If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Кавръка пише за пазара, а това дали ти или някой друг е купил или не е купил не оказва влияние на пазара. 1% нагоре в лихвите= 10% надолу в цената на имотите. Лично аз не очаквам повече от 1- 1.5 % максимум да се вдигнат лихвите в близките години, че ще стане сложно на държавите със 100+ процента дълг към бвп да си обслужват кредитите
Кавръка няма нищо общо с пазара на имоти.Хората купуват в момента 90% с кеш и не ги интересуват лихвите.
Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Кавръка пише за пазара, а това дали ти или някой друг е купил или не е купил не оказва влияние на пазара. 1% нагоре в лихвите= 10% надолу в цената на имотите. Лично аз не очаквам повече от 1- 1.5 % максимум да се вдигнат лихвите в близките години, че ще стане сложно на държавите със 100+ процента дълг към бвп да си обслужват кредитите
Това е така, но да го пишем когато стане. В момента с увеличението на цените на материалите ще има повишение на цените на имотите.Неговите мечти никого не интересуват.
Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.
Повечето, които пишем тук си купуваме имотите с налични пари.Не ми е ясно ти на кого го пишеш това!
точно така. положението ще си е6е мамата а вие с накавръков ликувате и го приветствате.
банките вдигат минимално лихвите, защото почва много да се усеща инфлацията и трябва да отчетат дейност.
но при инфлация 10% и лихва след вдигане 1%, познай...
но може да го приемете за сигнал, че инфлацията наистина е сериозна и тия "вдигания" на лихвата няма да помогнат.
а дали тая чудовищна лихва от 1% ще бутне цените на нещо, ви оставям да гадаете.
Ще бутне ипотекарите. защото от 2.5% на 3.5% е голямо покачване.
Инфлацията освен че вдига лихвите вкарва в недоимък всички тия с кредитите.Нима мислиш че последните години всички дето са теглили са си правили сметката ?
В момента всеки с дълг дето е бил на 30% от дохода му е до стената защото всичките му разходи са НАГОРЕ,ами ако има и още един кредит ?
Мислете малко с тия тикви.
Лихвите ТЕПЪРВА тръгват,това е само загрявка
Повечето, които пишем тук си купуваме имотите с налични пари.Не ми е ясно ти на кого го пишеш това!
точно така. положението ще си е6е мамата а вие с накавръков ликувате и го приветствате.
банките вдигат минимално лихвите, защото почва много да се усеща инфлацията и трябва да отчетат дейност.
но може да го приемете за сигнал, че инфлацията наистина е сериозна и тия "вдигания" на лихвата няма да помогнат.
а дали тая чудовищна лихва от 1% ще бутне цените на нещо, ви оставям да гадаете.
Инфлацията освен че вдига лихвите вкарва в недоимък всички тия с кредитите.Нима мислиш че последните години всички дето са теглили са си правили сметката ?
В момента всеки с дълг дето е бил на 30% от дохода му е до стената защото всичките му разходи са НАГОРЕ,ами ако има и още един кредит ?
Мислете малко с тия тикви.
Лихвите ТЕПЪРВА тръгват,това е само загрявка
Правиш си ветЪр на устата ,пардон пръстите . От празнодумия файда Йок ! В Екстаз не изпадам ,щото положението ще си еб.. мамата .
пачанга, ти сега за кредитите в южна корея ли си се загрижил или за тия в нова зеландия?
те дигнали лихвите с 0,5% и вие тука вече се изпускате в гащите от възторг
когато това вдигане ви донесе неща ама лично на теб и накавръка, тогава и аз ще се зарадвам и може дори ви поздравя.
а сега е малко децка работа.
Правиш си ветЪр на устата ,пардон пръстите . От празнодумия файда Йок ! В Екстаз не изпадам ,щото положението ще си еб.. мамата .
В нормални обстоятелства и при нормална инфлация да, но ситуацията не е такава ,а и не видях как коментираш повишавенето на лихвата . Коментирай хората с 30г кредитчета за имоти и по някой и друг потребителски кво ще правят ?!
пачанга, ти сега за кредитите в южна корея ли си се загрижил или за тия в нова зеландия?
те дигнали лихвите с 0,5% и вие тука вече се изпускате в гащите от възторг
когато това вдигане ви донесе неща ама лично на теб и накавръка, тогава и аз ще се зарадвам и може дори ви поздравя.
а сега е малко децка работа.
+1 Това все едно аз съм го писал. Въпросът е както каза Берти да се държи в определени граници, иначе става като в Аржентина и Турция.
Когато нямаш реално производство на стоки и услуги които да пораждат естествена инфлация това е проблем.Тя описва естествената инфлация породена от икономически растеж.В момента нямаме реален растеж ,имаме подтиснат растеж и висока инфлация В момента сме в стагфлация ,има растеж на инфлацията и нисък ръст на заплатите.
Инфлацията има няколко много добри страни:
1. "Изяжда" част от мързеливите пари. Един вид данък върху капитала на хора, които не могат да го управляват добре.
2. Намалява тежестта на раздутите социални плащания. През годините се натрупват най-различни прослойки "паразитиращи" чрез извоювани привилегии. Трудно е да им намалиш плащанията, но инфлацията ги прави по-поносими за икономиката.
3. Стимулира всички производители на реални блага, те влагат ресурс в момент Х при едни цени, а продават в момент X+N при по-високи цени.
4. Облекчава обслужването на държавния и частния дълг.
Говориш за инфлация която е естествена и произхожда от реално изработени блага,тоест имаме налице инфлация породена от производство.НО ТУК И СЕГА тази инфлация която се вихри в момента е породена ОТ изкуствения недостиг на стоки и услуги ,и изкуственото надуване на парите БЕЗ покрите в икономиката.
НАКРАТКО имаме дисбаланс между парите в обръщение и това което стои ПОД тях,ПоД тези пари няма НИЩО.
Инфлацията има няколко много добри страни:
1. "Изяжда" част от мързеливите пари. Един вид данък върху капитала на хора, които не могат да го управляват добре.
2. Намалява тежестта на раздутите социални плащания. През годините се натрупват най-различни прослойки "паразитиращи" чрез извоювани привилегии. Трудно е да им намалиш плащанията, но инфлацията ги прави по-поносими за икономиката.
3. Стимулира всички производители на реални блага, те влагат ресурс в момент Х при едни цени, а продават в момент X+N при по-високи цени.
4. Облекчава обслужването на държавния и частния дълг.
+1 Това все едно аз съм го писал. Въпросът е както каза Берти да се държи в определени граници, иначе става като в Аржентина и Турция.
Коментар