IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнение
    Рисковете от жилищен балон се засилват в Европа и Хонконг:: Investor.bg
    Рисковете от жилищен балон се засилват в Европа и Хонконг

[ATTACH=CONFIG]n3815330[/ATTACH]
    те анализаторите на USB като станат сутрин първо гледат София,а после Банско и чак след това подхващат периферията ХонгКонг, Лондон и тн
    това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от ddb Разгледай мнение
      Рисковете от жилищен балон се засилват в Европа и Хонконг:: Investor.bg

[ATTACH=CONFIG]n3815330[/ATTACH]
      йеее, най-сетне човечето!
      препоръка е

Коментар

• Рисковете от жилищен балон се засилват в Европа и Хонконг:: Investor.bg

Last edited by X_Y; 14.10.2021, 21:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение

Мислех да ги ползвам. Какъв е проблема с поротерм?
          Просто не си взимай лекият вариант. Аз с нормални такива си строих и съм доволен с и без изолация( първата година). Само преградните стени между мокрите помещения с 12см, всички други преградни и външни с нормалните. Възможно е да има разлика от Луковит до запада, но е по-добре от обикновенни четворки. За пестене на материал не коментирам.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Бях тръгнал да отварям малък бизнес ,основно газ ми трябваше но се отказах .Фючърсите за догодина обаче сочат рязък спад .Според мен този енергиен шок ще изпофалира сума ти бизнеси ,не само в БГ-то ,а и в Европата .В GB вече има 11 фалирали дотавчика на газ .
            Дюнерът може да се пече и на дървени въглища.
            Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Казвали са ми, че хубавото на Поротерма е единствено лесното редене, което го прави елементарно дори за най-големите аматьори.
              Откъм здравина, изолационни качества - много зле.
              Освен това българските тухли, произведени в Луковит, нямат нищо обшо с оригинала и са в пъти по-некачествени.

Горните неща ги твърди строителен инженер с дългогодишен опит, така че едва ли ме е излъгал.
              Останалото си е чист маркетинг от страна на производителя. И фактът, че строителите постоянно се хвалят как били ползвали поротерм,т.е. тези тухли са един вид "модерни", но реалните им предимства са явно измислени.
              Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Не знам какви са неговите съображения, аз се отказах защото били слаби за хващане на дюбели. По-добра топлоизолация в сравнение с обикновените четворки и много по-правилна форма, ерго по-малко хоросан, дори май ползват лепило вече предимно. Ама не е нищо особено топлоизолацията, аз реших че така и така ще правя дебела външна, и няма да се отрази особено.
              Мерси за инфото. Аз съм им хвърлил око точно заради лесното редене. За изолация да чакам на тухлата е абсолютно безсмислено, каквато и да е тя. Откъм здравина, може би се чупят по-лесно докато се работи с тях, ако са по-тънки стените. Но след като се иззида и замаже, не виждам кво толкова ще стане. Трябва да взема няколко тухли да експериментирам.

Коментар

https://www.dnevnik.bg/biznes/2021/1...home_NaiNovoto
                ВиК холдингът не може да плаща сметките си за ток и иска помощ от държавата

Управителите на 22-те дъщерни дружества в "Български ВиК холдинг" ЕАД са поставени в ситуация да не могат да плащат сметките си за ток, които през последните месеци са се увеличили 2-3 пъти, съобщават от дружеството и молят държавата да предприеме мерки.

Секторът моли за "навременни и адекватни мерки от страна на държавата, за да продължи да осигурява непрекъснато и качествено водоподаване към населението".
                https://www.monitor.bg/bg/a/view/vis...lioneri-284947
                Депозитите на фермери за над 1 млн. лева набъбнаха с още 6

Високите цени на зърното родиха нови агромилионери

Пшеница и слънчоглед продължават да поскъпват

Шест нови депозита за над 1 млн. лева на земеделски производители са открити през второто тримесечие на тази година. Това сочат данни на Българската народна банка.

Според тях през първите три месеца на тази година влоговете в сектор селско стопанство са били общо 180, а през второто тримесечие са вече 186. Общата сума, на която възлизат депозитите на стойност 1 млн. лева, е 444,8 млн. лева, което е с близо 30 млн. лева повече спрямо предходното тримесечие.

Причини

Една от причините за нарастване на броя на милионните депозити е драстичното поскъпване на основните хранителни суровини, вследствие на слабата реколта през миналата година. На Софийската стокова борса котировките през седмицата са предимно от страна на купувачите. Хлебна пшеница се търси в големи количества на сравнително високата цена от 425 лв./тон, продавачите пък искат 550 лв./тон без ДДС. Фуражната пшеница варира от 380 до 390 лв./тон търсене, фуражен ечемик се купува за 310 лв./тон, царевица е по 320 лв./тон. Маслодайният слънчоглед също е с високи цени – 890-900 лв./тон „купува“, а котировки „продава“ липсват. Пшеницата в САЩ пък поскъпва с 4 долара до 309 долара за тон, тази във Франция също скача с 4 евро до 265 евро/тон, а цените в Украйна и в Русия са подобни – плюс 2 долара за първата и плюс 5 долара за втората, до близките 302 и 303 долара за тон.

Коментар

https://www.infostock.bg/infostock/c...-zameni-s-voda
                  Трейдър се оказа от петрола и го замени с вода

Според съоснователя на TankerTrackers.com, Самир „Сам“ Мадани, има много червени знамена в този петролен оптимизъм. Той осребри своята експозиция на петрол преди две седмици, след като спечели 71% от актива от експозицията, започната през март 2020 г., когато петролът се срина под 20 долара за барел на фона на ранната пандемична криза от COVID-19.
                  Имам чувството, че става нещо претъпкано. Разказът е твърде бичи“, каза Мадани в скорошно телефонно интервю за MarketWatch, добавяйки, че спадът на петрола ще бъде потребителят. „Цената на живота сега изпреварва доходите. Цените на храните се повишават поради недостига на работна ръка, голямото търсене на торове и много високите цени на дизела (използвани както от трактори, така и от камиони), така че мисля, че 100 долара са твърде скоро“.

Той започна да инвестира във вода по-рано тази година, като замени експозицията към китайските акции, които държеше от 2016 г. Тази инвестиция се е увеличила с 20%. Експозицията на петрол, от която той излезе преди две седмици, отиде във взаимния фонд Pictet-Water P. Той също има някои инвестиции с малка капитализация и разглежда акциите за добив на злато.

„Мисля, че това е майката на всички стоки, докато всички останали стоки са имали цикли на бум и разрушаване, има непрекъснато търсене на вода, тъй като нарастването на населението продължава със скорост от 100 милиона нето годишно“, каза той, отбелязвайки прогнози за глобално население от 10 милиарда до 2052 г.

„Независимо дали има наводнение или суша, този фонд би трябвало да се справи добре, защото включва и инфраструктура като тръби, процесии, филтрация, както и да го наречете“, каза Мадани. Значението на водата се появи в американския законопроект за инфраструктурата, където това беше един от малкото приоритети, договорени между политическите партии, каза той.
                  Абе нема ли некой да запре тоа спамър?

https://nova.bg/news/view/2021/10/09...A%D1%89%D0%B8/
                  Вулканът на остров Ла Палма погълна още къщи

Кумбре Виеха започна да изригва на 19 септември и е унищожил над 800 сгради

Вулканът Кумбре Виеха на остров Ла Палма погълна още къщи. Сградите бяха потопени в лава, докато над кратера бяха забелязани светкавици. Проучване показва, че светкавиците са в резултат на сблъсъка на прашни частици, което освобождава електрически заряд.

Кумбре Виеха започна да изригва на 19 септември и до момента е унищожил повече от 800 сгради.
                  От Канарския остров са евакуирани 6 000 души. Летището на остров Ла Палма е затворено от два дни заради опасните количества вуканична пепел във въздуха, които могат да повредят самолетните двигатели в полет.

Коментар

Казвали са ми, че хубавото на Поротерма е единствено лесното редене, което го прави елементарно дори за най-големите аматьори.
                    Откъм здравина, изолационни качества - много зле.
                    Освен това българските тухли, произведени в Луковит, нямат нищо обшо с оригинала и са в пъти по-некачествени.

Горните неща ги твърди строителен инженер с дългогодишен опит, така че едва ли ме е излъгал.
                    Останалото си е чист маркетинг от страна на производителя. И фактът, че строителите постоянно се хвалят как били ползвали поротерм,т.е. тези тухли са един вид "модерни", но реалните им предимства са явно измислени.
                    Last edited by ejonny2376; 14.10.2021, 18:45.

Коментар

• https://www.infostock.bg/infostock/c...-zameni-s-voda
                      Трейдър се оказа от петрола и го замени с вода

Според съоснователя на TankerTrackers.com, Самир „Сам“ Мадани, има много червени знамена в този петролен оптимизъм. Той осребри своята експозиция на петрол преди две седмици, след като спечели 71% от актива от експозицията, започната през март 2020 г., когато петролът се срина под 20 долара за барел на фона на ранната пандемична криза от COVID-19.
                      Имам чувството, че става нещо претъпкано. Разказът е твърде бичи“, каза Мадани в скорошно телефонно интервю за MarketWatch, добавяйки, че спадът на петрола ще бъде потребителят. „Цената на живота сега изпреварва доходите. Цените на храните се повишават поради недостига на работна ръка, голямото търсене на торове и много високите цени на дизела (използвани както от трактори, така и от камиони), така че мисля, че 100 долара са твърде скоро“.

Той започна да инвестира във вода по-рано тази година, като замени експозицията към китайските акции, които държеше от 2016 г. Тази инвестиция се е увеличила с 20%. Експозицията на петрол, от която той излезе преди две седмици, отиде във взаимния фонд Pictet-Water P. Той също има някои инвестиции с малка капитализация и разглежда акциите за добив на злато.

„Мисля, че това е майката на всички стоки, докато всички останали стоки са имали цикли на бум и разрушаване, има непрекъснато търсене на вода, тъй като нарастването на населението продължава със скорост от 100 милиона нето годишно“, каза той, отбелязвайки прогнози за глобално население от 10 милиарда до 2052 г.

„Независимо дали има наводнение или суша, този фонд би трябвало да се справи добре, защото включва и инфраструктура като тръби, процесии, филтрация, както и да го наречете“, каза Мадани. Значението на водата се появи в американския законопроект за инфраструктурата, където това беше един от малкото приоритети, договорени между политическите партии, каза той.

Коментар

Не знам какви са неговите съображения, аз се отказах защото били слаби за хващане на дюбели. По-добра топлоизолация в сравнение с обикновените четворки и много по-правилна форма, ерго по-малко хоросан, дори май ползват лепило вече предимно. Ама не е нищо особено топлоизолацията, аз реших че така и така ще правя дебела външна, и няма да се отрази особено.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Не е лошо хотелчето, поне са ползвали хубави тухли, не тоя боклук Поротерм.

Коментар

Сега влезнах да си пусна едно кафе и бояджиите дето ни боядисват офиса си говорят:
                            "Тия на 500 лева ми отказват поръчка ,а какво остава да им кажа 1000 лева,няма как да стане ,никой няма да я плати тази цена ...
                            Така стоят нещата ..
                            Е крайно време беше бояджия да не взема повече от лекар и инженер

Коментар

• https://www.dnevnik.bg/biznes/2021/1...home_NaiNovoto
                              ВиК холдингът не може да плаща сметките си за ток и иска помощ от държавата

Управителите на 22-те дъщерни дружества в "Български ВиК холдинг" ЕАД са поставени в ситуация да не могат да плащат сметките си за ток, които през последните месеци са се увеличили 2-3 пъти, съобщават от дружеството и молят държавата да предприеме мерки.

Секторът моли за "навременни и адекватни мерки от страна на държавата, за да продължи да осигурява непрекъснато и качествено водоподаване към населението".

Коментар

• Сега влезнах да си пусна едно кафе и бояджиите дето ни боядисват офиса си говорят:
                                "Тия на 500 лева ми отказват поръчка ,а какво остава да им кажа 1000 лева,няма как да стане ,никой няма да я плати тази цена ...
                                Така стоят нещата ..

Коментар

Working...
                                X