IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Радев, в случая е много прав и има един голям плюс от мен. Когато влизахме в месарница миришеше на мърша и всичкото месо беше с огромни кокали ако го има при зеленчуците миришеше на гнилоч и имаше само увехнали лук, целина и подобни. Луканка, шунка и подобни да си купиш беше празник имаше само кучешка радост и сух и пресен шпек.
    Апартамент си купуваш само с благословията на партията и то след поне 10-20 г. чакане, кола същата работа ! За дрехи и обувки дори не ми се пише, че имаше оказионни магазини в които се продаваха малко по-хубави парцалки и чепички внесени от лошата Западна Европа ако не си намериш валута за Кореком. Хубава бяла и черна техника само в Кореком ! Ама какво съм седнала да ви пиша като нямаше обикновен лигнин, дамски превръзки и други такива .
    Даже в селските магазини имаше всякаква храна, произведена от хубави продукти. Айде не преигравайте, че става смешно. В училището ми имаше стол, в който се хранехме почти безплатно, приготвяха храната на място, вкл. хляб и закуски. Разбира се, нямаше киноа, елда и пр. жизненоважни продукти, но сме оцеляли все таки. В момента в училището на децата ми няма дори лафка, от която да си купят вода - фалирала.

Коментар

• Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение

Егати мазната лъжа. Що лъжеш бе..

Радев, в случая е много прав и има един голям плюс от мен. Когато влизахме в месарница миришеше на мърша и всичкото месо беше с огромни кокали ако го има при зеленчуците миришеше на гнилоч и имаше само увехнали лук, целина и подобни. Луканка, шунка и подобни да си купиш беше празник имаше само кучешка радост и сух и пресен шпек.
      Апартамент си купуваш само с благословията на партията и то след поне 10-20 г. чакане, кола същата работа ! За дрехи и обувки дори не ми се пише, че имаше оказионни магазини в които се продаваха малко по-хубави парцалки и чепички внесени от лошата Западна Европа ако не си намериш валута за Кореком. Хубава бяла и черна техника само в Кореком ! Ама какво съм седнала да ви пиша като нямаше обикновен лигнин, дамски превръзки и други такива .

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Ха ха ха верно ли бе смешен.Е сега има банани доволен ли си
        Ми кат те чете човек как си износвал служебните дрехи и обувки - доволен е, що не Мизерията от соца повечето хора я загърбиха, някои обаче сте си останали там.

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

По 20 хил лева има къщи по селата. Е, има и по 60К€ и по 100К€ но са големи и луксозни в близост до градовете. Но на едно 20 км или малко повече има сгодни къщета, парцелчета, биеш една луксозна каравана за 20К лева и си готов.
          Що гледате имоти по 2-3К€ квадрата не мога да разбера.
          Щот не щат да серат вънка. Не щат и живот в каравана. Ти що не идеш при набора си там?

Коментар

Е както виждам не си умрял без корекомски неща..
            Те не са нищо особено, но тогава минаваха за много луксозни,

Бонбоните пияни вишни, троен лешник и гарниран лешник бяха супер. Днес няма такива.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Баща ми ходеше в чужбина и ми е носил 1988 и 1989 - яке с дънки и само дънки, т.е. 2 бр.

С майка ми не харесват този стил и нямаха якета и дънки. Той си беше купил през 1989.

Много не сме имали корекомски неща. Касетофон Панасоник, и два ТВ, пак от края на социализма.

През 1989 дори беше успял да зачене (направи) 3-то бебе.
              Е както виждам не си умрял без корекомски неща..

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                Колко чифта "парени дънки" са си позволили родителите ти?
                (бяха мн. популярни в периода '80-1990)
                Най-много 1 чифт!
                Ако изобщо си стигнал възраст за дънки тогава?
                Баща ми ходеше в чужбина и ми е носил 1988 и 1989 - яке с дънки и само дънки, т.е. 2 бр.

С майка ми не харесват този стил и нямаха якета и дънки. Той си беше купил през 1989.

Много не сме имали корекомски неща. Касетофон Панасоник, и два ТВ, пак от края на социализма.

Last edited by Evgo; 13.04.2022, 17:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

По времето на соца почти всичко беше дефицитно.Редим се на опашка да си купим храна секи ден и доста често не стигаше.
                  Егати мазната лъжа. Що лъжеш бе..

Коментар

Да бе намираше се .Банани и портокали само на нова година.Ти си млад и не знаеш.Просотено ти е.
                    Ха ха ха верно ли бе смешен.Е сега има банани доволен ли си

Коментар

Въпреки опашките всичко беше евтино и се намираше, като изключим апартаментите и колите,

На мен много ми харесват приказките на Балкантон, озвучени от старите актьори и повечето филми от соца,
                      Колко чифта "парени дънки" са си позволили родителите ти?
                      (бяха мн. популярни в периода '80-1990)
                      Най-много 1 чифт!
                      Ако изобщо си стигнал възраст за дънки тогава?

Коментар

Но дефицитът е след 1985г, когато Горбачов спира кранчето на БГ и има нарастване на номиналните заплати.

Въпреки опашките всичко беше евтино и се намираше, като изключим апартаментите и колите,

На мен много ми харесват приказките на Балкантон, озвучени от старите актьори и повечето филми от соца,
                        Да бе намираше се .Банани и портокали само на нова година.Ти си млад и не знаеш.Просотено ти е.

Коментар

У пуевенските села има коптори по 5000 и никой не ги ще.Значи нема дефицит.Има къщи за всички .Е в София е малко скъпичко но няма дефицит ,даже поне 25% има излишък..

По времето на соца почти всичко беше дефицитно.Редим се на опашка да си купим храна секи ден и доста често не стигаше.За кола чекаш 10 години ,айде бегай не ми го хвали соца.
                          Радев сигурен ли си че всичко е наред и не си загубил връзката с кораба майка?Ти явно не си живял през социализма щото пишеш само глупости и неверни неща

Коментар

У пуевенските села има коптори по 5000 и никой не ги ще.Значи нема дефицит.Има къщи за всички .Е в София е малко скъпичко но няма дефицит ,даже поне 25% има излишък..

По времето на соца почти всичко беше дефицитно.Редим се на опашка да си купим храна секи ден и доста често не стигаше.За кола чекаш 10 години ,айде бегай не ми го хвали соца.
                            Но дефицитът е след 1985г, когато Горбачов спира кранчето на БГ и има нарастване на номиналните заплати.

Коментар

Koй дефицит бе Радев?То не става целия народ да се юрне в два града и да говорим глупотевини че имало дефицит...Сеха няма ли дефицит?Като туриш един коптор 500000 и започва дефицита.Ако куманизите бяха наптаволи 100000 един коптор и по ония времена да е нямало дефицит.Бългаина е просто алчно и мързеливо същесво и много обича да е тарикат

Last edited by nradev; 13.04.2022, 15:46.

Коментар

Даваха кредит от ДСК на 2% на всеки.Парите не бяха проблем.Проблем беше дефицита.Само "по-равните" се уреждаха. И имаше жителство. И да имаш пара като не си софийски жител седиш на село.
                                Koй дефицит бе Радев?То не става целия народ да се юрне в два града и да говорим глупотевини че имало дефицит...Сеха няма ли дефицит?Като туриш един коптор 500000 и започва дефицита.Ако куманизите бяха наптаволи 100000 един коптор и по ония времена да е нямало дефицит.Бългаина е просто алчно и мързеливо същесво и много обича да е тарикат

Коментар

Working...
                                X