IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение

Бихте ли казали, тогава, в какво човек да си вложи свободните пари, за да не ги опоска инфлацията с 30 процента? Изключвам занимания, които ще ми отнемат дни и часове да влагам в тях, нямам такова време.
    Земеделската земя е чудесно нещо, но там цените изхвърчаха яко, а няма и предлагане, а конкуренцията на големите играчи е убийствена.

Благодаря.
    Много зависи от времевия хоризонт, толерантността към риск, нуждата от ликвидност и тн. Не на последно място и размера на въпросните спестявания. С 20К-30К евро трудно може да се купи нормален имот, но са си много пари за спестилият ги.

При инфлация, която 'не чупи' икономиката акциите бият имотите, но да приемем, че нямате опит и не ви се губи време - спестовна животозастраховка не е лоша идея. Ценни метали - злато и сребро - никога не остават 'длъжни' на инфлацията и дългосрочно пазят стойност + са ликвидни. Пакет от 'дивидентни' акции - може да ви го направи специалист и да си получавате някакъв доход ежегодно, а продажбата когато ви се наложи пак може да ви консултира специалист и не е нужно да сте трейдър.
    По-дългосрочно земя около големите градове с идеята да се 'разстелят' предградия натам.
    Земеделска земя - сложно е, но ето Атерата се представя доста добре като цена на акцията, а и като дивидент очаквам тази година да бият доходността от апарти купени след 2017-та и давани под наем.
    Харесвам градските НИ, но не на всяка цена.

успех.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Помните ли справката на доматокрад:

Резултат от Вашето търсене на:
      Вид имот: 2-СТАЕН,

Особености: Тухла
      Да не се показват обяви, докладвани за проблем,

Средна цена на имотите в извадката: 119319 euro
      Средна цена на кв.м: 1662 euro.
      Май е с 50% нагоре откакто я започна.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Брокерката ми ме предупреди да не се занимавам с украинци. Щели да ги блъскат в Сарафово. Вика ми: Не се излагай, ти си в топ сентър, за теб англо-сакси няма ли, та се занимаваш с бягащи от война, дето утре ще те задължат да им храниш децата?
        Инак, аз ще пътувам около 20-ти.
        Да,страхотно,добре че те е предупредила жената и аз това рзбрах ,ужасна сган са .
        Добре беше заел позиция спрямо тях ,затова се бях извинил за нападките .
        Стой далеч от тия и приятно изкарване !

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Ако считате , че ни чакат тежки времена,рецесия и влачене по дъното - изплющяни ще са хората вложили всичките си спестявания в имоти (не за лично ползване) и теглили кредити за същия тип инвестиции.

иска ми се да няма криза, но честно казано не бих заложил на това
          Бихте ли казали, тогава, в какво човек да си вложи свободните пари, за да не ги опоска инфлацията с 30 процента? Изключвам занимания, които ще ми отнемат дни и часове да влагам в тях, нямам такова време.
          Земеделската земя е чудесно нещо, но там цените изхвърчаха яко, а няма и предлагане, а конкуренцията на големите играчи е убийствена.

Благодаря.

Коментар

• Продава
            Вид имот: 2-СТАЕН, 3-СТАЕН, 4-СТАЕН,

Средна цена на имотите в извадката: 186502 euro

Дава под наем
            Вид имот: 2-СТАЕН, 3-СТАЕН, 4-СТАЕН,

Средна цена на имотите в извадката: 474 euro

186502 / 474 = 394 месеца или 33 години. Плътно заети, без да смятаме данъци, такси, ремонти и т.н. Успех на инвеститорите!

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение

Сал тъй ще да е.
              Дерматолог - 2к со частното иначе минимална чисто
              Хирург - 5-6 до 10к
              Специалист не го знам точно в София мед) - 3-4к при пандемията в ковид за същите пари, който не ще - на минимална.
              Пулмолог - пневмонии и ковид - 1500лв, при ковида 1000 отгоре. Няма частно, по едно време такси караше допълнително !?!?!?
              Нефролог - 1000лвх2 (на 2 места) на частно ми прави 40-50мин масаж/раздвижване за 30лв. На частно при шарлатанка е 60лв (мама им измамници). На държавно без пари. А рехабилиратори дето се водят - под 1000лв
              Сал милионери ви се привиждат - не крадеш ли НЯМА мЕлиони
              Млад лекар ортопед - 900 лв чисто в държавна болница + допълнителни пари от частни клиники.

Направи ми впечатление, че нито е озлобен, нито е комплексиран, спокойно се държи, изобщо пример за подръжание. И му личеше,че спортува без да е мутант.

Подкрепям мнението на Бертрам от преди малко. Сигурно ще има "мяу" и недвижимите имоти не са панацея. Хубаво е да ти капят наеми от апарти, купувани на ниски цени (2000 - 2003 г. или 2010-2015 г.).

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Дай инфо за Бургас какво става с бежанците
                Прочете ли ми поста към теб от вчера ?
                Големи мизерии правели и не плащали
                Брокерката ми ме предупреди да не се занимавам с украинци. Щели да ги блъскат в Сарафово. Вика ми: Не се излагай, ти си в топ сентър, за теб англо-сакси няма ли, та се занимаваш с бягащи от война, дето утре ще те задължат да им храниш децата?
                Инак, аз ще пътувам около 20-ти.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение

Привет,

Имотите 'отредени' от притежателите им за пускане под наем не само, че не намаляват, а се увеличават прогресивно.
                  Новото строителство в комбинация със застаряващото население (айде в София да кажем, че не намалява) не са предпоставка за свиване на предлагането. В градовете на Европа, които постоянно се цитират ако пуснеш да търсиш в квартал аналог на Гоцето двустайка под наем... или не ти излиза нищо или ти излизат малко, но скъпи. Цените съответно бият тавана - защото празно няма. Моя близка в момента е в процес на търсене и покупка на апартамент във финансов център и казва, че не само няма за покупка , но и за под наем.

При нас обаче нещата са "видяла жабата че подковават вола и тя вдигнала крак" и мощно се строи и инвестира в имоти. Това добре, цените не са толкова драматични и кой имал пари бол дал, но икономическият смисъл от това цялото занимание не го виждам.

Като говорим за Гоцето ми само там се дават 50 апарта двустайки на сносни цени https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=7vlo7b&f1=1

а цените знаем къде са. Резултатът е опъването на ластика. Големият въпрос е коя страна ще я изплющят първа. Ако мислите, че тук ще растем, богатеем и вървим нагоре е силно вероятно наемателите да ги изплющят, а да и да не забравя освен, че богатеем хората да се размножат яко и да се съберем в градовете с бурно строителство. Ако считате , че ни чакат тежки времена,рецесия и влачене по дъното - изплющяни ще са хората вложили всичките си спестявания в имоти (не за лично ползване) и теглили кредити за същия тип инвестиции.

Берти, надявам се че си добре че рядко пишеш напоследък.
                  Но тук си караш ей така по навик с трактора....:-).... през просото :-)
                  Предпоженията за наем са с 20% ПО–МАЛКО в последните 2 месеца.. Предполагам че не си търсил да наемаш скоро, но ако беше щеше да знаеш че от тези 50 обяви в Гоцето реални са 10-20.....ама половината са в Ливадите....
                  И да на други места по света е по-добре като търсене на наеми и предлагането за покупка е с пъти по-ниско. С това съм съгласен. Ама аз съм Българин и живея в София, а не в Женева....
                  Ох това за ластика го бях забравил :-)))) Дай некой нов лаф :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat
                    Разбираш от лъжците.... Всеки ден се гледаш в огледалото.....В тази тема досега не е имало по-голям лъжец от теб :-)
                    Ама с лъжи имот нема да купиш колкото и да се напъваш....:-) требат и паре....
                    И да си много изряден в плащането на наема, че в последно време наемният пазар изтъня и наемите са доста нагоре....:-)
                    Привет,

Имотите 'отредени' от притежателите им за пускане под наем не само, че не намаляват, а се увеличават прогресивно.
                    Новото строителство в комбинация със застаряващото население (айде в София да кажем, че не намалява) не са предпоставка за свиване на предлагането. В градовете на Европа, които постоянно се цитират ако пуснеш да търсиш в квартал аналог на Гоцето двустайка под наем... или не ти излиза нищо или ти излизат малко, но скъпи. Цените съответно бият тавана - защото празно няма. Моя близка в момента е в процес на търсене и покупка на апартамент във финансов център и казва, че не само няма за покупка , но и за под наем.

При нас обаче нещата са "видяла жабата че подковават вола и тя вдигнала крак" и мощно се строи и инвестира в имоти. Това добре, цените не са толкова драматични и кой имал пари бол дал, но икономическият смисъл от това цялото занимание не го виждам.

Като говорим за Гоцето ми само там се дават 50 апарта двустайки на сносни цени https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=7vlo7b&f1=1

а цените знаем къде са. Резултатът е опъването на ластика. Големият въпрос е коя страна ще я изплющят първа. Ако мислите, че тук ще растем, богатеем и вървим нагоре е силно вероятно наемателите да ги изплющят, а да и да не забравя освен, че богатеем хората да се размножат яко и да се съберем в градовете с бурно строителство. Ако считате , че ни чакат тежки времена,рецесия и влачене по дъното - изплющяни ще са хората вложили всичките си спестявания в имоти (не за лично ползване) и теглили кредити за същия тип инвестиции.

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Замисли се , че след като не е една оферта / онази и аз мисля че е неадекватна/ към момента/ има нещо не както го мислиш че е....
                      А нещата са лесни според мен - тези обяв и не се продават на зор, а са по схемата когато тогава или просто няма да продадат. Защо в момента някой би продал имот ?! На върха или почти там на инфлацията. Какво ще прави кеша след това ? Никой не би продал имот , без да е планирал кеша къде ще ходи...или се треска някаква луда цифра като първата и който иска,,,,,

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Какво пречи да се избият прозорци? За едни прозорци цената щеше да е над 2000Е/кв.м.
                        Прозорци под земята трудно се избиват....:-)
                        Доживяхме и мазетата вече да са по 1200 евро :-)
                        Като гледам явно сегашният ''инвеститор'' не е доволен от резултата и пробва да чисти....

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение
                          Брокери казват, че ръстът на цените на имотите за миналата година е с около 30%. Кредитни консултанти прогнозират ръст на цените на имотите от над 10% тази година и успокояване на пазара едва след една-две години. Копирано от standartnews.com

https://www.standartnews.com/biznes/...ti-489160.html

Добре, че вече нямам бързи цели в тухлите
                          Дай инфо за Бургас какво става с бежанците
                          Прочете ли ми поста към теб от вчера ?
                          Големи мизерии правели и не плащали

Коментар

• Брокери казват, че ръстът на цените на имотите за миналата година е с около 30%. Кредитни консултанти прогнозират ръст на цените на имотите от над 10% тази година и успокояване на пазара едва след една-две години. Копирано от standartnews.com

https://www.standartnews.com/biznes/...ti-489160.html

Добре, че вече нямам бързи цели в тухлите

Коментар

• https://www.bloombergtv.bg/a/8-novin...haosa-s-nikela

Банките изтеглят пари от пазарите на суровини заради шоковите цени
                              Всяко отдръпване на банката ще бъде шок за фондови пазари, които вече страдат от драматичен спад на ликвидносттак

Коментар

• https://www.investor.bg/novini/130/a...-polet-349522/

Австралия доскоро беше приела подхода на ЕЦБ -вижте за каква комуникация иде реч
                                Австралийската централна банка се подготвя за ястребов полет

"Захвърлянето на мантрата за търпение е потвърждение, че подобно на другите развити страни, инфлацията в Австралия вече изненадва със своята инерция и размер и ще продължи да го прави", заяви инвестиционният стратег в GSFM Стивън Милър.

Австралийската централна банка намекна за възможно първо лихвено повишение от над десетилетие насам, след като премахна мантрата си за търпелив подход към паричната политика - изненадващ ход за пазарите, който изстреля цената на австралийския долар до деветмесечен връх, пише Ройтерс.

Коментар

Working...
                                X