Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениевътрешните на прозорците не външните, така ги издават повечето строители. Предния път бях взимал преди пластмасови. Но сега тези са по-широки и не са стандартни, а и дограмата е черна и не става с пластмасовите белите. Строителите гледат да минат тънко, колкото могат все пак. Та сега ще обикалям да търся някакво приемливо решение.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 15.12.2021, 15:40.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеСкоро наистина нови жилища за под наем няма да има. Днес за первази на прозорците за около 4квадрата ми искаха 2800+1500 лв. Това е лудост. Вероятно и нови жилища няма да има, ако цените и на двете не станат двойни.
Има 2 варианта - или няма да има ново за наем и ще отдават само неща ремонтирани преди 20+ години или наемите трябва да скочат двойно....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 15.12.2021, 15:40.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Точно.
На бившата ми жена баща и беше цял живот одитор в ДСК то ,блока на ДСК в Иван Вазов ,та там апарта беше голям ,с голям коридор ,и се беше хванал за главата ,само го лъжеха ,идваха пияни майстори и накрая се хвана сам ,и си купи плочки ,и направи коридора сам ,а искам д ати кажа че коридора беше голям ,около 8 квадрата ,на финала имаше само 1 плочка дето скрцаше малко ,но си остана така .
И един балкон ми направи за 100 лв с плочки.
Някой майстори се навиват, когато има надница 200 лв на ден. А преди 10г беше 100 лв на ден.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениевътрешните на прозорците не външните, така ги издават повечето строители. Предния път бях взимал преди пластмасови. Но сега тези са по-широки и не са стандартни, а и дограмата е черна и не става с пластмасовите белите. Строителите гледат да минат тънко, колкото могат все пак. Та сега ще обикалям да търся някакво приемливо решение.
Коментар
-
На един приятел му искаха 6000 -7000 лева за плочките в един коридор ,познай дали им даде .
Намери си други за нормални цени .
Те те преценяват ,виждат какво си купил,къде и си казват ,тоя го удря парата здраво и се почва ,отделно зависи и към кой си се обърнал ,ако е фирма ще те засилят здраво,намери си някой който работи на черни и си ок, пък и в крайна сметка едни первази и сам можеш да си ги сложиш
Затова се казва че има балон на пазара ,защото наема не може да избие разходите и за покупка и за ремонти и за каквото се сетиш,наемите няма как да станат двойни защото икономиката не генерира такива доходи .
Мисля че отиваме в стагфлация ,нисък растеж и висока инфлация ,догодина може да преминем и в стагнация
Коридор 10 квадрата няма как да излезе над 1500-2000 лева всичко, освен ако не попаднеш на измамници и не си пълен глупак.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Освен това, като изключим ВиК и ел. инсталациите, другите ремонти не са много трудни. Може човек сам да се научи да реди плочки и ламинат.
Да лепи тапети и да боядисва.
На бившата ми жена баща и беше цял живот одитор в ДСК то ,блока на ДСК в Иван Вазов ,та там апарта беше голям ,с голям коридор ,и се беше хванал за главата ,само го лъжеха ,идваха пияни майстори и накрая се хвана сам ,и си купи плочки ,и направи коридора сам ,а искам д ати кажа че коридора беше голям ,около 8 квадрата ,на финала имаше само 1 плочка дето скрцаше малко ,но си остана така .
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеСкоро наистина нови жилища за под наем няма да има. Днес за первази на прозорците за около 4квадрата ми искаха 2800+1500 лв. Това е лудост. Вероятно и нови жилища няма да има, ако цените и на двете не станат двойни.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениевътрешните на прозорците не външните, така ги издават повечето строители. Предния път бях взимал преди пластмасови. Но сега тези са по-широки и не са стандартни, а и дограмата е черна и не става с пластмасовите белите. Строителите гледат да минат тънко, колкото могат все пак. Та сега ще обикалям да търся накакво приемливо решение.
Първо виж какво продават ,отиди в Бриколаж,Практикер ,вземи си размери ,събери информация какви материали да използваж при монтажа ,и след като си се подготвил се хвани и си ги сложи .
Както каза и Евго като изключиш тока и ел ,инсталацията всичко останало не е чак толкова сложно,аз съм циклил 8 квадрата плюс хол около 24 квадрата дюшеме сам ,със едни шкурки на ръка /машина беше минала но не ми хареса и лака беше разреден дето платихме/,после си купих и фуга ,всичко ,лакове и сам си го направих за чудо и приказ и то за няколко дни .
Не си давай парите на вятъра
- 1 like
Коментар
-
На един приятел му искаха 6000 -7000 лева за плочките в един коридор ,познай дали им даде .
Те те преценяват ,виждат какво си купил,къде и си казват ,тоя го удря парата здраво и се почва ,отделно зависи и към кой си се обърнал ,ако е фирма ще те засилят здраво,намери си някой който работи на черни и си ок, пък и в крайна сметка едни первази и сам можеш да си ги сложиш
Затова се казва че има балон на пазара ,защото наема не може да избие разходите и за покупка и за ремонти и за каквото се сетиш,наемите няма как да станат двойни защото икономиката не генерира такива доходи .
Мисля че отиваме в стагфлация ,нисък растеж и висока инфлация ,догодина може да преминем и в стагнация
Да лепи тапети и да боядисва.
Коментар
-
вътрешните на прозорците не външните, така ги издават повечето строители. Предния път бях взимал преди пластмасови. Но сега тези са по-широки и не са стандартни, а и дограмата е черна и не става с пластмасовите белите. Строителите гледат да минат тънко, колкото могат все пак. Та сега ще обикалям да търся някакво приемливо решение.Last edited by pepe1234; 15.12.2021, 14:38.
- 1 like
Коментар
-
Last edited by nkavrakov1982; 15.12.2021, 14:23.
- 3 Харесвания
Коментар
-
защо не ги е сложил строителяпрепоръка е
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеТова прави финансирането на покупка на жилище по-достъпно от всякога дори и при тенденция на поскъпване на имотите.
https://www.capital.bg/biznes/finans...hniia_dlujnik/
ЕЦБ то ще бъде притисната до стената ,защото ЕС е фрагментиран и колкото и да лъжат и мажат много страни ще скочат срещу мазната им политика на ниски лихви .
Виж зад окена какво става
https://www.capital.bg/politika_i_ik..._under_article
Икономисти очакват Фед да прекрати програмата за купуване на облигации през март
Следващата стъпка е покачване на лихвите в САЩ
Коментар
Коментар