IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Имам за посещение, с глобите е сложно....
    Договорите с изключение на 1 са ми дългосрочни...., депозитите за щети са ми също големи.
    Както на Митко написах за всеки влак си има пътници. Който иска да живее в нещо различно от Виденов ще си плаща....
    Ти си бил руснаците с тия дългосрочни договори,виж те какви гимнастики правят за газа..

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

То е достатъчно да се напият веднъж, да се сбият и да изпотрошат/оповръщат всичко.
      Или пък да сложат някой стол на колелца директно върху паркета...

Затова в договора трябва клауза - посещение и оглед от собственика минимум веднъж месечно. При недостатъчна хигиена или счупено - жестоки глоби.
      Имам за посещение, с глобите е сложно....
      Договорите с изключение на 1 са ми дългосрочни...., депозитите за щети са ми също големи.
      Както на Митко написах за всеки влак си има пътници. Който иска да живее в нещо различно от Виденов ще си плаща....

Коментар

Трябва да си луд да дадеш под наем имот с подобни довършителни. Освен ако не си избиваш цената на ремонта с 1 годишен наем примерно. Но и това няма как да стане. Аз за това казвам - покупка на имот с цел инвестиция и отдаване под наем - само ако го купиш обзаведен и го отдадеш така. както си е, без да пипнеш нищо вътре. Докато се разпадне всичко и не стане напълно необитаемо. После го разкарваш.

До такава кухня като гореописаната пък и жена ти не бива да припарва, защото ще я съсипе и после трябва да и отрежеш главата. Което означава, че трябва и да готвиш само ти. Трудно е.
        Точно така - може да има тънък наем само ако не се пипа нищо по апарта ...десетилетия.... Няма луди да правят лукс и да пускат наеми като правено от Виденов / не е свързано с теб Мите/. Всяко нещо си има цена.
        Не нямам такава скъпа кухня. Търсил съм някакъв оптимален вариант, но накрая пак много пари излязоха още повече , че много неща са съсипани от децата вече....

Коментар

Наематели с кучета не може да имам. Забранено е за домашни любимци.
          За всеки влак си има пътници както се казва :-) Пътниците в твоят влак не ме интересуват :-) Иначе си прав....., че така се прави/купува при наемоотдаване в 90% от имотите....:-)
          То е достатъчно да се напият веднъж, да се сбият и да изпотрошат/оповръщат всичко.
          Или пък да сложат някой стол на колелца директно върху паркета...

Затова в договора трябва клауза - посещение и оглед от собственика минимум веднъж месечно. При недостатъчна хигиена или счупено - жестоки глоби.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Да му счупиш ръцете на некадърника дето ти го е редил на кестерме - как дойде
            Малко така стана, но бях изправен пред частично свършен факт.

Коментар

Справедливата цена на имот за живеене се определя по същия начин както на всеки инвестиционен имот. Дори и да ми трябва само за живеене, никога не бих платил цена X 2, просто защото самият имот не струва толкова и е надценен.

A за паркета си позакъснял малко, вече е сложен. Масивен дъб. Цената ти скача на 2000 само заради паркета. Плюс това, ти не искаш старо строителство, така че недей да сигнализираш излишен интерес и да надуваш цената само.

Да му счупиш ръцете на некадърника дето ти го е редил на кестерме - как дойде
              Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

Това ако е във вас добре, но ако е в апартите дето даваш под наем съвсем няма да ти се върже сметката, особено ако имаш някой наемател с куче.... Аз за 800 лева в последната маломерка взех спалня с матрак, гардероб с огледало и скрин от Виденов
                Наематели с кучета не може да имам. Забранено е за домашни любимци.
                За всеки влак си има пътници както се казва :-) Пътниците в твоят влак не ме интересуват :-) Иначе си прав....., че така се прави/купува при наемоотдаване в 90% от имотите....:-)

Коментар

Колко наем трябва да искаш за подобно довършване ?
                  Разбира се ти си дал екстремен пример, но дори когато се прави оптимално евтино пак са доста пари особено напоследък. И най-важното става все по-скъпо да се ремонтира и довършва.
                  При това положение дори 70% да са тъмните прозорци няма как наемите да паднат под определена граница, която беше и достигната миналата година. Иначе е по-добре да седи празно....
                  Трябва да си луд да дадеш под наем имот с подобни довършителни. Освен ако не си избиваш цената на ремонта с 1 годишен наем примерно. Но и това няма как да стане. Аз за това казвам - покупка на имот с цел инвестиция и отдаване под наем - само ако го купиш обзаведен и го отдадеш така. както си е, без да пипнеш нищо вътре. Докато се разпадне всичко и не стане напълно необитаемо. После го разкарваш.

До такава кухня като гореописаната пък и жена ти не бива да припарва, защото ще я съсипе и после трябва да и отрежеш главата. Което означава, че трябва и да готвиш само ти. Трудно е.
                  Last edited by ejonny2376; 13.10.2021, 18:45.

Коментар

Предполагам, че е толкова. При мен е на половина грубо.....Номчето ми се смееше едно време как може толко пари да съм похарчил....
                    Ами ето може и повече :-)
                    Това ако е във вас добре, но ако е в апартите дето даваш под наем съвсем няма да ти се върже сметката, особено ако имаш някой наемател с куче.... Аз за 800 лева в последната маломерка взех спалня с матрак, гардероб с огледало и скрин от Виденов

Коментар

100 кв.м. с общи части тристаен. Средноголяма кухня към 5 линейни метра. Ако е масив, висок клас механизми - 30к лева само дървената част. Плот и гръб естествен камък - още 10к. Уреди Miele висок клас по 3к всеки.

Ами те станаха 250-300 Евро на кв.м. само от кухнята.
                      Колко наем трябва да искаш за подобно довършване ?
                      Разбира се ти си дал екстремен пример, но дори когато се прави оптимално евтино пак са доста пари особено напоследък. И най-важното става все по-скъпо да се ремонтира и довършва.
                      При това положение дори 70% да са тъмните прозорци няма как наемите да паднат под определена граница, която беше и достигната миналата година. Иначе е по-добре да седи празно....

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Има екзотични паркети и трислоен немски паркет, доста добри визуално. Обаче те не могат да се реновират, питал съм майстори.

В Германия и Белгия много се използва стар паркет тип "кошница" с малки паркетини. Хората си го реновират и си го харесват. И аз така си реновирам българския дъбов паркет.

А иначе купувам и ламинат, евтин и красив е.
                        Според мен дървеният под е основна и дългосрочна инвестиция. Ако искаш качество и дълготрайност - само масив. Ако искаш нещо малотрайно, което да го сменяш като се изхаби - само ламинат. Трислойните са малко шменти капели. Лично мое мнение.

Коментар

Предполагам, че е толкова. При мен е на половина грубо.....Номчето ми се смееше едно време как може толко пари да съм похарчил....
                          100 кв.м. с общи части тристаен. Средноголяма кухня към 5 линейни метра. Ако е масив, висок клас механизми - 30к лева само дървената част. Плот и гръб естествен камък - още 10к. Уреди Miele висок клас по 3к всеки.

Ами те станаха 250-300 Евро на кв.м. само от кухнята.

Коментар

На мен ми взеха мерките и сега чакам оферта. Принципно около 60лв/кв.м. за иглолистна дървесина. Ако искаш дъб или разни индивидуални фрезовки, вече цифрата е супер сериозна.

Тези са добри много, аз няма да се изхвърлям чак толкова:

https://foresttrade.bg/bg/%d0%bf%d1%...4%d1%8a%d0%b1/

99% от дизайнерските глупости,които виждаш по обяви, са ПДЧта - Egger, Кроншпан и подобни. Нищо общо с масива.

При сегашните цени, само ако сложиш:

- Мебели 100% масив
                            - Паркет масив
                            - Кухня масив с плотове гранит/оникс
                            - Висок клас техника - Miele и подобни
                            - Вградени батерии хром в банята и естествен камък вместо плочки

Цената на кв.м. отива спокойно към 800 Евра на кв.м. мръсна площ.
                            Има екзотични паркети и трислоен немски паркет, доста добри визуално. Обаче те не могат да се реновират, питал съм майстори.

В Германия и Белгия много се използва стар паркет тип "кошница" с малки паркетини. Хората си го реновират и си го харесват. И аз така си реновирам българския дъбов паркет.

А иначе купувам и ламинат, евтин и красив е.

Коментар

На мен ми взеха мерките и сега чакам оферта. Принципно около 60лв/кв.м. за иглолистна дървесина. Ако искаш дъб или разни индивидуални фрезовки, вече цифрата е супер сериозна.

99% от дизайнерските глупости,които виждаш по обяви, са ПДЧта - Egger, Кроншпан и подобни. Нищо общо с масива.

- Мебели 100% масив
                              - Паркет масив

Коментар

Да трислойни са, има и масив за някои неща , но е скъпо и сложно като доставка...., а с малки деца харченето за обзавеждане трябва да е в разумни граници....
                                Ми аз си падам по шареното....То и новото е така :-) .В Троян съм чул че правят добри неща и цените са сносни, но не мога да получа визията която искам / шарено/ и затва повечето е мдф и тук там масив или миксирано......... одч немам нищо никъде слагано....
                                На баща ми къщата е с ламперия. Сигурно вече 50 години не е мръднала и все още изглежда добре . Но аз го пропуснах. Нямам и идея кви пари струва сега. Скъпо ли е ? На квадрат ли се плаща ?

- Мебели 100% масив
                                - Паркет масив

Last edited by ejonny2376; 13.10.2021, 18:08.

Коментар

Working...
                                X