IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение

Гледай в София още, само теории има там
    че нали темата е за София къде да гледам ?
    http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

Кавръков, ама никой не те напада ! Сам трябва да си извадиш поука от грешките си за Бога. Когато започна да рутиш цените дори и аз ти търсих оферти за апартамент. Помня, че бях намерила един ново строителство за 37000 евро и ти ме нахока, че не бил в К. село ,а в Суха река, че даже ме нарече и брокерка. Какво да говорим днес за тези пари ще си щастлив да намериш двустаен и в Суха река и в Люлин, дори !
      Не ти ги пиша тези неща да се зяждам с теб да знаеш, а да те накарам сам да си дадеш сметка, че с гол инат апартамент не се купува.
      За тия пари някъде ако намери гараж ще вика ура ти за двустаен
      http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Ааааа, това ще си го изпринтя и закача на келнерската ризка :-) Честен труд та дрънка :-)

За другото си частично прав, но мога да потвърдя , че има такива неща и предполагам причините.
        1. Имах наемател с много скъпа кола /повече от една/ ..... , развива си бизнеса с кеша. Само не ми беше ясно защо го харчеше за коли / отново повече от 1 6-цифрени/...
        2. На вторият пример аз отговарям в някаква степен / не знам 20 годишните коли да струват повече от гаражите ми/.... Много, ама много отдавна ползвах само служебна кола, впоследствие повече време изкарвах в самолети отколкото в кола, а за другото СКГТ ми е перфектно. Да и почивките бяха със самолети, чат пат с автобуси..... Няма кола, няма проблеми, разходи, грижи.... После се появиха децата и тогава стана по-сложно - бебе в СКГТ става ама не е ок винаги и купих лична кола / нямам служебна от много време/.... почти нова тогава...Правя под 10К километра на година , половината в Гърция, а тук я карам веднъж на 2 седмици ... до Радомир, за да не клеяса съвсем....
        Ако правя по 30-50К км на година ще я сменям на 5 години макс, но в момента не виждам смисъл да дам 50К примерно за нещо дето ще ми ръждясва в гаража....:-) Не знам дали скоро ще си взема друга кола дори и моята да стане 15 или 20 години.... Още няколко години и децата като пораснат още малко спираме Гърция и почваме пак тропиците за почивка.... За там кола не ми трябва....Поддръжката и обеценката на нова кола ми е равна на 15-30 дни в тропиците....:-)
        И аз нямам моя кола, но мисля да си купя някой ден.

Много разправия е с монтьори, има разходи по нея, но иначе прави хубаво впечатление - да видя млад човек в хубав автомобил/ не е задължително да е нов.

Иначе мисля, че много младежи дават пари за цигари и алкохол, дават за бензин, за телефони, за дрехи и други джунджурии, но не държат на образованието си и не инвестират в апартаменти.

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение

+1
          Задължително ги питай за общите части ,че това е меко казано нагло ! От година на година ги увеличаваат и скоро ще им плащаме повече общи части отколкото е жилищната площ на апартамента !!! Много въпроси имаме към строителите.
          Сега като се върна от Испания ще отида на срещата,а вие поставете въпроси.

Коментар

• Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
            трябва ли всички да са еднакви?
            Икономически е нелогично, да не би по логика да си избираш жената.
            Има логика само и единствено в бизнеса - купуваш евтино и продаваш ПО-скъпо. Ако не успееш да го направиш фалираш и вече НЕ СИ бизнесмен.
            Да ама цял живот си го носиш онова между краката (и мъже и жени, че и новите полове) въпреки че след 60г не го ползваш по предназначение, па някои и НИКОГА не го ползват.
            Не, по-добре е когато светът е шарен.

Интересно сравнение - ти жената като кола ли я избираш?
            Качваш я на канала ли........ ?
            (дано само скромната ни дамска аудитория не се засегне)

Коментар

• Т.е. - и на двама ви колата е по-евтина от паркомясто?!?
              Това не го разбирам?
              Наистина!
              С живота, здравето и сигурността не обичам да правя компромиси.
              То и аз всеки месец мога да купувам по една 15-год. (даже 10-год.) и пак да ми остават, но не бих.
              Както и не карам с "всесезонни гуми", не ги въртя 2х2 есен/зима, едни отпред, другите отзад и прочее...
              На летните ми джипови гуми можеш да си пъхнеш първата фаланга на показалеца между грайферите!
              Лична годишна заплата още не съм броил за нов автомобил - но това съм си поставил като ограничение.
              А за апартамент - не повече от 4 годишни семейни дохода!
              Това са ми лимитите...

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение
                Много/малко - няма никакво значение, щом са изкарани с честен и почтен труд!

И все пак ми е трудно да разбера тези две категории хора:
                - имат кола по-скъпа от двустаен, а живеят под наем;
                - имат няколко апартамента, а колата им е по-евтина от паркомясто!

Има нещо сбъркано в тези два типа хора. Не мислиш ли?
                трябва ли всички да са еднакви?
                Икономически е нелогично, да не би по логика да си избираш жената.
                Има логика само и единствено в бизнеса - купуваш евтино и продаваш ПО-скъпо. Ако не успееш да го направиш фалираш и вече НЕ СИ бизнесмен.
                Да ама цял живот си го носиш онова между краката (и мъже и жени, че и новите полове) въпреки че след 60г не го ползваш по предназначение, па някои и НИКОГА не го ползват.
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

Коментар

Аз съм от втория тип. Нещо на което цената му пада стремглаво /колата/, не си заслужава да дам цял годишен доход. И двете ми коли са под месечния ми.

Коментар

Ааааа, това ще си го изпринтя и закача на келнерската ризка :-) Честен труд та дрънка :-)

За другото си частично прав, но мога да потвърдя , че има такива неща и предполагам причините.
                    1. Имах наемател с много скъпа кола /повече от една/ ..... , развива си бизнеса с кеша. Само не ми беше ясно защо го харчеше за коли / отново повече от 1 6-цифрени/...
                    2. На вторият пример аз отговарям в някаква степен / не знам 20 годишните коли да струват повече от гаражите ми/.... Много, ама много отдавна ползвах само служебна кола, впоследствие повече време изкарвах в самолети отколкото в кола, а за другото СКГТ ми е перфектно. Да и почивките бяха със самолети, чат пат с автобуси..... Няма кола, няма проблеми, разходи, грижи.... После се появиха децата и тогава стана по-сложно - бебе в СКГТ става ама не е ок винаги и купих лична кола / нямам служебна от много време/.... почти нова тогава...Правя под 10К километра на година , половината в Гърция, а тук я карам веднъж на 2 седмици ... до Радомир, за да не клеяса съвсем....
                    Ако правя по 30-50К км на година ще я сменям на 5 години макс, но в момента не виждам смисъл да дам 50К примерно за нещо дето ще ми ръждясва в гаража....:-) Не знам дали скоро ще си взема друга кола дори и моята да стане 15 или 20 години.... Още няколко години и децата като пораснат още малко спираме Гърция и почваме пак тропиците за почивка.... За там кола не ми трябва....Поддръжката и обеценката на нова кола ми е равна на 15-30 дни в тропиците....:-)
                    Last edited by pesimist4o na kvadrat; 07.04.2022, 14:33.

Коментар

Сега как да го напиша, така че да не ме е срам много..... Ми на 4 часа келнерстване на минималка за колко време се събират илядо леуа ? :-))))

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat

Задаваш неудобни въпроси.....Добре поне , че пощади тъщата :-)
                        Аз по тъщи не си падам, там е твоята сила

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

То и тука така ще стане под давление на ЕС .
                          В момента мантрата с инвеститорите почва да придобива друг облик иначе масите излизат на улиците - и друг път съм го казвал ,ако някой се е окопал с 10 или 5 имота и го играе рентиер -това се натрупва в системата и в един момент тези дето до оня ден си щавил излизат на улицата и им е все тая защото ТЕ няма какво да губят ,а ТИ имаш -имотите ти !
                          Тея 10 или 5 имота да не са паднали от небето ? Освен на обезщетени терени.
                          Никой не пречи на онези без имоти да си купят и те по 10 или 5....Става с работа и изкарване на пари, а не с революции и лежане на дивана........

Коментар

Сега как да го напиша, така че да не ме е срам много,,,,, Ми на 4 часа келнерстване на минималка за колко време се събират илядо леуа ? :-))))
                            с бакшишите или без?
                            Че има 3 дена разлика ....

Коментар

Кавръча с другите ти писма беше леко комично :-) , но в конкретният случай те подкрепям.
                              Единственият начин да се случат част от промените и за които Арко са се заели е да се ШУМИ яко....
                              Пиши и до медиите ако искаш...Кой знае някой може и да реши да направи новина....
                              И с риск да изалчнея може да обърнат и внимание на измамата с общите части....Пак чрез шум е единственият начин за промяна.
                              +1
                              Задължително ги питай за общите части ,че това е меко казано нагло ! От година на година ги увеличаваат и скоро ще им плащаме повече общи части отколкото е жилищната площ на апартамента !!! Много въпроси имаме към строителите.

Коментар

Че на мен собствения ми лимит за кола е 1 годишна заплата, като в случая съм се вместил дори в 8-месечна, така че...

Ти с колко месечни ги купуваш тия 15-годишни таралясници?!?
                                Сега как да го напиша, така че да не ме е срам много..... Ми на 4 часа келнерстване на минималка за колко време се събират илядо леуа ? :-))))
                                Last edited by pesimist4o na kvadrat; 07.04.2022, 13:05.

Коментар

Working...
                                X