IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

имам наблюдения в търговията с мебели и други неща свързани с 'довършителни и ремонтни дейности' - две години пазарът е яхууу

помните ли годините след 89-та , тогава куцо и сакато с някой лев правеше магазинче да върти търговия.. е сега тези времена са в историята .. сега тези със спестени с кървава пот пари купуват скъпо прескъпо (спрямо нашият стандарт) жилища, че да стават рентиери.
    Доколкото помня, след 89г имаше бум на частната инициатива.

Малки фирмички, магазинчета и фермери. Обаче се оказаха нерентабилни, защото нямаха печалби и клиенти повечето. Баща ми също имаше фирма, от която нямаше никакви приходи в началото на 90-те.

Също така възрастното население къташе всичко на депозит за високи лихви при силна инфлация.

Коментар

• Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение
      Пак цвъкане. Аз продадох още имоти. Просто ребалансирах портфолиото си и имотите ми паднаха до 50% от него. С парите купих активи на двуцифрена доходност. Не виждам смисъл днес да се купи апартамент за 100 000евро и да му се взема 450лв. наем. Не знам как ги правите сметките, ама в моите калкулации това прави 1% възвръщаемост. Ако някой не може да си управлява парите, няма време, наследвствени са и т.н. окей, но доходността от една такава инвестиция към днешна дата по никакъв начин не покрива инфлацията. Може би след 1г. ще се вдигнат наемите, ще се вдигнат цените, не знам, но към момента няма логика и математика. Отделно, че някак имам чувството, че имотите ще изостанат като доходност спрямо някои други активи, не като цена, а като стойност.
      Диск, надявам се да си добре.
      Наемите тръгнаха нагоре , пиша ти го от първо лице . Търсенето е много голямо - вероятно тези които се изнесоха миналата година се завръщат. Имам предвид последните 1-2 месеца
      Разбира се това тръгване нагоре поне към момента е слаба работа и НЕ покрива по никакъв начин новите цени на имотите и на довъряителните и за обзавеждане разходи. Сметката НЕ излиза. Затова ще има ниски наемни цени за имоти като на познатият на Бота - с ремонт от 89-та година, но новите апарти завършени на дебели цени няма как да са в този наемен диапазон....Не става ремонт за 30К евро и наем 300 евро....Или ще седи на ШЗ или направено на смислена наемна цена докато се почви наемател...Ако няма ще седи 1, 2-5 години на обява.....
      Щом можеш да си докарваш двуцифрена доходност от други неща то тогава си ок, аз не мога да го правя или по-точно риска ми се струва неприемлив за подобна доходност , така че ще си джиткаме с тулите... 1-2% колкото толкова....:-)

ПП Берти , не знам какъв е бизнеса на Ледчо , но мога да предполагам на база подобни бизнеси базирани на внос от Китай. Не се обиждай , но не знаеш кое и как се случва.... Ще го напиша така - това че Ледчо е похарчил неколкостотин К за имоти по никакъв начин не пречи на бизнеса му и тези пари нямаше да му помогнат да го направи по-печеливш и голям от това което е....
      Last edited by pesimist4o na kvadrat; 27.07.2021, 17:27.

Коментар

• И още нещо, тук някои хора ги "пичвах" по темата и знаят. Играх в една игра(60 апартамента). Но се оказа, че материалите са мноооогооооо поскъпнали(+30-40%), а наемите, които трябваше да се гонят бяха над 2 пъти по ниски в момента за да има рентабилност. А аз наистина не виждам в следващите 2-3г. как наемите ще станат х 2 за да се докара до прага на рентабилност. Тоест и заплатите да се вдигнат толкова много. Да не говорим, че не вярвам някой инвеститор да си прави планове на двойно поскъпване за да му се вържат нещата. Сигурно с крадени, или изпрани пари, схемата работи, ама на честни такива-не. Капиталова имаше, но трябваха много усилия и в крайна сметка зарязахме проекта.

Коментар

• Пак цвъкане. Аз продадох още имоти. Просто ребалансирах портфолиото си и имотите ми паднаха до 50% от него. С парите купих активи на двуцифрена доходност. Не виждам смисъл днес да се купи апартамент за 100 000евро и да му се взема 450лв. наем. Не знам как ги правите сметките, ама в моите калкулации това прави 1% възвръщаемост. Ако някой не може да си управлява парите, няма време, наследвствени са и т.н. окей, но доходността от една такава инвестиция към днешна дата по никакъв начин не покрива инфлацията. Може би след 1г. ще се вдигнат наемите, ще се вдигнат цените, не знам, но към момента няма логика и математика. Отделно, че някак имам чувството, че имотите ще изостанат като доходност спрямо някои други активи, не като цена, а като стойност.

Коментар

• Хора, гледам интелектуалното ниво на разговора е скочило многократно.

Аз отивам да катеря Гранд Жорас в Алпите, вие бъдете по-толерантни един към друг.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
              НА този му трябва перманентен бан, не съм 1 път видял на напише нещо смислено и да не се заяжда с хората във всяка тема. За какво точно го държите във форума вдига нивото или вдига съдържанието?
              то един да беше да му направим паметник... темата е леш. помня колко много 'реваха', че мариян я изтри погрешка темата докато се опитваше да изтрие едно от превъплащенията на многониковия - то беше драма то беше чудо, а сега 750 страници от които 95% лични нападки и обиди...

като сметнеш, че основно пишещите тук сме 40+г (а най-важните повишители 50+) + няколко юнака под 40... смятай за какво ниво иде реч.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• НА този му трябва перманентен бан, не съм 1 път видял на напише нещо смислено и да не се заяжда с хората във всяка тема. За какво точно го държите във форума вдига нивото или вдига съдържанието?

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin

Викам им - питайте ратко сигането, дето досега го ***хте
                  ето, все пак водите някакъв диалог преди ...мм... да ги ...обслужиш
                  препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

В неговата таргет група клиенти нали се сещаш кой е бил по атрактивен
                    защо БИЛ?
                    да не е излязъл от бизнеса?
                    препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

тоест, гостите са уважавали предимно ханджията а ханджийката е оставала само с топка чаршафи за пране
                      и като следствие е напуснала хана?
                      В неговата таргет група клиенти нали се сещаш кой е бил по атрактивен

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie

Бъркаш причинно следствената връзка
                        тоест, гостите са уважавали предимно ханджията а ханджийката е оставала само с топка чаршафи за пране
                        и като следствие е напуснала хана?
                        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin

Ще те поканя тебе да те търтят, само обещай да научиш български поне - че с тоя сигански само триене и бан до откат
                          значи бяхме прави, че търтенето е част от маркетинговата ти стратегия за привличане на тарггетирани клиенти.

е, добре, де ти на какъв език се разбираш с "гостите". примерно как ти казват, че чаршафите им са замърсени с генетичен материал и се нуждаят от пране.
                          препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение

Берти когато почнеш да харчиш свои пари ела пак да разговаряме до тогава бъди жив и здрав
                            за трудов стаж от 2000-та до днес като прогамист си мисля все да съм изкарал някой лев не мисля да разговарям с поддържащи никове...
                            успех
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

сега не се фурстрирай. от факти.бг счетоводство няма да научиш та затова те питах какво според теб означава да си на печалба.
                              аз знам много добре какво означава за мен да съм на печалба, но ми е интересно ти в час ли си.

...

ПП за поддържащ профил с този добре се справяш, но още трябва, защото седи безличен, недостатъчно компетентен в материята, която уж разбира и въобще фейк...
                              Берти когато почнеш да харчиш свои пари ела пак да разговаряме до тогава бъди жив и здрав

Коментар

• анди, триеш тенденциозно и избирателно
                                старай се малко повече да вникваш в разговора
                                препоръка е

Коментар

Working...
                                X