Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
То е достатъчно да се напият веднъж, да се сбият и да изпотрошат/оповръщат всичко.
Или пък да сложат някой стол на колелца директно върху паркета...
Затова в договора трябва клауза - посещение и оглед от собственика минимум веднъж месечно. При недостатъчна хигиена или счупено - жестоки глоби.
Договорите с изключение на 1 са ми дългосрочни...., депозитите за щети са ми също големи.
Както на Митко написах за всеки влак си има пътници. Който иска да живее в нещо различно от Виденов ще си плаща....
Коментар
-
Трябва да си луд да дадеш под наем имот с подобни довършителни. Освен ако не си избиваш цената на ремонта с 1 годишен наем примерно. Но и това няма как да стане. Аз за това казвам - покупка на имот с цел инвестиция и отдаване под наем - само ако го купиш обзаведен и го отдадеш така. както си е, без да пипнеш нищо вътре. Докато се разпадне всичко и не стане напълно необитаемо. После го разкарваш.
До такава кухня като гореописаната пък и жена ти не бива да припарва, защото ще я съсипе и после трябва да и отрежеш главата. Което означава, че трябва и да готвиш само ти. Трудно е.
Не нямам такава скъпа кухня. Търсил съм някакъв оптимален вариант, но накрая пак много пари излязоха още повече , че много неща са съсипани от децата вече....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Наематели с кучета не може да имам. Забранено е за домашни любимци.
За всеки влак си има пътници както се казва :-) Пътниците в твоят влак не ме интересуват :-) Иначе си прав....., че така се прави/купува при наемоотдаване в 90% от имотите....:-)
Или пък да сложат някой стол на колелца директно върху паркета...
Затова в договора трябва клауза - посещение и оглед от собственика минимум веднъж месечно. При недостатъчна хигиена или счупено - жестоки глоби.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
Да му счупиш ръцете на некадърника дето ти го е редил на кестерме - как дойде
Коментар
-
Справедливата цена на имот за живеене се определя по същия начин както на всеки инвестиционен имот. Дори и да ми трябва само за живеене, никога не бих платил цена X 2, просто защото самият имот не струва толкова и е надценен.
A за паркета си позакъснял малко, вече е сложен. Масивен дъб. Цената ти скача на 2000 само заради паркета. Плюс това, ти не искаш старо строителство, така че недей да сигнализираш излишен интерес и да надуваш цената само.
Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение
Това ако е във вас добре, но ако е в апартите дето даваш под наем съвсем няма да ти се върже сметката, особено ако имаш някой наемател с куче.... Аз за 800 лева в последната маломерка взех спалня с матрак, гардероб с огледало и скрин от Виденов
За всеки влак си има пътници както се казва :-) Пътниците в твоят влак не ме интересуват :-) Иначе си прав....., че така се прави/купува при наемоотдаване в 90% от имотите....:-)
Коментар
-
Колко наем трябва да искаш за подобно довършване ?
Разбира се ти си дал екстремен пример, но дори когато се прави оптимално евтино пак са доста пари особено напоследък. И най-важното става все по-скъпо да се ремонтира и довършва.
При това положение дори 70% да са тъмните прозорци няма как наемите да паднат под определена граница, която беше и достигната миналата година. Иначе е по-добре да седи празно....
До такава кухня като гореописаната пък и жена ти не бива да припарва, защото ще я съсипе и после трябва да и отрежеш главата. Което означава, че трябва и да готвиш само ти. Трудно е.Last edited by ejonny2376; 13.10.2021, 18:45.
Коментар
-
Предполагам, че е толкова. При мен е на половина грубо.....Номчето ми се смееше едно време как може толко пари да съм похарчил....
Ами ето може и повече :-)
Коментар
-
100 кв.м. с общи части тристаен. Средноголяма кухня към 5 линейни метра. Ако е масив, висок клас механизми - 30к лева само дървената част. Плот и гръб естествен камък - още 10к. Уреди Miele висок клас по 3к всеки.
Ами те станаха 250-300 Евро на кв.м. само от кухнята.
Разбира се ти си дал екстремен пример, но дори когато се прави оптимално евтино пак са доста пари особено напоследък. И най-важното става все по-скъпо да се ремонтира и довършва.
При това положение дори 70% да са тъмните прозорци няма как наемите да паднат под определена граница, която беше и достигната миналата година. Иначе е по-добре да седи празно....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Има екзотични паркети и трислоен немски паркет, доста добри визуално. Обаче те не могат да се реновират, питал съм майстори.
В Германия и Белгия много се използва стар паркет тип "кошница" с малки паркетини. Хората си го реновират и си го харесват. И аз така си реновирам българския дъбов паркет.
А иначе купувам и ламинат, евтин и красив е.
Коментар
-
Предполагам, че е толкова. При мен е на половина грубо.....Номчето ми се смееше едно време как може толко пари да съм похарчил....
Ами те станаха 250-300 Евро на кв.м. само от кухнята.
Коментар
-
На мен ми взеха мерките и сега чакам оферта. Принципно около 60лв/кв.м. за иглолистна дървесина. Ако искаш дъб или разни индивидуални фрезовки, вече цифрата е супер сериозна.
Тези са добри много, аз няма да се изхвърлям чак толкова:
https://foresttrade.bg/bg/%d0%bf%d1%...4%d1%8a%d0%b1/
99% от дизайнерските глупости,които виждаш по обяви, са ПДЧта - Egger, Кроншпан и подобни. Нищо общо с масива.
При сегашните цени, само ако сложиш:
- Мебели 100% масив
- Паркет масив
- Кухня масив с плотове гранит/оникс
- Висок клас техника - Miele и подобни
- Вградени батерии хром в банята и естествен камък вместо плочки
Цената на кв.м. отива спокойно към 800 Евра на кв.м. мръсна площ.
В Германия и Белгия много се използва стар паркет тип "кошница" с малки паркетини. Хората си го реновират и си го харесват. И аз така си реновирам българския дъбов паркет.
А иначе купувам и ламинат, евтин и красив е.
Коментар
-
На мен ми взеха мерките и сега чакам оферта. Принципно около 60лв/кв.м. за иглолистна дървесина. Ако искаш дъб или разни индивидуални фрезовки, вече цифрата е супер сериозна.
99% от дизайнерските глупости,които виждаш по обяви, са ПДЧта - Egger, Кроншпан и подобни. Нищо общо с масива.
- Мебели 100% масив
- Паркет масив
Цената на кв.м. отива спокойно към 800 Евра на кв.м. мръсна площ.
Коментар
-
Да трислойни са, има и масив за някои неща , но е скъпо и сложно като доставка...., а с малки деца харченето за обзавеждане трябва да е в разумни граници....
Ми аз си падам по шареното....То и новото е така :-) .В Троян съм чул че правят добри неща и цените са сносни, но не мога да получа визията която искам / шарено/ и затва повечето е мдф и тук там масив или миксирано......... одч немам нищо никъде слагано....
На баща ми къщата е с ламперия. Сигурно вече 50 години не е мръднала и все още изглежда добре . Но аз го пропуснах. Нямам и идея кви пари струва сега. Скъпо ли е ? На квадрат ли се плаща ?
- Мебели 100% масив
- Паркет масив
Цената на кв.м. отива спокойно към 800 Евра на кв.м. мръсна площ.Last edited by ejonny2376; 13.10.2021, 18:08.
Коментар
Коментар