If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
За мен локацията е кофти, а пък 500+ за апартамент в Овча купел ми е нереално. За тия пари не можа ли да намериш нещо в района на добро държавно основно училище? Но може да бъркам, ако там те кефи, това е твойто.
Иначе правилно, за лично ползване взимаш когато можеш. И кредитната схема е правилна - максимален срок при добра лихва. И предсрочни вноски, когато можеш.
Тази част на Овча Купел е доста прилична.
Ако погледнеш обективно, превъзхожда по много показатели някои от прехвалените елитни квартали.
Здравейте хора, от доста време чета темата, като страничен наблюдател, като и съм писал 1-2 пъти.
Само да споделя, че в най-скоро време най-вероятно ще купя имот.
Обикалях вчера Овча Купел и горе-долу ми допадна. Най-вече ройна на ул. Боряна, като и там най-вероятно ще се засиля да купя тристаен, в някоя от страничните улички.
След много време в чудене, дойде и моментa, в който смятам, че мога да си позволя покупка. А нали казват, че щом е за лично ползване и можеш да си го позволиш, взимаш.
Плана е да тегля ипотечен кредит 400k лв. - 420k лв. и 150k лв. мои спестени пари. От банката съм предварително одобрен за 450k лв. на 2.27 ГПР. Плана е кредита да е за 30 години. А аз от време на време ще довнасям.
При заплата от 5900 лв. нето. Вноска от 1600-1700 лв. мисля, че е окей.
Най-вече съм си харесал сграда NewPoint 2 на ул. "Драгоман 35" и Сграда Дипломант на Syngergy Build на ул. "Иван Радоев 16".
Тепърва ще звъня на инвеститорите, за да говоря с тях и да искам планове на устройството на апартаментите.
Та, ако изкажете мнение относно сградите и локацията ще ми е много полезно.
Също така, ако препоръчате някой адвокат занимаващ се със сделки на имоти, ще съм благодарен.
За мен локацията е кофти, а пък 500+ за апартамент в Овча купел ми е нереално. За тия пари не можа ли да намериш нещо в района на добро държавно основно училище? Но може да бъркам, ако там те кефи, това е твойто.
Иначе правилно, за лично ползване взимаш когато можеш. И кредитната схема е правилна - максимален срок при добра лихва. И предсрочни вноски, когато можеш.
Здравейте хора, от доста време чета темата, като страничен наблюдател, като и съм писал 1-2 пъти.
Само да споделя, че в най-скоро време най-вероятно ще купя имот.
Обикалях вчера Овча Купел и горе-долу ми допадна. Най-вече ройна на ул. Боряна, като и там най-вероятно ще се засиля да купя тристаен, в някоя от страничните улички.
След много време в чудене, дойде и моментa, в който смятам, че мога да си позволя покупка. А нали казват, че щом е за лично ползване и можеш да си го позволиш, взимаш.
Плана е да тегля ипотечен кредит 400k лв. - 420k лв. и 150k лв. мои спестени пари. От банката съм предварително одобрен за 450k лв. на 2.27 ГПР. Плана е кредита да е за 30 години. А аз от време на време ще довнасям.
При заплата от 5900 лв. нето. Вноска от 1600-1700 лв. мисля, че е окей.
Най-вече съм си харесал сграда NewPoint 2 на ул. "Драгоман 35" и Сграда Дипломант на Syngergy Build на ул. "Иван Радоев 16".
Тепърва ще звъня на инвеститорите, за да говоря с тях и да искам планове на устройството на апартаментите.
Та, ако изкажете мнение относно сградите и локацията ще ми е много полезно.
Също така, ако препоръчате някой адвокат занимаващ се със сделки на имоти, ще съм благодарен.
Хей, благодаря за песента, приех я като много мил , приятелски поздрав! Малко са ми тъжни залезите, но изгревите са красиви и необременени. Сигурно им се наслаждаваш от къщата, която купи на морето. И да, знам, че се завърна в БГ, но беше в Плевен. Даже си търсеше парцел около една частна болница. Кой вятър те завя в Пловдив? Този прекрасен град, който много харесвам, но така и не инвестирах там. Реших да го оставя за място, което няма да свързвам с пари, а ще му се наслаждавам. И твоето добро възпитание, което гали егото... Как реши , че сме умни и красиви? Ахаа, да те нарека ласкател. но си дадох сметка, че си ценител. Жив и здрав , човеко, такова постоянство тук, във форума, си е достойно за уважение.!
Радвам се, Никол. Прочетох за рокадите ти в немско. Щом си видяла и усетила нещата и почувствала стагнацията значи си постъпила правилно.
Да, с нетърпение чакам малко да се оправи времето и отивам на морския бряг. Лошото е че имам грижи и в Плевен, и в Пловдив и трябва непрекъснато да се движа. Работа, работя в три болници и както казваш Пловдив е страхотен град. Но мина София по брой на строителство и сгради. И околните села също. Това препълни града и придвижването и паркирането са истинско изпитание. Дори загрозиха цялата западна част - Смирненски и без никаква инфраструктура никнат сграда след сграда. За другите зони да не говорим. В център невъзможно, но и малкото зони които ме кефят са с космически цени и без гараж по-добре не купувай. И аз пропуснах момента да хлопна жилище там. Сега е трудно, скъпо и не всичко ми харесва.
Убеден съм за интелекта и красотата, имам усет, ценител съм, естет!
Така е, Никол! И аз се радвам да те видя тук отново! Е, аз отново станах Бг доктор и работя по моята сфера в три пловдивски болници. Не се оплаквам, пари се изкарват, лошото е че онова време замина безвъзвратно!
Все търсим онова което не сме намерили досега.
Поздравявам теб и Селена - две чудесни и умни и красиви дами с Wasted sunsets, пропуснатите залези. Ще ги наваксаме с изгреви!
Хей, благодаря за песента, приех я като много мил , приятелски поздрав! Малко са ми тъжни залезите, но изгревите са красиви и необременени. Сигурно им се наслаждаваш от къщата, която купи на морето. И да, знам, че се завърна в БГ, но беше в Плевен. Даже си търсеше парцел около една частна болница. Кой вятър те завя в Пловдив? Този прекрасен град, който много харесвам, но така и не инвестирах там. Реших да го оставя за място, което няма да свързвам с пари, а ще му се наслаждавам. И твоето добро възпитание, което гали егото... Как реши , че сме умни и красиви? Ахаа, да те нарека ласкател. но си дадох сметка, че си ценител. Жив и здрав , човеко, такова постоянство тук, във форума, си е достойно за уважение.!
Привет, Никол! Отдавна не си писала. Зарадвах се като видях твой пост. Разкажи по-подробно за настоящата ситуация в Германия.
Привет! И аз се радвам , че ме помниш и писа. Слава Богу, повече от година не съм стъпвала в немско. През 2022 успях да продам едната къща там, но другата остана. Случи се на магия. Тъкмо ми изтече 10г. спекулативния срок, но започна СВО. Докато имаше поне 200 кандидата за оглед, изведнъж всичко секна. През март банките вдигнаха лихвите по ипотеките, без да чакат решения на ЕЦБ. Едно индийче, да е живо и здраво, скочи. Новобранец в немско, но явно добър програмист..Втората къща остана, не съм я пускала за продажба, 2023 и изтече 10г. срок. Пазарът е вял, никакъв. И там хората се боря да оцелеят. В два от апартаментите са социално слаби, държавата им плаща. В другите два са работещи и те бавят наемите, но вече свикнах и ги чакам. Абсурдо е, но такива са обстоятелствата.
Абе, подсказа ми, доколкото разбрах и на NYSE е 15% нанадолнище...доколкото познавам манталитета му, това го е докарало до пълен емоционален срив...
дано да чете, когато бъртрам пише колко добре се развива
иначе не знам накъде ще избие
може дори да откАчи съвсем
да купи имот
и да повлече целия строителен бранш
]Тъжно е, че в кралицата на инвестициите- недвижимите имоти, се срещат толкова комплексирани индивиди[/B]! На мен ми е ясно, че един участник със зъби и нокти иска да докаже на Ники, че не се е прецакал.
ако това се промени, продавай всичкото имоти!
това, че ники тихо напусна едновременно и инвестиционната тема и златото и имотиту
а друг остана да му хвали успехите
нищо ли не ти подсказва
Тъжно е, че в кралицата на инвестициите- недвижимите имоти, се срещат толкова комплексирани индивиди! На мен ми е ясно, че един участник със зъби и нокти иска да докаже на Ники, че не се е прецакал.
Коментар