IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Всъщност е доста повече, защото в тези цифри не са включени различни екстри като акции, заплата в акции, коли, карти за различни неща, здравни и пенсионни застраховки, при 1 познат частна детска по Монтесори имаше , което е 1000+ и т.н части от пакета.
    Макар да съм писал че не съм програмист много от най-близките ми приятели са и 3-те К на Бай Пешето са само за начинаещи или в БГ фирми или правачи на сайтове....
    Относно милионерите - ВСИЧКИТЕ ми приятели програмисти / да речем десетина/ са милионери в различни активи - основно имоти, но и акции, крипто и т.н. стаж 15-20+ години....
    Най-зле са тези дето отидоха в САП Германия щото данъците и по 2К евро наем и сметки и другите разходи им разказаха играта... постояха и някои заминаха за Щатите след това..... Там са добре към отлично....с огромни ипотечки, но се изплащат с добри доходи....По-добре от тези у нас вече във финансов смисъл въпреки че бабите им ходеха/редуваха през 6 месеца да им гледат малките деца, че немаха свободен кеш за детска....
    Песи айде запри наркотиците и спри да се изхвърляш.Тука сте се сбрали се велики програмисти милионери акционери търговци а в реалността кой ви знае кви сте.Оня ден на колега детето започна 1800 бруто тва е.Вярно е че младеже няма опит на колегата ли да вярвам на дъщеря си или на глупостите ви тука.И не ми пиши че баба Пена от радомир бачка в Гугъл и зема два милиона...Като чета форума май само Жонката ще излезе нормален.Ти изкупи миризливото стрелбище Замаушката Московска...За смях станахте и всички се гъбаркат с вас.Намалете фантазиите и затворете фабриката за илюзии.Ти 7000 кинта накуп не си виждал ама тука се репчиш.Омръзна ви да ви чета глупостите че си пиете кафето с шефовете на Гугъл и Майкрософт а Бил Гейтс едва ли не ти е комшия у Стрелбище..

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
      E, e, e ....... удари пак дупарата в тавана!

Любимото ти нумбео сОвсем не е съгласно!

https://www.numbeo.com/cost-of-livin...atchComparison

p.s.

Ти и други неудобни сравнения подмина, ама няма да ти турсим ся кусури, айде....
      Юлка пиша за бизнес бре човек , къде е тва в нумбео. Потърси колко е наема на висок клас офиси и всякакви услуги свързани с бизнеса, данъчните скали, правилата в държавата / дали ще можеш да ги заобикаляш като у нас/
      В подобни държави е изгодно да се отвори офис само като има държавен съпорт примерно 10-20 години безданъчни или там квото се разберат....

Коментар

И какво знаеш ? Кажи колко са данъците и наемите в Полша да те видим ? ВСИЧКИ РАЗХОДИ за всичко са ПЪТИ по-високи в Полша от у нас....Ама бързо без да търсиш в нета ....
        Аматьор....:-)))))
        Видяхме те многократно, че умножението не ти е силата, така че това "В ПЪТИ" малко го понамали. Разликата е достатъчно малка, за да избере една стабилна компания да инвестира в бялата държава Полша вместо в държавата от третия свят България. Преди 5 години предимството на България беше осезаемо и затова имаше заблудили се. В момента никой не иска и да чуе.

Коментар

ВСИЧКИ РАЗХОДИ за всичко са ПЪТИ по-високи в Полша от у нас....
          E, e, e ....... удари пак дупарата в тавана!

Любимото ти нумбео сОвсем не е съгласно!

https://www.numbeo.com/cost-of-livin...atchComparison

p.s.

Ти и други неудобни сравнения подмина, ама няма да ти турсим ся кусури, айде....

Коментар

Еми като е 7К брутно що пишеш че е 3К нето ?
            Щото пиша за средното в страната, не за средното при нас.

Коментар

• Оправихме апартаментите сега и програмистите ще оправяме! Вие ако не вземате повече от тях що чините тука.
              Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

ПС: В Софийския ни офис средната брутна е около 7к по последни спомени.Нямам точни данни, защото не отговарям вече за тях. Там обаче са все хора, които са в топ 10% като умения и опит. Масовата картинка е коренно различна. И не всеки работи в САП и ВМВАРЕ.
                Еми като е 7К брутно що пишеш че е 3К нето ?
                На тези 2 места не знам сега колко човека общо работят, но до 3 години ще са над 5К.. Това за да не напиша , че скоро е са 10К. Не знаеш ли че Геритаж го почнаха и построиха заради тях ? И за колко човека е планиран и разширения и т.н.
                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 30.03.2022, 21:13.

Коментар

Знам много по-добре от теб защото всичко това съм го минал.Ти си брокерският трол, аз съм този, който работи от дълги години в бранша. Така че разправяй небивалиците си на баба си Пенка, не на мен.
                  И какво знаеш ? Кажи колко са данъците и наемите в Полша да те видим ? ВСИЧКИ РАЗХОДИ за всичко са ПЪТИ по-високи в Полша от у нас....Ама бързо без да търсиш в нета ....
                  Аматьор....:-)))))

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

В този кюп влизат и кол центрове, телекомите, пощи и прочие. Твърде широка извадка, говорим за доста малка част от тези.
                    Точно така...всъщност са основно телефонистите... Мале колко се е вдигнала средната цифра. Преди 2-3 години беше около 3К....

Коментар

Така си пишеш само. Айде отвори офис в Полша....А знаеш ли какви са данъците ? А наема на офис знаеш ли че е МНОГО по-скъп.
                      Единственото по-изгодно място БЕШЕ Украйна като съвкупност от разходи и кадри.... ама свърши тази.... Дори и Индия е по-неизгодна от нас като видиш заплатите и наемите на офиси в Бомбай.....
                      Иначе при вас може да са по 3К заплатите ама във ВМуеър и САП примерно чистачките взимат по толкова....:-) .
                      Знам много по-добре от теб, защото всичко това съм го минал.Ти си брокерският трол, аз съм този, който работи от дълги години в бранша. Така че разправяй небивалиците си на баба си Пенка, не на мен.

ПС: В Софийския ни офис средната брутна е около 7к по последни спомени.Нямам точни данни, защото не отговарям вече за тях. Там обаче са все хора, които са в топ 10% като умения и опит. Масовата картинка е коренно различна. И не всеки работи в САП и ВМВАРЕ.
                      Last edited by ejonny2376; 30.03.2022, 21:10.

Коментар

Всъщност е доста повече, защото в тези цифри не са включени различни екстри като акции, заплата в акции, коли, карти за различни неща, здравни и пенсионни застраховки, при 1 познат частна детска по Монтесори имаше , което е 1000+ и т.н части от пакета.
                        Макар да съм писал че не съм програмист много от най-близките ми приятели са и 3-те К на Бай Пешето са само за начинаещи или в БГ фирми или правачи на сайтове....
                        Относно милионерите - ВСИЧКИТЕ ми приятели програмисти / да речем десетина/ са милионери в различни активи - основно имоти, но и акции, крипто и т.н. стаж 15-20+ години....
                        Най-зле са тези дето отидоха в САП Германия щото данъците и по 2К евро наем и сметки и другите разходи им разказаха играта... постояха и някои заминаха за Щатите след това..... Там са добре към отлично....с огромни ипотечки, но се изплащат с добри доходи....По-добре от тези у нас вече във финансов смисъл въпреки че бабите им ходеха/редуваха през 6 месеца да им гледат малките деца, че немаха свободен кеш за детска....
                        Абе милионер, живеещ в мизерия не е никакъв милионер да ти кажа. Да стоиш на ниските данъци в София иска огромна саможертва в много други направляния. Данъците не се плащат току-така за нищо, те ти носят огромни ползи. В България плащаш малко, но всеки те краде и ти пробутва боклуци на високи цени, ходиш с риск за живота си по улицата, дишаш мръсен въздух и всичко е заринато с боклуци. Всеки нормален би предпочел първия вариант.

Аз пък познавам човек с 100.000 долара месечна заплата в Луанда, Ангола - даже съм му гостувал там. Парите ги получава, защото компанията му краде природните ресурси на Ангола, докато населението им живее в мизерия - един вид компенсация за риска, който поема и за големите неудобства да живее там. България изцяло придобива облика на Африканска държава. Финансов рай за малка група хора, тотална корупция и беззаконие, унищожаване на природните ресурси и крайна бедност на населението.

Коментар

(10x3000+1x25000)/11=5000.

Така общо взето се смята средната заплата. Сам разбираш, че ако заплати над 5000 лева бяха масови, щеше да бъде по-изгодно да отвориш офис в Полша и не тук (което вече си е факт в много случаи). Има някои горни нива, които няма как да се прекрачат. Заплатите в сектора много изпревариха средното за страната през последните години, сега при 20% инфлация не си мислете, че ръстове с такъв темп са възможни. В България цените на всичко се изравняват с тези в западна Европа, но България не може да предложи нищо на инвеститорите освен евтина работна ръка. Ако и тук нещата тръгнат да се изравняват, става трагично. За целта трябва първо държавата да се развива равномерно във всички сектори, а това очевидно не се случва.

Натискът през последните години беше по-скоро в по-долните групи поради крещяща нужда от персонал за по-ниските позиции. Бих казал около 4к чисто е една граница, която все още трудно се прекрачва от масовия програмист. За 6к и нагоре трябва да си мнооого навътре в нещата. А над 10к освен да си навътре в нещата, трябва и да си сериозен меринджей с един куп маймунки, които да управляваш.
                          Така си пишеш само. Айде отвори офис в Полша....А знаеш ли какви са данъците ? А наема на офис знаеш ли че е МНОГО по-скъп.
                          Единственото по-изгодно място БЕШЕ Украйна като съвкупност от разходи и кадри.... ама свърши тази.... Дори и Индия е по-неизгодна от нас като видиш заплатите и наемите на офиси в Бомбай.....
                          Иначе при вас може да са по 3К заплатите ама във ВМуеър и САП примерно чистачките взимат по толкова....:-) .

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Само че той не говори за ИТ, а само за програмисти. Не е толкова трудно да се види колко е, почти всичките се осигуряват на пълната сума, мисля че последно статистиката за миналата година беше около 5000 бруто, което си е повече от 3К нето.
                            И това при положение, че има хиляди нови, включително много преквалифицирани откъде ли не. Със сигурност доста повече от 1 на 1000 изкарва 10К+, по-скоро бих казал че един на хиляда е милионер. Има доста милионери в бранша, сигурен съм че и ти познаваш лично поне няколко.

Коментар

• Първоначално изпратено от national power Разгледай мнение

Цецо в моя случай как да кажа беше така първите три години.Във фирмата в която работи вдигат заплатите два пъти годишно..Тя работи от вкъщи вече повече от две години.Специално я извикаха във фирмата да отиде и увеличиха зплатата и трети път с доста добра сума.Отделно взема годишен бонус..не са малко парите за млад човек..Всичките и приятели са в ай ти сектора щото първо учи математическа гимназия а после в ТУ и СУ...Та обменят си информация..Да не забравяме все пак че започват бруто с 1800 кинта...С годините идва и опита и парите
                              Тука сме все стари кучета, няма нужда да ни преразказваш впечатленията на младшите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                                Що се потите - тоя сектор от години е 'бял':

СРЕДНА БРУТНА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА НА НАЕТИТЕ ЛИЦА ПО ТРУДОВО И СЛУЖЕБНО ПРАВООТНОШЕНИЕ ПРЕЗ 2021 ГОДИНА*

Създаване и разпространение на информация и творчески продукти; далекосъобщения

Мес. XII - 4 038 лв.

https://www.nsi.bg/bg/content/3928/%...B8%D0%B2%D0%BE

p.s.
                                При условие, че в кюпа влизат и мениджъри /те дърпат средната нагоре/ - смятайте колко е на ниските нива!

Явно не сте чували оня виц от соца - дето се събрали на банкет у фабриката!? Шефовете яли свинско, работниците - зеле, а официозът на другия ден излязъл и казал, че у завода се яде само "свинско със зеле"!
                                В този кюп влизат и кол центрове, телекомите, пощи и прочие. Твърде широка извадка, говорим за доста малка част от тези.

Коментар

Working...
                                X