If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ако си купил някога с кредит си направил страшен удар! Например преди 5 години си купил с 50% кредит за 5 години, на цена 1000 евро на квадрат. Дал си от себе си 500 евро, изплатил си 540 евро на кв.м - общо 1040 евро на кв.м. Ако сега продадеш ще вземеш 1500 евро на кв.м. или печалбата ти е 460 / кв.м., при вложени собствени 500! Допълнителен бонус са събраните наеми.
Както казава Лева -ретро анализ. А ако си купил преди 14 години на ГПР 12% как е сметката?
Ако си купил някога с кредит си направил страшен удар! Например преди 5 години си купил с 50% кредит за 5 години, на цена 1000 евро на квадрат. Дал си от себе си 500 евро, изплатил си 540 евро на кв.м - общо 1040 евро на кв.м. Ако сега продадеш ще вземеш 1500 евро на кв.м. или печалбата ти е 460 / кв.м., при вложени собствени 500! Допълнителен бонус са събраните наеми.
Да в момента такава се оказа сметката, но ако бъдем честни вируса поразбърка нещата доста. Без него и държавните решения нямаше да е толкова добра.
Въпросът е като завършиш тази ''успешна'' сделка с останалият кеш от нея можеш ли да си купиш повече тула ?! Не мисля, че е така и Ратко може да го потвърди.....
Не всяка кешова печалба всъщност е печалба :-)
Посмали малко. по 3 ама на офертна.Първо няма да можеш да продадеш на офертна и 2ро колко време ще ти отнеме и колко са транзакционните разходи. То ако купиш и продадеш имаш 10% разходи.
И като как са 10% разходи? Малко над 3% са данъкът и таксите.
Посмали малко. по 3 ама на офертна.Първо няма да можеш да продадеш на офертна и 2ро колко време ще ти отнеме и колко са транзакционните разходи. То ако купиш и продадеш имаш 10% разходи.
Да, за повечето неща си прав горе и особено в частта за транзакционни разходи затва тула купена НЕ СЕ ПРОДАВА :-).
Съществената част, която пропускаш е че ако тези 5 години бях държал този кеш в банка сега и гараж в сградата немаше да мое да си купя. Ако бях в ЕТФ-а дето даде вместо тристаен в блока щях гарсониера да взема....
ОПА в блока и района НЕ СЕ ПРОДАВАТ нито гаражи, нито боксониери нито тристайни... НЕМА и у складо нема :-))))) Тази част съвсем си я изпуснАл ;-)
Ако си купил някога с кредит става. И ще останат некви пари .....ама то артията без стойност въобще не тежи като ТУЛАТА“
Той не е в този и го цакат с годишни такси / ПОВЕЧЕ от данъците и поддръжката на имот/.
Но и в този не виждам нищо, което да бие имотите..... В най-добрият случай на равно. И това при положение, че индекса е почти на върха :-)
С нагледен пример - имот който съм купил/платил/ преди 5 години сега е с офертна цена 3 пъти повече / айде с отстъпката нека да е 2.5 пъти/. Фонда е по 2.....слаба работа без да броим инфарктите от фонда по пътя :-)
Чакайте вие да паднат в Бг. Банките преливат от парЕ. Колкото и да се вдигат в Сащ тук никой няма да вдига лихвите, понеже банките от пари нужда нямат - те си имат 100 млрд.
Като стане основната лихва 3% и банките вече може да нямат пари.
Той не е в този и го цакат с годишни такси / ПОВЕЧЕ от данъците и поддръжката на имот/.
Но и в този не виждам нищо, което да бие имотите..... В най-добрият случай на равно. И това при положение, че индекса е почти на върха :-)
С нагледен пример - имот който съм купил/платил/ преди 5 години сега е с офертна цена 3 пъти повече / айде с отстъпката нека да е 2.5 пъти/. Фонда е по 2.....слаба работа без да броим инфарктите от фонда по пътя :-)
Ми надали.... Той е във фонд, така че нема как да е извадил късмет / няма друго тука щото е лотария/ средното да е повече от тулата. Ако беше в единични акции тогава понякога целите / разбирай 5% целят и 95% са люн :-))))/
Коментар