If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
3 пъти разлика в цената при 27% по-добра покупателна сила. Ти си го смятай колко е :-) И това без да включвам данъка на имота и таксата поддръжка , които свалят с още 10-20% покупателната сила на Ницианите :-) И нема да продължавам за други подобни разлики между двете места свързани с разходи.... ама тротоарите им са топ :-))))
На чаветата математиката им е в кръвта нема нужда да ги уча на нея. Наблягам основно да внимават за детайлите, че те могат да променят коренно всяка математика :-)))
Вероятно използваме различни Numbeo-та, но при моето кв. м. в Ница извън центъра е с 14-15% по-скъп спрямо покупателната способност, сравнено със София.
Джонка ти нямаше ли да си одиш в прекрасната Германия? Много ми е интерсно от коя позиция точно даваш акъл, хората са направили доста повече кинти от теб очевидно, т.е. могат да си правят сметката достатъчно добре и сами... Иначе до момента само твойте сметки са ти излезнали криви, щото си се прибрал в бг Иначе гониш карвъка в прогнозите, ако така и трейдваш вече 100 пъти да си фалирал.
3 пъти разлика в цената при 27% по-добра покупателна сила. Ти си го смятай колко е :-) И това без да включвам данъка на имота и таксата поддръжка , които свалят с още 10-20% покупателната сила на Ницианите :-) И нема да продължавам за други подобни разлики между двете места свързани с разходи.... ама тротоарите им са топ :-))))
На чаветата математиката им е в кръвта нема нужда да ги уча на нея. Наблягам основно да внимават за детайлите, че те могат да променят коренно всяка математика :-)))
Ти си наистина трагичен случай. Но нищо де, нали сме демокрация, всеки има право да мисли и говори каквото си иска.
ПС:
Аз съшо имам насъбран кеш като теб от последната година и съм пред същите дилеми какво да го правя този кеш. Има сигурно колкото за 1 неголям тристаен във Вадите, акциите на цена от 2017 обаче ми изглеждат далеч по-разумен вариант. Третият вариант е да чакам срива при цените на къщите в немско.
Хаха, за теб едни 20% разлика (3,05 срещу 2,5 коефициент и то само според Нумбеото) са над 2 пъти.
Надявам се на чаветата да не им помагаш със задачите по математика. Там си просто слаб 2.
Написано е потърси го на картата, вижда се и от снимките че е в покрайнините на града
n the residential area of "La Lanterne"
Освен това е комплекс с неясно каква такса. / поне 200-300 евро/, а първият е в поне 100 годишна сграда, най-вероятно без асансьор и двата с отопление на ток , а Ливадите и Вадите са нови и лЮкс.... За мен цифрите са недвусмислени /над 2 пъти по-недостъпни както и да добавяма общи части и т.н./ и не коментирам колко гето е Обеля и колко хубаво в Ница. Важното е чаветата да имат папо на масата Както се казва щом ти аресва земи си в Ница :-))))
И за последен път коментирам, че не правя сравнение на Ница и София, а само че цифрите на колегата са криви нито за доходите, нито за цените и на двете места.
Хаха, за теб едни 20% разлика (3,05 срещу 2,5 коефициент и то само според Нумбеото) са над 2 пъти.
Надявам се на чаветата да не им помагаш със задачите по математика. Там си просто слаб 2.
Само, че аргументите на BONI са железни, както за акциите, така и за имотите. Ти с какво се аргументираш...?....
обиди....ту банкерка, ту брокерка.....явно някои сънувате всяка нощ кошмари с представители на тези две професии
Аргументите и са никакви - на базата на исторически данни всеки може да каже коя инвестиция колко е донесла. Това с нищо не помага да се вземат инвестиционни решения към днешна дата. Все едно да тръбим как биткойнът е по-добра инвестиция от имотите. А относно акциите, въпросното същество Бонка (дето не е ясно изобщо този джендър от кой пол е) няма никаква, ама никаква представа какво говори - едно е да продаваш бързи кредити на баламурници, друго е да си се занимавал дълги години с материята.
Сега пак си гледам Софикса предвид икономическата обстановка чаках спад още миналата година, сега графиката ми прилича на двоен връх така, че ще почакам на есен да видя. Хем и малко да видим държавата ще я изправят ли на крака и ще спрат ли краденето или ще ни гътнат пак с избори и отново обратно в прословутия преход.... Ако се случи пъвото ще съм олл ин на борсата, независимо от очакваната трудна обстановка за фирмите в следващите 3-5 години глобално.
Благодаря, ти и аз съм така. Мисля, че приключих още 2019 с недвижимите имоти доживот. Сега само следя от интерес. Най-много да сменя някога нещо за по-добро. Ще видим към какво ще се насоча за инвестиции в бъдеще, златото категорично отпадна.
То няма много голям избор у нас. Трябва да са акции , ама първо е нужно да паднат. Аз поне си бях сложил таргет да паднат 30% и ще вляза колкото и рисково да ми изглежда заради посредниците. Засега са паднали 5%. Чакам още 25%.
Иначе чисто прагматично като сравнение от последната година - Щатските акции са на нула , но в долари = 10%+ , а имотите в София са 28% + Логично е за мен, че в момента акциите са по-малкото зло от двете....
В София по над 2000 са вече панелките бе човек. Какви 1500 те гонят за този луксозен апарт? Локацията няма нищо общо с Обеля, а и не виждам коя карта си гледал. Пише само Ница Запад. Обеля е гето в София, Ница е световноизвестен пристанищен град, близо до Монако и пр.
Във Вадите и Ливадите подобни имоти са вече над 250к.
Написано е потърси го на картата, вижда се и от снимките че е в покрайнините на града
n the residential area of "La Lanterne"
Освен това е комплекс с неясно каква такса. / поне 200-300 евро/, а първият е в поне 100 годишна сграда, най-вероятно без асансьор и двата с отопление на ток , а Ливадите и Вадите са нови и лЮкс....
За мен цифрите са недвусмислени /над 2 пъти по-недостъпни както и да добавяма общи части и т.н./ и не коментирам колко гето е Обеля и колко хубаво в Ница. Важното е чаветата да имат папо на масата Както се казва щом ти аресва земи си в Ница :-))))
И за последен път коментирам, че не правя сравнение на Ница и София, а само че цифрите на колегата са криви и за доходите, и за цените и на двете места.
От 7 Януари ми е справката. До днес са 8%.
За последната година от 8.5.2021 са 28%
За мен това е доста над нормалното / би трябвало да е около 10% макс/ и със сигурност е част от балон. Подобен процент не може да е нещо друго. Ще видим какво ще се случи. - спад, застой, намаляване на темпа на ръста или продължаване по същият начин.
Аз специално не планирам да продавам нищо дори и да има спад. Виж за покупка все повече почвам да давам назад :-)
Благодаря, ти и аз съм така. Мисля, че приключих още 2019 с недвижимите имоти доживот. Сега само следя от интерес. Най-много да сменя някога нещо за по-добро. Ще видим към какво ще се насоча за инвестиции в бъдеще, златото категорично отпадна.
Видя ли ги на картата къде са ? Аз да поне вторият
Това не са топ имотите в града, а са нещо като Обеля и Света Троица на Ница.... Понеже не съм запознат с кое какво е в Ница гледам само отстоянието от центъра....
Идентични имоти в София като МЯСТО ще струват по 1500 примерно
За София нали видя от справката - Център е 1920 евро средната цена .Вече там може да си го умножиш по колкото искаш до ливинг....
В София по над 2000 са вече панелките бе човек. Какви 1500 те гонят за този луксозен апарт? Локацията няма нищо общо с Обеля, а и не виждам коя карта си гледал. Пише само Ница Запад. Обеля е гето в София, Ница е световноизвестен пристанищен град, близо до Монако и пр.
Във Вадите и Ливадите подобни имоти са вече над 250к.
Пак се измъкваш. Конкретните обяви, които посочих, са за 6300 евро/кв.м. и 5700 евро/кв.м. в Ница - съвсем не за 15к-20к. При това за "Living Area". Сам виждаш тези 65 квадрата какво представляват там.
Колко според теб ще струват в София два идентични имота (квадратура, сграда, състояние и пр.).
Според мен - Първият - не под 400к. Вторият - не под 250к. Кое тогава е по-достъпно, ако вземем предвид 2,5 пъти по-ниски доходи?
Бъди поне веднъж обективен.
Видя ли ги на картата къде са ? Аз да поне вторият
Това не са топ имотите в града, а са нещо като Обеля и Света Троица на Ница.... Понеже не съм запознат с кое какво е в Ница гледам само отстоянието от центъра....
Идентични имоти в София като МЯСТО ще струват по 1500 примерно
За София нали видя от справката - Център е 1920 евро средната цена .Вече там може да си го умножиш по колкото искаш до ливинг....
Коментар