Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Е ти какво предлагаш да изгоним българите и да внасяме украинци ли?Нашите като отидат по другите държави да не би някои нещо да им дава?Ми то тогава те ще дойдат ще вземат парите и ще си се върбат в Украйна.Що да не взема 5000 евро ей така от небето....
Самолетите, магистралите, метрото, ремонтите по Графа, газопроводи, имоти - всичко това са инвестиции и се наливат милиарди без да се мисли, при това повечето от тези пари се крадат и се изнасят извън държавата. Защо на човешкия капитал не се гледа като на инвестиция? Пак казвам, сметни каква е доходността на държавата от всеки украинец, който дойде тук и плаща данъци и осигуровки, а рефинансирането е под 1%.
От заплата 2000 лева държавата прибира обратно 1000 лева като осигуровки, ДОД и ДДС. Теглим 2 милиарда лева нов дълг на 1% лихва и внасяме 200.000 украинци. Тези 200.000 ще генерират месечно по 200 милиона, които се връщат автоматично в бюджета. Дългът се изплаща за по-малко от година. Така решаваме и проблема с демографията, и генерираме ръст на БВП, социалните каси се пълнят и автоматично ще има повече и за пенсионерите. Вместо това, ние плащаме тези 2 милиарда директно като надбавки над пенсиите. Тотална глупост.Last edited by ejonny2376; 15.02.2022, 12:29.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Е ти какво предлагаш да изгоним българите и да внасяме украинци ли?Нашите като отидат по другите държави да не би някои нещо да им дава?Ми то тогава те ще дойдат ще вземат парите и ще си се върбат в Украйна.Що да не взема 5000 евро ей така от небето....
Коментар
-
Предстои промяна на мисленето.Активите няма да са източник на печалба а средство за живеене.Трупането и лакомията на нашата планета са присъщи само на нас човеците.Има толкова алчни боклуци че и цялата планета да в тяхна юе искат още и още.Аз лично смятам че подобни индивиди трябва принудително да бъдат затваряни в Карлуково.Иде много голяма промяна на целият свят.Никое живо същество освен нас хората не трупа нищо.Взема се само колкото е нужно да се живее...Ние имаме нужда от материални неща но днешният човек се е изродил яко.Колкото повече трупа толкова по алчен и недоволен става...Рано или късно духът ще надвие материята
Освен това животните си имат широки пространства за обитаване и естествените условия регулират числеността им. Докато ние се скупчихме по мегаполисите и всеки драпа за малко повече пространство, за да не се съобразява с другите. Алчността е защита, но тя може да превърне в заплаха за сбърканяците, които не подбират средствата, за да се овластят и обогатят. Както казваш, Карлуково е за тях, за да бъдат защитени околните, както и самите те от налудностите им. Само че баш такива закони още почти няма.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнениеХодил съм и съвсем не споделям мнението ти. Особено малките населени места - в пъти по-уредено е. За сравнение Будапеща София пък не искам и да си мисля - невъзможно е.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
На нашите граждани и това дето сега им се дава е достатъчно. А с къщите е лесно - прас един данък от няколко хилки годишно за пустеещи имоти и ще идват да се молят някой да им вземе къщата за без пари.
Демографският проблем е толкова сериозен, че трябват изключително радикални мерки.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Разбира се че не са всички ИТ. За останалите 2000 лева нето ще е достатъчно / В Германия ще са на 1500 евро , но с по-високи разходи за живот и тотално различен език и начин на живот/
Обаче в 1 от блоковете имам все още съседи ИТ от Украйна под наем. Живеят там от 7-8 години вече и дете им се роди тук....Знам частен случай е но е факт. Детската кухня едно време където я взимахме жената беше Рускиня на около 60.... Всъщност около мен по улиците има много рускоговорящи.... по детски площадки, магазини....Значи намират нещо хубаво у нас , за да са тук....
На хората им омръзна да се пробутват .
След 10 години едно ИТ ще е със ценност равна на един счетоводител в сегашно време /без да се обиждат счетоводителите/
Преди 10 години счетоводителите бяха ТОП,и в момента след още 10 ай титата ще последват тяхната съдба поради много причини -Индия бълва програмисти на кило ,и в България също всяка втора школа обучава ,от цялата маса пак остават годни за работа,дори брокери на по близо 47 години станаха ИТ-та -и двамата са от Бългериън пропъртис ,през софт уни с обучения .
Повечето от работата на ИТ тата ще бъде дадена на машините и самите програмисти ще бъдат придатък на машините -бъдещето е в по-хуманните дейности и професии
Коментар
-
Разбира се че не са всички ИТ. За останалите 2000 лева нето ще е достатъчно / В Германия ще са на 1500 евро , но с по-високи разходи за живот и тотално различен език и начин на живот/
Обаче в 1 от блоковете имам все още съседи ИТ от Украйна под наем. Живеят там от 7-8 години вече и дете им се роди тук....Знам частен случай е но е факт. Детската кухня едно време където я взимахме жената беше Рускиня на около 60.... Всъщност около мен по улиците има много рускоговорящи.... по детски площадки, магазини....Значи намират нещо хубаво у нас , за да са тук....
От инвестиционна гледна точка си струва даже 50.000 лева да се дадат за всеки новопривлечен. Сам сметни доходността за държавата каква ще е, особено когато дълговете са почти безплатни в момента (скоро вече не).Last edited by ejonny2376; 15.02.2022, 12:04.
- 1 like
Коментар
-
Да, но на нас не ни трябват само IT-а. Трябват ни хора от всички възможни професии.
Това с доходите при IT-тата е също доста преувеличено - не всички имат доходи над 5к месечно, масата е около 3к. В Германия хората с нулев опит започват от 2500 Евро нето, което е 3 пъти над стартовата в България.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Тук съм съгласен с теб изцяло. Задържането е лесно и ще се случи за по-голямата част. Първо се дава работна виза, а паспорта по-късно. Ако говорим за ИТ дохода у нас нето е съпоставим с Германия, за останалите езика и манталитета са ни 90% еднакви. Тук ще се чувстват много по-добре от Германия на цената на 20-30% по-ниска покупателна сила.
Реалните ни конкуренти са Полша, Словакия и Чехия, а не Германия..... и за съжаление те могат да им дадат повече от нас към момента.
Това с доходите при IT-тата е също доста преувеличено - не всички имат доходи над 5к месечно, масата е около 3к. В Германия хората с нулев опит започват от 2500 Евро нето, което е 3 пъти над стартовата в България.Last edited by ejonny2376; 15.02.2022, 11:47.
Коментар
-
Няма как да даваме по 10000 на чужди граждане а на нашите не.По селата къщиър си имат обственици и няма как държавата да раздава чужби къщи
Демографският проблем е толкова сериозен, че трябват изключително радикални мерки.
Коментар
-
Няма как да даваме по 10000 на чужди граждане а на нашите не.По селата къщиър си имат обственици и няма как държавата да раздава чужби къщи
Коментар
-
То и няма нужда да са българи (макар че май имаше някакви изследвания, според които хората с български произход в Украйна са към 1 милион). Важното е да са бели и християни.
Поставяме следните условия:
- Възраст 18-50 години
- Професионална квалификация или завършено поне средно образование
- Чисто съдебно минало
- Всички получават директно с идването си постоянно пребиваване, а след 2-3 години и гражданство
- Задължаване да посещават интензивни курсове по български език
- Съдействие за намиране на жилище и работа, първоначална финансова подкрепа (може и чрез безлихвен кредит примерно)
Не е толкова трудно, стига да има воля. Трудното ще е да ги задържим да не тръгнат към Германия като получат Европейски паспорти.
Реалните ни конкуренти са Полша, Словакия и Чехия, а не Германия..... и за съжаление те могат да им дадат повече от нас към момента.
- 1 like
Коментар
-
БВП не прави държавата хубава.Унгария е кенеф иди и се убеди сам с очите си
Коментар
-
200.000 Украинци по 10.000 лева първоначална помощ за релокация (естествено я получават ако изпълняват условията). Това са 2 милиарда лева. Същите тези пари ги взехме като нов дълг и повечето отиват или при пенсионерите, или за разни помощи по програми заради пандемията (т.е. крадат се директно). Замисли се кое е по-добрата инвестиция - човешкият капитал (млади, работоспособни нови българи) или пенсионерите, или разни мизерни ресторантьори и хотелиери.
Българските политици се интересуват единствено от циганите и пенсионерите, защото те са им активните избиратели. Важи за БСП, важи за ГЕРБ и за останалите.
Коментар
Коментар