Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Говориш ей така от немай къде :-) Дай нещо ново по въпроса с Каките ...Ще има ли малки Евговчета скоро ?
Няколко пъти съм пускал линк и тук / ако искаш го потърси/ . В Германия новото строителство е 40-50% ПО-СКЪПО от старото на същото място. Така е навсякъде по света. У нас мини през някое село да видиш как изглеждат къщи на по 50-80 години, наистина ли мислиш, че някой ще иска да живее в 150 годишна панелка ?! В смисъл тя може и да не е паднала, но няма да има желаещи да живеят в нея. А като намалеят желаещите поддръжката се занемарява и в даден момент става вече и негодно за обитаване. Или негодно без ремонт който би струвал повече от стойността на нов строеж.
Та така вероятно 20-30% от жил фонда в София ще кара над 100 години поради стабилният си строеж и че е на желано място, 10% може и 200 години да изкарат....Останалото ще се обновява / строи на ново/.... дори и да не е паднало поради липса на желаещи да живеят при такива условия.
Изобщо не си прав за Германия, говоря за големите градове.
Там има панелни блокове и стари тухли, строени непосредствено след ВСВ. И личи, че балконът е правен допълнително по-късно. Но толкова добре са санирани, все едно са строени наскоро. Най-вече зависи от локацията. Прав си, че старото строителство за ремонт се търгува по-евтино с 1/4. Но ако е съвременно и ремонтирано, се продава като новото, и помещенията често са по-просторни и по-фукционални.
И не всеки иска да живее в модернистична стъглена сграда, а вътре да е като космически кораб,
Коментар
� -
Нови данни за цените на имотите в София може да ви докарат инфаркт
https://blitz.bg/ikonomika/novi-dann...ews844485.html
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Гледаш много напред в бъдещето.
Наскоро бях в Германия, в известен финансов център.
Направи ми впечатление, че имат сгради от преди 1900 г., редовно ги реновират, отвън приличат на малък дворец, с високи тавани, просторни стаи и трудни за отопление. Цените им са като на новото строителство, а понякога и по-високи.
В една от тях е живял Алцхаймер, откривателя на болестта. И като минах покрай нея и отново си дадох сметка колко преходен е човешкия живот.
Няколко пъти съм пускал линк и тук / ако искаш го потърси/ . В Германия новото строителство е 40-50% ПО-СКЪПО от старото на същото място. Така е навсякъде по света. У нас мини през някое село да видиш как изглеждат къщи на по 50-80 години, наистина ли мислиш, че някой ще иска да живее в 150 годишна панелка ?! В смисъл тя може и да не е паднала, но няма да има желаещи да живеят в нея. А като намалеят желаещите поддръжката се занемарява и в даден момент става вече и негодно за обитаване. Или негодно без ремонт който би струвал повече от стойността на нов строеж.
Та така вероятно 20-30% от жил фонда в София ще кара над 100 години поради стабилният си строеж и че е на желано място, 10% може и 200 години да изкарат....Останалото ще се обновява / строи на ново/.... дори и да не е паднало поради липса на желаещи да живеят при такива условия.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеИма достатъчно банки по света, където може да се открие сметка и да се избегнат подобни такси, ако изобщо бъдат въведени.
Подобни статии само подвеждат неуките да вземат необмислени решения. Да купиш абсолютно ненужен имот само защото си имал някакви налични пари е най-голямата възможна глупост.
''Cлyчвaщoтo ce нe e бългapcĸи фeнoмeн. Oгpoмният пpитoĸ cвeжи cпecтявaния зapaди пaндeмиятa нaй-ceтнe пpeля чaшaтa зa бaнĸитe в Гepмaния, ĸoитo вeчe зaпoчнaxa дa oблaгaт дeпoзититe нa дpeбнитe ĸлиeнти, нaпиca нacĸopo Тhе Wаll Ѕtrееt Јоurnаl.
Dеutѕсhе Ваnk и Соmmеrzbаnk, двeтe нaй-гoлeми бaнĸи в cтpaнaтa, cъoбщиxa, чe нoвитe ĸлиeнти щe тpябвa дa плaщaт пo 0,5% гoдишнo, aĸo дeпoзиpaт гoлeми cyми. Бaнĸитe ĸaзвaт, чe вeчe нe мoгaт дa aбcopбиpaт oтpицaтeлнитe лиxви, ĸoитo Eвpoпeйcĸaтa цeнтpaлнa бaнĸa нaлaгa.''
Иначе не е проблем да депозираш в Турция или Украйна или Русия. И на трите места дори ще получаваш по 10% лихва, а във Венецуела може и 1000% лихва да ти дадат :-))))
Сега да купуваш ненужен имот не е добре, но според различни проучвания за поне 40% от Българите има НУЖДА от нов имот - толкова са пренаселените жилища с деЦки стаи ползвани от възрастни и поне толкова е процента на хората , които искат да купят нов имот следователно нещо не им допада в старият....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 08.10.2021, 11:32.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Е как какво ще ги правят ? Чакат цените да паднат с 50% да ги продадат на перонолюбителите, че сега ако продадат ще се чудят ко да праят кеша, а тогава ще могат евентуално половин хляб да си купят !
Жалко, че изтриха старата тема та трябва да се повтаря - имотите не са акции или форекс или злато. Продават се САМО по принуда или за да се купи друг имот. Айде евентуално 1% заради бизнес / то пак е принуда/ и 1% се продават за печалба / ново строителство/. Та тези 200К празни / които не са празни в голямата си част/ не ги интересува каква им е цената.... Просто ще си седят както при паднали, така и при вдигнали се цени. Ще се продават по няколко К на година с тенденция за намаляване обвързано с поумняването на хората и намаляването на принудата....
Изобщо със застаряващото население в София има нужда от между 5 и 10 000 НОВИ жилища с Акт 16 ВСЯКА година в следващите 100 години в София. За следващите 100 / между 2120 и 2220/ има нужда от по 5000 НОВИ жилища на година. Едва последните 1-2 години сме в норма, а следващите 2-3 може и да се надмине малко нормата, но в последните 30 години има едва няколко години в които е бил нормален броят на новите жилища, а във всички останали е много под необходимото....
От там като проследи линията КОЙ ще ги строи тези апартаменти при застаряващо шведизирано население и на каква ЦЕНА.... Наистина нямате идея какво ни чака с имоитУ....т.е. внуците и правнуците ни де....:-)
Наскоро бях в Германия, в известен финансов център.
Направи ми впечатление, че имат сгради от преди 1900 г., редовно ги реновират, отвън приличат на малък дворец, с високи тавани, просторни стаи и трудни за отопление. Цените им са като на новото строителство, а понякога и по-високи.
В една от тях е живял Алцхаймер, откривателя на болестта. И като минах покрай нея и отново си дадох сметка колко преходен е човешкия живот.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение
200 тона олио ??
говориш за 200 000 лева по принцип - ( толкова е олиото на производствена цена )
та кой идиот при инфлация ще закупи 200 тона олио
а не 60 монетки ''американски орел '' (например)
аз знам кой - песимистчо от Радомир
хихихихихи
абе тука са ви събрали все шампиони по инвестиции
а божидарчо , пък и въпроси за имотите ви задава
Божи,
падането на имотите не е задължително да стане през КЕШ-а
ако КЕШ-а също пада ( както се очертава)
падането може да бъде и в това , дълги години да НЕ
МОЖЕШ да възвърнеш ИНФЛАЦИОННИЯ СИ ДАДЕН КЕШ
за имоченцето
а същевременно да гледаш с навлажнени очи как други
активи хвърчат и са ракета - а ти седиш и галиш стените на маломерката
хихихихихих
казва се ''ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ ''
ама това вече е Висша Математика (взел съм 4)
и не е тема за тази тема
хихихихихиххи
ПП Дай да купя СЕГА 200 тона олио по 1 лев. Плащам ти ги веднага ! Може да ми продадеш и 1 нов блок в Гоцето по 500 евро квадрата / нека толкова да е примерно строителната себестойност / и него ще го купя ! .... хихихихи....
Коментар
� -
Първоначално изпратено от the Judge Разгледай мнениенали се досещаш че по някое време ще ми писне от раздвоения ти ник с Янко и ще реша генерално проблема. Оптитваш се да насадиш идеята за обратното, но хората не са тъпи и се разбира кой зад какъв ник се крие. Сега се прибери в деЦката любезно предоставена ти от мама и тати и си мери приказките независимо от кой ник пишеш. Запомни; винаги ще има реципрочно действие на всяко твое такова!
ако си обърнал внимание от доста време не си губя времето в приказки тук, че си имам работа повече отколкото мога да свърша.
оставям те да си уплътняваш времето.
бъди здравтова мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнениеИнтересно, цените като тръгнат надолу тея дето държат тези 200 000 празни имота какво ще правят?
И изобщо със застаряващото ни население колко точно е притокът от хора към София, че да има някакъв фундамет зад тези имоти.
Жалко, че изтриха старата тема та трябва да се повтаря - имотите не са акции или форекс или злато. Продават се САМО по принуда или за да се купи друг имот. Айде евентуално 1% заради бизнес / то пак е принуда/ и 1% се продават за печалба / ново строителство/. Та тези 200К празни / които не са празни в голямата си част/ не ги интересува каква им е цената.... Просто ще си седят както при паднали, така и при вдигнали се цени. Ще се продават по няколко К на година с тенденция за намаляване обвързано с поумняването на хората и намаляването на принудата....
Изобщо със застаряващото население в София има нужда от между 5 и 10 000 НОВИ жилища с Акт 16 ВСЯКА година в следващите 100 години в София. За следващите 100 / между 2120 и 2220/ има нужда от по 5000 НОВИ жилища на година. Едва последните 1-2 години сме в норма, а следващите 2-3 може и да се надмине малко нормата, но в последните 30 години има едва няколко години в които е бил нормален броят на новите жилища, а във всички останали е много под необходимото....
От там като проследи линията КОЙ ще ги строи тези апартаменти при застаряващо шведизирано население и на каква ЦЕНА.... Наистина нямате идея какво ни чака с имоитУ....т.е. внуците и правнуците ни де....:-)
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от the Judge Разгледай мнение
нали се досещаш че по някое време ще ми писне от раздвоения ти ник с Янко и ще реша генерално проблема. Оптитваш се да насадиш идеята за обратното, но хората не са тъпи и се разбира кой зад какъв ник се крие. Сега се прибери в деЦката любезно предоставена ти от мама и тати и си мери приказките независимо от кой ник пишеш. Запомни; винаги ще има реципрочно действие на всяко твое такова!
със херпесчето и кръстосаните краченца Станчева
ти ги и предлагаш на суринамските холандски туристи
ясно е защо и женски никове избираш многониковец мамин
не каза - да ти пратя ли по Еконт пастичка
за това на устата ти
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Yandox Разгледай мнение
хихихихи
тук ли е 1/2 панеляка
Коментар
� -
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
Точно защото информацията, която уж трябва да е изнесена от мен е различна от това, което знам... това е меко казано странно и буди меко казано съмнение за определени профили. Единственото(!), което съвпада е името ти... а останалото е различно от това, което знам и което сам си споделял, когато не сипеше жлъч.
а въпросът с обидите (откровени лъжи, които сме слушали не само аз,а и други по линия на жените ни) могат да решат по два начина... и ще се решат.
Last edited by the Judge; 08.10.2021, 10:42.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
За всеки влак си има пътници Евго, няма да се притесняваш. При мен пък беше обратното- 90 % от гаджетата ме планираха за семейство и деца, а аз исках да си поживея, та това беше основния повод за приключване на отношенията
. Сега вече съм улегнал, имам 2 деца, но едва на 34 години ми дойде акъла за сериозни отношения сега съм на 39
.
Last edited by Evgo; 08.10.2021, 11:44.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Това го кажи на българките на 30-40г., които не искат да раждат, правят номера на мъжете и си стоят моми forever.
Наскоро говорих с един мъж на 30г, културен, възпитан от СФ с образование. Сподели същите неща като мен в другата тема и че е дал много пари за срещи и почерпки без особен резултат, както съм дал и аз.. При мен пък беше обратното- 90 % от гаджетата ме планираха за семейство и деца, а аз исках да си поживея, та това беше основния повод за приключване на отношенията
. Сега вече съм улегнал, имам 2 деца, но едва на 34 години ми дойде акъла за сериозни отношения сега съм на 39
.
- 2 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение[ATTACH=CONFIG]n3813107[/ATTACH]
драго, ева ми се оплака, че 109-то ОУ е точно отсреща и много шумно тъдява,
парти ще има ли след 17 дена ?
тук ли е 1/2 панеляка на драгомирчо
оставен му от Евичка преди да избяга
с 200км/ч
сигурно във входа е пълно с брошури на Лидл
а уличката в Слатина - коя е
че само номера се вижда - 43
да му занесем подарък за партито след 17 дена
хихихихихи
- 1 like
Коментар