Първоначално изпратено от Имхотеп
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Флоридския данък ме спира, инак съм гледал и тамЦените не са драма, ама въобще.
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Щом има къде да живеят част от парите във фонд " и аз съм човек", останалото или маломерка в София за отдаване под наем или снп 500 ако не им се занимава с наематели. Златото не е оферта- хартиеното е повече от наличното физическо, а физическото е сложно за съхраняване.
Джони, за всеки човек различно решение е правилното. Като изключим фермерският подход на Бай Пешето за оперативната част най-доброто решение е да направят ПОНЕ 2 чавета и не повече от 4 де. С парите мое да си вземат/ъпгрейд по-голям апарт пък било то и в среден и нелош квартал като Лагера... там са си свикнали....
Предполагам са твоя възраст и е добре да побързат, че след няколко години като се сетят ще е сложно и милиони да имат все тая....
ПП Нема жена която да не иска чавета каквото и да приказва. Проблема идва от приятеля ти.
ПП2 Относно твоята позиция донякъде те разбирам - жената на млади години прави по-сложни кариера, пътувания, дребни благинки, ама в даден момент всичките тези неща е вероятно да ти изглеждат толкова малки гледайки от 100 квадратовият празен хол Южният парк....
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеДнес си приказвах с едно приятелче от студентските години. Той ми се обади, върнал се е в БГ, женен е без деца. Работи на добра позиция в банка - предполагам доходите му са около 3000 лева чисто. Жена му и тя работи, не съм питал какво. Като цяло имат около 5000 нетни доходи плюс/минус 1000.
Живеят в наследствено тристайно жилище в София - тухллено, някъде в Хиподрума или Лагера доколкото разбрах и не плащат наем.
Човекът има спестени 100 хиляди Евро. И се чуди какво да ги прави. Поговорихме си за имоти, за злато, за акции... Честно казано не успях да му дам никакъв съвет. Минахме през следните варианти:
1) Покупка на имот с кофти локация без кредит и отдаването му под наем, а те да си стоят в старото жилище
2) Покупка на хубав имот (цена над 2500 Евро/кв.м.) и кредит от поне 150.000 Евро и отдаване на стария (в който живеят) под наем
3) Продажба на стария апартамент и покупка на хубав нов без кредит с общата сума (Ъпгрейд на качеството на живот в жилище с по-д-бра локация или по-голямо или по-луксозно)
4) Набиване на всичко в ETF-и
5) Физическо злато
6) Комбинация между 4 и 5
7) Държане в Банка при нулева лихва
Аз лично му казах, че бих предпочел или номер 3 (ако обаче наистина уцелят добър имот, което обаче ще им бъде трудно), или номер 6.
Деца май не планират.
Кой вариант бихте предпочели и защо? Естествено с оглед на сегашните ценови нива и предлагане.
ПС: Този пример е едно доказателство, че въпреки солидни спестявания и високи доходи, цените на имотите са адски недостъпни и 250к-300к за хубав тристаен трудно се събират., останалото или маломерка в София за отдаване под наем или снп 500 ако не им се занимава с наематели. Златото не е оферта- хартиеното е повече от наличното физическо, а физическото е сложно за съхраняване.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Аз горното го твърдях още миналата година - докато всички тръбят как имотите били достъпни.
Кой простосмъртен може да спести за няколко години 300к? Никой.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
абе ти ще си признаеш накрая, ама защо трябваше да е по трудния начин/
Кой простосмъртен може да спести за няколко години 300к? Никой.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеДнес си приказвах с едно приятелче от студентските години. Той ми се обади, върнал се е в БГ, женен е без деца. Работи на добра позиция в банка - предполагам доходите му са около 3000 лева чисто. Жена му и тя работи, не съм питал какво. Като цяло имат около 5000 нетни доходи плюс/минус 1000.
Живеят в наследствено тристайно жилище в София - тухллено, някъде в Хиподрума или Лагера доколкото разбрах и не плащат наем.
Човекът има спестени 100 хиляди Евро. И се чуди какво да ги прави. Поговорихме си за имоти, за злато, за акции... Честно казано не успях да му дам никакъв съвет. Минахме през следните варианти:
1) Покупка на имот с кофти локация без кредит и отдаването му под наем, а те да си стоят в старото жилище
2) Покупка на хубав имот (цена над 2500 Евро/кв.м.) и кредит от поне 150.000 Евро и отдаване на стария (в който живеят) под наем
3) Продажба на стария апартамент и покупка на хубав нов без кредит с общата сума (Ъпгрейд на качеството на живот в жилище с по-д-бра локация или по-голямо или по-луксозно)
5) Физическо злато
Аз лично му казах, че бих предпочел или номер 3 (ако обаче наистина уцелят добър имот, което обаче ще им бъде трудно), или номер 6.
Деца май не планират.
Кой вариант бихте предпочели и защо? Естествено с оглед на сегашните ценови нива и предлагане.
ПС: Този пример е едно доказателство, че въпреки солидни спестявания и високи доходи, цените на имотите са адски недостъпни и 250к-300к за хубав тристаен трудно се събират.Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс
- 2 Харесвания
Коментар
-
Днес си приказвах с едно приятелче от студентските години. Той ми се обади, върнал се е в БГ, женен е без деца. Работи на добра позиция в банка - предполагам доходите му са около 3000 лева чисто. Жена му и тя работи, не съм питал какво. Като цяло имат около 5000 нетни доходи плюс/минус 1000.
5) Физическо злато
Деца май не планират.
ПС: Този пример е едно доказателство, че въпреки солидни спестявания и високи доходи, цените на имотите са адски недостъпни и 250к-300к за хубав тристаен трудно се събират.Last edited by ejonny2376; 17.11.2021, 20:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
В Долни Дъбник
Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
да излизам в пенция, пеше.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеСя къде е по-добре човек да си купи жилище, в София или във флорида?
Питам тук, защото всички знаят че ако има специалисти по къщи и апартаменти изобщо някъде, то те са тук, в тая тема?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
догодина по това време леко некомфортно ще се чувства, който не е купил тая година по това време.
да не забравяме, че по това време, хазяите сядат и правят сметките, с колко да вдигнат наемите от януари.
и въобще, какво е това ново отлагане с една година?
ами какво стана с март 2022?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Имхотеп Разгледай мнениеСя къде е по-добре човек да си купи жилище, в София или във флорида?
Питам тук, защото всички знаят че ако има специалисти по къщи и апартаменти изобщо някъде, то те са тук, в тая тема?
Цените не са драма, ама въобще.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение
С хана по друг начин ли стоят нещата? Уж бил струвал 650К, ама няма кой и 30 да даде. Затова си караш ваканциите с бюджет 200 евро за две седмици.Горски, от кога не си бил на ваканция ти - под камилите и после в Пуевен даге, туй живот ли е...
Коментар
Коментар