IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение

Харесах. Мъдър човек си ти! Добри съвети даваш. За съжаление жените са онеправдани и в тази професия. Както като количество в цялост, така и като количество във вертикала, а също и в заплата за една и съща позиция. Това е несправедливост, с която ЕС е обещал да се бори. Няма логика за една и съща работа да се предпочита мъж за назначаване, нито когато в редките случаи се вземе жена, да и се плаща по-малко. ЕС ще задължи фирмите първо да имат 50/50 жени и мъже в управлението, а после ще подкара и надолу.
    Цецо в моя случай как да кажа беше така първите три години.Във фирмата в която работи вдигат заплатите два пъти годишно..Тя работи от вкъщи вече повече от две години.Специално я извикаха във фирмата да отиде и увеличиха зплатата и трети път с доста добра сума.Отделно взема годишен бонус..не са малко парите за млад човек..Всичките и приятели са в ай ти сектора щото първо учи математическа гимназия а после в ТУ и СУ...Та обменят си информация..Да не забравяме все пак че започват бруто с 1800 кинта...С годините идва и опита и парите

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Джони виждам че вече си в реалността..Радвам се за теб и без да ми искаш съвет ти казвам намали напрежението.Намери начин да си в мир и покой със себе си и с душата си...Щото идват болестите.И запомни от мен че власт имаш само над себе си..Никого няма да убедиш в своята правота нито ще надприказваш някой..Не допускай глупостите в тоя форум вътре в себе си а се забавлявай...Дъщеря ми е в ай ти сектора и много добре знам какви са заплатите на масата програмисти..Те нека си вярватче са по 10000 кинта...Ти си казал точната сума чисто.Пази се и не се пали.Преброй до десет преди да пишеш под въздействието на емоции...
      Харесах. Мъдър човек си ти! Добри съвети даваш. За съжаление жените са онеправдани и в тази професия. Както като количество в цялост, така и като количество във вертикала, а също и в заплата за една и съща позиция. Това е несправедливост, с която ЕС е обещал да се бори. Няма логика за една и съща работа да се предпочита мъж за назначаване, нито когато в редките случаи се вземе жена, да и се плаща по-малко. ЕС ще задължи фирмите първо да имат 50/50 жени и мъже в управлението, а после ще подкара и надолу.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Колко бе Цецо са програмистите в БГ с 10к чисто? 1 на 1000. Масовите са с по 3000 - колкото една немска чистачка. И там има хора с по 10.000 Евро нетен доход, при това от най-различни професии.Процентуално едва ли са по-малко, отколкото тези с по 10к лева тук. ИТ-сферата спечели заради мита, че тук цената на труда е евтина. В един момент обачесе оказва, че да развиваш бизнес в най-корумпираната държава в Европа носи толкова много неудобвства и неизвестни, че едни 20%-30% повече разходи са напълно оправдани, само и само да не идваш в България. Освен това се оказа, че в България липсват кадри. Този огромен натиск върху заплатите оказва много сериозен отлив на инвестиции. Разберете, че България е била и трябва да остане евтина дестинация - иначе няма никакъв шанс да бъде конкурентноспособна. Никакъв шанс нямаме да догоним дори малко Европа. Явно никой не разбира, за да се движим в правилната посока първо трябва да съберем боклуците, да разкараме автомобилите от тротоарите, да съкратим администрацията, да се преборим с измамите и корупцията. Когато се създаде благоприятна среда за живот и инвестиции, тогава чак почва да се произвежда и растат доходите и цените. А ние правим точно обратното - спекулата дърпа цените нагоре, доходите растат само на малки групи облагодетелствани, в същото време корупцията и безвластието се разрастват, а околната среда продължава да се освинва. Това е регрес, не е прогрес. Ние не гоним страните от ЕС, гоним страни като Ангола и Зимбабве - безбожна скъпотия, съчетана с огромна корупция и бедност. Заприличваме все повече и повече на Африканска държава.
        Джони виждам че вече си в реалността..Радвам се за теб и без да ми искаш съвет ти казвам намали напрежението.Намери начин да си в мир и покой със себе си и с душата си...Щото идват болестите.И запомни от мен че власт имаш само над себе си..Никого няма да убедиш в своята правота нито ще надприказваш някой..Не допускай глупостите в тоя форум вътре в себе си а се забавлявай...Дъщеря ми е в ай ти сектора и много добре знам какви са заплатите на масата програмисти..Те нека си вярватче са по 10000 кинта...Ти си казал точната сума чисто.Пази се и не се пали.Преброй до десет преди да пишеш под въздействието на емоции...

Коментар

Колко бе Цецо са програмистите в БГ с 10к чисто? 1 на 1000. Масовите са с по 3000 - колкото една немска чистачка. И там има хора с по 10.000 Евро нетен доход, при това от най-различни професии.Процентуално едва ли са по-малко, отколкото тези с по 10к лева тук. ИТ-сферата спечели заради мита, че тук цената на труда е евтина. В един момент обачесе оказва, че да развиваш бизнес в най-корумпираната държава в Европа носи толкова много неудобвства и неизвестни, че едни 20%-30% повече разходи са напълно оправдани, само и само да не идваш в България. Освен това се оказа, че в България липсват кадри. Този огромен натиск върху заплатите оказва много сериозен отлив на инвестиции. Разберете, че България е била и трябва да остане евтина дестинация - иначе няма никакъв шанс да бъде конкурентноспособна. Никакъв шанс нямаме да догоним дори малко Европа. Явно никой не разбира, за да се движим в правилната посока първо трябва да съберем боклуците, да разкараме автомобилите от тротоарите, да съкратим администрацията, да се преборим с измамите и корупцията. Когато се създаде благоприятна среда за живот и инвестиции, тогава чак почва да се произвежда и растат доходите и цените. А ние правим точно обратното - спекулата дърпа цените нагоре, доходите растат само на малки групи облагодетелствани, в същото време корупцията и безвластието се разрастват, а околната среда продължава да се освинва. Това е регрес, не е прогрес. Ние не гоним страните от ЕС, гоним страни като Ангола и Зимбабве - безбожна скъпотия, съчетана с огромна корупция и бедност. Заприличваме все повече и повече на Африканска държава.
          Харесах. Съгласен съм с всичко. Само да уточним, че ИТ е много широко понятие, което включва освен програмисти, също и кабелджиите на Виваком, както и телефонистите съпортаджии. Т.е. и с това за 3к при ИТ съм съгласен. Има доста професии тук с добри заплати. Германия е социална държава. Правило ми е впечатление там, че дърводелчето, което монтира бюрата на колегите програмисти, взима само с 20% по-малко от тях. Само, че пичът бачка от 18, а колегите половината са след магистратура, а другата половина даже доктурантура имат. Т.е. колегите са изпуснали поне 5 години, в които не са правили пари. Напрактика дърводелчето първо може да купи НИ със собствени средства. Тези неща не стоят така на места, които не са социални. Например в САЩ. Те са асоциални, но заплатите на хора, които са учили са много високи. Лично познавал много немци колеги, които емигрираха в САЩ. Но за близо 20 години не съм чул за нито един янки, който да е отишъл в Германия. Когато живееш в социална държава, си най-добре ако не печелиш много. Сестра ми в Канада я разцепват от данъци. Тя плаща, за да има един куп безплатни неща за всички. Луда работа. Ако се премести в САЩ заплатата и ще стане двойна. Там не стига, че заплатите са по-високи, а и данъците са по-ниски. А за нещата, които си написал за България си 100% прав.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Сметки може би имат само тези с фирми в Бг. Другите няма как да имат, но дори да имат, те вероятно са блокирани за трансфери.
            Когато това лято отида в Созопол , дай Боже ,да не ми мине котка път ще ви напиша как стават продажбите. Руснаците и те като нас са гърмени зайци ,та ще му намерят колая според мен

Коментар

• Първоначално изпратено от sunlight Разгледай мнение

По 5к са тва 3 2013!
              Съжалявам, но украински не разбирам.

Коментар

Колко бе Цецо са програмистите в БГ с 10к чисто? 1 на 1000. Масовите са с по 3000
                По 5к са тва 3 2013!

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Глупости на търкалета, рушняците имат сметки в БГ (още като са купували даже). Оттам как ще си изнасят парите си е техен проблем, могат до 10 хил евро на човек и в джобове да носят, в Рашастан ще вземат 30% горница в рубли дори на черния пазар - каот минимум (слуховете са че стига до 300%).
                  Сметки може би имат само тези с фирми в Бг. Другите няма как да имат, но дори да имат, те вероятно са блокирани за трансфери.

Коментар

Хубав спор завъдихте, но правите грешка като генерализирате. Всъщност е индивидуално. Един програмист в София с чиста заплата 10к, ще събере пари за НИ много по-бързо тук, отколкото ако отиде в Германия, където ще взима бруто с 20% повече, но при много по-високи данъци. От друга страна има хора, които нито тук, нито там някога ще съберат пари за НИ. А има и трети, на които годишните заплати на запад са седемцифрени. Такива хора като сестра ми в Канада, могат да си купуват по един апартамент в София на всеки два месеца. Могат, но много малко от тях го правят. Ако парите за някой са еднакви тук и там, може би е по-добре да емигрира, за да живее на по-добро, уредено, чисто и безопасно място. Тамошните жени обаче, както и тамошните приятели са гадни. Ако затръгва човек е по-добре да си вземе и жена тук, а като стигне там да си намери нашенци за приятели. Ще го прецакат, но поне ще му бъде забавно в компанията им.

Коментар

• Момчета айде да влезнете в реалността..Стига небивалици

Коментар

Хубав спор завъдихте, но правите грешка като генерализирате. Всъщност е индивидуално. Един програмист в София с чиста заплата 10к, ще събере пари за НИ много по-бързо тук, отколкото ако отиде в Германия, където ще взима бруто с 20% повече, но при много по-високи данъци. От друга страна има хора, които нито тук, нито там някога ще съберат пари за НИ. А има и трети, на които годишните заплати на запад са седемцифрени. Такива хора като сестра ми в Канада, могат да си купуват по един апартамент в София на всеки два месеца. Могат, но много малко от тях го правят. Ако парите за някой са еднакви тук и там, може би е по-добре да емигрира, за да живее на по-добро, уредено, чисто и безопасно място. Тамошните жени обаче, както и тамошните приятели са гадни. Ако затръгва човек е по-добре да си вземе и жена тук, а като стигне там да си намери нашенци за приятели. Ще го прецакат, но поне ще му бъде забавно в компанията им.
                        Всичко е индивидуално, зависи от конкретния случаи.

Веско Панчев от един известен риалити формат толкова спортува и е толкова наточен и отворено се държи, че е успял да си хване приятелка американка. Въпреки че е селски мачо.

То и аз щях да си хвана там, но сигурно някоя по-пълна. Чужденците много не харесват българите и трудно ги приемат. Българските емигранти висят в сайтовете за запознанства и търсят жени, понякога стават и жертви на измами - преведи пари, пък аз ще дойда да се оженим.

По същата схема аз имам пари да купувам по една къща в провинцията всяка година, но не го правя. Няма смисъл. Нито има живот в тези села, нито има търсене на къщи, нито ще ми се възвърнат и трудно се препродават, а много често са непродаваеми. Има хора, като видят пари и харчат като луди, и след време пак са бедни.

Поздрави

Коментар

• Хубав спор завъдихте, но правите грешка като генерализирате. Всъщност е индивидуално. Един програмист в София с чиста заплата 10к, ще събере пари за НИ много по-бързо тук, отколкото ако отиде в Германия, където ще взима бруто с 20% повече, но при много по-високи данъци. От друга страна има хора, които нито тук, нито там някога ще съберат пари за НИ. А има и трети, на които годишните заплати на запад са седемцифрени. Такива хора като сестра ми в Канада, могат да си купуват по един апартамент в София на всеки два месеца. Могат, но много малко от тях го правят. Ако парите за някой са еднакви тук и там, може би е по-добре да емигрира, за да живее на по-добро, уредено, чисто и безопасно място. Тамошните жени обаче, както и тамошните приятели са гадни. Ако затръгва човек е по-добре да си вземе и жена тук, а като стигне там да си намери нашенци за приятели. Ще го прецакат, но поне ще му бъде забавно в компанията им.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                            Бате, нормално, търсене и предлагане, пазара на труда е същото Тези с чуждестранните дипломи имат предимство в бг, на запад не особено А тези с българските на запад ходят да мият чинии, че дипломите им не важат.
                            не е точно така,тук цял бранш ще увисне

Коментар

• Бате, нормално, търсене и предлагане, пазара на труда е същото Тези с чуждестранните дипломи имат предимство в бг, на запад не особено А тези с българските на запад ходят да мият чинии, че дипломите им не важат.
                              Last edited by pepe1234; 30.03.2022, 17:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                                Джонка, върви си търси късмета по света... тъпите брокери, не можем да се оплачем от бг. Хайде дерзай, че ще изпуснеш влака... Пожелавам ти 7 апарта и офис в мюнхен и много баварски диалект да не ти е скучно и да има кой да громиш.
                                Историята помни колко брокери смениха попрището само преди известно време . Не се пъни много !

Коментар

Working...
                                X