Първоначално изпратено от ejonny2376
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Точно тъй е, ама знаеш ли какви тротоари има там и какви са в София....., а в Мюнхен да вземеш 7500 евро брутото трябва да ти е сигур към 30-40% повече от това в София...., да не кажа, че странични доходи като да речем от наеми попадат в прогресивната стълбица....
Там нормален човек , който не е наследствена аристокрация от столетия няма никакъв шанс да забогатее имотно....Нема нищо случайн в това, че 80%+ са наематели, ама богаташи и тротоарите за наема им под моста е с чудесно качество :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение
Ти наемал ли си някога квартира в Париж, знаеш ли какви дупки са? А на ресторант във Виена сядал ли си, или на кафе поне? А някой с гледка пробвал ли си? Дай препоръки, да ида да видя и аз туй чудо.
пп и ти като каръка злобееш към програмистите, гроздето е кисело май.
Виена ми е любим град и съм обикалял заведенията. Виенски шницел (телешки) ти е средно 20-25 Евро на повечето места. В София вчера ядохме в центъра до Славейков (някакво ново заведение) - 26 лева за телешки шницел, който беше 50% като големина, недобре приготвен, 7 лева бирата (разреден с вода Кромбахер).
И при заведенията е същото като при имотите - София е уж по-евтина, но само на пръв поглед и за заблуда на клиента. Дефакто получаваш много по-малко и като количество, и като качество и реално цената е много по-висока. Спрямо средния доход пък покупаталната в София е 3-4 пъти по ниска.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Аз не съм съгласен с това. Със 7500 евра в Мюнхен или Париж еле пък в Ню Йорк си г-н никой. Ще живееш на квартира цял живот или ако теглиш кредит, ще го изплащаш докато побелееш. От тия 7500 я ти останат чисти 4000 я не. Отделно няма да можеш да си позволиш да ходиш на скъп ресторант всеки ден, и на уикенд спа почивка всеки уикенд. Но в София или Варна освен, че може да си позволиш 200 кв. ап можеш да си позволиш и горните неща.
Там нормален човек , който не е наследствена аристокрация от столетия няма никакъв шанс да забогатее имотно....Нема нищо случайн в това, че 80%+ са наематели, ама богаташи и тротоарите за наема им под моста е с чудесно качество :-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 26.04.2022, 18:31.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
200 квадрата в Софийски кофтор не можеш да ги сравниш и с 2 квадрата в Париж даже. Разликата е 100 години човешко развитие.
Не всичко се измерва в нетен доход. Качеството на живот е важно, а такова в България липсва изцяло. Навсякъде те цакат и крадат. Какви ресторанти, какви спа хотели? Цените са по-високи от Австрия, обслужването е нулево. Не ми хвали родната простотия, успях да и се насладя през последните 5 години от живота ми. Сега с удоволствие се лишавам от 20% нетен доход само и само да се махна оттук.
ПС: Живеенето на квартира е най-умното решение, което може да вземеш, където и да си. Най-вече в София. Имоти надценени тройно никой умен и учен човек не купува. Купуват заблудените, неграмотни програмистчета, станали жертва на измамни брокери и банки.
Consumer Prices in Sofia are 21.21% higher than in Dhaka (without rent
Local Purchasing Power in Sofia is 115.51% higher than in DhakaВ Кабул е малко по-добре от Дака, особено държавно са цъФналЕ....,ама имотите пак са по-недостъпни :-))) Евентуално некоя наследствена пещера на Осама в предградие на Кабул като Ихтиман мое да се земе тънко.... и нищо друго :-)Price per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 114,759.52 ৳
(2,427.67 лв)198,258.24 ৳
(4,194.04 лв)+72.76 % Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 58,580.82 ৳
(1,239.24 лв)130,541.32 ৳
(2,761.53 лв)+122.84 % Average Monthly Net Salary (After Tax) 26,436.87 ৳
(559.26 лв)78,880.16 ৳
(1,668.66 лв)+198.37 %
Local Purchasing Power in Sofia is 125.60% higher than in KabulPrice per Square Meter to Buy Apartment in City Centre 78,700.00 AFN
(1,654.11 лв)199,545.92 AFN
(4,194.04 лв)+153.55 % Price per Square Meter to Buy Apartment Outside of Centre 36,000.00 AFN
(756.64 лв)131,389.18 AFN
(2,761.53 лв)+264.97 % Average Monthly Net Salary (After Tax) 17,812.50 AFN
(374.38 лв)79,392.48 AFN
(1,668.66 лв)+345.71 % Last edited by pesimist4o na kvadrat; 26.04.2022, 18:28.
- 1 like
Коментар
-
200 квадрата в Софийски кофтор не можеш да ги сравниш и с 2 квадрата в Париж даже. Разликата е 100 години човешко развитие.
Не всичко се измерва в нетен доход. Качеството на живот е важно, а такова в България липсва изцяло. Навсякъде те цакат и крадат. Какви ресторанти, какви спа хотели? Цените са по-високи от Австрия, обслужването е нулево. Не ми хвали родната простотия, успях да и се насладя през последните 5 години от живота ми. Сега с удоволствие се лишавам от 20% нетен доход само и само да се махна оттук.
ПС: Живеенето на квартира е най-умното решение, което може да вземеш, където и да си. Най-вече в София. Имоти надценени тройно никой умен и учен човек не купува. Купуват заблудените, неграмотни програмистчета, станали жертва на измамни брокери и банки.
пп и ти като каръка злобееш към програмистите, гроздето е кисело май.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Къде се живее добре за всеки е различно...Въобще това което е добро за мен не е добро за друг.За да взимат хората заеми не са виновни европейците а исиотията.Да вземеш заем за да живееш обре??????!!!!!!Ми то имаше един филм за Пурко ама той си продаде нивата...Всеки опит да излизаш вън от финансовите си възможности води до катастрофа.Това е морален упадък...Природата задоволява необходимите за живота потребности а не желаните хеле пък лукса.То всеки глупак си мисли че като има повече пари ще живее по добре но това не е така..И не наричай Европа цивилизация.Задай си въпроса как всичкото това на Запад е направено колко кражби робия и убийства са зад това.И колко световни войни разпалиха тия къде ги имаш за цивилизовани...Но всичко приклщчи.Сега иде сметката
Иначе заема в някои ситуации не е лошо нещо гледайки проблема - Кака инфлация , но трябва да е без надскачане. В нашият имотен смисъл финансиране 30-50% макс или възможност без напъване да се изплати за 7-8 години макс и с напъване за 5 години.
Нашите олимпийци могат да земат пример от техният идол Мъск - купува Туитър с 50% заем, а не с 90%....Last edited by pesimist4o na kvadrat; 26.04.2022, 18:17.
Коментар
-
Първоначално изпратено от better Разгледай мнение
Аз не съм съгласен с това. Със 7500 евра в Мюнхен или Париж еле пък в Ню Йорк си г-н никой. Ще живееш на квартира цял живот или ако теглиш кредит, ще го изплащаш докато побелееш. От тия 7500 я ти останат чисти 4000 я не. Отделно няма да можеш да си позволиш да ходиш на скъп ресторант всеки ден, и на уикенд спа почивка всеки уикенд. Но в София или Варна освен, че може да си позволиш 200 кв. ап можеш да си позволиш и горните неща.
ПС: Живеенето на квартира е най-умното решение, което може да вземеш, където и да си. Най-вече в София. Имоти надценени тройно никой умен и учен човек не купува. Купуват заблудените, неграмотни програмистчета, станали жертва на измамни брокери и банки.Last edited by ejonny2376; 26.04.2022, 18:00.
Коментар
-
ИТ-индустрията претърпя вече няколко революции през последните 20 години. Последната такава беше насилствено предизвикана от Ковид-а. В момента за отделни позиции в глобален мащаб има едно пазарно ниво, при което могат да се намерят определени дефицитни кадри. Локацията на тези кадри е вече без значение. Компаниите са принудени да се отърсят от старите HR стереотипи от рода на - щом си в държавата X трябва да получаваш 10пъти по-малко отколкото колегата ти в държавата Y, защото средното ниво в Y e 10 пъти по-високо. Посочените позиции с по 15к заплата могат да се изпълняват и от Бангладеш, и от Афганистан. Там със сигурност ще ти е по-евтино от София и вместо 200 квадрата ще можеш да си наемеш 300 квадрата. Тези позиции не са резултат от директни инвестиции в държавата-приемник, нито резултат от някакъв икономически напредък.
Проблемът е в това, какво конкретно държавата-домакин може да предложи на тези хора. Над определено ниво всеки би избрал да живее в държава, където общият стандарт на живот е висок, където се чувства сигурен, където получава качествени услуги и стоки. Тези 200 квадрата в София са едно нищо в сравнение с 65 квадрата в Мюнхен, просто защото Мюнхен е на едни 100 години човешко развитие пред София. Ако си с 1000 Евро заплата, естесветно ще предпочетеш София, защото все пак имаш шанса да оцелееш. При 7500 Евро нещата изглеждат по друг начин - тогава ще избереш лукса. 65 квадрата в Мюнхен са лукс в сравнение с 200 в София и ти избираш този лукс.
ПС: Моите нетни доходи също очаквам да паднат след преместването ми тази година, тъй като ще трябва да плащам повече данъци в Германия. Както виждаш, каквито и доходи да имам, в София няма за какво да ги похарча - просто България не може да ми предложи абсолютно нищо адекватно на този етап. Преди 5 години мислех по абсолютно същия начин като теб, сблъсъкът с реалността ме накара да се осъзная.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Какво си постнал тези обяви ?
Живота не е заключен само с работа и доходи в ИТ сферата ,ако беше толкова хубава тази работа нямаше да има недостиг на кадри -все пак сме хора и много малко човеци биха искали да прекарат голяма част от живота си комуникирайки си с машини ,нали така ?
Тези дето го правят сме свидетели какъв типаж са ,да не ги описвам
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от aleks262 Разгледай мнениеМоля придържайте се към темата!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Българино,
Стига си плюл ,човека си знае,дошъл е и е видял ,какво лошо има да критикува на фона на масата дето като едно стадо понася мизерията просто защото така е свикнала ?
Я се замисли малко ,кое е невярно от това което казва ?
Да ,живота в България не е най-лошия в света ,има и места където хората умират от глад но все пак говорим за нашата държава и за това че над 30 години грабежи сме на дова дередже .
То ако беше толкоз убаво раждаемостта щеше да е в космоса .
Или и жените са ти криви че не искат да раждат тук и да си гледат децата ?
И това беше така преди 15-18г.
Коментар
-
Вече сме свидетели на 3% по дългосрочни американски ДЦК, въпрос на кратко време още е да стигнем 5%.
Докога ли банките ще са доволни на 2,5% по ипотечките на Софийските програмистчета?
Бонке, не се скътавай.
https://www.boerse-frankfurt.de/bond...ica-2-75-12-42Last edited by ejonny2376; 26.04.2022, 16:43.
- 1 like
Коментар
Коментар