Първоначално изпратено от petrg5s
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеКаквито и да са номинално цените в София и Мюнхен то винаги ще има разлика 2 до 10 пъти.
Такава беше старата прогноза на НСИ - до 2070 София Ще расте/ Мога да се опитам да направя бакалска сметка , но и без да я равя така на око споделям това мнение.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Първо: Аз точно това тръбя отдавна - инвестиране в световната икономика - не в някакъв активен фонд с някой си шушляк там сложен за фонд-мениджър, който само прибира пари от вложителите. В момента изборът от продукти е такъв, че ако знаеш какво да купиш и през кого, както и ако имаш тук-там по някоя сметка извън БГ, рисковете за които говориш са нулеви, подчертавам нулеви.
Второ: Точно в Мюнхен еккспертите предричат срив на имотните цени заради демографията и заради огромния балон, който се е издул там. Под експерти разбирам наред с водещи анализатори и самата Бундесбанк. София е 100 години назад в развитието си от този град, както и от който и да било друг град западно от Белград.
Трето: Откъде ще дойдат тези хора да живеят в София? В провинцията вече няма жива душа. В момента тенденциите са в посока изнасяне от София на всичко кадърно, което може да работи от вкъщи. Дори бедните украинци не искат в тази кочина да живеят и да работят за мизерни пари, а да плащат най-високите цени в Европа за хранителни продукти. Демографията е трагична от всякъде, след 50 години ще има по 3 апартамента на глава от населението.
Трудно е да има балон на едно място в ЕС / а вече и по света, че е глобален/ , а не друго да няма. Каквито и да са номинално цените в София и Мюнхен то винаги ще има разлика 2 до 10 пъти.
Такава беше старата прогноза на НСИ - до 2070 София Ще расте/ Мога да се опитам да направя бакалска сметка , но и без да я равя така на око споделям това мнение. Преди вируса беше пълно с чужденци / телефонисти основно/ , за които София беше изгодно и добро място за живот. Ще видим сега с войната, вируса как ще са нещата, но не виждам причина София да намалява и хората да се изнасят извън нея. Това е огромна заблуда защото разсъждаваш само от гледна точка на твоята професия и семеен статус/планове. На него отговарят не повече от 10К човека у нас.... и малка част от тях биха жертвали София . Както и самият ти - седиш в София колкото и да е зле, а не си в Априлци....
Коментар
-
Първоначално изпратено от yalokin Разгледай мнение
Мисля че Евгени и Жонката ще са страхотна двойка
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Евго наистина не те разбирам - аз съм много задръстен в отношенията с жените СЛЕД като срещнах жена ми. Като с тухлите и не позволявам и мисъл да ми мине за забежки, но отбелязвам всяка хубава жена външно и вътрешно и и се радвам как да го напиша с добри мисли и без ''нечистиви'' такива:-) И никога , ама никога не съм обръщал внимание кой какъв мачо е , какъв пич, див или не знам там....ич не ми дреме кой мъж какъв е...., а на теб само тва ти е в главата....:-)
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Нещата са много елементарни. Ако в София след 20 години е 12К , то в Мюнхен ще е 30К. Нали не мислиш че там цените ще седят на място ?!
За ЕТФ-ите виждам че имаш проблясъци . браво :–). Така наречените активни фондове на големите играчи преди много години като ги преглеждах ВСИЧКИ / от примерно 100 фонда/ бяха по-зле от индексите при 10-годишен период +, а най-смешното е че имаше дори някои с ОТРИЦАТЕЛНА доходност при такива дълги периоди. Представяш ли си - даваш кеш на некви шменти капели , те те чарджат 1-2% годишно / тогава беше толкова/ и след 10 години си вземеш 80% от вложеното :-))))) Акъла ми не го побираше тогава колко глупав трябва да си да сложиш пари на такова място. С автоматите е малко по-добре, но и там има куп рискове. За част от които съм споменавал. Допускам , че там може и да има смисъл в определени моменти ако си много бърз и не си алчен и сумите не са големи....
Относно демографията на София си в голяма грешка. След 50 години София ще бъде по-голяма от сега. И едва от тогава ще започне да намалява.... бавно. За да не стане грешка - София, а не България. Има голяма разлика.
Второ: Точно в Мюнхен еккспертите предричат срив на имотните цени заради демографията и заради огромния балон, който се е издул там. Под експерти разбирам наред с водещи анализатори и самата Бундесбанк. София е 100 години назад в развитието си от този град, както и от който и да било друг град западно от Белград.
Трето: Откъде ще дойдат тези хора да живеят в София? В провинцията вече няма жива душа. В момента тенденциите са в посока изнасяне от София на всичко кадърно, което може да работи от вкъщи. Дори бедните украинци не искат в тази кочина да живеят и да работят за мизерни пари, а да плащат най-високите цени в Европа за хранителни продукти. Демографията е трагична от всякъде, след 50 години ще има по 3 апартамента на глава от населението.
Коментар
-
Първоначално изпратено от irish Разгледай мнение
Теоретично си прав ( за договора ). Но на практика ако строителя реши да за*ебе сградата, да източи парите от фирмата (ако има такива) и да я фалира, кой ще съдя после с тоя договор. Та другата седмица ще искам да видя малко цифри от негова страна, преди да взема решение.
П.П. Цената е много, ама много, надолу от въпросните 2000Е и това е част от проблема, така че колкото и да не искам може да се наложи да доплащам
Аз пък имах други случаи с моят инвеститор преди. Построи блокчетата с по-добри материали от обещаните защото финансовият му резултат го позволяваше и искаше да гради имидж....Бяха други времена......
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
Татуировките бяха на ръцете.
Имаше и готина лекарка, младичка, мила, много добра, ако мога ще я потърся, точно като за мен е.
Вторият млад лекар се държеше cocky с колежките си.
През 2018 есента Наполеоните вървяха евтино, които е купил тогава и продаде сега, по 200 лв печалба прибира.
Last edited by pesimist4o na kvadrat; 18.03.2022, 18:15.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Въпросът е сега ако дам 4000 Евро на квадрат, каква ще е цената след 20 години. Ако знам, че ще е 12.000 ще съм ОК. Но знам, че за да стигне 12.000 София трябва да стигне стандарта на Цюрих и Мюнхен, а това няма как да стане и след 200 години.
Досега който е правил инвестиции на базата на отминала информация, винаги е загубил брутално. Затова и няма активни фондове, които да надскочат ETFите дългосрочно. Ако някой е хвърлил 10 поредни пъти 6-ца със зарчето, шансът да хвърли 6-ца при 11-я път си остава 1/6 и какво е хвърлял преди това няма никакво значение.
За ЕТФ-ите виждам че имаш проблясъци . браво :–). Така наречените активни фондове на големите играчи преди много години като ги преглеждах ВСИЧКИ / от примерно 100 фонда/ бяха по-зле от индексите при 10-годишен период +, а най-смешното е че имаше дори някои с ОТРИЦАТЕЛНА доходност при такива дълги периоди. Представяш ли си - даваш кеш на некви шменти капели , те те чарджат 1-2% годишно / тогава беше толкова/ и след 10 години си вземеш 80% от вложеното :-))))) С автоматите е малко по-добре, но и там има куп рискове. За част от които съм споменавал. Допускам , че там може и да има смисъл в определени моменти ако си много бърз и не си алчен и сумите не са големи....
Относно демографията на София си в голяма грешка. След 50 години София ще бъде по-голяма от сега. И едва от тогава ще започне да намалява.... бавно. За да не стане грешка - София, а не България. Има голяма разлика.
ПП Принципно споделям мнението ти че като нещо е било по-добре от средното то е много вероятно после да е по-зле...., но не и спрямо златото. То е стари пари тип раковини и яе изостава в сравнение с реалните неща от живота и акциите. Видно е дори сега във военно време.... Тези редките метали с реално приложение са по-смислене от него, но там проблемите са други - как да ги съхраняваш, на колко се купуват-продават..., а виртуално е хазарт....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 18.03.2022, 17:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Ами БНБ и ЕЦБ са поели отговорност за ценовата стабилност. На ценова стабилност са основани всички договори. Сега като почнат такива институции да се разпадат и да не струват нищо, закона го няма и съответно всеки за себе си. Те сега ще въвлекат и съдебната система да отсъжда все едно няма инфлация, тъй че се върнахме във времената на джентълменското споразумение. Няма оправия с тая инфлация. Аз се учудвам че толкова леко го раздавате тука. Инфлацията и огромен проблем за основите на държавността.
При напълно предвидима и стабилна среда може да уволним всички мениджъри на висше и средно управленско ниво, защото дейността си върви без проблеми.Нали работата на мениджъра е точно да взима решения и да реагира на предизвикателства. Затова му е по-голяма заплатата.
А че инфлацията е проблем, никой не го отрича, нито я подценява.
Коментар
-
https://www.investor.bg/novini/130/a...ata-348345/#co
Булард от Фед: Основната лихва трябва да бъде повишена 12 пъти заради инфлацията
Основният лихвен процент трябва да достигне над 3% до края на годината, смята гуверньорът на Фед в Сейнт Луис Джеймс Булард
Федералният резерв на САЩ трябва да повиши лихвата до над 3% тази година, което се равнява на 12 лихвени повишения от по 25 пункта, за да убеди обществото, че има сериозни намерения в битката си с инфлацията. Такова мнение изрази гуверньорът на Фед в Сейнт Луис Джеймс Булард.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение
Тези неща кой трябва да ги обмисля и да ги взема предвид? Не са ли страните по сделката? А после може да си търсиш пропуснати ползи, колкото искаш (ако съществува правния субект, от който да ги търсиш).
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Добре де дай ми 100 000 лева - ще ти покажа картинки схемички ,даже ще извикам и кранист ,багерист ,всичко каквото пожелаеш ,почвам да строя ,дали ще завърша Божа работа -така изглеждат РЕАЛНО нещата
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
И тука идва държавата, СЪДА и бай ставри. Като вкарат няколко измамника по 15-20г в затвора САМИ ще искат гаранции от държаватаИзобщо не говорим някой да ти вземе парите и да избяга, а за напълно легални процеси.
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
Не е същото. Като си ангажираш парите по дългосрочен договор за голяма сума вече инфлацията и пропуснатите ползи започват да играят роля. Едно е да ангажираш 500К евро за апартамент който ще е готов след 3 години, друго е да дадеш 100 евро за стол дето я го доставят, я не. Ти като се ангажираш с тоя апартамент и след 2 години ти променят условията си загубил 2 години в които можеше да си търсиш по изгодно предложение и по съвесен изпълнител. А инфлацията и директно и е изяла алокираните пари платени или не.
Естествено с тая инфлация дългосрочни договори няма как да има по принцип, но тука говорим за общоприетата практика, включително в съда са уважителни тези съображения на 100%.
Коментар
Коментар