IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Колко бе Цецо са програмистите в БГ с 10к чисто? 1 на 1000. Масовите са с по 3000
    По 5к са тва 3 2013!

Коментар

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Глупости на търкалета, рушняците имат сметки в БГ (още като са купували даже). Оттам как ще си изнасят парите си е техен проблем, могат до 10 хил евро на човек и в джобове да носят, в Рашастан ще вземат 30% горница в рубли дори на черния пазар - каот минимум (слуховете са че стига до 300%).
      Сметки може би имат само тези с фирми в Бг. Другите няма как да имат, но дори да имат, те вероятно са блокирани за трансфери.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
        Хубав спор завъдихте, но правите грешка като генерализирате. Всъщност е индивидуално. Един програмист в София с чиста заплата 10к, ще събере пари за НИ много по-бързо тук, отколкото ако отиде в Германия, където ще взима бруто с 20% повече, но при много по-високи данъци. От друга страна има хора, които нито тук, нито там някога ще съберат пари за НИ. А има и трети, на които годишните заплати на запад са седемцифрени. Такива хора като сестра ми в Канада, могат да си купуват по един апартамент в София на всеки два месеца. Могат, но много малко от тях го правят. Ако парите за някой са еднакви тук и там, може би е по-добре да емигрира, за да живее на по-добро, уредено, чисто и безопасно място. Тамошните жени обаче, както и тамошните приятели са гадни. Ако затръгва човек е по-добре да си вземе и жена тук, а като стигне там да си намери нашенци за приятели. Ще го прецакат, но поне ще му бъде забавно в компанията им.
        Колко бе Цецо са програмистите в БГ с 10к чисто? 1 на 1000. Масовите са с по 3000 - колкото една немска чистачка. И там има хора с по 10.000 Евро нетен доход, при това от най-различни професии.Процентуално едва ли са по-малко, отколкото тези с по 10к лева тук. ИТ-сферата спечели заради мита, че тук цената на труда е евтина. В един момент обачесе оказва, че да развиваш бизнес в най-корумпираната държава в Европа носи толкова много неудобвства и неизвестни, че едни 20%-30% повече разходи са напълно оправдани, само и само да не идваш в България. Освен това се оказа, че в България липсват кадри. Този огромен натиск върху заплатите оказва много сериозен отлив на инвестиции. Разберете, че България е била и трябва да остане евтина дестинация - иначе няма никакъв шанс да бъде конкурентноспособна. Никакъв шанс нямаме да догоним дори малко Европа. Явно никой не разбира, за да се движим в правилната посока първо трябва да съберем боклуците, да разкараме автомобилите от тротоарите, да съкратим администрацията, да се преборим с измамите и корупцията. Когато се създаде благоприятна среда за живот и инвестиции, тогава чак почва да се произвежда и растат доходите и цените. А ние правим точно обратното - спекулата дърпа цените нагоре, доходите растат само на малки групи облагодетелствани, в същото време корупцията и безвластието се разрастват, а околната среда продължава да се освинва. Това е регрес, не е прогрес. Ние не гоним страните от ЕС, гоним страни като Ангола и Зимбабве - безбожна скъпотия, съчетана с огромна корупция и бедност. Заприличваме все повече и повече на Африканска държава.

Коментар

• Момчета айде да влезнете в реалността..Стига небивалици

Коментар

• Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
            Хубав спор завъдихте, но правите грешка като генерализирате. Всъщност е индивидуално. Един програмист в София с чиста заплата 10к, ще събере пари за НИ много по-бързо тук, отколкото ако отиде в Германия, където ще взима бруто с 20% повече, но при много по-високи данъци. От друга страна има хора, които нито тук, нито там някога ще съберат пари за НИ. А има и трети, на които годишните заплати на запад са седемцифрени. Такива хора като сестра ми в Канада, могат да си купуват по един апартамент в София на всеки два месеца. Могат, но много малко от тях го правят. Ако парите за някой са еднакви тук и там, може би е по-добре да емигрира, за да живее на по-добро, уредено, чисто и безопасно място. Тамошните жени обаче, както и тамошните приятели са гадни. Ако затръгва човек е по-добре да си вземе и жена тук, а като стигне там да си намери нашенци за приятели. Ще го прецакат, но поне ще му бъде забавно в компанията им.
            Всичко е индивидуално, зависи от конкретния случаи.

Веско Панчев от един известен риалити формат толкова спортува и е толкова наточен и отворено се държи, че е успял да си хване приятелка американка. Въпреки че е селски мачо.

То и аз щях да си хвана там, но сигурно някоя по-пълна. Чужденците много не харесват българите и трудно ги приемат. Българските емигранти висят в сайтовете за запознанства и търсят жени, понякога стават и жертви на измами - преведи пари, пък аз ще дойда да се оженим.

По същата схема аз имам пари да купувам по една къща в провинцията всяка година, но не го правя. Няма смисъл. Нито има живот в тези села, нито има търсене на къщи, нито ще ми се възвърнат и трудно се препродават, а много често са непродаваеми. Има хора, като видят пари и харчат като луди, и след време пак са бедни.

Поздрави

Коментар

• Хубав спор завъдихте, но правите грешка като генерализирате. Всъщност е индивидуално. Един програмист в София с чиста заплата 10к, ще събере пари за НИ много по-бързо тук, отколкото ако отиде в Германия, където ще взима бруто с 20% повече, но при много по-високи данъци. От друга страна има хора, които нито тук, нито там някога ще съберат пари за НИ. А има и трети, на които годишните заплати на запад са седемцифрени. Такива хора като сестра ми в Канада, могат да си купуват по един апартамент в София на всеки два месеца. Могат, но много малко от тях го правят. Ако парите за някой са еднакви тук и там, може би е по-добре да емигрира, за да живее на по-добро, уредено, чисто и безопасно място. Тамошните жени обаче, както и тамошните приятели са гадни. Ако затръгва човек е по-добре да си вземе и жена тук, а като стигне там да си намери нашенци за приятели. Ще го прецакат, но поне ще му бъде забавно в компанията им.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                Бате, нормално, търсене и предлагане, пазара на труда е същото Тези с чуждестранните дипломи имат предимство в бг, на запад не особено А тези с българските на запад ходят да мият чинии, че дипломите им не важат.
                не е точно така,тук цял бранш ще увисне

Коментар

• Бате, нормално, търсене и предлагане, пазара на труда е същото Тези с чуждестранните дипломи имат предимство в бг, на запад не особено А тези с българските на запад ходят да мият чинии, че дипломите им не важат.
                  Last edited by pepe1234; 30.03.2022, 17:09.

Коментар

Джонка, върви си търси късмета по света... тъпите брокери, не можем да се оплачем от бг. Хайде дерзай, че ще изпуснеш влака... Пожелавам ти 7 апарта и офис в мюнхен и много баварски диалект да не ти е скучно и да има кой да громиш.
                    Историята помни колко брокери смениха попрището само преди известно време . Не се пъни много !

Коментар

• Джонка, върви си търси късмета по света... тъпите брокери, не можем да се оплачем от бг. Хайде дерзай, че ще изпуснеш влака... Пожелавам ти 7 апарта и офис в мюнхен и много баварски диалект да не ти е скучно и да има кой да громиш.
                      Last edited by pepe1234; 30.03.2022, 16:38.

Коментар

• Първоначално изпратено от pa4anga Разгледай мнение

Баце тия само с конкурс при тебе явно !
                        Много българи и българки не са забравили бедните времена през 90-те години и са уникално стиснати щом се отнася за човек, различен от тях или семейството им.

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

7 апартамента могат да се купят с работа в чужбина, ако пичът бачка здраво и пести за 10 г.

Аз съм имал приятелка с 3 апартамента, купени за 10г с работа във Франция, като един от апартаментите май е платен от родителите й на ниските цени преди 2006 г.

Беше уникално стисната, все аз я черпех, искаше да се женим, ходи за няколко дни във Франция и дори не се сети да ми купи една тениска за 5 евро от тези, които се продават на главната улица. И в секса не беше ОК.

Баце тия само с конкурс при тебе явно !

Коментар

Само едно нещо ще кажа, близък мой приятел и колега от следването в Германия се върна година след мен, в момента има собствен бизнес, направен само с труд, независещ от бг. Та той през това време си купи 7 апартамента в СФ, част от които на невероятни локации и в момента му строят един цял етаж офис също на хубаво място. Сериозно се запитай кой греши и къде, дали не си ти? Айде със здраве господин безгрешен топ 30.
                            7 апартамента могат да се купят с работа в чужбина, ако пичът бачка здраво и пести за 10 г.

Аз съм имал приятелка с 3 апартамента, купени за 10г с работа във Франция, като един от апартаментите май е платен от родителите й на ниските цени преди 2006 г.

Беше уникално стисната, все аз я черпех, искаше да се женим, ходи за няколко дни във Франция и дори не се сети да ми купи една тениска за 5 евро от тези, които се продават на главната улица. И в секса не беше ОК.

Коментар

Само едно нещо ще кажа, близък мой приятел и колега от следването в Германия се върна година след мен, в момента има собствен бизнес, направен само с труд, независещ от бг. Та той през това време си купи 7 апартамента в СФ, част от които на невероятни локации и в момента му строят един цял етаж офис също на хубаво място. Сериозно се запитай кой греши и къде, дали не си ти? Айде със здраве господин безгрешен топ 30.
                              Дори да е вярно, подобни примери има из цял свят. Това какво точно говори за перспективите в България и лошите такива в Германия? 7 Апартамента може да си купи всеки Гербаджия само с рушветите от 1 Лот за Хемус. Това прави ли България перспективна страна?

Ти няма как да си завършил в Германия, 1000%-ов брокер си със средно обарование макс.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Не знам защо си се огледал в него .
                                Наясно ли си че в него са наляти толкова пари колкото ти не си и виждал ,доколкото разбрах потеклото му е с произход от номенклатурата ,във Вазов масово хората са такива ,а и той не го е крил.Казвам го съвсем неутрално без да се заяждам и без да взимам позиция .
                                Той си има своя път и среда ,то твоя но в никакъв случай не може да се сравняват ,просто старта е различен и да искаш трудно би го стигнал ,
                                Произходът му е като твоя, от дълбоката провинция
                                Жалкото е че в тези планински градчета има много читави хора и някой може да остане с грешно впечатление.

Неговият път и среда наистина са различни, повечето мъже тук имат семейства или поне сериозни връзки (с жени).
                                Last edited by yalokin; 30.03.2022, 18:21.

Коментар

Working...
                                X