Първоначално изпратено от Dury
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Pringles Разгледай мнение
Храни и горива в голямата си част са внос, как ще овладее инфлацията следващото правителство? Вероятно няма да може и всеки опит да се защитят уязвими групи ще бъде посрещнат с викове - "социализъм", "непазарни подходи", "не ми пипайте 10-те%, че ще емигрирам" и т.н. Някъде в нета имаше статия, че само България и Унгария няма мерки за облекчаване на ефекта от инфлацията. Тези в остаква не направиха нищо, следващите, ако имат друга идея, може да е само оная приказка за двете тапи и никакви почивки. Но не виждам защо да се притеснява форума - имотите са рекордни цени точно поради инфлацията. Задържането й пък създава още по-големи възможности за спекулации със страховете на тези с подходящите доходи и спестявания.
- 1 like
Коментар
-
Кое наду цените на жилиащата включително и в България ?
Ключов въпрос ?
Морето от евтин и достъпен кредит -това е отговора
Сега това море пресъхва ,с него и балона на жилищата отива в историята
https://www.investor.bg/evropa/334/a...esyhva-354723/
За европейските компании става все по-трудно да си осигурят най-важния компонент, нужен за придобиванията, които искат: пари.
След повече от десетилетие свободно достъпно финансиране разтърсените пазари ограничават склонността на банките да дават кредити за големи сливания и придобивания. Това хвърли сянка върху европейски сделки за поне 25 млрд. долара, включително някои високопрофилни трансакции във Великобритания, сочи анализ на Bloomberg.
“Банките днес са под голям натиск, а ограниченията върху кредитирането се затягат в ситуации с голяма задлъжнялост“, казва Алисън Хардинг-Джоунс, ръководител по сливанията и придобиванията (М&A) в Европа, Близкия изток и Африка в Citigroup. “Изведнъж явно сме попаднали в нова парадигма и не очаквам да видим промяна в краткосрочен план“.
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=85m3j0&f1=1
Ето го на Песимиста поскъпването на Т.Каблешков 1690 на квадрат почти на акт 16 и то сега когато още не са почнали да вдигат лихвите ,после отива на 1000 евро на акт 16
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнениеhttps://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=85m3j0&f1=1
Ето го на Песимиста поскъпването на Т.Каблешков 1690 на квадрат почти на акт 16 и то сега когато още не са почнали да вдигат лихвите ,после отива на 1000 евро на акт 16
За тези пари преди години (до 2015 г) се купуваха един двустаен и един тристаен старо строителство.
- 1 like
Коментар
-
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?ac...nk=85m3j0&f1=1
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
Ех, Кавръче, ти като си много смел нали видя как загуби и то точно в имотния пазар за който се биеш в гърдите, че познавашТочно на теб "смелостта" ти изигра не лоша ,а много лоша шега !
Песимиста водел преговори със строители да купувал не един имот ,а много имоти -множество от имоти -все едно семки ще купува ,допреди има няма 6 месеца орева форума как пари за тия цени нямал и нямало да купува ,сега води преговори с няколко строители .
На няколко пъти го пробвах ,още когато говореше как ще купува,та той не знаеше изобщо кои какво строи,къде и какво се продава ,но иначе във форума е пръв купувач.
Ние сме тъпи и не знаем какво се случва в сектор строителство ,то даже и публично го казаха че точно в този момент,тази година риска е огромен за проектите на зелено,аз знам за поне 5 фирми то имена като Идея Билдингс и други които имат обявени проекти и събират пари ,но вече 10 месеца НЕ СЕ СТРОИ НИЩО !
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение
Песимиста е страхлив,той е адски страхлив и в момента действа само и единствено от страх ,това ще му изиграе лоша шегаТочно на теб "смелостта" ти изигра не лоша ,а много лоша шега !
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
+1
Джонката доста лъже, но умът му щрака и не е тъп. Според мен има пари и просто така му е по-добре, да е мобилен и да не се заробва с апартаменти.
Като се има предвид, че повечето пишещи тук след 40г ще сме старци и ще сме довиждане, трябва да бъдем малко по-смирени!
Цените на НИ са такива, заради инфлацията и многото напечатани пари.
Цените на храните са такива заради кризата с горивата и доставките.
Според мен е тъпо да се купуват активи,, които не ти трябват и после трудно се продават. И трябва да ги продадеш с отбив от покупната цена.
Поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение
Спада е в ход само в главата ти Кавръче. В реалността ръстовете чупят рекорди. Поне засега. Има статистика на одертните цени. Ако продължаваме да се развиваме по същият начин икономически / Заплатката да ти разясни, че да не хабя клавиши/ цените на имотите мерени в шума ще продължават нагоре. Пиша ти го най-внимателно. Фанал си се за некакви сламки и нищо не разбираш от процесите които вървят в момента и до какво водят....:-)
Какво да продавам Кавръче ? Нещо трябва да си се напушил яко. Аз Ще купувам в близките месеца имотИ в множествено число. В преговори съм с няколко строители.....
Ръста е в ход все още и в Щатите . Само с по-бавно темпо. Въпреки двойните ипотеки..... Отново засега поне е така. А Дцонката е гола вода относно познаване - виртуалните му неща са на минус, облигациите вероятно на още по-голям, а ако беше взел имоти с тези пари където и да е по света щеше вместо на минус да е 50-200% нагоре. Т.е. не публичното писана а реалните действия за себе си показват, че от елитният университет са го научили на формули, които водят до НЕпознаване на нещата :-) Ти може да си изгубил 70К евро от непокупка навреме. Той е изгубил 700К евро....
Кавръче , Джонката ако не лъже отново както за покупката на имота му виртуално във Вазов здраве да му е. Дано и да може да носи на 1 поднос 3 шкембе чорби с 3 сливови / разбра ли лъжата за притежанията му у нас от поста му/ Ако може само тогава може да се сравнява по образование и друго с мен. Ама аз не гоня такова сравнение / все съм на дъното признавам си :-)/. Толкова си мога и не става да се надскоча .... с 4 шкембета на една табла :-)
Пп Едва ли има човек в този форум по-запознат от мен с това какво става в Китай.....:-) Когато достигнем Китайските имотни цени ела ми се обади :-)
Джонката доста лъже, но умът му щрака и не е тъп. Според мен има пари и просто така му е по-добре, да е мобилен и да не се заробва с апартаменти.
Като се има предвид, че повечето пишещи тук след 40г ще сме старци и ще сме довиждане, трябва да бъдем малко по-смирени!
Цените на НИ са такива, заради инфлацията и многото напечатани пари.
Цените на храните са такива заради кризата с горивата и доставките.
Според мен е тъпо да се купуват активи,, които не ти трябват и после трудно се продават. И трябва да ги продадеш с отбив от покупната цена.
Поздрави
- 1 like
Коментар
-
Спада е в ход само в главата ти Кавръче. В реалността ръстовете чупят рекорди. Поне засега. Има статистика на одертните цени. Ако продължаваме да се развиваме по същият начин икономически / Заплатката да ти разясни, че да не хабя клавиши/ цените на имотите мерени в шума ще продължават нагоре. Пиша ти го най-внимателно. Фанал си се за некакви сламки и нищо не разбираш от процесите които вървят в момента и до какво водят....:-)
Какво да продавам Кавръче ? Нещо трябва да си се напушил яко. Аз Ще купувам в близките месеца имотИ в множествено число. В преговори съм с няколко строители.....
Ръста е в ход все още и в Щатите . Само с по-бавно темпо. Въпреки двойните ипотеки..... Отново засега поне е така. А Дцонката е гола вода относно познаване - виртуалните му неща са на минус, облигациите вероятно на още по-голям, а ако беше взел имоти с тези пари където и да е по света щеше вместо на минус да е 50-200% нагоре. Т.е. не публичното писана а реалните действия за себе си показват, че от елитният университет са го научили на формули, които водят до НЕпознаване на нещата :-) Ти може да си изгубил 70К евро от непокупка навреме. Той е изгубил 700К евро....
Кавръче , Джонката ако не лъже отново както за покупката на имота му виртуално във Вазов здраве да му е. Дано и да може да носи на 1 поднос 3 шкембе чорби с 3 сливови / разбра ли лъжата за притежанията му у нас от поста му/ Ако може само тогава може да се сравнява по образование и друго с мен. Ама аз не гоня такова сравнение / все съм на дъното признавам си :-)/. Толкова си мога и не става да се надскоча .... с 4 шкембета на една табла :-)
Пп Едва ли има човек в този форум по-запознат от мен с това какво става в Китай.....:-) Когато достигнем Китайските имотни цени ела ми се обади :-)
- 1 like
Коментар
-
https://www.bgonair.bg/a/4-world/269...a-za-zhilishte
Песимисте долавям вече гняв от спада който е в ход.
Ще продаваш май и то на безценица,ми се струва...Защо така нападаш Джонката ?
Не си ли осъзнал че поради много фактори и причини не можеш да му стъпиш и на малкия пръст и като образование,и като опит в международен аспект,и като развитие в професионален план?
По добре слушай какво ти говорят хората за които света е на длан,и имат доста повече информация от теб каква е картинката и какво се задава.
Виж какво става в Китай,ама в Гоцето и това няма да ти предложат за надутите жилища без реална стойност..
https://www.bgonair.bg/a/4-world/269...a-za-zhilishte
Отчаян ход на брокер в Китай !!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Пълни глупости ,пазара е в застой пуснах комуникация на брокери от групи ако си чел ,в момента има застой ,има опити за качаване на обяви на високи цени и такива дето не ги пипат в опит да задържат спада ,това е но в основата си пазара вече поема в друга посокаНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
-
Първоначално изпратено от 20000леваЗАПЛАТА Разгледай мнение
И наемите растът много, никога не съм виждал толкоз поскъпване. 200% нагоре от година по рано има. 20-30% е стандарт, лятото сигурно е силно. В центъра гледам са затворени няколко елитни хотела - тракия, цветята, arena serdika и тези платежоспособни гости сигурно са отишли по Airbnb което надува цената отгоре на това.
Коментар
-
Не следя как е във Варна, но в София цените продължават да ратаят с рекордни темпове. Поне към момента. А това че има единиюни случаи на намалени цени с 15% е възможно. Винаги има Сещам се също за едни продавачи на килими, които всяка година си ''местят'' магазина отново на същото място :-))) и правят ''финална разпродажба'' с билбордове минус 79 и минус 80% на всички килими. от 5000 лева килим намален на 1000 , а в другите магазини същият 500 лева :-) та така с намаленията :-)
Коментар
Коментар