If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Напоследък дочувам за повишаване лихвите по потребителските кредити. Доста познати ми споделиха, че от 01.09 са с нови по-високи лихви:-)))
Просто честитка по ел. пощата:-))))
Преди да изтрият темата на темите, бройя на коментарите беше задминал 100 000, сега пак минава 100 000.
Забравяте, че в децката нямаме данъци, нямаме наеми, нямаме разходи...
За хората, които нямат децка, ето нещо дори още по-добро, с което ще се изплъзнете от лапите на диви брокери, на досадни рентиери, и на нагли банкери.
Трябва да отделите само 2000 евра за палатка, и вече сте свободни - може да бъдете на всяко място по света, няма да ви се налага да си заробвате десетилетия от живота на едно и също място за някакви мухлясали маломерни кутийки... а останалите 198 000 евра, които ще спестите от покупката на маломерна кутийка - вкарайте ги в реални активи, които да ви носят пасивни доходи...
Аз живея в 180 квадрата светла площ бе байно. Цял етаж от голяма къща. С двоен гараж и половината двор за лично ползване.
Със сигурност. Преди време тук се подвизаваше друг такъв "баварски лъв". Живееше с децата си в просторен тристаен в Мюнхен. 65 квадрата. Май simbad му беше тогавашният ник.
И Жони помним, дето нямаше пари за квартира в София. И то при ковид, когато бяха без пари.
Аз живея в 180 квадрата светла площ бе байно. Цял етаж от голяма къща. С двоен гараж и половината двор за лично ползване.
С какво една панелка в столично гето или в Шумен (уау, страхотно място за живеене, всички жени умират да живеят там) е по-добър вариант?
Вие изтрещяхте тотално. Познавам хора, които за един месец изкарват повече отколкото вие за цял живот и живеят под наем. Никой нормален няма да предплати 50 годишни наема, за да го впишат в някаква тетрадка като собственик на нещо си, след като може да плаща наем месец за месец, а парите си да ги инвестира в нещо доходоносно.
Ууу че си злобен ве. Живея през половината време в Испания ве байно
Ето така се остава дърт ерген цял живот. Гледаш в чуждата паница ти, който дори не живееш в бг, въпреки че като гледам какъв предстои да ви го набутат в джерманито, по някое време ще почнете да се завръщате. Ако не ви наръга някой швейцарец до тогава.
С какво една панелка в столично гето или в Шумен (уау, страхотно място за живеене, всички жени умират да живеят там) е по-добър вариант?
Вие изтрещяхте тотално. Познавам хора, които за един месец изкарват повече отколкото вие за цял живот и живеят под наем. Никой нормален няма да предплати 50 годишни наема, за да го впишат в някаква тетрадка като собственик на нещо си, след като може да плаща наем месец за месец, а парите си да ги инвестира в нещо доходоносно.
С какво нямането на някакъв ненужен кофтор е проблем? Човекът има къде да живее, защо му е? Може да си харчи парите за друго. Стига сте гледали в чуждата паничка.
Ето така се остава дърт ерген цял живот. Гледаш в чуждата паница ти, който дори не живееш в бг, въпреки че като гледам какъв предстои да ви го набутат в джерманито, по някое време ще почнете да се завръщате. Ако не ви наръга някой швейцарец до тогава.
Имах колега който от 2015г. до 2017, живееше с приятелката си на квартира, в очакване на спад в цените. После като сметна колко пари е налял за квартирата, хранейки хазяина и като видя, че цените продължиха да катерят, захлупи ядосан. Помня как след няколко питиета, се жалваше, че разликата в цифри му е била, колкото почти нова сносна кола, заради това, че не е купил навреме. И това само за 2г. в чакане на голямото МЯУ, представям си тези със стаж от петилетка нагоре...
Така е.
Но нали трябва и ландлордовете да ядат. Има бюджетни квартири, чистички, ремонтирани, със сносен наем, който не е проблем за една двойка.
Аз, например, споделям мнението за малката правда на Тато: и за големия да е добре, и за малкия да е добре, . Но при него е било само на думи.
Навремето един колега беше много икономичен, дори се радваше, че е спестил 1 лв от влак и е пътувал гратис.
Казваше, че няма намерение да изхранва софиянци с наеми и си купи апарт през 2006г на евтините цени.
Наскоро купи още един в затворените комплекси, луксозен. Въпреки че бяхме приятели и съм го черпил у нас с обяд няколко пъти (вече не помня колко, 3, 4 или 5), няма да ме покани на гости.
Не е така, рекордьор е самия ментор. Проблема при колето е, че също никога не е купувал имот, но нито има кой да му дари, нито се очертава да купи някога изобщо.
С какво нямането на някакъв ненужен кофтор е проблем? Човекът има къде да живее, защо му е? Може да си харчи парите за друго. Стига сте гледали в чуждата паничка.
Е, всички знаем кой е рекордьор на перона с най-голям стаж и благодарение на кой ментор. Този мъченик към днешна дата, щеше да захлупва втори имот, а той влезе в авантюрите на Уолстрийт, където едва ли получава комфорт, предвид пословичната му предпазливост...
Не е така, рекордьор е самия ментор (скоро ще е юбиляр 50 години деЦка). Проблема при колето е, че също никога не е купувал имот, но нито има кой да му дари, нито се очертава да купи някога изобщо.
Имах колега който от 2015г. до 2017, живееше с приятелката си на квартира, в очакване на спад в цените. После като сметна колко пари е налял за квартирата, хранейки хазяина и като видя, че цените продължиха да катерят, захлупи ядосан. Помня как след няколко питиета, се жалваше, че разликата в цифри му е била, колкото почти нова сносна кола, заради това, че не е купил навреме. И това само за 2г. в чакане на голямото МЯУ, представям си тези със стаж от петилетка нагоре...
Е, всички знаем кой е рекордьор на перона с най-голям стаж и благодарение на кой ментор. Този мъченик към днешна дата, щеше да захлупва втори имот, а той влезе в авантюрите на Уолстрийт, където едва ли получава комфорт, предвид пословичната му предпазливост...
Никак не ме интересува как ще се отрази, каквото е трябвало да купя съм купил вече. Който е под наем и тук и навън, той да му мисли. Не знам какво се прави като нямаш пари да го платиш по някаква причина. Ако не си имал да си купиш дом е ясно, но да си имал и от простотия да чакаш балони, рецесии и си слушал глупостите на кухи лейки и на 40 си под наем, това е вече трагично.
Коментар