IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Само мeжду другото - къде в София има заведение, където наливната бира е 3 лева? Според сайта е толкова. Днес бях в Хепито и там е 5 лева наливната бира, менте при това. Що така? Едно капучино в Неделя (водих една кака там) - 4,50 май беше. И в Рим е толкова.

Ако мерим в наливни бири и кафета май София изостана от Лисабон с 50%. В шам фъстък и олио да не говорим.
    Ми аз ти казвам че Песимиста го кара на спомени от старите ленти ,и нумбеото,ама не ми вярваш

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
      Дойде ли времето да се спука балона? Мисля си за младите семейства, примерно сина ми е под наем сега и мислеше да си купува по някое време апартамент, но вече не. На фона на тази несигурност и риска за България да бъде нападната от "братушките", всеки вече отлага за неопределено бъдеще евентуални планове. Според мен ако някой продава сега, най-добре да побърза.
      Така е Боби,мисля че този балон е време да бъде спукан,нормално ,част от естествените процеси в икономиката ,част от цикъла на пазара,който е в края си.

Коментар

• Дойде ли времето да се спука балона? Мисля си за младите семейства, примерно сина ми е под наем сега и мислеше да си купува по някое време апартамент, но вече не. На фона на тази несигурност и риска за България да бъде нападната от "братушките", всеки вече отлага за неопределено бъдеще евентуални планове. Според мен ако някой продава сега, най-добре да побърза.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
          Вече виждам откъде идва сбърканата база на тоя сайт дето го гледаш!
          Rent in Stara Zagora is, on average, 52.18% lower than in Sofia.

Те гледат колко вървят наемите (не отварям тема колко са им верни числата и колко - не), но да приемем, че числата им са коректни! Но процентът живеещи под наем в София е един... в Ст. Загора - друг... а в Рим и Лисабон - съвсем, съвсем различни!

Това са моментни сравнения, някакъв скрийншот на някакви разходи с опрелено тегло спрямо неясно коя точно заплата са взели? Ти обаче като се нашиеш на някоя ипотека с тегло 60% от семейния бюджет - сещай се колко ти "скача" покупателната способност. И кажи-речи си замразяваш покупателната си способност за 2 десетилетия напред. Доходите следващите 20 год. няма да вървят с темповете, както досега!
          Искаш ли да се обзаложим? (макар, че не съм хазартен тип)
          Нямам представа как се претеглят различните цифри в този сайт. Всеки може да намери несправедливост като видиш формулата. Като вкараш задължителните застраховки и да речем таксите за поддръжка на апарти или сервиз на кола, телевизор или плочкаджия и т.н. и София ще е напред с много по-голяма разлика Ще има и криви цифри като тези дето пълнят данните са малко. Грешките като цяло като има много данни се обезтежестяват.
          Иначе дали ще е наем или ипотека тя е част от разхода на хората / иначе наемателите и в Рим и Лисабон са повече от София/ .Разхода за жилище е основен и не живеят под мостовете. Този разход влияе на остатъчният доход на разположение и намалява покупателната сила въпреки по-големите заплати номинално/. Всъщност не просто част това е основна част. и не може да се игнорира. С една заплата може да мериш колко олио ще си купиш след като махнеш задължителните и неизбежни разходи от нея започвайки от жилищните.
          При всички случаи тези осреднени цифри са по-обективни от ограниченото субективно мнение на наблюдатели като нас. И на мен като отида някъде винаги ми се набиват ПО-ЕВТИНИ неща от у нас. Във всяка страна или град има такива. Обаче общата сметка в сайт като този показва различна картина.
          Иначе разбирам трудността да се възприеме, че средният Софиянец има по-добра покупателна сила от някои Европейски градове при това икони като Рим, но това е положението. Дори и да коригираш цифрите и да се окаже че Рим е с 10% по-висока покупателна сила пак ще е шок и неочаквано за теб защото си настроен субективно на база лични туристически наблюдения . Макар сега да се сети колко Италианци и Испанци са отишли на север....
          Аз пък съм имал Италианци и Французи наематели - обикновени хора не ходещи по Алпите и знам от първо лице за доходният им ''рай''

А всъщност дискусията започна от безработицата у нас и защо мисля, че сме по-защитени от Европа като част от това са дълговете, а дълговете водят до промени в държавните политики и данъци и икономиката и заетостта и до това София да е над Рим като цифри....:-) И не става въпрос за тротоари и усещания къде е по-хубаво да се живее..... Само цифри и нищо повече особено личен субективизъм....
          Край
          Last edited by pesimist4o na kvadrat; 20.03.2022, 19:40.

Коментар

• Вече виждам откъде идва сбърканата база на тоя сайт дето го гледаш!
            Rent in Stara Zagora is, on average, 52.18% lower than in Sofia.

Те гледат колко вървят наемите (не отварям тема колко са им верни числата и колко - не), но да приемем, че числата им са коректни! Но процентът живеещи под наем в София е един... в Ст. Загора - друг... а в Рим и Лисабон - съвсем, съвсем различни!

Това са моментни сравнения, някакъв скрийншот на някакви разходи с опрелено тегло спрямо неясно коя точно заплата са взели? Ти обаче като се нашиеш на някоя ипотека с тегло 60% от семейния бюджет - сещай се колко ти "скача" покупателната способност. И кажи-речи си замразяваш покупателната си способност за 2 десетилетия напред. Доходите следващите 20 год. няма да вървят с темповете, както досега!
            Искаш ли да се обзаложим? (макар, че не съм хазартен тип)

Коментар

Я скивай к'во става според тоя сайт!
              От утре всички на работа в ТЕЦ-овете!

Local Purchasing Power in Stara Zagora is 0.80% higher than in Sofia
              ==================================================
              Local Purchasing Power in Stara Zagora is 8.09% higher than in Rome
              Local Purchasing Power in Stara Zagora is 13.88% higher than in Lisbon

Заралии се чудят къде да си харчат парите... то не бяха Алпи, то не бяха екскурзии...
              Да живота към момента в Стара Загора не е лош. Миграцията е малка, има много ново строителство / значи има кеш/ Като закрият ТЕЦ-овете да му мислят....
              Колкото 1 Старозагорец ще отиде в Алпите толкова и един Римлянин с под медианна заплата.....
              Разбира се като се търси под вола теле ще се намери като човек е предубеден:
              Contributors in the past 12 months: 11 447
              ПП Спирам темата защото почнаха да ме цензурират, а оставят другите мнения. Успех и всеки може да си решава за себе си от собствени ''наблюдения''

Коментар

Заралии се чудят къде да си харчат парите... то не бяха Алпи, то не бяха екскурзии...
                Само мeжду другото - къде в София има заведение, където наливната бира е 3 лева? Според сайта е толкова. Днес бях в Хепито и там е 5 лева наливната бира, менте при това. Що така? Едно капучино в Неделя (водих една кака там) - 4,50 май беше. И в Рим е толкова.

Ако мерим в наливни бири и кафета май София изостана от Лисабон с 50%. В шам фъстък и олио да не говорим.
                Last edited by ejonny2376; 20.03.2022, 19:04.

Коментар

• Първоначално изпратено от diskmanv Разгледай мнение
                  Песи, всеки си има мнение. И аз като човек обиколил и живял ми е трудно да се съглася с твоето. Не твърдя обаче, че съм прав, сигурно пропускам нищо и сигурно, нещо важно за теб е маловажно за мен и обратното и за това идват такива различия във вижданията ни за живот в Бг и живот на запад. И в момента пиша от страна на запад в която олиото стартира от 2.40лв. като минава през 2.80 3.40 и 4лв с таван на 6лв. И това е така от началото на "кризата с олиото в БГ".

Въпросът е, след като постояно скасяваме разликата, защо сме останали 6.5млн в България? Така де, статистиката, която споделяш е впечатляваща в полза на София...но на "живо" някак ми е странно... Та защо намаляваме така стремглаво?
                  За да се избегне субективността / за някои ските са важни, а за други олиото/ и най-вече всичко родно е лошо и няма как да е добре има ЦИФРИ.
                  И за тези 4 града са ясни какво показват. Цифрите не лъжат, а виж субективното мнение и недопускането , че някой в Европа може да е по-зле от София подвежда.
                  Разбира се и твоите контакти са едва ли с хора , които получават 1000 евро в Лисабон или Рим , за да ги питаш как живеят с тях. А такива са по-голямата част от живеещите на тези места.

ПП Не знам къде си и колко точно струва олиото в момента, но бъди сигурен че ако не е страна производител / например Унгария/ след 3-6 месеца ще е по-скъпо от тук . В момента вероятно имат складови наличности купени на старите цени и действат плавно....Може и да има закони против спекула или по-ниско ДДС например Гърция т.н....
                  И пак това е частен случай , за да се избегнат такива се гледат възможно най-много цифри тип Нумбео или имаше дори индекси на храни в ЕС. Там по спомен само Полша беше под нас ., но не са само храните.

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
                    Local Purchasing Power in Sofia is 12.98% higher than in Lisbon
                    Local Purchasing Power in Sofia is 7.23% higher than in Rome

Last edited by Julius_BG; 20.03.2022, 18:38.

Коментар

• Песи, всеки си има мнение. И аз като човек обиколил и живял ми е трудно да се съглася с твоето. Не твърдя обаче, че съм прав, сигурно пропускам нищо и сигурно, нещо важно за теб е маловажно за мен и обратното и за това идват такива различия във вижданията ни за живот в Бг и живот на запад. И в момента пиша от страна на запад в която олиото стартира от 2.40лв. като минава през 2.80 3.40 и 4лв с таван на 6лв. И това е така от началото на "кризата с олиото в БГ".

Въпросът е, след като постояно скасяваме разликата, защо сме останали 6.5млн в България? Така де, статистиката, която споделяш е впечатляваща в полза на София...но на "живо" някак ми е странно... Та защо намаляваме така стремглаво?

Коментар

Така си е всичкото брокер конспиратор е в сайта и прави София номер 1 в света.
                        Както написах по-рано. Покупателната сила в София е МНОГО НАД посочената в този сайт защото в него не са включени много други разходи където разликите се мерят не в проценти а в пъти.... А ти си приемай каквото искаш / контрабаси/ , но фактите са си факти....
                        Имам и чудесна представа за нещата от първо лице. например 1 бивш колега от Барселона ми звъня преди месец да му търся работа тук или в Източна Европа, че там не може да си намери нова и седи от 2 години без работа....браво на социалните, ама се е върнал при мама в собствената и къща и е освободил апарта под наем .... човек на над 50 години....
                        Не го знам тоя твоя "колега", който е закъсал дотолкова, че чак тук да идва да работи, но си мисля че ако е кадърен - би следвало и там да си намери работа! Сам каза, че келнерството се харчи и кръчмите имат нужда от персонал! Специално испанци и португалци бая напълниха Германия и най-вече Австрия при предната криза (по думи на мои познати, живеещи в последните).

Коментар

Abe човек... ти да не помисли че го взимам насериозно тоя сайт ?!

"Разликата между София и Европа намалява" - намалява само в номинално изражение, но не и в реално!
                          Така си е всичкото брокер конспиратор е в сайта и прави София номер 1 в света.
                          Както написах по-рано. Покупателната сила в София е МНОГО НАД посочената в този сайт защото в него не са включени много други разходи където разликите се мерят не в проценти а в пъти....
                          А ти си приемай каквото искаш / контрабаси/ , но фактите са си факти....
                          Имам и чудесна представа за нещата от първо лице. например 1 бивш колега от Барселона ми звъня преди месец да му търся работа тук или в Източна Европа, че там не може да си намери нова и седи от 2 години без работа....браво на социалните, ама се е върнал при мама в собствената и къща и е освободил апарта под наем .... човек на над 50 години.....
                          Жалко че Бай Пешето беше баннат несправедливо иначе щеше да ти обясни нещата за прогнилият дългово Запад :-)

ПП Отричането на фактите на цифрите не променя реалността :-)

Коментар

:-) Видя ли ? Освен като пиша за конспирации винаги се осланям на цифри и факти :-))))
                            Разбира се все още 80%+ от Европа е с по-добра покупателна способност от София и по-добре поддържано място като градска среда на повечето места. Така и ще бъде. Това което твърдя е че разликата между София и Европа намалява....и не няма да станем центъра на Европа :–)
                            Abe човек... ти да не помисли че го взимам насериозно тоя сайт ?!

"Разликата между София и Европа намалява" - намалява само в номинално изражение, но не и в реално!

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

По-добре да оцеляваш в град като картинка, отколкото в мизерен град. А там хората оцеляват много по-лесно, защото срещу една минимална заплата може да се купи повече, отколкото тук, а и социалните им системи са добре развити. Ако България беше такъв рай, за какъвто го описваш, нямаше цели села да се изнасят да берат ягоди в Англия, а щеше да става обратното. Просто в тази държава нищо не е читаво. Тук става за живеене само ако се занимаваш с кражби, трупайки пари по офшорки и в харчейки ги навън - просто защото ни управляват идиоти, цари пълно безвластие и беззаконие. Раят за крадците и измамниците, ад за нормалните, трудолюбиви хора. Това е България.
                              Джони, прав си за много от гадните неща у нас, но това не променя развитието на цифрите през годините.
                              Тези гадни неща ги имаше и преди при това в по-голяма степен. Т.е. София е станала по-поносимо място за живеене.
                              Нататък всеки сам решава за себе си кой недостатък за дадено място може да преглътне и да направи компромис....
                              Личното ми мнение и решение като Българин е че докато мога да си покривам разходите за живот моето място е тук. Но разбирам и тези, които имат други разбирания. Техен избор.

Коментар

Задминали сме Рим и Лисабон - ехааааа!
                                Цената на Олиото във всички тези градове е по-ниска, отколкото в София.
                                В София цената на всичко трябва да се умножи по 3, за да компенсира разликата в качеството и да може да се сравнява с там.

Коментар

Working...
                                X