Първоначално изпратено от redcretin
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Кавръков, ама никой не те напада ! Сам трябва да си извадиш поука от грешките си за Бога. Когато започна да рутиш цените дори и аз ти търсих оферти за апартамент. Помня, че бях намерила един ново строителство за 37000 евро и ти ме нахока, че не бил в К. село ,а в Суха река, че даже ме нарече и брокерка. Какво да говорим днес за тези пари ще си щастлив да намериш двустаен и в Суха река и в Люлин, дори !
Не ти ги пиша тези неща да се зяждам с теб да знаеш, а да те накарам сам да си дадеш сметка, че с гол инат апартамент не се купува.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Ааааа, това ще си го изпринтя и закача на келнерската ризка :-) Честен труд та дрънка :-)
За другото си частично прав, но мога да потвърдя , че има такива неща и предполагам причините.
1. Имах наемател с много скъпа кола /повече от една/ ..... , развива си бизнеса с кеша. Само не ми беше ясно защо го харчеше за коли / отново повече от 1 6-цифрени/...
2. На вторият пример аз отговарям в някаква степен / не знам 20 годишните коли да струват повече от гаражите ми/.... Много, ама много отдавна ползвах само служебна кола, впоследствие повече време изкарвах в самолети отколкото в кола, а за другото СКГТ ми е перфектно. Да и почивките бяха със самолети, чат пат с автобуси..... Няма кола, няма проблеми, разходи, грижи.... После се появиха децата и тогава стана по-сложно - бебе в СКГТ става ама не е ок винаги и купих лична кола / нямам служебна от много време/.... почти нова тогава...Правя под 10К километра на година , половината в Гърция, а тук я карам веднъж на 2 седмици ... до Радомир, за да не клеяса съвсем....
Ако правя по 30-50К км на година ще я сменям на 5 години макс, но в момента не виждам смисъл да дам 50К примерно за нещо дето ще ми ръждясва в гаража....:-) Не знам дали скоро ще си взема друга кола дори и моята да стане 15 или 20 години.... Още няколко години и децата като пораснат още малко спираме Гърция и почваме пак тропиците за почивка.... За там кола не ми трябва....Поддръжката и обеценката на нова кола ми е равна на 15-30 дни в тропиците....:-)
Много разправия е с монтьори, има разходи по нея, но иначе прави хубаво впечатление - да видя млад човек в хубав автомобил/ не е задължително да е нов.
Иначе мисля, че много младежи дават пари за цигари и алкохол, дават за бензин, за телефони, за дрехи и други джунджурии, но не държат на образованието си и не инвестират в апартаменти.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
+1
Задължително ги питай за общите части ,че това е меко казано нагло ! От година на година ги увеличаваат и скоро ще им плащаме повече общи части отколкото е жилищната площ на апартамента !!! Много въпроси имаме към строителите.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнениетрябва ли всички да са еднакви?
Икономически е нелогично, да не би по логика да си избираш жената.
Има логика само и единствено в бизнеса - купуваш евтино и продаваш ПО-скъпо. Ако не успееш да го направиш фалираш и вече НЕ СИ бизнесмен.
Да ама цял живот си го носиш онова между краката (и мъже и жени, че и новите полове) въпреки че след 60г не го ползваш по предназначение, па някои и НИКОГА не го ползват.
Интересно сравнение - ти жената като кола ли я избираш?
Качваш я на канала ли........ ?
(дано само скромната ни дамска аудитория не се засегне)
Коментар
-
Т.е. - и на двама ви колата е по-евтина от паркомясто?!?
Това не го разбирам?
Наистина!
С живота, здравето и сигурността не обичам да правя компромиси.
То и аз всеки месец мога да купувам по една 15-год. (даже 10-год.) и пак да ми остават, но не бих.
Както и не карам с "всесезонни гуми", не ги въртя 2х2 есен/зима, едни отпред, другите отзад и прочее...
На летните ми джипови гуми можеш да си пъхнеш първата фаланга на показалеца между грайферите!
Лична годишна заплата още не съм броил за нов автомобил - но това съм си поставил като ограничение.
А за апартамент - не повече от 4 годишни семейни дохода!
Това са ми лимитите...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеМного/малко - няма никакво значение, щом са изкарани с честен и почтен труд!
И все пак ми е трудно да разбера тези две категории хора:
- имат кола по-скъпа от двустаен, а живеят под наем;
- имат няколко апартамента, а колата им е по-евтина от паркомясто!
Има нещо сбъркано в тези два типа хора. Не мислиш ли?
Икономически е нелогично, да не би по логика да си избираш жената.
Има логика само и единствено в бизнеса - купуваш евтино и продаваш ПО-скъпо. Ако не успееш да го направиш фалираш и вече НЕ СИ бизнесмен.
Да ама цял живот си го носиш онова между краката (и мъже и жени, че и новите полове) въпреки че след 60г не го ползваш по предназначение, па някои и НИКОГА не го ползват.Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеМного/малко - няма никакво значение, щом са изкарани с честен и почтен труд!
- 3 Харесвания
Коментар
-
За другото си частично прав, но мога да потвърдя , че има такива неща и предполагам причините.
1. Имах наемател с много скъпа кола /повече от една/ ..... , развива си бизнеса с кеша. Само не ми беше ясно защо го харчеше за коли / отново повече от 1 6-цифрени/...
2. На вторият пример аз отговарям в някаква степен / не знам 20 годишните коли да струват повече от гаражите ми/.... Много, ама много отдавна ползвах само служебна кола, впоследствие повече време изкарвах в самолети отколкото в кола, а за другото СКГТ ми е перфектно. Да и почивките бяха със самолети, чат пат с автобуси..... Няма кола, няма проблеми, разходи, грижи.... После се появиха децата и тогава стана по-сложно - бебе в СКГТ става ама не е ок винаги и купих лична кола / нямам служебна от много време/.... почти нова тогава...Правя под 10К километра на година , половината в Гърция, а тук я карам веднъж на 2 седмици ... до Радомир, за да не клеяса съвсем....
Ако правя по 30-50К км на година ще я сменям на 5 години макс, но в момента не виждам смисъл да дам 50К примерно за нещо дето ще ми ръждясва в гаража....:-) Не знам дали скоро ще си взема друга кола дори и моята да стане 15 или 20 години.... Още няколко години и децата като пораснат още малко спираме Гърция и почваме пак тропиците за почивка.... За там кола не ми трябва....Поддръжката и обеценката на нова кола ми е равна на 15-30 дни в тропиците....:-)Last edited by pesimist4o na kvadrat; 07.04.2022, 14:33.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнениеСега как да го напиша, така че да не ме е срам много..... Ми на 4 часа келнерстване на минималка за колко време се събират илядо леуа ? :-))))
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
То и тука така ще стане под давление на ЕС .
В момента мантрата с инвеститорите почва да придобива друг облик иначе масите излизат на улиците - и друг път съм го казвал ,ако някой се е окопал с 10 или 5 имота и го играе рентиер -това се натрупва в системата и в един момент тези дето до оня ден си щавил излизат на улицата и им е все тая защото ТЕ няма какво да губят ,а ТИ имаш -имотите ти !
Никой не пречи на онези без имоти да си купят и те по 10 или 5....Става с работа и изкарване на пари, а не с революции и лежане на дивана........
- 1 like
Коментар
-
Сега как да го напиша, така че да не ме е срам много,,,,, Ми на 4 часа келнерстване на минималка за колко време се събират илядо леуа ? :-))))
Че има 3 дена разлика ....Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Кавръча с другите ти писма беше леко комично :-) , но в конкретният случай те подкрепям.
Единственият начин да се случат част от промените и за които Арко са се заели е да се ШУМИ яко....
Пиши и до медиите ако искаш...Кой знае някой може и да реши да направи новина....
И с риск да изалчнея може да обърнат и внимание на измамата с общите части....Пак чрез шум е единственият начин за промяна.
Задължително ги питай за общите части ,че това е меко казано нагло ! От година на година ги увеличаваат и скоро ще им плащаме повече общи части отколкото е жилищната площ на апартамента !!! Много въпроси имаме към строителите.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнениеЧе на мен собствения ми лимит за кола е 1 годишна заплата, като в случая съм се вместил дори в 8-месечна, така че...
Ти с колко месечни ги купуваш тия 15-годишни таралясници?!?Last edited by pesimist4o na kvadrat; 07.04.2022, 13:05.
Коментар
Коментар