe-si
        Дай направо 212 да ги направим, това след глобалният 15% данък / разбра ли че нас не ни засяга или още не си/ и зелените :-)

Коментар

Ако ще сравняваш с нещо, сравнявай с комунистически Китай
          Китай е комунистически, колкото аз съм марсианец. Има частна собственост, има милионери, има частни компании, има проституция........ Единствените 3 комунистически страни в света в момента са Северна Корея, Венецуела и Куба- и трите са мани- бегай

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Благодаря че ме подсети, тази пролет минах през Петрохан. Невероятен път, красота, с кеф да натиснеш на завоите. Нищо общо с любимото ви едно време.
            Да , да видим след 2 г как ще е .

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

То едно пътуване с тая корона ,мани остави. То едни магистрали ум да ти зайде. Ако пък тръгнеш на север, пломби падат яко.Сега вместо в гара Яна миризмата е като влизаш в София и не не е от автомобилите . То просто никаква мисъл няма в това градЪт да се развива. Има мисъл само как да се краде .
              Благодаря че ме подсети, тази пролет минах през Петрохан. Невероятен път, красота, с кеф да натиснеш на завоите. Нищо общо с любимото ви едно време.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

София-Джакарта. В София не е 800 лева след данъци.... Има ги общите части и на други места .... Не сме открили топлата вода на измамите :–))))

Джони, за някои неща съм съгласен донякъде относно сравнението с Джакарта, но целта на поста ми беше друга - Крети пита къде си сменят столицата.... Ами там... не знам докъде са стигнали, но явно са решили, че не могат да оправят проблемите в Джакарта и е по-лесно нова столица да направят проектирана за съвременният начин на живот.... Така и в София квото е забатачено не може да се върне.... Затва номера е да не се мисли постфактум, а по-рано....
                Айде бе. С 1400 средна заплата и данъчна свобода на 20-ти май, колко ти излиза сметката на тебе? 812 лв. https://www.economic.bg/bg/a/view/da...tim-za-sebe-si

Коментар

За разлика от твоите приятели "топ мениджъри" от германо-анголски произход, ние сме живели в София и преди 20 години и сега. Карали сме до морето и преди 20 години и сега. Карали сме ски и преди 20 години и сега. Разхождали сме в Морската на Бургас и преди 20 години и сега. Помним миризмата покрай гара Яна, цветни пушеци и другите наследства от комунизма. Помним как чакахме за визи пред посолствата, а ченгетата ни третираха като боклуци.

Само отрочетата не можете да приемете промените, защото едно време бяхте привилегировани величия, сега всички ви презират.
                  При положение че 90% от жилищния фонд е строен през комунизма, доста е неубедително броки да плямпа как то не било хубаво. Така ли говориш на клиентите като им пробутват сграда от 40-те на по 2К квадрата?

Твоя "анализ" не отразява напредъка в технологиите. Не може да сравняваш колко зле било с технология от комунистическо време, път сега с чипове за стотинка колко хубаво било. Ако ще сравняваш с нещо, сравнявай с комунистически Китай поне да е наравно технологично.

Що се отнася до ченгетата и милиционерщината, никога не било по-зле от сега. Колко хора гният по арестите в момента. Политически и бизнес опоненти. Бой, мъчения, извращения. Нито съд нито прокурор нито министър смее да каже нещо. https://www.youtube.com/watch?v=L9GT...BA%D0%BE%D0%A4

Коментар

За разлика от твоите приятели "топ мениджъри" от германо-анголски произход, ние сме живели в София и преди 20 години и сега. Карали сме до морето и преди 20 години и сега. Карали сме ски и преди 20 години и сега. Разхождали сме в Морската на Бургас и преди 20 години и сега. Помним миризмата покрай гара Яна, цветни пушеци и другите наследства от комунизма. Помним как чакахме за визи пред посолствата, а ченгетата ни третираха като боклуци.

Само отрочетата не можете да приемете промените, защото едно време бяхте привилегировани величия, сега всички ви презират.
                    То едно пътуване с тая корона ,мани остави. То едни магистрали ум да ти зайде. Ако пък тръгнеш на север, пломби падат яко.Сега вместо в гара Яна миризмата е като влизаш в София и не не е от автомобилите . То просто никаква мисъл няма в това градЪт да се развива. Има мисъл само как да се краде .

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Брокерасте, тези тъпизми ги разправяй на мизерните си клиенти с по 1500-2000 лева заплатка в Люлинската си агенцийка,които лъжеш колко бил изгоден 30 годишен кредит.

За разлика от теб аз пътувам и извън София.
                      В Централен Балкан се секат вековни букови гори от фирмички на ГРОБ. Всичко е буквално унищожено. За Странджа да не говорим.И не, не са виновни комунистите този път. Виновни са кметовете от Герберската крадлива мафия.
                      А Софийските паркове са по-мизерни от всякога. Освен изсечени незаконно, самите ремонтни дейности там ги правят опасни за здравето. Защото ремонтите бяха само проформа, колкото да се откраднат парите. Навсякъде стърчат проводници.

Всичко направено в България през последните години е било с цел кражба и по-добре да не беше правено изобщо.
                      А, и в София се стига по-бързо с кола колкото аз съм мандра за газиран цвик.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Брокерасте, тези тъпизми ги разправяй на мизерните си клиенти с по 1500-2000 лева заплатка в Люлинската си агенцийка,които лъжеш колко бил изгоден 30 годишен кредит.

В Централен Балкан се секат вековни букови гори от фирмички на ГРОБ. Всичко е буквално унищожено. За Странджа да не говорим.И не, не са виновни комунистите този път. Виновни са кметовете от Герберската крадлива мафия.
                        А Софийските паркове са по-мизерни от всякога. Освен изсечени незаконно, самите ремонтни дейности там ги правят опасни за здравето. Защото ремонтите бяха само проформа, колкото да се откраднат парите. Навсякъде стърчат проводници.

Всичко направено в България през последните години е било с цел кражба и по-добре да не беше правено изобщо.
                        Пич други освен комунисти в България няма, разцветката не е от значение . Схващаш ли ?

Коментар

Къде ги видя тия цифри. И в България средната заплата е към 800 лева след данъци. А цените на квадрат там вероятно не включват общи части както си е реда. Не съм проверявал, но никъде другаде не съм виждал такава измама.
                          София-Джакарта. В София не е 800 лева след данъци.... Има ги общите части и на други места .... Не сме открили топлата вода на измамите :–))))

Джони, за някои неща съм съгласен донякъде относно сравнението с Джакарта, но целта на поста ми беше друга - Крети пита къде си сменят столицата.... Ами там... не знам докъде са стигнали, но явно са решили, че не могат да оправят проблемите в Джакарта и е по-лесно нова столица да направят проектирана за съвременният начин на живот.... Така и в София квото е забатачено не може да се върне.... Затва номера е да не се мисли постфактум, а по-рано....

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

С индонезия и бамбинистан е удачно да се сравнявате, при население от неграмотници - неспособни да различат BRD и DDR от Германия
                            Знаех си че тва ще кажеш затва не ги написах другите :-)

Коментар

Пълни глупости, сега България е сто пъти по-добре от преди 20 години.

Горите не са изсечени, напротив, увеличили са се.

Тогава София задръстваше сметищата, сега има завод.

Тогава дори Созопол нямаше пречиствателна станция, сега се изградиха доста.

Сега и тротоарите и парковете и улиците са по-добри. Помня Витошка на какво приличаше, по Гурко практически нямаше тротоар заради паркирани автомобили, не бяха оправени Северния парк и Западния парк, парк Възраждане и парк Военна академия не съществуваха...

Движението сега е по-интензивно защото хората имат пет пъти повече пари и коли. Въпреки това се стига по-бързо от единия до другия край на града с кола.

Обаче тогава на немския социално слаб му беше без пари в София, беше цар. Е, вече не е така.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Германия с Бон хахахахах :-)
                                Индонезия например. Има поне още 3-4 за които се сещам , ама ще се опиташ вероятно да уязвиш София/България на тема ниво и затва другите ще ги премълча ;-) Намери си ги сам :-)
                                И преди да си казал ма то Джакарта евтиния и коптор. Всъщност е с по-скъпи имоти при над 2 пъти по-ниска заплата....
                                Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 2,318.61 € 1,451.88-4,065.26
                                Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 1,136.43 € 696.90-1,742.26
                                Average Monthly Net Salary (After Tax) 396.81 €
                                Песимисте, топ локациите в центъра на София са над 4000 Евро върху чистата площ, извън центъра стигат 2000 и нагоре.
                                Нумбеото не калкулира измамата в квадратите.
                                Цените в София са на средноевропейско ниво при сравними квадратури.

Сам видя, че дори в Гоцето средната цена е 1600 върху мръсен квадрат (т.е. поне 2500 върху чист такъв).

Големият въпрос е:
                                Какво можеш да купиш в Джакарта с 500.000 Евро сравнено със София. Отговорът сигурно ще е: двойно като квадратура на сравнима локация.

Освен това: Джакарта е 10 милионен град с огромни гета и сигурно половината население живее с няколко долара дневно. От друга страна броят на милионерите там е предполагам в пъти повече отколкото в София. Да се прави сравнение на средните доходи е невъзможно.

Бил съм в Джакарта няколко пъти и има такива сгради и инфраструктура, каквато не си и сънувал. На приличните места (които са далеч от гетата) качеството на живот е сравнимо със средноевропейското.
                                Last edited by ejonny2376; 09.07.2021, 21:58.

Коментар

Working...
                                X