IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Това и аз го пиша Време е да се гледа натам ,но не и в С. бряг !!!
    Дури, не съм сигурен че ще се продават имоти като този дето търсиш. Тези руснаци едва ли са от нуждаещите се..... Може да не може да ги ползват ама ще ги пуснат под наем например....

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Хаха, катаклизмът е налице - Кирчо инфлацийката ви продаде кирливата държавица за жълти стотинки. Ще ви гледам сеира скоро на всички повишители, ще се молите някой да ви купи кофторите, за да има поне за билет към белите държави.
      Не знам колко наивен трабва да си, за да не усетиш крещящата нужда от евакуация. Шансът за план Б се топи с всеки изминат ден. Нямаш време, часовникът тиктака.
      Да Кирчо го бива поне в тази роля / катаклизъм/ :-) Ама не е достатъчен само той или трябва да има поне няколко години за да се развихри :-)
      Минало ми е времето за емиграция Джони дори и да исках и да трябва. Много офтопик, но мястото ми е у нас , на децата ми също надявам се, ако решат така Вече за внуците не съм толкова сигурен..., но има много време до тогава....

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Точно така. Прав си. Има само 2 детайла. Първо не бъди категорично уверен , че пазара ще бъде със сигурност на дъно през 10-15 години. Може да са и 20-25 , а може и повече. Историята познава такива периоди. И какво правя с кеша докато чакам това дъно ?! Нали си съгласен че не може да седия 20 години на кеш да дойде дъното ? Още повече това дъно може би е връщане на цените САМО няколко години назад. Не връща 20 години. Например ако приемем 2013 за дъно то беше равно на периода Юли 2007 като цена / поне в моят район/. А нали разбираш, че когато имотите падат същото правят и много други неща, за да не напиша почти всичко друго. Така че трудно ще намериш нещо което да върви в обратна на имотите посока.
        Песи, кво им обясняваш като и Виденовата хиперинфлация са я прекарали в предучилищна някои тук. Помнят един Лемън и толкова. Ма тогава не са мислели за имоти.
        Останете си гладни, останете си глупави - Стив Джобс

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Както казах морето се очертава добра локация за инвестиция в актив имот !
          Това и аз го пиша Време е да се гледа натам ,но не и в С. бряг !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
            Както казах морето се очертава добра локация за инвестиция в актив имот !

Коментар

Това хубаво, ама не е нужно на всички останали да им е гадно та ти да можеш да купиш....:-)
              И колкото некадърни да са сегашните управляващи / а те са доста/ забрави за мечтата ти за борда. Също и за война и руски ракети тук....
              Пробвай с някой друг катаклизъм :-)
              Хаха, катаклизмът е налице - Кирчо инфлацийката ви продаде кирливата държавица за жълти стотинки. Ще ви гледам сеира скоро на всички повишители, ще се молите някой да ви купи кофторите, за да има поне за билет към белите държави.
              Не знам колко наивен трабва да си, за да не усетиш крещящата нужда от евакуация. Шансът за план Б се топи с всеки изминат ден. Нямаш време, часовникът тиктака.

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
                Не на морето, а Съни бийч.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Ще купя тогава, когато цените станат справедливи и отразяват реалността. Ако София заприлича на Париж съм готов да платя 15.000 на квадрат, в момента 1500 е твърде щедро за тая свинщина.
                  Това хубаво, ама не е нужно на всички останали да им е гадно та ти да можеш да купиш....:-)
                  И колкото некадърни да са сегашните управляващи / а те са доста/ забрави за мечтата ти за борда. Също и за война и руски ракети тук....
                  Пробвай с някой друг катаклизъм :-)

Коментар

• Ателие на морето...

https://www.marica.bg/imoti/apetitni...-slanchev-brqg

Коментар

Не , нещата са съвсем логични. Целта е да изпаднем в състоянието от 97-ма докато той къта активите извън страната, за да може да купи най-накрая имот когато у нас настъпи колапс и разруха, че иначе скъпо :-)
                      Чудя се само как не му е дошла още идеята да прати всички с над 3000 лева заплата и или ипотеки на фронта в Украйна :-)
                      Хм... или Кавръка беше по тези идеи. Само да приключи с Нинова и спекулантите на горива и ще се заеме и с това сигурен съм :-)
                      Ще купя тогава, когато цените станат справедливи и отразяват реалността. Ако София заприлича на Париж съм готов да платя 15.000 на квадрат, в момента 1500 е твърде щедро за тая свинщина.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

На бай Тошо резиденцията над язовира да не мислиш че случайно така е строена точно там,а ?
                        Не знам тама Бай Тодар да е имал резиденция.Там е ловно стопанство Витошко и като деца ходехме да цапаме с боя Витошко и ставаше тошко..Но официалният път е от към Кладница...Под язовиро са две села Витошко и Крапец.Кметството на Витошко си стои и до дн днешен на брега на язовиро откъм Кладница,Спомням си една голяма плачеща върба тама дали не бяха и две..Скитахме като улави накъде Голо бърдо.Влизахме в пещерата Духлата чупехме катинарите ловяхме риба.Стената се ползваше като хладилник и тама държаха сиренето от мандрата на Барбиш.Понякога ни даваха по една буца сирене и ние отиваме на Сините вълни вземем два хляба и почваше голямото маане.Като минеше жътвата у корията си правихме палатки от балите слама...Ходехме за диви ягоди шишарки..Леля Бог да я прости правеше страхотно сладко..какви мачове сме играли фунийки правехме си витла беше рай...Митко Манолов е от Студена по точно майка му

Коментар

• Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
                          Да обобщим стотиците постове до тук, цените се качват, наемите растат. Който купил, купил, който не, ще си чатка на клавиатурата цял ден, в очакване на спад, вече 7 години....Както казва баш майстора, който има, все да има, който няма хич да си няма...
                          350 Евро на Незабравка за 85 квадрата. Покупка на същата локация - 3000 Евро.

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...jj0&f1=1&fe7=1

Малко математика:

3000*85/350/12=60,7

60 годишни наема, с таксите и брокера даже 65.

Викаш да спра да чаткам и да купувам, щото евтино и достъпно и за балон не можем да говорим?

Та да обобщим:
                          Имотите в момента са надценени отчасти с 200% справмо фундамента и балонът е с невиждани и нечувани размери, много над нивата от 2008 година.
                          Справедлива цена за добрите квартали - 1000-1500 Евро макс, за Вади и Ливади - 700-800 Евро.
                          След 10 години ще има двойно повече празни имоти, съответно само ще можете да мечтаете за подобни наемни нива като сега.
                          Last edited by ejonny2376; 29.03.2022, 20:39.

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение

Наемите падат.
                            Хахахаха, колко имота отдаваш ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Специалист по всичко Разгледай мнение

Ти пък съвсем ни вкара в музиката. Тогава вече и Господ не може да ни помогне.
                              Не , нещата са съвсем логични. Целта е да изпаднем в състоянието от 97-ма докато той къта активите извън страната, за да може да купи най-накрая имот когато у нас настъпи колапс и разруха, че иначе скъпо :-)
                              Чудя се само как не му е дошла още идеята да прати всички с над 3000 лева заплата и или ипотеки на фронта в Украйна :-)
                              Хм... или Кавръка беше по тези идеи. Само да приключи с Нинова и спекулантите на горива и ще се заеме и с това сигурен съм :-)
                              Last edited by pesimist4o na kvadrat; 29.03.2022, 20:31.

Коментар

• Първоначално изпратено от 000 Разгледай мнение

Наемите падат.
                                Затова ли го няма и Цецо?

Коментар

Working...
                                X