Първоначално изпратено от ceco666
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Джони виждам че вече си в реалността..Радвам се за теб и без да ми искаш съвет ти казвам намали напрежението.Намери начин да си в мир и покой със себе си и с душата си...Щото идват болестите.И запомни от мен че власт имаш само над себе си..Никого няма да убедиш в своята правота нито ще надприказваш някой..Не допускай глупостите в тоя форум вътре в себе си а се забавлявай...Дъщеря ми е в ай ти сектора и много добре знам какви са заплатите на масата програмисти..Те нека си вярватче са по 10000 кинта...Ти си казал точната сума чисто.Пази се и не се пали.Преброй до десет преди да пишеш под въздействието на емоции...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
Колко бе Цецо са програмистите в БГ с 10к чисто? 1 на 1000. Масовите са с по 3000 - колкото една немска чистачка. И там има хора с по 10.000 Евро нетен доход, при това от най-различни професии.Процентуално едва ли са по-малко, отколкото тези с по 10к лева тук. ИТ-сферата спечели заради мита, че тук цената на труда е евтина. В един момент обачесе оказва, че да развиваш бизнес в най-корумпираната държава в Европа носи толкова много неудобвства и неизвестни, че едни 20%-30% повече разходи са напълно оправдани, само и само да не идваш в България. Освен това се оказа, че в България липсват кадри. Този огромен натиск върху заплатите оказва много сериозен отлив на инвестиции. Разберете, че България е била и трябва да остане евтина дестинация - иначе няма никакъв шанс да бъде конкурентноспособна. Никакъв шанс нямаме да догоним дори малко Европа. Явно никой не разбира, за да се движим в правилната посока първо трябва да съберем боклуците, да разкараме автомобилите от тротоарите, да съкратим администрацията, да се преборим с измамите и корупцията. Когато се създаде благоприятна среда за живот и инвестиции, тогава чак почва да се произвежда и растат доходите и цените. А ние правим точно обратното - спекулата дърпа цените нагоре, доходите растат само на малки групи облагодетелствани, в същото време корупцията и безвластието се разрастват, а околната среда продължава да се освинва. Това е регрес, не е прогрес. Ние не гоним страните от ЕС, гоним страни като Ангола и Зимбабве - безбожна скъпотия, съчетана с огромна корупция и бедност. Заприличваме все повече и повече на Африканска държава.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Колко бе Цецо са програмистите в БГ с 10к чисто? 1 на 1000. Масовите са с по 3000 - колкото една немска чистачка. И там има хора с по 10.000 Евро нетен доход, при това от най-различни професии.Процентуално едва ли са по-малко, отколкото тези с по 10к лева тук. ИТ-сферата спечели заради мита, че тук цената на труда е евтина. В един момент обачесе оказва, че да развиваш бизнес в най-корумпираната държава в Европа носи толкова много неудобвства и неизвестни, че едни 20%-30% повече разходи са напълно оправдани, само и само да не идваш в България. Освен това се оказа, че в България липсват кадри. Този огромен натиск върху заплатите оказва много сериозен отлив на инвестиции. Разберете, че България е била и трябва да остане евтина дестинация - иначе няма никакъв шанс да бъде конкурентноспособна. Никакъв шанс нямаме да догоним дори малко Европа. Явно никой не разбира, за да се движим в правилната посока първо трябва да съберем боклуците, да разкараме автомобилите от тротоарите, да съкратим администрацията, да се преборим с измамите и корупцията. Когато се създаде благоприятна среда за живот и инвестиции, тогава чак почва да се произвежда и растат доходите и цените. А ние правим точно обратното - спекулата дърпа цените нагоре, доходите растат само на малки групи облагодетелствани, в същото време корупцията и безвластието се разрастват, а околната среда продължава да се освинва. Това е регрес, не е прогрес. Ние не гоним страните от ЕС, гоним страни като Ангола и Зимбабве - безбожна скъпотия, съчетана с огромна корупция и бедност. Заприличваме все повече и повече на Африканска държава.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Сметки може би имат само тези с фирми в Бг. Другите няма как да имат, но дори да имат, те вероятно са блокирани за трансфери.ще ви напиша как стават продажбите. Руснаците и те като нас са гърмени зайци ,та ще му намерят колая според мен
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от sunlight Разгледай мнение
По 5к са тва 3 2013!
Коментар
-
Колко бе Цецо са програмистите в БГ с 10к чисто? 1 на 1000. Масовите са с по 3000
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Глупости на търкалета, рушняците имат сметки в БГ (още като са купували даже). Оттам как ще си изнасят парите си е техен проблем, могат до 10 хил евро на човек и в джобове да носят, в Рашастан ще вземат 30% горница в рубли дори на черния пазар - каот минимум (слуховете са че стига до 300%).
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеХубав спор завъдихте, но правите грешка като генерализирате. Всъщност е индивидуално. Един програмист в София с чиста заплата 10к, ще събере пари за НИ много по-бързо тук, отколкото ако отиде в Германия, където ще взима бруто с 20% повече, но при много по-високи данъци. От друга страна има хора, които нито тук, нито там някога ще съберат пари за НИ. А има и трети, на които годишните заплати на запад са седемцифрени. Такива хора като сестра ми в Канада, могат да си купуват по един апартамент в София на всеки два месеца. Могат, но много малко от тях го правят. Ако парите за някой са еднакви тук и там, може би е по-добре да емигрира, за да живее на по-добро, уредено, чисто и безопасно място. Тамошните жени обаче, както и тамошните приятели са гадни. Ако затръгва човек е по-добре да си вземе и жена тук, а като стигне там да си намери нашенци за приятели. Ще го прецакат, но поне ще му бъде забавно в компанията им.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнениеХубав спор завъдихте, но правите грешка като генерализирате. Всъщност е индивидуално. Един програмист в София с чиста заплата 10к, ще събере пари за НИ много по-бързо тук, отколкото ако отиде в Германия, където ще взима бруто с 20% повече, но при много по-високи данъци. От друга страна има хора, които нито тук, нито там някога ще съберат пари за НИ. А има и трети, на които годишните заплати на запад са седемцифрени. Такива хора като сестра ми в Канада, могат да си купуват по един апартамент в София на всеки два месеца. Могат, но много малко от тях го правят. Ако парите за някой са еднакви тук и там, може би е по-добре да емигрира, за да живее на по-добро, уредено, чисто и безопасно място. Тамошните жени обаче, както и тамошните приятели са гадни. Ако затръгва човек е по-добре да си вземе и жена тук, а като стигне там да си намери нашенци за приятели. Ще го прецакат, но поне ще му бъде забавно в компанията им.
Веско Панчев от един известен риалити формат толкова спортува и е толкова наточен и отворено се държи, че е успял да си хване приятелка американка. Въпреки че е селски мачо.
То и аз щях да си хвана там, но сигурно някоя по-пълна. Чужденците много не харесват българите и трудно ги приемат. Българските емигранти висят в сайтовете за запознанства и търсят жени, понякога стават и жертви на измами - преведи пари, пък аз ще дойда да се оженим.
По същата схема аз имам пари да купувам по една къща в провинцията всяка година, но не го правя. Няма смисъл. Нито има живот в тези села, нито има търсене на къщи, нито ще ми се възвърнат и трудно се препродават, а много често са непродаваеми. Има хора, като видят пари и харчат като луди, и след време пак са бедни.
Поздрави
- 1 like
Коментар
-
Хубав спор завъдихте, но правите грешка като генерализирате. Всъщност е индивидуално. Един програмист в София с чиста заплата 10к, ще събере пари за НИ много по-бързо тук, отколкото ако отиде в Германия, където ще взима бруто с 20% повече, но при много по-високи данъци. От друга страна има хора, които нито тук, нито там някога ще съберат пари за НИ. А има и трети, на които годишните заплати на запад са седемцифрени. Такива хора като сестра ми в Канада, могат да си купуват по един апартамент в София на всеки два месеца. Могат, но много малко от тях го правят. Ако парите за някой са еднакви тук и там, може би е по-добре да емигрира, за да живее на по-добро, уредено, чисто и безопасно място. Тамошните жени обаче, както и тамошните приятели са гадни. Ако затръгва човек е по-добре да си вземе и жена тук, а като стигне там да си намери нашенци за приятели. Ще го прецакат, но поне ще му бъде забавно в компанията им.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеБате, нормално, търсене и предлагане, пазара на труда е същотоТези с чуждестранните дипломи имат предимство в бг, на запад не особено
А тези с българските на запад ходят да мият чинии, че дипломите им не важат.
Коментар
-
Бате, нормално, търсене и предлагане, пазара на труда е същотоТези с чуждестранните дипломи имат предимство в бг, на запад не особено
А тези с българските на запад ходят да мият чинии, че дипломите им не важат.
Last edited by pepe1234; 30.03.2022, 17:09.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнениеДжонка, върви си търси късмета по света... тъпите брокери, не можем да се оплачем от бг. Хайде дерзай, че ще изпуснеш влака... Пожелавам ти 7 апарта и офис в мюнхен и много баварски диалект да не ти е скучно и да има кой да громиш.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар