Първоначално изпратено от Evgo
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Балканджии в Априлци отдавна няма. Балканджии са били пра-дядовците и дядовците ми. Хората са били изключително трудолюбиви и са си помагали. Един тръгне да строи къща - цялата махала се събира и работи. Напълно безвъзмездно. Покривите на старите къщи са се правили от огромни плочи, които са ронени и сваляни на ръце от околните баири, после ги товарят на биволски коли. Било е къртовски труд и голям майсторлък да направиш такъв покрив. Първият водопровод е правен през първите години на ТКЗС-то - с кирки и лопати са свалили водата високо от изворите. Заради климата там жито и царевица не са се отглеждали, за сметка на това е било развито дървообработването - кацарство, резбарство, гледали са се животни, варяла се е ракия, сушали са се овошки... Тръгне късно есента с биволската кола, натоварена с каквото има и отива из севлиевските села по търговия, понякога са стигали чак Дунава. Връща се с жито и царевица, за да изкарат зимата. И двамата ми прадядовци са били част от 34 Троянски пехотен Полк и са изкарали и 3-те войни (Балканска, Междусъюзническа, Първа Световна). Имам снимки и техни вещи от Дойран.
Сега такива хора вече отдавна няма. Останало е само боклук. Алкохолици, крадци и завистници. При това чисти българи, тъй като там роми няма. Природата също е наполовина унищожена - сече се вековна букова гора в самите граници на парка от разни мафиотски фирмички и на никой не му пука. Ако тръгнете по пътеката за х. Тъжа ще заварите изключително грозна картина. Абсолютно нищо не се поддържа - всичко постепенно заприличва на пустош такава, каквато е била преди да се заселят хора по тези места. Реката е обрасла, коритото е неподдържано и при едно по-сериозно наводнение ще отнесе къщите.
С една дума - непоправима трагедия. Вековна история и традиции, които варварски се съсипват от долнопробното крадливо племе, което е останало.
Навсякъде в българската провинция е така.
Аз имам красиви автентични неща, правени от бабите ми като за етнографски музей и ги пазя и им се радвам. Дори съм качил снимки в съответните групи във фейсбук, за да видят и други хора колко сръчна е била (беше) българката.
И наистина из прованса е пълно със селски тарикати и пияници - ако вземеш да си купуваш агне от там, ще ти дадат най-смотаното и ще ти го таксуват скъпо. И измислят какви ли не хитрини. Аз за това искам да си продам и останалите провинциални имоти, след като отмине инфлационната вълна.
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от Demertsel Разгледай мнение
Не ми е родно място, но често посащавам местността.
Балканджиите са наистина уникални хора. Трудно им се печели доверието, но си заслужава, без съмнение.
Сега такива хора вече отдавна няма. Останало е само боклук. Алкохолици, крадци и завистници. При това чисти българи, тъй като там роми няма. Природата също е наполовина унищожена - сече се вековна букова гора в самите граници на парка от разни мафиотски фирмички и на никой не му пука. Ако тръгнете по пътеката за х. Тъжа ще заварите изключително грозна картина. Абсолютно нищо не се поддържа - всичко постепенно заприличва на пустош такава, каквато е била преди да се заселят хора по тези места. Реката е обрасла, коритото е неподдържано и при едно по-сериозно наводнение ще отнесе къщите.
С една дума - непоправима трагедия. Вековна история и традиции, които варварски се съсипват от долнопробното крадливо племе, което е останало.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
Знаеш ли го, колко пъти е познал.Last edited by 13ADROL; 11.01.2022, 00:26.
Коментар
-
Първоначално изпратено от COVID-19 Разгледай мнениеКое не разбра в последните две години?!?
Коментар
-
Кое не разбра в последните две години?!?
Ама верно ли.
Коментар
-
Знаеш ли го, колко пъти е познал.
Коментар
-
В пъти повече от теб.
Знаеш ли го, колко пъти е познал.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнениеСпоред Хърсев спестявания от 10 000 лв. в момента, ще струват около 9 500 лв. в края на годината.
хахахахахахахахахаха
Честито на влогарите!
https://blitz.bg/analizi-i-komentari...ews861594.html
Коментар
-
Балканджиите са наистина уникални хора. Трудно им се печели доверието, но си заслужава, без съмнение.
- 1 like
Коментар
-
Тепърва ще ходите по планините.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin
Жонката не е точно градско първеню, въпреки че Априлци е град
Районът ви е много хубав, с радост бих живял там ако не бяха децата.
Коментар
Коментар