IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от segato Разгледай мнение

"начи" преди време като си вадих БГ паспорт и лична карта, паспорта пристигна а личната карта се самозагуби та се наложи да ми пращат нова. Така и не се разбра къде се самозагубила първата. Гледам рекламират кредити дето се издавали за 1 час само срешу лична карта ... ти какво ше направиш ако странно ти се "загубят" някои документи и могат да се ползват за теглене на кредит ?
    понякога, без да съм си губил документите
    ми хрумва да си извадя нова лк

а конкретно на въпроса
    при загубени документи, добре е веднага да подадеш там, каквото се подавяа в милицията
    за да ти ги направят невалидни

и за какво са ти тия бг документи?
    връщай ги обратнo и си свиркай
    Last edited by ratten; 13.09.2024, 11:22.
    препоръка е

Коментар

• Бонке ма, само брокеразите напъвате на тая опорка че който не пее вашата песен за цветя и рози плюе по България. Има ли нешо което да не е вярно от това което съм казал ? Всичко на гише!

Коментар

• Първоначално изпратено от Julius_BG Разгледай мнение

"Инвеститори" в тотото не се броят за инвеститори !
        препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение

начи, тоя сегато е голям злобчо
          не живее тук, но се оплаква, че не може да си извади справка от цкр
          и за какво може да му е
          та те там изобщо интересуват ли се от гологъзи гастари
          но виж инвестотори, като мен и лордчето сигурно им попадат в папките
          "начи" преди време като си вадих БГ паспорт и лична карта, паспорта пристигна а личната карта се самозагуби та се наложи да ми пращат нова. Така и не се разбра къде се самозагубила първата. Гледам рекламират кредити дето се издавали за 1 час само срешу лична карта ... ти какво ше направиш ако странно ти се "загубят" някои документи и могат да се ползват за теглене на кредит ?

Коментар

толкова много носталния по "онова време" се усеща в теб
            Не е така. То мина толкова време, че много неща съм ги забравил.

Днес хората имат много повече възможности и дори са богати в СФ.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Това е твоето виждане от твоята камбанария.
              Моят прочит е друг. И преди и сега хората са еднакво алчни.
              За теб 90те може да са били бедни, за мен са били златни години. 100-1000 дойче марки на ден:-)
              Добре знаеш, че тогава една няколко категории наистина печелеха за сметка на нормалните работещи, чиито месечни доходи в един момент се равняваха на 10-на $$ !

Спекуланти, туй-онуй + малцинството, което имаше шанса да бачка за чужди компании със заплати в чужда валута.

И аз съм имал някоя и друга сделка със злато средата на '90-те така че добре знам за какво говориш...

Коментар

и за какво може да му е
                "Инвеститори" в тотото не се броят за инвеститори !

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение

Преди 89 г. хората не бяха алчни и не ламтяха. А и трудно даваха апартаменти. Нямям роднини, които да са успели да бият системата и да вземат 2 апартамента, с изключение на едно семейство.

А през 90-те беше доста бедно положението, помня бедни ученически купони. И едва през 2008 г. България достигна икономическото си развитие от 1989 г.
                  Това е твоето виждане от твоята камбанария.
                  Моят прочит е друг. И преди и сега хората са еднакво алчни.
                  За теб 90те може да са били бедни, за мен са били златни години. 100-1000 дойче марки на ден:-)

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Стига си превъзнасял америка и плюс по Родината. Имали сте кредитни регистри, рентгенови снимки в зъболекарските кабинети, онлайн справки и цветни химикалки. Е, и? България наистина не е най-напредналата страна, ама си е прилично развита. Доста сме дръпнали откакто си бегАл, и то не благодарение на злобчовци като теб.
                    и за какво може да му е
                    препоръка е

Коментар

Преди 89 г. хората не бяха алчни и не ламтяха. А и трудно даваха апартаменти. Нямям роднини, които да са успели да бият системата и да вземат 2 апартамента, с изключение на едно семейство.

А през 90-те беше доста бедно положението, помня бедни ученически купони. И едва през 2008 г. България достигна икономическото си развитие от 1989 г.
                      толкова много носталния по "онова време" се усеща в теб
                      препоръка е

Коментар

Кредитен репорт в САЩ се взима за 10 минути онлайн като отговаряш на няколко въпроса за предишни адреси, кредити и салда. В България за всичко трябва да отида на гише, да ми дадат електронен подпис, да подам молба, на всеки Х години да си покажа личната карта за да не ми блокират банковата сметка ... е тая лелка на гишето в БНБ някакъв експерт по идентифицирането ли е ? .
                        Стига си превъзнасял америка и плюс по Родината. Имали сте кредитни регистри, рентгенови снимки в зъболекарските кабинети, онлайн справки и цветни химикалки. Е, и? България наистина не е най-напредналата страна, ама си е прилично развита. Доста сме дръпнали откакто си бегАл, и то не благодарение на злобчовци като теб.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Зависи кое време визираш.
                          Преди 89та имаше софийско жителство, но всеки, който е искал и не го е мързяло идваше или в Кремиковци или в градският транспорт.
                          Кореняк софиянците правеха врътки с фиктивни разводи и пак имаха по няколко жилища за децата.
                          След 89 та стана мнооого лесно.
                          По-трудно бе да си купиш нова кола.
                          12000лв струваше чисто нов Москвич 2141 с москвичов двигател 1500 и малко по-късно Алеко с ладов мотор от ДО Мототехника.
                          Точно 12000 лева струваше чисто нова панелка в Дружба 2 издадена по БДС
                          Около 15-16000 лв бе тристайният.

Пари в началото на 90те се правеха много от някои:-)))))))))) Буквално десетки хиляди ДМ

Който е имал акъл знаеш къде е инвестирал:-)))

Коментар

• Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение

Но с проста справкта пътя, по който аз лично бих тръгнал е следният .
                            Благодаря!

Коментар

Ми не мога да отида в БНБ. Не мога ли да си проверя онлайн ?
                              Доколкото разбрах, ако не е онлайн с ел. подпис, справката отнема 14 дни и трябва нотариална заверка на подпис и какви ли не простотии. За онлайн вероятно е веднага , ма де да знам ... как да си изкарам ел подпис оттук ? Последния път като ходих в БГ консулството за паспорт казаха трябва да се ходи до България. Зашо да ходя до България, издавате ми паспорт, не можете ли да ми издадете и електронен подпис ? Като отида в България какво ше направите повече от това в консултвото и нали точно с тоя паспорт ше ме идентифицирате?

Eстонско е-резиденси, се прави онлайн и само се взима от най-близкото консулството и то става дума за неграждани на Естония. Примерно некой индиец може да си изкара е-резиденси и след това да си отвори с него фирма онлайн, да си направи банкова сметка и т.н. Кредитен репорт в САЩ се взима за 10 минути онлайн като отговаряш на няколко въпроса за предишни адреси, кредити и салда. В България за всичко трябва да отида на гише, да ми дадат електронен подпис, да подам молба, на всеки Х години да си покажа личната карта за да не ми блокират банковата сметка ... е тая лелка на гишето в БНБ някакъв експерт по идентифицирането ли е ? Ма трябва да се ходи та тя да начука буквичките на клавиатурката, аз не мога.
                              Добре, само да поясня, че онлайн не съм го правил. Но с проста справкта пътя, по който аз лично бих тръгнал е следният .

В сайта на БНБ е поставено следното ръководство:
                              https://www.bnb.bg/bnbweb/groups/pub...r_eserv_bg.pdf

За достъп до електронните услуги е необходимо квалифицирано удостоверение за
                              квалифициран електронен подпис (КУКЕП), който да съдържа ЕГН на заявителя. КУКЕП
                              следва да е издаден от вписаните от Комисия за регулиране на съобщенията в националния
                              доверителен списък доставчици на квалифицирани удостоверителни услуги, да е записан
                              върху смарт карта с четец, който да е поставен в карточетящо устройство/клиентския
                              компютър. Услугата не се достъпва с облачни удостоверения.

Така отварям Комисия за регулиране на съобщенията и там пише кои фирми издават електронни подписи (КУКЕП).
                              Отваряш сайтовете и гледаш, кой издава електронен подпис онлайн
                              https://crc.bg/bg/rubriki/560/elektr...ritelni-uslugi

Вписаните от КРС в националния доверителен списък доставчици на квалифицирани удостоверителни услуги са: „Борика“ АД, „Евротръст Технолъджис“ АД, „Инфонотари“ ЕАД и „Информационно обслужване“ АД.

Коментар

По онова време все забраняваха и не даваха.
                                Зависи кое време визираш.
                                Преди 89та имаше софийско жителство, но всеки, който е искал и не го е мързяло идваше или в Кремиковци или в градският транспорт.
                                Кореняк софиянците правеха врътки с фиктивни разводи и пак имаха по няколко жилища за децата.
                                След 89 та стана мнооого лесно.
                                По-трудно бе да си купиш нова кола.
                                12000лв струваше чисто нов Москвич 2141 с москвичов двигател 1500 и малко по-късно Алеко с ладов мотор от ДО Мототехника.
                                Точно 12000 лева струваше чисто нова панелка в Дружба 2 издадена по БДС
                                Около 15-16000 лв бе тристайният.

Пари в началото на 90те се правеха много от някои:-)))))))))) Буквално десетки хиляди ДМ

Който е имал акъл знаеш къде е инвестирал:-)))

Коментар

Working...
                                X