Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Берти топлата вода е измислена няма нужда ние да я мислим - Та за това купуваме имоти
Аз още преди да купя имота съм го сметнал че ще ми носи доста повече от 5% но нека това да е изключение и да приемем че болшинството от хората не могат да го постигнат на момента и да се върнем малко назад
2017-та когато ти предващаваше голямото мяу и разправяхте че от имоти се получават 3% печалба ви обясних че макар в началото имотите да не изглеждат добра сделка с времето това се променя
Ето днес 4 години по късно който е купил 2017-та на 3% начална възвращаемост вече има прилична капиталова и на база повишените наеми има и над 5% доходност от наеми
Проблема на зелените инвеститори е че те не могат да си направят реална преценка на пазара и от това много им се изкривява сметката
Ето ти пример
Търси да купи гарсониера и гледа в съответният район цените на наемите вървят от 400 до 600 той понеже няма опит на пазара почва да смята на база 400 и сметката му излиза на 25 години и се мръщи
Ако той беше на вътре в пазара щеше да знае че с лекота може да взима 500-600лв наем и че всъщност ще изплати за под 20г
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Уви, така е. Всеки трябва да направи преценка от своята си гледна точка, аз имам къща там и втора за тези пари които им се въртят в главите по смъртно няма да купя. Може да се замисля за някой апартамент ама за разлика от повечето тук ще го искам с охрана и такса управление
Нямам намерение да се превръщам в слугиня на имотадо тогава, цигании, фургон на Ченгене скеле, патки, гъски, лодкас две каюти и фиш фаундър
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Аха, думичката "БЕШЕ" май издава много неща.
Амо той и биткойнът БЕШЕ май изгоден преди 5-6 години.
За разлика от тебе аз редовно съм повтарял че имотите в София са много изгодни и за тези няколко години направих няколко сделки за които писах
Та да БЕШЕ чел какво съм писал г-н лево оро
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Великите брокерски умове тук едва ли ще ти дадат някакъв съвет - те и не могат де.
Замисли се този ваканционен имот колко дни в годината ще го ползваш. И колко ще ти струва хотел ол инклузив на същото място за същите дни. В повечето случаи само данъците и поддръжката на имота излизат повече, отколкото хотелската цена. Това и автоматично дава отговор на въпроса. Поне за мен.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Банско, си струва сега . Харесвам го !
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Няма по-здрава спойка за семейството от 30годишна ипотека хахаха
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Аз дълго време търсих ВИ в Несебър и Слънчев бряг. Накрая стигнах до заключение, че по-добре е да купя в идеалния център на Бургас и не съжалявам. Отдава се много лесно с air bnb, но аз не го отдавам за сега. Когато отида / половината ми рода ходи/ кеф ми е на юг Созопол и другите курорти, кеф ти е на север Слънчака и другите курорти.
Когато си празнувах юбилей в Боровец, също харесах имот в ЗК, макар, че не ги предпочитам.
Търсиш мнение, но дори не си уточнил летен или зимен ВИ си се фокусирал!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dva taraleja Разгледай мнение
Избора ми е Банско, но там вече не е само за зима, през лятото също е има много какво да се прави. Вече почти взех решение и май ще гледам да стигна до сделка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Аз дълго време търсих ВИ в Несебър и Слънчев бряг. Накрая стигнах до заключение, че по-добре е да купя в идеалния център на Бургас и не съжалявам. Отдава се много лесно с air bnb, но аз не го отдавам за сега. Когато отида / половината ми рода ходи/ кеф ми е на юг Созопол и другите курорти, кеф ти е на север Слънчака и другите курорти.
Когато си празнувах юбилей в Боровец, също харесах имот в ЗК, макар, че не ги предпочитам.
Коментар
-
Благодаря ви за отговора. Така е, цените се повишиха, но от доста хора чувам, че понижение на цените не очакват, по-скоро още повишение.
Нямам намерение да се превръщам в слугиня на имота
- 1 like
Коментар
-
Дали някой би си дал труда да отговори? Благодаря!
Коментар
-
Много зависи къде възнамеряваш да купуваш. Например аз мислех да купя още една къща в Созопол, но се отказах защото цените за две години се повишиха двойно. Загубих интерес към такива имоти
Коментар
-
Смятано е много пъти - Давал съм им пример с УК
Ако печелиш до 60к данъка ти е 20% на година, но не можеш да купиш нищо святстно
Трябва да печелиш над 60к та да можеш да купиш нещо читаво, но там данъка е 40%
Най ниската цена в Лондон е около 6000 за квадрат като им платиш данъците стана 8400
Масово хората в Лондон работят за доста под 60 000 на година
За последните 10г достъпността на жилищата там се е влошила двойно
Няма европейска столица където имотите да са достъпни, а в София бяха
Амо той и биткойнът БЕШЕ май изгоден преди 5-6 години.
Коментар
-
Семеен ли си ?
Ако си семеен купувай
Ако не си седи и чакай
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар