Първоначално изпратено от ledosvetlenie
Разгледай мнение

за сметката какво може да направи семейство с 2000 на месец - не само, че не може да излиза навън, а и едвам ще свързва двата края. Конкретно в моя случай като си отворя очите на първо число вече имам разход 2000+лв. ( училищни такси за двете деца + режийни ток-вода + някаква сума за коли 2 бр),че даже и не стигат, но нали затова работим.
ако си пропуснал - края на 2017-та коментирах, че цените за покупка в района (около НДК) са ми солени за отдаване под наем (ниска доходност)
със 150К можеше да се купи,ремонтира и обзаведе нещо със сериозен компромис (хубавите ги изкупихМе 2012-2015-та и бяха останали кофти и с по-висока цена от 'прозореца 2012-2015-та').
С 150К да прибираш наем 400Е и да 'въртиш синджирчето' - реших, че не ми е 'интересно' и на майтап се огледах за земя (пролетта на 2018-та).
Дали ще думна 150К евро (накуп!) за един малък(!) двустаен с обзавеждане или в земеделски проект.. избрах второто обърни внимание като алтернатива на това, което имам като НИ,акции и професия в големия град. Нещо различно, което да ме изкара от зоната ми на комфорт, защото всичко ми е тотално ново. Допусках и продължавам да допускам грешки като във всичко ново, което захване човек, но е ФЪН, а и засега не бих казал да ми е донесло и загуби, които да не мога да преглътна (визирам разходи за ДМА, които някои от вас ще кажат, че са чиста загуба).
наречи го хоби + дългосрочна инвестиция 2 в 1 с реалната възможност да стане и 3 в 1 (хоби-бизнес-инвестиция в зз)
ще стане бизнес ако започне да носи доста над 30К годишно, а до тогава ще е хоби с идеята, че като се 'наиграя' ако на децата не им се занимава ще могат да пласират една ЗЗ.
И в момента считам, че покупка на определени акции,ЗЗ,машини,че и строеж на село е по-смислена за мен лично от покупка на тухли в София,където се плаща огромна екстра такса, че всички искат тухлата

Важното е всеки да се чуства добре с това, което е захванал. Хората сме хем еднакви хем различни.
Поздрави
Коментар