Първоначално изпратено от Bearfox
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Огледай се из новопостроените квартали - Вади и Ливади. В сгради с акт 16 от последните 3-4 години поне половината имоти са с висящи кабелаци и се вижда отвън, че никога не са пипани. А старият сграден фонд? В моята кооперация в Иван Вазов например има 4 апартамента, на които собствениците са разни наследници, отдавна емигрирали. Има и 3 апартамента с по една бабичка вътре. Това са все имоти на добри локации, които не са на пазара, но в които не живее никой. Черната цифра е много по-голяма.
Любопитен съм какви данни ще изскочат от преброяването - уж казаха, че щели да броят и празните имоти.
Колкото до стария сграден фонд, това което казваш го пиша и аз , много хора са извън страната, но не дават под наем и не продават.
Коментар
-
Огледай се из новопостроените квартали - Вади и Ливади. В сгради с акт 16 от последните 3-4 години поне половината имоти са с висящи кабелаци и се вижда отвън, че никога не са пипани. А старият сграден фонд? В моята кооперация в Иван Вазов например има 4 апартамента, на които собствениците са разни наследници, отдавна емигрирали. Има и 3 апартамента с по една бабичка вътре. Това са все имоти на добри локации, които не са на пазара, но в които не живее никой. Черната цифра е много по-голяма.
Любопитен съм какви данни ще изскочат от преброяването - уж казаха, че щели да броят и празните имоти.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Не си прав и ще ти дам прост пример. Апартамент с една спалня ,но отделна кухня, тухлен се купи за 64000 евро през 2007 г. след това направен ремонт за около 30000 лева и апартамента стана с две спални. Хората, живеят пет години в него ,а след това го дават под наем и преди шест месеца го продадоха за 130000 евро. Локацията е Английската гимназия. Точка !
Last edited by Bearfox; 24.09.2021, 12:34.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Джони, не си мисли ,че има толкова напълно празни апартаменти собственост на хора, ако ги има са собственост на разни строители и компании. Лично ,аз се съмнявам ,че цифрата е такава.
Любопитен съм какви данни ще изскочат от преброяването - уж казаха, че щели да броят и празните имоти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пешко К. Разгледай мнение
Ти не разбираш - колежката иска да каже че много хора притежават по няколко жилища в София, не само имагинерните на тукашните брокери.
Демек, всеки втори има по два хапартамента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bearfox Разгледай мнение
Ама ти наистина си най - заплетено говорещия брокер.И в доста неща преунеличаваш или най откровено си послъгваш.
100% ръст не можеш да имаш , тъй като едва , и то само някой имоти достигнаха цени 2008. Лъжа е че от 2007 до 2008 ръста е 100%
Неможе хем да си живял, хем и наем да си взимал.
Всъщност може, ако сам на себе си си плащал. Но не мисля ,че би стигнал дотам ,само и само да си мислиш че взимаш наем.
Мислете малко и смятайте с тези сметачите машинки, де. Не са само за капиталовите , които скоро- скоро ще се стопят, обаче.
Коментар
-
Цифрата 200.000 е притеснителното. Твърде голяма е. Страната ни няма толкова човешки ресурс. А дори и да имаше, твърде малък процент са хората, които могат да си позволят "пазарните цени" - било то за наем или за покупка.
И не, в повечето от тях не само, че не живее никой - те са напълно празни и незавършени, т.е. напълно излишни. Такива жилища носят само разходи на собствениците. Всичко е изкупено на зелено и зарязано.
Демек, всеки втори има по два хапартамента.
Коментар
-
Цифрата 200.000 е притеснителното. Твърде голяма е. Страната ни няма толкова човешки ресурс. А дори и да имаше, твърде малък процент са хората, които могат да си позволят "пазарните цени" - било то за наем или за покупка.
И не, в повечето от тях не само, че не живее никой - те са напълно празни и незавършени, т.е. напълно излишни. Такива жилища носят само разходи на собствениците. Всичко е изкупено на зелено и зарязано.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Така е Крети. Купих 2007 и резултата е много зле. Само 100% ръст на цената, живях почти 10 години в него и донесе 30% доходност от наем на база покупната цена.... Мъка.....
ПП Чакай че забравих за 10-те % екстра доходност понеже го купих с ипотека , а през това време си държах парите на депозит в друга банка с 2-3% по-висока лихва от ипотеката :-))))) Тази печалба ми е най-сладка от всички :-)
100% ръст не можеш да имаш , тъй като едва , и то само някой имоти достигнаха цени 2008. Лъжа е че от 2007 до 2008 ръста е 100%
Неможе хем да си живял, хем и наем да си взимал.
Всъщност може, ако сам на себе си си плащал. Но не мисля ,че би стигнал дотам ,само и само да си мислиш че взимаш наем.
Мислете малко и смятайте с тези сметачите машинки, де. Не са само за капиталовите , които скоро- скоро ще се стопят, обаче.Last edited by Bearfox; 24.09.2021, 12:35.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеНе виждам проблем с тези 200 000 празни жилища ако са толкова. Много хора притежават жилища в София, но живеят извън страната и не искат да ги дават под наем защото се връщат през годината и отсядат в тях. Хубаво би било ако решат да се върнат и да живеят постоянно в тях, но и така не виждам какъв е проблема след като си плащат данъците.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Така е Крети. Купих 2007 и резултата е много зле. Само 100% ръст на цената, живях почти 10 години в него и донесе 30% доходност от наем на база покупната цена.... Мъка.....
ПП Чакай че забравих за 10-те % екстра доходност понеже го купих с ипотека , а през това време си държах парите на депозит в друга банка с 2-3% по-висока лихва от ипотеката :-))))) Тази печалба ми е най-сладка от всички :-)
Само не ми казвай, че примерно този имот 2007 е струвал само 82500 Евро:
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...yci&f1=1&fe7=1
Освен това твърдиш, че си живял там 10 години, значи си го отдавал под наем максимум едни 3 години. Върху покупните цени от 2007 никога не е имало наеми с 10% нетна доходност на годишна база.Last edited by ejonny2376; 24.09.2021, 12:21.
Коментар
-
Не виждам проблем с тези 200 000 празни жилища ако са толкова. Много хора притежават жилища в София, но живеят извън страната и не искат да ги дават под наем защото се връщат през годината и отсядат в тях. Хубаво би било ако решат да се върнат и да живеят постоянно в тях, но и така не виждам какъв е проблема след като си плащат данъците.
Коментар
Коментар