Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
- 3 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеE, e, e ....... удари пак дупарата в тавана!
Любимото ти нумбео сОвсем не е съгласно!
https://www.numbeo.com/cost-of-livin...atchComparison
p.s.
Ти и други неудобни сравнения подмина, ама няма да ти турсим ся кусури, айде....
В подобни държави е изгодно да се отвори офис само като има държавен съпорт примерно 10-20 години безданъчни или там квото се разберат....
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
И какво знаеш ? Кажи колко са данъците и наемите в Полша да те видим ? ВСИЧКИ РАЗХОДИ за всичко са ПЪТИ по-високи в Полша от у нас....Ама бързо без да търсиш в нета ....
Аматьор....:-)))))
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеВСИЧКИ РАЗХОДИ за всичко са ПЪТИ по-високи в Полша от у нас....
Любимото ти нумбео сОвсем не е съгласно!
https://www.numbeo.com/cost-of-livin...atchComparison
p.s.
Ти и други неудобни сравнения подмина, ама няма да ти турсим ся кусури, айде....
- 1 like
Коментар
-
Еми като е 7К брутно що пишеш че е 3К нето ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение
ПС: В Софийския ни офис средната брутна е около 7к по последни спомени.Нямам точни данни, защото не отговарям вече за тях. Там обаче са все хора, които са в топ 10% като умения и опит. Масовата картинка е коренно различна. И не всеки работи в САП и ВМВАРЕ.
На тези 2 места не знам сега колко човека общо работят, но до 3 години ще са над 5К.. Това за да не напиша , че скоро е са 10К. Не знаеш ли че Геритаж го почнаха и построиха заради тях ? И за колко човека е планиран и разширения и т.н.Last edited by pesimist4o na kvadrat; 30.03.2022, 21:13.
Коментар
-
Знам много по-добре от теб защото всичко това съм го минал.Ти си брокерският трол, аз съм този, който работи от дълги години в бранша. Така че разправяй небивалиците си на баба си Пенка, не на мен.
Аматьор....:-)))))
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
В този кюп влизат и кол центрове, телекомите, пощи и прочие. Твърде широка извадка, говорим за доста малка част от тези.
- 1 like
Коментар
-
Така си пишеш само. Айде отвори офис в Полша....А знаеш ли какви са данъците ? А наема на офис знаеш ли че е МНОГО по-скъп.
Единственото по-изгодно място БЕШЕ Украйна като съвкупност от разходи и кадри.... ама свърши тази.... Дори и Индия е по-неизгодна от нас като видиш заплатите и наемите на офиси в Бомбай.....
Иначе при вас може да са по 3К заплатите ама във ВМуеър и САП примерно чистачките взимат по толкова....:-) .
ПС: В Софийския ни офис средната брутна е около 7к по последни спомени.Нямам точни данни, защото не отговарям вече за тях. Там обаче са все хора, които са в топ 10% като умения и опит. Масовата картинка е коренно различна. И не всеки работи в САП и ВМВАРЕ.Last edited by ejonny2376; 30.03.2022, 21:10.
Коментар
-
Всъщност е доста повече, защото в тези цифри не са включени различни екстри като акции, заплата в акции, коли, карти за различни неща, здравни и пенсионни застраховки, при 1 познат частна детска по Монтесори имаше , което е 1000+ и т.н части от пакета.
Макар да съм писал че не съм програмист много от най-близките ми приятели са и 3-те К на Бай Пешето са само за начинаещи или в БГ фирми или правачи на сайтове....
Относно милионерите - ВСИЧКИТЕ ми приятели програмисти / да речем десетина/ са милионери в различни активи - основно имоти, но и акции, крипто и т.н. стаж 15-20+ години....
Най-зле са тези дето отидоха в САП Германия щото данъците и по 2К евро наем и сметки и другите разходи им разказаха играта... постояха и някои заминаха за Щатите след това..... Там са добре към отлично....с огромни ипотечки, но се изплащат с добри доходи....По-добре от тези у нас вече във финансов смисъл въпреки че бабите им ходеха/редуваха през 6 месеца да им гледат малките деца, че немаха свободен кеш за детска....
Аз пък познавам човек с 100.000 долара месечна заплата в Луанда, Ангола - даже съм му гостувал там. Парите ги получава, защото компанията му краде природните ресурси на Ангола, докато населението им живее в мизерия - един вид компенсация за риска, който поема и за големите неудобства да живее там. България изцяло придобива облика на Африканска държава. Финансов рай за малка група хора, тотална корупция и беззаконие, унищожаване на природните ресурси и крайна бедност на населението.
- 1 like
Коментар
-
(10x3000+1x25000)/11=5000.
Така общо взето се смята средната заплата. Сам разбираш, че ако заплати над 5000 лева бяха масови, щеше да бъде по-изгодно да отвориш офис в Полша и не тук (което вече си е факт в много случаи). Има някои горни нива, които няма как да се прекрачат. Заплатите в сектора много изпревариха средното за страната през последните години, сега при 20% инфлация не си мислете, че ръстове с такъв темп са възможни. В България цените на всичко се изравняват с тези в западна Европа, но България не може да предложи нищо на инвеститорите освен евтина работна ръка. Ако и тук нещата тръгнат да се изравняват, става трагично. За целта трябва първо държавата да се развива равномерно във всички сектори, а това очевидно не се случва.
Натискът през последните години беше по-скоро в по-долните групи поради крещяща нужда от персонал за по-ниските позиции. Бих казал около 4к чисто е една граница, която все още трудно се прекрачва от масовия програмист. За 6к и нагоре трябва да си мнооого навътре в нещата. А над 10к освен да си навътре в нещата, трябва и да си сериозен меринджей с един куп маймунки, които да управляваш.
Единственото по-изгодно място БЕШЕ Украйна като съвкупност от разходи и кадри.... ама свърши тази.... Дори и Индия е по-неизгодна от нас като видиш заплатите и наемите на офиси в Бомбай.....
Иначе при вас може да са по 3К заплатите ама във ВМуеър и САП примерно чистачките взимат по толкова....:-) .
Коментар
-
Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение
Само че той не говори за ИТ, а само за програмисти. Не е толкова трудно да се види колко е, почти всичките се осигуряват на пълната сума, мисля че последно статистиката за миналата година беше около 5000 бруто, което си е повече от 3К нето.
И това при положение, че има хиляди нови, включително много преквалифицирани откъде ли не. Със сигурност доста повече от 1 на 1000 изкарва 10К+, по-скоро бих казал че един на хиляда е милионер. Има доста милионери в бранша, сигурен съм че и ти познаваш лично поне няколко.
Макар да съм писал че не съм програмист много от най-близките ми приятели са и 3-те К на Бай Пешето са само за начинаещи или в БГ фирми или правачи на сайтове....
Относно милионерите - ВСИЧКИТЕ ми приятели програмисти / да речем десетина/ са милионери в различни активи - основно имоти, но и акции, крипто и т.н. стаж 15-20+ години....
Най-зле са тези дето отидоха в САП Германия щото данъците и по 2К евро наем и сметки и другите разходи им разказаха играта... постояха и някои заминаха за Щатите след това..... Там са добре към отлично....с огромни ипотечки, но се изплащат с добри доходи....По-добре от тези у нас вече във финансов смисъл въпреки че бабите им ходеха/редуваха през 6 месеца да им гледат малките деца, че немаха свободен кеш за детска....
Коментар
-
Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение
Цецо в моя случай как да кажа беше така първите три години.Във фирмата в която работи вдигат заплатите два пъти годишно..Тя работи от вкъщи вече повече от две години.Специално я извикаха във фирмата да отиде и увеличиха зплатата и трети път с доста добра сума.Отделно взема годишен бонус..не са малко парите за млад човек..Всичките и приятели са в ай ти сектора щото първо учи математическа гимназия а после в ТУ и СУ...Та обменят си информация..Да не забравяме все пак че започват бруто с 1800 кинта...С годините идва и опита и парите
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЩо се потите - тоя сектор от години е 'бял':
СРЕДНА БРУТНА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА НА НАЕТИТЕ ЛИЦА ПО ТРУДОВО И СЛУЖЕБНО ПРАВООТНОШЕНИЕ ПРЕЗ 2021 ГОДИНА*
Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения
Мес. XII - 4 038 лв.
https://www.nsi.bg/bg/content/3928/%...B8%D0%B2%D0%BE
p.s.
При условие, че в кюпа влизат и мениджъри /те дърпат средната нагоре/ - смятайте колко е на ниските нива!
Явно не сте чували оня виц от соца - дето се събрали на банкет у фабриката!? Шефовете яли свинско, работниците - зеле, а официозът на другия ден излязъл и казал, че у завода се яде само "свинско със зеле"!
- 1 like
Коментар
Коментар