IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Както и прогнозирахме тук
    Високата инфлация не е временно явление, предупреди вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев по време на брифинг в Министерския съвет. Той коментира, че по тази причина правителството обсъжда нов пакет от антикризисни мерки, които ще бъдат приложени още преди предвидената актуализация на бюджета през лятото.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Аз се чудя що комунизма е в западна европа
      Там е и оня с шарените моливи, дето ги размахва във всяка тема.

Коментар

• https://www.investor.bg/po-sveta/453...comment-newest
        Бундесбанк отново предупреди за банковите заеми на нажежения имотен пазар !!!!!!!!!!

Ръстът се случва на пазар, който става все по-уязвим заради растящите цени на имотите“, коментира Вюрмелинг и допълни, че има опасност купувачите да станат свръхзадлъжнели.

Той отбеляза, че растящите лихви също са заплаха, тъй като банките са обещали на клиентите си фиксирани лихви за десет или повече години върху над половината от жилищните заеми за домакинствата.

„В момент, когато започва промяна на лихвите, банките пак ще имат заеми с много ниски лихви в счетоводните си активи в идните няколко години, но вече ще трябва да плащат по-високи лихви за рефинансиране“, отбеляза Вюрмелинг.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
          Работил съм в такова гаражче като бях на 15. Преди Костов, който въведе бандеролите, маржът на цигарите беше 30%. Касовият апарат имаше два пръста прах. ЕТ-то правеше месечната заплата на вишист, за един ден. Само, че всеки ден, включително събота и неделя. Също и на Коледа и Великден. По празниците оборота беше х10 и х20. Обичаме да казваме трай си да ти е мирна работата. Това е защото хората са много завистливи. Разбирам ги защо не са парадирали и не са се хвалели, че купуват по един имот всяка година. Имат доходите на 30 вишисти, но разходите на един.
          Абре, Цецко...... какви заплати в края на '90-те или 2000-та година...... ако тогава си бил на 15?!?
          Първите години след борда бяха най-кУравите!
          Заплатите на касиерите долу на касите на БНБ бяха едва по 150 лв.
          Познавам хора с по 2 висши педагогически продаваха банички в закусвалните, защото като учители мизерстваха. По 20-30 човека се бореха за 1 място и 9 от 10 СВ-та ставаха, а сега 1 от 10 СВ-та е читаво!

p.s.
          Абе и на мен ми се чини, че Дурка е доволно захлебена.
          Еле пък в Изток - дето 1/3 са само посолства и номенклатура.
          Хубаво е там - особено под парк-хотел мАсква в близост до парка.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Дъри е от червената номенклатура не сте ли разбрали още?
            Имала магазини,ресторанти през 90-те години ???
            Кой по дяволите имаше такива бизнеси тогава ?
            Наивни ли сте ,деца ли сте ???
            Аз се чудя що комунизма е в западна европа
            Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

• https://www.investor.bg/novini/534/a...ihvite-349615/
              Кешът е цар за купувачите на жилища в Полша след повишаването на лихвите !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Глупости на търкалета. Загубих поне пет-шест приятели от детинство в кървавото време на 90-те. Магазини, ресторанти, кафенета, клубове - Айде, де! Както казваше героят на Георги Русев от "Башмайсторът".

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Никога парцелите не са били безумно евтини, защото нямаше кредити, а пари в кеш са имали само тия в Партийния дом, които ги държаха в кутии за обувки като архиви. Парцелите ги раздаваха общините при брутална корупция. За да ти дадат парцел, трябва да си отговорен фактор. Не предприемач, а фактор от тия, дето днес си много против тях. Аз имах къща с двор и я отчуждиха. Бутнаха я, получих нотариален акт на хартия срещу чист планински въздух от Витоша. Десет години не можах да се преборя с кмета на общината да си върна парцела при положение, че законът го допускаше. Какво говориш, изобщо?

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Веднага мога да се съглася с теб. Лиши си ,че имаш поглед отвътре как се случваха нещата.
                    Другото е ,че тогава и апартаменти нямаше ,а парцелите бяха безумно евтини още имам 7-8 УПИ-та от тези времена ,а продадох поне по две от тези които все още притежавам
                    Никога парцелите не са били безумно евтини, защото нямаше кредити, а пари в кеш са имали само тия в Партийния дом, които ги държаха в кутии за обувки като архиви. Парцелите ги раздаваха общините при брутална корупция. За да ти дадат парцел, трябва да си отговорен фактор. Не предприемач, а фактор от тия, дето днес си много против тях. Аз имах къща с двор и я отчуждиха. Бутнаха я, получих нотариален акт на хартия срещу чист планински въздух от Витоша. Десет години не можах да се преборя с кмета на общината да си върна парцела при положение, че законът го допускаше. Какво говориш, изобщо?

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
                      На ул. Синанишко езеро 23 преди повече от 3 години започва изграждането на сграда от фирма Джи Ейч Инженеринг Груп ООД.
                      Ботич, мерси за инфото. Със зеленото трябва да се внимава много.... макар че е основно до късмет. Аз имах подобна случка прз 2005. Бях капарирал апарт през НАЙ–ГОЛЯМАТА брокерска агенция, обаче разрешителното за строеж се забави много като го издадоха ми дадоха умопомрачителен предварителен договор където трябваше всички точки да се променят без изключение / тогава имах доста допир с разни други договори и знаех как да се правят черни дупки в тях/. Прецених че няма да се разправям и си взех капарото дори без да им искам обезщетение за забавата. След 2 години по новините го даваха блока - построен на Акт14 и всеки апарт продаден на двама трима....с предварителен договор....., а инвеститора избягал с парите в Турция.....
                      Сега мислех да купувам разни неща с ипотечка / много ''изгодни''/ и се отказах поради горните причини. Има голям потенциал за повторение на случката.....
                      Жалко за хората.
                      Last edited by pesimist4o na kvadrat; 06.04.2022, 15:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Имам и други примери от тогава.

Възрастна двойка държаха видеотека в общото си мазе. Вечер прибираха касетите в куфари, да не ги откраднат. Казваха, че капе по малко и не след дълго я затвориха. Може би 1г е работила видеотеката.

Друго семейство държаха магазин за дрехи в Бургас, момичето (ученичка в гимназията) ходеше с автобус в Турция да пълни големи чанти със стока и после да я продадат. Обаче отново беше колкото за хляба и в един момент го затвориха. Магазинът е работил 5г или малко повече.

Може би при цигарите и алкохола и при храните са били по-големи печалбите.
                        Огромни бяха печалбите при акцизните стоки, куче влачи. Ама си трябваха протекции и рушвети.

Коментар

Работил съм в такова гаражче като бях на 15. Преди Костов, който въведе бандеролите, маржът на цигарите беше 30%. Касовият апарат имаше два пръста прах. ЕТ-то правеше месечната заплата на вишист, за един ден. Само, че всеки ден, включително събота и неделя. Също и на Коледа и Великден. По празниците оборота беше х10 и х20. Обичаме да казваме трай си да ти е мирна работата. Това е защото хората са много завистливи. Разбирам ги защо не са парадирали и не са се хвалели, че купуват по един имот всяка година. Имат доходите на 30 вишисти, но разходите на един.
                          Имам и други примери от тогава.

Възрастна двойка държаха видеотека в общото си мазе. Вечер прибираха касетите в куфари, да не ги откраднат. Казваха, че капе по малко и не след дълго я затвориха. Може би 1г е работила видеотеката.

Друго семейство държаха магазин за дрехи в Бургас, момичето (ученичка в гимназията) ходеше с автобус в Турция да пълни големи чанти със стока и после да я продадат. Обаче отново беше колкото за хляба и в един момент го затвориха. Магазинът е работил 5г или малко повече.

Може би при цигарите и алкохола и при храните са били по-големи печалбите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                            Ашколсун.
                            Ти си конкурирала 3-та база на Илиенци?
                            Но не трябва да се дава като пример, който едва ли не всяка обикновена двойка може да си позволи.
                            Еле пък с доходи по 1700-2000 лв. като примера по-рано.
                            Това са по-скоро двата полюса.
                            Е, не съм писала никога ,че съм била на заплата тогава, нали ?
                            При това от тези времена познавам много хора като мен и всички са с по няколко апартамента

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
                              Имала съм няколко магазина за дрехи и ресторанти.
                              Ашколсун.
                              Ти си конкурирала 3-та база на Илиянци?
                              Но не трябва да се дава като пример, който едва ли не всяка обикновена двойка може да си позволи.
                              Еле пък с доходи по 1700-2000 лв. като примера по-рано.
                              Това са по-скоро двата полюса.
                              Last edited by Julius_BG; 06.04.2022, 15:04.

Коментар

Веднага мога да се съглася с теб. Лиши си ,че имаш поглед отвътре как се случваха нещата.
                                Другото е ,че тогава и апартаменти нямаше ,а парцелите бяха безумно евтини още имам 7-8 УПИ-та от тези времена ,а продадох поне по две от тези които все още притежавам

Коментар

Working...
                                X