IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Ето ти плазата - 3300 без ДДС. Не съм си измислил аз цените там. Толкова е и новата сграда на Оборище. Тази двустайка е 40-45 квадрата светла площ. Това прави 6700-7500 цена за недовършен апартамент. С довършването 7000-8000. Без гараж.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...yfe&f1=1&fe7=1
    Повече е светлата площ, но да не издребняваме . И пак правиш некоректно сравнение - една от вероятно топ 5 сградите в София и топ етаж и изложение имот в нея със средната за целият Берлин.... Като имота в Плазата има примерно макс 100 подобни в цяла София = на топ уникален имот с масовката в Берлин
    Всичките ти сравнения са от този тип и се получават разлики в пъти. Ако вярваш в това то е сериозна самозаблуда....или просто си търсиш поводи и оправдания.
    Ето ти и други греди на твърденията ти :
    https://www.numbeo.com/cost-of-livin...atchComparison
    Заплатата не е по 4 , а по 2.5 като броим сивото / в Берлин го няма или е много по-малко от у нас/, лихвите ако в нубеото е вярно 1.77 също не са по 2 . Писал съм още преди около година , че приятел програмист взе ипотечка на 2.5% ГПР, / банката започва с П..../ сега сигурно може и на по-тънко.
    Във всичките ти сравнения цифрите са се прегърбили от изкривяване....:-)

Разбира се за който има възможност да инвестира/менажира Берлин е по-добро място от София с някои условности относно прогресивни данъци, при препродажба и т.н....., но поне ще се отдава под наем на мига има законност и т.н....За мен е трудно затва тук ми е добре и достатъчно....
    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 06.06.2021, 21:19.

Коментар

• Силно впечатление ми правеха свитостта, нерешителността, пипкавостта на българските търговци и липсата на творческо въображение. Постоянен страх от рискове парализираше тяхната дейност, и без това ограничена поради оскъдните им средства... Нашенци бързо се отчайваха и мнозина клоняха към чиновнически служби, които биха им осигурили спокоен сън.
      с. 125 от учебника по история за 7-ми клас

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Хм, не съм казал ,че знам, по скоро казах който знае ! И да нещата в държавата са олеле по повод това което пиша. Ценообразуване отпреди короната, конкуренция , цени нагоре, заплати нагоре, така де но няма откъде да дойдат . И всичко е аут . Монополите ще оцелеят но те ще оцелеят и камъни да почната да падат . И от тук въпроса , а сега накъде . И не аз не смятам ,че ще запазиш нещо ако влагаш в имот, според мен щом вс.са се юрнали натам , то там ще има яко дърво !!!
        А в какво да вложа ? Нали не мислиш, че можеш със стойността на 1 апарт да създадеш пасивен и дългосрочен бизнес устойчив на конкуренция ?!
        Тук сте много настроени против Ледчо, но той ви показва на практика какво трябва да се прави, за да се направи поне опит да се запази изкараното. Знаеш ли защо ? Щото в съвременният свят няма шанс който и да е малък и среден бизнес да оцелее повече от 20-30 години. 95% от бизнесите ще фалират за подобен период. Биха останали само най-големите / у нас обикновено държавно-мафиотски/ или нишови като кръчма с имидж и място или лимитирани продукти и специфични не подлежащи на мас производство, занаяти, изкуство и т.н. дребни уникалности и сървисни бизнеси..... Всичко друго няма НИКАКЪВ шанс предвид глобализацията. Във всеки момент когато някой голям види кеш в страната ни идва и за няколко години ще ликвидира/изкупи всички местни бизнеси. НАБЛЮДАВАЛ съм го в няколко сектора / и участвал не че се гордея с тва, но и без мен щеше да е същият резултат/
        Ако човек не инвестира изкараното от временният си бизнес в нещо, което запазва стойност в някаква степен е пътник....
        Варианта на Берти е по-добър от апартите и би имал по-голяма дългосрочност, но тва си е бизнес и работа и късмет / да не попадне на някой съсед земеделец от тези по новините напоследък/....
        Имотите в София макар и да може да пострадат за определен период впоследствие ще наваксат... до инфлацията, което за мен е достатъчно.
        Last edited by pesimist4o na kvadrat; 06.06.2021, 20:57.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Недей да се правиш на неразбрал и да буташ в друга посока . У нас разликата на новото до светла площ може да е 40%, но разликата между новото и старото са САМО общите части които са около 15%, нека да са 20% както са напоследък, а в Берлин са 40% между ново и старо .
          Е и? Аз ти сравних ново с ново. Фактът, че у нас цените на старото са по-близки до новото говори, че старото е още по-надценено и недостъпно от новото. Не обратното.

Коментар

Старото е у нас е прецаквация с 20%, новото с 40%. Вземи лазера и си измери стаята, после виж в документите и ще установиш, че имаш реално не 100 квадрата а 60.
            На майка ми апартамента съм го мерил до сантиметър, а той е старо строителство. 79% е светлата площ от застроената.
            Недей да се правиш на неразбрал и да буташ в друга посока . У нас разликата на новото до светла площ може да е 40%, но разликата между новото и старото са САМО общите части които са около 15%, нека да са 20% както са напоследък, а в Берлин са 40% между ново и старо .

Коментар

Има 40% разлика в цената със старото = прецаквацията с общите части у нас. Всъщност при нас е по-малко...., а ти непрекъснато сравняваш наше ново с тамошно старо....
              И за всяко нещо дето сравняваш си по същият начин... Само на емоция и без опит за обективност....
              Напротив, току що ти сравних тамошно ново с тукашно ново. Ето ти Гоцето:
              https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...1pd&f1=1&fe7=1

Това е точно 47 квадрата светло (терасата наполовина). Точно 3000 Евро излиза цената с ДДС, за незавършено. Завършено сигурно 3300 поне.
              Същото завършено в Берлин ти е 7100. Цена двойна плюс малко. Заплати 1/4, лихви двойни.
              Кое е по-достъпно според теб?

Коментар

На майка ми апартамента съм го мерил до сантиметър, а той е старо строителство. 79% е светлата площ от застроената.
                Нали се събирате, не се коси

Коментар

има 40% разлика в цената със старото = прецаквацията с общите части у нас
                  Старото е у нас е прецаквация с 20%, новото с 40%. Вземи лазера и си измери стаята, после виж в документите и ще установиш, че имаш реално не 100 квадрата а 60.

Коментар

И с какво заблуждавам? Медианът на новото-ново е 7100, като това са светли площи без стени и тераси.
                    Същият медиан за София при идентично смятане на площите ще мине 3000 със сигурност. Още повече, че новото строителство там се издава винаги завършено до ключ и с паркомясто в повечето случаи.
                    Има 40% разлика в цената със старото = прецаквацията с общите части у нас. Всъщност при нас е по-малко...., а ти непрекъснато сравняваш наше ново с тамошно старо....
                    И за всяко нещо дето сравняваш си по същият начин... Само на емоция и без опит за обективност....
                    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 06.06.2021, 20:21.

Коментар

До Стрезимировци съм ходил само.....за шоколади, електронни часовници и дънки....И си прав никъде не съм живял за постоянно много извън България....:-)
                      А Левчо може и да не ти се иска , но си е съвсем реален.... Все пак е единственият човек от форума който познавам на живо.... Служебните му ангажименти и предполагам личен живот след като се прибра не му позволяват да е във форума постоянно, не че има що да го прави де така или иначе....
                      Ето и малко инфо, за да спреш с опитите за заблуда на непросветените за Берлин и за новото ново и т.н.

Existing buildings

Median Asking price
                      5,130 EUR/m²
                      +6.20 %
                      Median Asking rent
                      13.00 EUR/m²
                      +14.80 %

New buildings

Median Asking price
                      7,110 EUR/m²
                      +9.10 %
                      Median Asking rent
                      19.40 EUR/m²
                      +11.50 %
                      И с какво заблуждавам? Медианът на новото-ново е 7100, като това са светли площи без стени и тераси.
                      Същият медиан за София при идентично смятане на площите ще мине 3000 със сигурност. (примерно Гоцето е квартал в Софийската златна среда - цените на оня проект до Лиу Айер стигнаха 1900 без ДДС за първи етаж на фалшива площ). Още повече, че новото строителство там се издава винаги завършено до ключ и с паркомясто в повечето случаи.

Медианът на заплатите същевременно е 1/4, a лихвите са x2. Kъде виждаш заблуда?
                      Last edited by ejonny2376; 06.06.2021, 20:18.

Коментар

Ми Джони написа, че е толкова цената в Плазата не аз, а на Левчо е обзаведен има таван и мазе, начи 7К минимум :-)
                        Не са добре нещата в държавата особено за нещата които пишеш. Това е следствие от всички политики за вкарване в зависимости на хората. Остават само много големите и всички други под ножа.... Радвам се че знаеш как да правиш големи пари, аз лично нямам такива стремежи или умения. Единственото, което искам е да запазя доколкото е възможно стойността на изкараното до момента и да имам папо на масата...за семейството .... аз мога на леб и глава лук да карам :-).Малко , но от сърце :-)
                        Ето ти плазата - 3300 без ДДС. Не съм си измислил аз цените там. Толкова е и новата сграда на Оборище. Тази двустайка е 40-45 квадрата светла площ. Това прави 6700-7500 цена за недовършен апартамент. С довършването 7000-8000. Без гараж.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...yfe&f1=1&fe7=1

Коментар

50 лъжи друг път. Лъжеш ти, че изобщо някога си излизал извън България, защото очевидно не познаваш Западна Европа и живота там. Ходил си до Димитровград за плескавици - това ти е опитът навън. Никога не си живял в нормален град и квартал, затова и мизерията в Гоцето ти се струва толкова хубава. Живей си в заблудата, не ми пречи това.

А Левчо не съществува - това е един от фейк-профилите на купата. Никой не си дава паролата на друг и не ми го пробутвайте тоя номер. Твърде възможно е и твоят профил да е фалшив и пак да е на същия индивид.
                          До Стрезимировци съм ходил само.....за шоколади, електронни часовници и дънки....И си прав никъде не съм живял за постоянно много извън България....:-)
                          А Левчо може и да не ти се иска , но си е съвсем реален.... Все пак е единственият човек от форума който познавам на живо.... Служебните му ангажименти и предполагам личен живот след като се прибра не му позволяват да е във форума постоянно, не че има що да го прави де така или иначе....
                          Ето и малко инфо, за да спреш с опитите за заблуда на непросветените за Берлин и за новото ново и т.н.

Existing buildings

Median Asking price
                          5,130 EUR/m²
                          +6.20 %
                          Median Asking rent
                          13.00 EUR/m²
                          +14.80 %

New buildings

Median Asking price
                          7,110 EUR/m²
                          +9.10 %
                          Median Asking rent
                          19.40 EUR/m²
                          +11.50 %

Коментар

Ми Джони написа, че е толкова цената в Плазата не аз, а на Левчо е обзаведен има таван и мазе, начи 7К минимум :-)
                            Не са добре нещата в държавата особено за нещата които пишеш. Това е следствие от всички политики за вкарване в зависимости на хората. Остават само много големите и всички други под ножа.... Радвам се че знаеш как да правиш големи пари, аз лично нямам такива стремежи или умения. Единственото, което искам е да запазя доколкото е възможно стойността на изкараното до момента и да имам папо на масата...за семейството .... аз мога на леб и глава лук да карам :-).Малко , но от сърце :-)
                            Хм, не съм казал ,че знам, по скоро казах който знае ! И да нещата в държавата са олеле по повод това което пиша. Ценообразуване отпреди короната, конкуренция , цени нагоре, заплати нагоре, така де но няма откъде да дойдат . И всичко е аут . Монополите ще оцелеят но те ще оцелеят и камъни да почната да падат . И от тук въпроса , а сега накъде . И не аз не смятам ,че ще запазиш нещо ако влагаш в имот, според мен щом вс.са се юрнали натам , то там ще има яко дърво !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Бате ти си същински брокер дявол ! Евангелието имотно го четеш дяволски ! Нека е 7к евра квадрата при средна БРУТНА заплата от 1к евра и то в София. Никой и дума не обелва за ножицата между държавна чиновническа заплата и частна такава и ценообразуване извън храни ,медицински изделия ! Малък бизнес е аут , среден натам е тръгнал .След затварянето наесен ще се броят пилците . Страхът за кеша и "новата" безработица е ключ към ситуацията . Да видим , пак казвам който напипа вярната посока пари може да изкара при това доста ! Отворен съм към дискусия извън набалончения български постсоциалистически имотен сграден фонд !

Коментар

Джони, покрай една истина / измамата с общите части/ вкарваш и 50 лъжи.
                                Не съм коментирал по отделно щото няма една коректна цифра написана след това.и все разлики в пъти....
                                Надявам се поне това да ти помага да се самоуспокояваш.... :-)

ПП Радвам се поне че най-накрая призна че апарта на Левчо струва над 7000 евро квадрата....:-)
                                50 лъжи друг път. Лъжеш ти, че изобщо някога си излизал извън България, защото очевидно не познаваш Западна Европа и живота там. Ходил си до Димитровград за плескавици - това ти е опитът навън. Никога не си живял в нормален град и квартал, затова и мизерията в Гоцето ти се струва толкова хубава. Живей си в заблудата, не ми пречи това.

А Левчо не съществува - това е един от фейк-профилите на купата. Никой не си дава паролата на друг и не ми го пробутвайте тоя номер. Твърде възможно е и твоят профил да е фалшив и пак да е на същия индивид.

Коментар

Working...
                                X