Първоначално изпратено от dva taraleja
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Хехе, наскоро правих ремонт на стаята на най-малката (хем тя е най-малката стая в къщата, само 12м2), и свалях тапети че били бебешки, мазах латекс, и довърших най-накрая вградения гардероб, за който бях купувал механизма преди 10 г. за около 250 лв, сега кой знае колко им искат щото е Хефеле, и само поръчах вратите да направят в един мебелен цех, съвсем просто, а аз монтирах с приятел всичко - 450 лв или нещо такова. Отделно може би 200-300 за вътре стелажи от тия металните от метро и стойки за закачалки и плотове. И това преди скока на всички материали последната година и половина. За да направят такъв вграден гардероб тогава вече искаха по 5-6000, сега бог знае колко.
Миналата година с приятел правихме два месеца уикендите асмалък над голямата тераса и тротоара отпред, греди, лак Сикенс, обкови и прочие, около 2000 лв материали, и то гредите още не бяха скочили - около 350-400 лв кубика. Труда "безплатен", само барбекюта и бири...
Сега ако трябва да се строи къща, както строих аз преди 14 години, би трябвало да се започне с поне 1000 евро на м2 себестойност в сметките. Иначе по-добре не започвай.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
това донякъде е така, но само за стока произведена в Турция с турски суровини. За нещата, които се произвеждат от суровини внос обезценката на лирата си казва своето и ако са по-изгодни е само на база евтина работна ръка и енергия (отчасти), което пак не е малко.
преди време гледах едни модулни конструкции за строеж тип преместваем обект/бунгало от бетопанови плоскости.
цените, които се оферират в момента в България къртят (в смисъл изгодни) спрямо другите строени от наши фирим - избираш проект (или си правиш ),лееш плочата и идва тира от турската фабрика с турските монтажници и за отрицателно врем ти струпват един кокошкарник на много много конкурентна цена - решение за постройки тип преместваем обект.
нещо подобно https://www.alo.bg/6436743 и това е с прилична горница за този дето пуска обявата..
Betopan - в турция 175тл/листа от 3кв, тука е 20лв/кв - 3 пъти по скъпоНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Хехе, наскоро правих ремонт на стаята на най-малката (хем тя е най-малката стая в къщата, само 12м2), и свалях тапети че били бебешки, мазах латекс, и довърших най-накрая вградения гардероб, за който бях купувал механизма преди 10 г. за около 250 лв, сега кой знае колко им искат щото е Хефеле, и само поръчах вратите да направят в един мебелен цех, съвсем просто, а аз монтирах с приятел всичко - 450 лв или нещо такова. Отделно може би 200-300 за вътре стелажи от тия металните от метро и стойки за закачалки и плотове. И това преди скока на всички материали последната година и половина. За да направят такъв вграден гардероб тогава вече искаха по 5-6000, сега бог знае колко.
Миналата година с приятел правихме два месеца уикендите асмалък над голямата тераса и тротоара отпред, греди, лак Сикенс, обкови и прочие, около 2000 лв материали, и то гредите още не бяха скочили - около 350-400 лв кубика. Труда "безплатен", само барбекюта и бири...
Сега ако трябва да се строи къща, както строих аз преди 14 години, би трябвало да се започне с поне 1000 евро на м2 себестойност в сметките. Иначе по-добре не започвай.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
А ти какво ще обзавеждаш???
Едно ходене до Турция не е безплатно и трябва да понапазаруваш доста неща за да ти се върже сметката
Също така нали си наясно че за въпросните неща няма да имаш гаранция или възможност да ги върнеш
По тази логика в Китай е най евтино що не минеш до там да напазаруваш?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ного си забавен :-) Боби пак ме изпревари. Никога не си правил ремонт или строил каквото и да е и нямаш идея за какво иде реч....
Искам и да видя как ще мина с буса границата натоварен с цимент образно казано :-)))) Нали осъзнаваш, че това не е 1 стек цигари под шубата :-)
КНАУФ, защото при мен се използва само за фуги и е мега-скъп, парадокси - но ми спестиха бая пари при реновирането на къщата преди 5 години. Как върви времето, скоро ще затворя и тоя рунд финансиране и минавам нататък, малко ще ми се застъпят два тук ама не връзвам кусур Пари има!
Коментар
-
Първоначално изпратено от dva taraleja
Хората правят ремонти вкъщи както си го описал, само пропускаш една малка подробност - Трябва да го има това "вкъщи". В една стая отредена за децата се "ремонтира" най-много смяна на тапетите или ново плюшено мече. Толкоз. Евтинийка и 1-2 дни работа без да е нужен майстор, а накрая наградата е топли мекички.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ledosvetlenie Разгледай мнение
Да си пропуснал някоя нула в цената?
11500 без ДДС е 9600 разделено на 5 месеца е по нема 2000лв на месец - при двама работници са по 1000лв на месец - като им платиш осигуровките явно са работили на минималната
Каврък къде ги тия квалифицирани строителни работници дето работят на минималната ?????
Колко струват материалите ?????????
Колко струват имота и фундамента ???
Колко струват планове и разрешителни за строеж ???????????
ПП - сега виждам че и Боби Б те е насолил по същата насока
Глупи писател, глупи не читател - на линка си пише, е цената е изграждане при готови основи
Коментар
-
Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
Ти до кога ще обитаваш имота на банката?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
2006 в бодрум с КОЛАТА тамън я бях купил. 409лв беше алл инклузива. Разпрах се от ядене + 7кг. Най-хубаво беше напиването на корабчето докато не почнаха в 3 да повръщат по палубата ....
Пиенето имаше проблем с мене - наложи се да давам на сервитьорчето бакшиш да налива повече и по често
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
2006 в бодрум с КОЛАТА тамън я бях купил. 409лв беше алл инклузива. Разпрах се от ядене + 7кг. Най-хубаво беше напиването на корабчето докато не почнаха в 3 да повръщат по палубата ....
Пиенето имаше проблем с мене - наложи се да давам на сервитьорчето бакшиш да налива повече и по често
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Да 2 пъти на почивка на младини. Единият път след сватбата нещо като меден месец, разпрахме се от ядене....
Тогава още не познавахме света достатъчно добре и сега никога не бих отишъл пак там щото морето не става, но тогава други неща ни вълнуваха :-)
И 10-20 пъти в Истанбул по работа и до летищата за полети на Изток и Юг....Отврат място за мен...., но всеки си има предпочитания....
Пиенето имаше проблем с мене - наложи се да давам на сервитьорчето бакшиш да налива повече и по честоLast edited by bota156; 17.12.2021, 18:27.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Ми аз ти обясних че не малко неща съм правил и сам и сега доста хора си правят сами нещата ,ти стой и чакай нормалности .
В малко бусче ,колкото за твоя апарт материали ,хубави,качествени няма проблеми ,не си отишъл ,не си видял не си пипнал ама спориш.
Спори си ,след няколко часа отивам да изкупя Одрин ,а ти си чакай
преди време гледах едни модулни конструкции за строеж тип преместваем обект/бунгало от бетопанови плоскости.
цените, които се оферират в момента в България къртят (в смисъл изгодни) спрямо другите строени от наши фирим - избираш проект (или си правиш ),лееш плочата и идва тира от турската фабрика с турските монтажници и за отрицателно врем ти струпват един кокошкарник на много много конкурентна цена - решение за постройки тип преместваем обект.
нещо подобно https://www.alo.bg/6436743 и това е с прилична горница за този дето пуска обявата..Last edited by bertram; 17.12.2021, 18:21.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ял съм овнешки пържоли във Велинград. Месото е виненочервено, почти черно, с жълта лой. Страшна смрад е, но вкусът е уникален.
Може да се кисне в ракия предварително, за да му се махне интензивната миризма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение
Песи ти ходил ли си в Турция?Мани тая овча лой и баклава с козе масло.Отврат
Може да се кисне в ракия предварително, за да му се махне интензивната миризма.
Коментар
Коментар