Първоначално изпратено от nkavrakov1982
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
https://gospodari.com/zayadlivi-podm...i-obeshtaniya/
Влез ADVERTISEMENT
Play Video
Заядливи подмятания, но и обещания от инвеститора на блока, чийто акт 16 се бави с години (РЕПОРТАЖ)
Десетки семейства очакват апартаментите им в столичния квартал “Модерно предградие” да бъдат свързани с енергийната и водопреносната мрежа и да получат акт 16. По нотариален акт това е трябвало да се случи през лятото на 2019 година. Уви, повече от две години по-късно не е ясно кога апартаментите ще бъдат готови. Инвеститорите в проекта са “Боната” и “Пимк” – фирми, свързани с депутата Делян Пеевски. Те държат в неведение собствениците и дори са ограничили правото им на достъп до сградата.
Хората са теглили кредити, много от тях в момента плащат и наеми. Те се надяват скоро да успеят да влязат в така дългоочаквания блок.
https://www.pimkbuild.bg/sofia/
А, НАГЛИ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПРОДАВАТ !!!!!!!!!!!!!!1
Сградата има Акт 15
Зданието, строено от PIMK Build, са намира на бул. „Сливница”, съвсем близо от друг основен булевард – „Европа”. Не е за подценяване, че мястото е удобно за бързо придвижване, както с кола, така и с градски транспорт, а в същото време е достатъчно близо до централната градска част. Сградата е на метри от автобусна спирка, през която минават линиите 42 , 51, 54, 81, 106,309, а в близост има и станция на метрото. Разстоянието до ЦУМ и центъра на София е 4,7 км, а до Западен парк е едва 700 метра. Друго предимство е, че локацията на жилищата е на тихо място, далече от градския шум.
СОФИЯ, бул.Сливница
до 800 €/кв.м
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Пак не уцелваш "лошите" новини. Това явно са руснаци, което си е доста добра новина и намалява рисковете от руско влияние и зелени човечета.
И когато една държава е атрактивна за инвестиции в недвижимости няма такива тенденции ,това го пиша поради силното балонизиране на пазара иначе чужденците и техните инвестиции ще ударят нас ,ние ще имаме още по-високи цени ако наливат както в Западна Европа
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.pariteni.bg/novini/pari/...lgariia-241686
Чужденци се отървават от имотите си в България !
Преките чуждестранни инвестиции у нас са намалели наполовина
Вложенията на чуждестранни граждани и фирми в недвижими имоти у нас за годината са отрицателни в размер на 7,7 млн. евро, при отрицателен нетен поток от 1,3 млн. евро и за 2020 г.
Бургас е лидер по отрицателни нетни потоци на капитал в недвижими имоти !!!
Айиде честито на Лорда дето се наби там !!!
- 1 like
Коментар
-
https://www.pariteni.bg/novini/pari/...lgariia-241686
Чужденци се отървават от имотите си в България !
Преките чуждестранни инвестиции у нас са намалели наполовина
Вложенията на чуждестранни граждани и фирми в недвижими имоти у нас за годината са отрицателни в размер на 7,7 млн. евро, при отрицателен нетен поток от 1,3 млн. евро и за 2020 г.
Бургас е лидер по отрицателни нетни потоци на капитал в недвижими имоти !!!
Айиде честито на Лорда дето се наби там !!!
Коментар
-
Джонката хем е прав, хем не е. Не е в имотите проблемът. Абсолютно са надценени, не струват, рискът след теб да не се нареди никой е голям...
Обаче
The video game ‘Axie Infinity’ set a record in the new world of NFT gaming late last year, when an “extremely rare” plot of in-game land sold for $2.48 million.
Очевидно лудостта с имотите е просто едно от многото проявления на разкапването. Иначе до купуваш имот, за да го даваш пос наем, при този излишък от имоти, е наистина тъпо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
Нищо чудно и така да стане, не съм в най-ранна младост и чичките ще станем дядовци. Пък мястото на дядовците и бабите си е на село при доматите. Кой по Радомир, кой на други места в София областНямам идея община Мирково, дали може да се сравнява с Радомир.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Добре, ама ти инвестираш в нови многофамилни сгради с дълъг хоризонт и в същото време твърдиш, че е страхотна инвестиция защото ги нямало проблемите на старото, както описва Терзиев. Не виждаш ли противоречието тука? Кой ти гарантира, че тия нови апартаменти няма да са в същото състояние след 30-40 години като тази кооперация на Попа, хем тя е наистина на топ място за разлика от Гоцето примерно?
Аз не виждам да има особен напредък в българския манталитет, а той е основната пречка една многофамилна сграда да е наистина добра инвестиция дългосрочно. Във всеки един момент рискуваш да се появи един или няколко идиота които не искат да участват в никакви ремонти, поддръжки и не можеш да ги накараш по никакъв начин.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Какво да ти кажа - при теб си личи липсата на качествено финансово образование. Действията ти не се различават с нищо от тези на баба Пена от Чукурово - съответно и двамата с нея ще берете същите ядове.Нямам идея община Мирково, дали може да се сравнява с Радомир.
Last edited by pepe1234; 18.02.2022, 12:34.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Дури, в къщата ти живеете ти и сестра ти ако не се лъжа и със сигурност сте я ремонтирали до тухла , поддържате я постоянно и т.н. Едва ли е 8 етажа или 6 етажа с течащ покрив и 20 собственика. Виж пак поста на Терзиев за жилището на баща му на Попа.
Т.е. твоето е изключение изцяло за собствена сметка / платена от теб/ . При старите многофамилни сгради нещата са различни. Но това не променя и някои други факти - старото не е пригодено и с екстрите на новото - теб не те дразни, но някои от нас да , имаш ново но на друго място/друг имот, за да бутнеш построиш къщата наново ще ти трябва 7-цифрена сума....
Аз не виждам да има особен напредък в българския манталитет, а той е основната пречка една многофамилна сграда да е наистина добра инвестиция дългосрочно. Във всеки един момент рискуваш да се появи един или няколко идиота които не искат да участват в никакви ремонти, поддръжки и не можеш да ги накараш по никакъв начин.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Аз съм се информирал Джони още преди много години и съм взел информирано решение спрямо рисковете, които съм склонен да поема.
Не ме разбирай погрешно - в даден момент ще си отворя сметка някъде и ще сложа 10-20К може и повече ей така за тръпката....., но основното ще бъде на улегнало място.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеДжони, хора притеващи 3-4 апарта в София вече са милионери!!!! Пониятието милионер отдавна е изпразнено от съдържание, а с инфлацията скоро ще има 2-3 пъти повече милионери.
И аз като песимиста планувам след година две да отворя пак малък портфейл, но само на БФБ.Към момента предпочитем нисколиквидните тухли.
Коментар
-
Джони, хора притежавщи 3-4 апарта в София вече са милионери!!!! Пониятието милионер отдавна е изпразнено от съдържание, а с инфлацията скоро ще има 2-3 пъти повече милионери.
И аз като песимиста планувам след година две да отворя пак малък портфейл, но само на БФБ.Към момента предпочитам нисколиквидните тухли. Никога не съм дължал и лев на банка и не желая, въпреки че е изгодно в момента.
Last edited by pepe1234; 18.02.2022, 12:31.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Ами ще четеш, ще се информираш...И ще купиш там, където гореописаните рискове не съществуват. Няма аз да ти преподавам безплатно уроци.
Дъри е права, не са за теб ЕТФ-ите. Карай си на имоти.
Не ме разбирай погрешно - в даден момент ще си отворя сметка някъде и ще сложа 10-20К може и повече ей така за тръпката....., но основното ще бъде на улегнало място.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеДжони, т.3 ми се струва, като да е за целодневна трудова заетост. Аз работа си имам, не ми трябва още.
Коментар
Коментар