Първоначално изпратено от pepe1234
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Мадабе, продажба на 1 апартамент - моментално в новините
А през туй време десетки хилади са празни и ден след ден се рушат, а провинцията опустява. Ясно е накъде вървят нещата - като свършат парите от наследства и мръднат лихвите по ипотеки, целия сектор ще се срине.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dollarman Разгледай мнение
Така е, хората които искат да купят виждат, че новото строителство не става и чакат да изкочи нещо добро. След едно чакане то идва на топ цена, става сделката и брокерите регистрират нови рекорди в бранша. Пишат се статии, обявява се бум и т.н - фирмите почват пак да строят, хората пак да чакат. И тъй..
А през туй време десетки хилади са празни и ден след ден се рушат, а провинцията опустява. Ясно е накъде вървят нещата - като свършат парите от наследства и мръднат лихвите по ипотеки, целия сектор ще се срине.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеНаселението на София е нарастнало само с 1,9% спрямо 2010 година.
https://static.dir.bg/uploads/images...g?_=1639052845
Полезната жилищна площ в София е била:
19963566 кв.м. през 2010 година
36121245 кв.м. през 2020 година (нарастване с 80% спрямо 2010)
https://www.nsi.bg/sites/default/fil.../HFund_2.2.xls
Извод 1: В София има огромен излишък от необитаеми жилища, основно заради безумното ново строителство, в което няма кой да живее
Извод 2: Растящите цени на жилищата са резултат от спекула и напълно противоречат на нуждата от жилищна площ на населението
Докога тъмните прозорци ще струват нещо? И изобщо - струват ли нещо, след като не произвеждат, а само носят разходи?
Повишителите моля да обяснят: Защо един апартамент от 100 квадрата в София е по-ценен от един Биткойн, след като биткойнът поне има шанс да стане някога световно платежно средство, а апартаментът от 100 квадрата е напълно излишен и е по-добре да го няма?
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Затвориха света Март ,а преди това ми се подигравахте за датата на кризата ,относно пазара ,всички бяха в ступор и всички твърдяха че цените ще паднат ,но те не паднаха ,една година по-късно всички са в хора на повищаващи цените и се пита в задачата догодина дали ще паднат при положение че никой не познава нито в едната нито в другата посока когато прогнозира
- 3 Харесвания
Коментар
-
Джони, гледай си сървърите и програмирането. От икономика не разбираш. Тава са данъци, бвп, това са работни места, а пазарът е търсене и предлагане. Извод 1 грешен, извод 2 пак грешен.
Ако никой не търси биткойн той няма да струва нищо.Last edited by pepe1234; 09.12.2021, 19:18.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеНаселението на София е нарастнало само с 1,9% спрямо 2010 година.
Извод 1: В София има огромен излишък от необитаеми жилища, основно заради безумното ново строителство, в което няма кой да живее
Извод 2: Растящите цени на жилищата са резултат от спекула и напълно противоречат на нуждата от жилищна площ на населението
Докога тъмните прозорци ще струват нещо? И изобщо - струват ли нещо, след като не произвеждат, а само носят разходи?
Повишителите моля да обяснят: Защо един апартамент от 100 квадрата в София е по-ценен от един Биткойн, след като биткойнът поне има шанс да стане някога световно платежно средство, а апартаментът от 100 квадрата е напълно излишен и е по-добре да го няма?
Е, с такива БРУТНИ доходи как се купуват имоти хахахаха
Коментар
-
Населението на София е нарастнало само с 1,9% спрямо 2010 година.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
- 1 like
Коментар
-
Много по-добре.
Еврозоната кърти с невероятни инвестиции, специално за ентусиаста за вдигането на лихвите
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid
Замисли се хубаво какво съм ти написал то не е заяждане.Тука във форума сме 50 айде 100 човека дето ти търпим магариите...Защо искаш цяла България да ти се смее...Откъде това самочувствие?Седи мирен и не се излагай повече щото ти от глупост го правиш
Аз дори не пиша редовно ,какво д акажем за това че всеки ден се изливат тонове помии и се обиджа наляво и надясно и на финала съвсем културно споделих с Вас за това че ме попитаха официално от медията да дам мнение .Пак подчертавам не съм ги търсил аз ,а те се свързаха с мен ,след което приех ,дори споделих тук въпросите за да може всеки да каже нещо и на финала съм оплют .
Това е гена на българина ,малко да усети че някой до него споделя нещо добро или позитивно ,нещо дори малко свързано с някакво развитие /то дори и не е развитие /,и се почва да се плюе да се обиджа и да се мачка .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Значи който не е поискал....
В Еврозоната по-добре ли ще е ?
Еврозоната кърти с невероятни инвестиции, специално за ентусиаста за вдигането на лихвите
Last edited by dollarman; 09.12.2021, 17:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Съгласен съм с твоите изводи. Друг е въпроса, че при развързан курс и хитро управление могат да се постигнат несравнимо по-добри резултати. У нас никакъв шанс за подобно нещо обаче....Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Бордът отблизо
В Еврозоната по-добре ли ще е ?
Коментар
Коментар