IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://www.investor.bg/ikonomika-i-...meseci-349096/
    Бизнесът очаква влошаване на икономическата среда в следващите месеци

Засега само в сектора на строителството запазват своите благоприятни очаквания за развитие, показват данните на НСИ

През март съставният показател "Бизнес климат в строителството" запазва нивото си от предходния месец. Очакванията на строителните предприемачи както за бизнес състоянието на предприятията през следващите шест месеца, така и за дейността им през следващите три месеца, са благоприятни. Последната анкета обаче отчита увеличение на броя на клиентите със закъснения в плащанията.

Коментар

• Джонка, когато фактите говорят само ти плямпаш....танзания, унсс,граовци, малинова долина, голдман, баба ми, леля ми и т.н. театрал, може и да си докарал некой лев от сценично изкуство и подобни алабализми, знам ли те... И пак проличава тази омраза към бг, пак ще те питам, чий го дириш тука, нали си големец?
      Last edited by pepe1234; 29.03.2022, 16:26.

Коментар

• Получих нов отговор от ЕЦБ

Dear Mr Kavrakov,

Thank you for your email to the European Central Bank (ECB).

We understand that rising prices are a concern for many people, and we take that concern very seriously.

Our mission at the ECB is to keep prices stable in the euro area, which means that we aim for an inflation rate of 2% over the medium term. You can trust that our commitment to price stability is unwavering.

The war in Ukraine has led to further spikes in energy prices, which will keep headline inflation very high in the coming months. Thereafter, inflation is projected to ease back towards target. Inflation is set to average 5.1% in 2022, 2.1% in 2023 and 1.9% in 2024. For more detailed information, please refer to our latest macroeconomic projections.

We wish to reiterate that our decisions are entirely data-dependent. Based on our updated assessment and taking into account the uncertain environment, we have already taken action. We are gradually reducing our net asset purchases. We may conclude them in the third quarter if the data show that the outlook for inflation will not weaken. As announced in our latest press conference, any adjustments to the key ECB interest rates will take place some time after the end of our net purchases under the APP and will be gradual. We will proceed step by step.

We remain very attentive to the prevailing uncertainties. We will take whatever action is needed to fulfil the ECB’s mandate to pursue price stability and to safeguard financial stability. We stand ready to adjust all of our instruments to ensure that inflation stabilises at our two per cent target over the medium term.

Yours sincerely,
        Internal and External Engagement Division
        Directorate General Communications
        EUROPEAN CENTRAL BANK
        Tel: +49 69 1344 1300
        Email: info@ecb.europa.eu
        www.ecb.europa.eu
        www.bankingsupervision.europa.eu
        www.youtube.com/ecbeuro
        twitter.com/ecb
        www.linkedin.com/company/european-central-bank
        www.instagram.com/europeancentralbank

Благодарим Ви за имейла до Европейската централна банка (ЕЦБ). Разбираме, че нарастващите цени са проблем за много хора и приемаме тази загриженост много сериозно. Нашата мисия в ЕЦБ е да поддържаме стабилни цени в еврозоната, което означава, че се стремим към инфлация от 2% в средносрочен план. Можете да се доверите, че нашият ангажимент за ценова стабилност е непоколебим. Войната в Украйна доведе до по-нататъшни скокове в цените на енергията, които ще поддържат общата инфлация много висока през следващите месеци. След това се предвижда инфлацията да се върне към целта. Инфлацията е настроена на средно 5,1% през 2022 г., 2,1% през 2023 г. и 1,9% през 2024 г. За по-подробна информация, моля, вижте последните ни макроикономически прогнози. Искаме да повторим, че нашите решения зависят изцяло от данните. Въз основа на нашата актуализирана оценка и предвид несигурната среда, ние вече предприехме действия. Ние постепенно намаляваме нашите нетни покупки на активи. Можем да ги приключим през третото тримесечие, ако данните покажат, че перспективите за инфлация няма да отслабнат. Както беше обявено на последната ни пресконференция, всички корекции на основните лихвени проценти на ЕЦБ ще се извършват известно време след края на нашите нетни покупки по APP и ще бъдат постепенни. Ще продължим стъпка по стъпка. Оставаме много внимателни към преобладаващите несигурности. Ще предприемем всички необходими действия, за да изпълним мандата на ЕЦБ да се стреми към ценова стабилност и да запази финансовата стабилност. Готови сме да коригираме всички наши инструменти, за да гарантираме, че инфлацията се стабилизира при нашата цел от два процента в средносрочен план.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Висшите математики ги взех с 2 шишета ракия -едното шише беше купешка,второто домошарка .
          Толкова .
          Аз висша 3-та част я взех с 6-ца с яко учене . Преподавателя имаше прякор - Тони бариерата . Бяха го били и какво ли не още обаче йок. Лафа му беше ти инженер без математика няма как да станеш .

Коментар

• Обсъждате доста сложни неща, които няма как да се обхванат детайлно в някакъв форум.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

С какви оценки?
              и по двете 4-ки

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Висшите математики ги взех с 2 шишета ракия -едното шише беше купешка,второто домошарка .
                Толкова .
                С какви оценки?

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ако инвестициите ми бяха във фондове, крипто, акции, цфд-та и т.н. виртуално щях точно така да разсъждавам както си го описал - докато не стане кеш е нула...., но когато активите са ти неща дето може да ги пипнеш / не е задължително тула/ кеша а само средство за размяна на реални неща и нищо повече. Всяка тула мога да я разменя за 1 тон розави домати на квадрат примерно. И понеже е сложно и не мога да изям 100 тона домати на 1 път кеша помага за целта..... и нищо повече....
                  А сигурен ли си, че можеш да направиш размяната? Или че ако можеш сега, ще можеш и утре? Инвеститорите в Мариупол дали все още мислят така?
                  Не всичко в една кошница и планoве Б и C. За това говоря.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

УНСС се завършва с малко четене, но е хубав вуз за намиране на половинка. Навремето имаше големи потоци от студенти, вкл. от провинцията.
                    Толкова .

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ако инвестициите ми бяха във фондове, крипто, акции, цфд-та и т.н. виртуално щях точно така да разсъждавам както си го описал - докато не стане кеш е нула...., но когато активите са ти неща дето може да ги пипнеш / не е задължително тула/ кеша а само средство за размяна на реални неща и нищо повече. Всяка тула мога да я разменя за 1 тон розави домати на квадрат примерно. И понеже е сложно и не мога да изям 100 тона домати на 1 път кеша помага за целта..... и нищо повече....
                      Имота купен в неправилен момент е лоша инвестиция принципно ! Стига с тия твоите мантри дето се облъчваш и облъчваш останалите .Реално губиш много пари при такава покупка , нищо че можеш да галиш стените на скъпия апартамент .т.е. това е пасив а не актив .

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Точно кешът е реалното нещо - измерено в цифри, знаеш точно какво можеш да купиш с него.
                        Стойността на имотите е виртуална - средната офертна в imot.bg няма нищо общо с истинската стойност на притежаваното от теб, не и докато не намериш някой глупак, който е готов да го купи от теб.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                          Джонка, работя за себе си и си ценя труда Що ти не си дадеш на голдман да ти управляват парите? Съвсем между другото, когато инвестициите ми са в бг имам информационно предимство пред голдман.... пък и те с такива малки инвестиции не се занимават и те така.

ПП подценяваш БФБ иди провери алтерко колко направи за 2 години и пак се върни да съобщиш.
                          Сигурен съм че някъде на борсата в Танзания има поне една компания, която прави повече от посочената. Защо подценяваш Танзанийската борса тогава?
                          Една (малка) част от портфейла ми е в Emerging Markets, това е достатъчно.

Имал бил информационно предимство...Пред баба ти и леля ти ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

"Опортюнити разходи"....хахаха.
                            Ползваш твърде много понятия, за чиито разбиране ти трябва някакво елементарно финансово образование, поне ниво УНСС. С твоя граовски рабфак трудно ще вземеш някога правилни инвестиционни решения.

Хайде сега бягай да работиш, че идва началото на Април, идва време за плащане на ипотечката.
                            УНСС се завършва с малко четене, но е хубав вуз за намиране на половинка. Навремето имаше големи потоци от студенти, вкл. от провинцията.

Коментар

• Джонка, работя за себе си и си ценя труда Що ти не си дадеш на голдман да ти управляват парите? Съвсем между другото, когато инвестициите ми са в бг имам информационно предимство пред голдман.... пък и те с такива малки инвестиции не се занимават и те така.

ПП подценяваш БФБ иди провери алтерко колко направи за 2 години и пак се върни да съобщиш.
                              Last edited by pepe1234; 29.03.2022, 14:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                                За кредит времето беше преди година и го изпуснах, лично мнение. Иначе сега си доста рисково с тези покачващи се цени да влизаш...За да не съм голословен да кажа, че бях 2016 на БФБ до 2019 и там имам реална печалба 140 % пак за 3 години. Джонка ще си ги мерим ли още пачелабите ...

Т.е. в различно време трябва да си в различни активи.
                                140% за 3 години дори в Голдман не постигат. Защо ли не са те взели да работиш за тях се чудя? Те за БФБ и за имоти в Кръстова Вада не са ли чували? А, или ти беше в Малинова Долина май?

Коментар

Working...
                                X