IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво поскъпване очаквате на жилищните имоти?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
    Сега разгледах - при ЧСИ е суша, което означава, че все още всичко, което хвърчи се яде
    Привет,

то е суша от няколко години. След 2016г. обявите им все намаляват.

Интересно ми е от къде вземат пари за заплати като имат малко продажби и малко обяви.

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      Сега разгледах - при ЧСИ е суша, което означава, че все още всичко, което хвърчи се яде
      При положение, че няма нито един читав имот обявен за продажба (поне в imot.bg), същевременно наличните обяви за боклуците стоят така с месеци, се чудя нивото на сделките какво е в момента (изключвайки естествено зелените сделки, които сега получават акт 16).
      Last edited by ejonny2376; 28.04.2022, 12:05.

Коментар

• Сега разгледах - при ЧСИ е суша, което означава, че все още всичко, което хвърчи се яде
        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от BONI Разгледай мнение

Ти сериозно ли си завършил нещо икономическо? Колко е печалбата на ЕЦБ знаеш ли и съответно каква сума се връща към Италия. Я го сравни с 8% лихвен разход по дълг от 2736 милиарда евро (Италия). Разликата не е десетки, не е стотици а хиляди ПЪТИ!
          Откога покачването на лихвите влияе върху купоните на съществуващите облигации? Тук говорим за новия дълг и колко може страна като Италия да понесе. А то е много повече от това, което се лансира. В момента целият този дълг, който е в балансите на ЕЦБ, директно можеш да го задраскаш - той дефакто не съществува, това са напечатани пари, които ще започнат да се изтелят обратно в момента, в който ЕЦБ спре покупките.

Когато аз съм учил икономика, ти си продавала мекици в Люлинското гето, където ти е агенцийката, хахаха.

Още чакам отговор от теб за лихвите по новите ипотеки.
          Last edited by ejonny2376; 28.04.2022, 11:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от ejonny2376 Разгледай мнение

Основният проблем на ЕЦБ съвсем не е италианският дълг, както твърдят мнозина. Ако погледнеш баланса на ЕЦБ ще видиш, че 1/3 от италианския дълг е купен директно от ЕЦБ и Италия плаща лихвените задължения директно на ЕЦБ. Като страна-членка на ЕС Италия е съсобственик на капитала на ЕЦБ и дефакто се е самофинансирала, а лихвените плащания по дълга и са печалба на ЕЦБ и се връщат обратно към нея. С няколко думи - италианският дълг е само 2/3 от обявения официално, а страната може да плаща безпроблемно лихвите по него, защото те се връщат обратно в бюджета и (или поне частично). При тези условия Италия може спокойно да си позволи лихви от порядъка на 8% и повече.
            Ти сериозно ли си завършил нещо икономическо? Колко е печалбата на ЕЦБ знаеш ли и съответно каква сума се връща към Италия. Я го сравни с 8% лихвен разход по дълг от 2736 милиарда евро (Италия). Разликата не е десетки, не е стотици а хиляди ПЪТИ!

Коментар

• Първоначално изпратено от Meandmyself Разгледай мнение
              Междувременно, докато xxxx от форума вече десета година рутят цените:
              https://trud.bg/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D...E%D1%82%D0%B8/

https://www.capital.bg/politika_i_ik...ecb_da_vdigne/
              Все повече банки и експерти очакват ЕЦБ да вдигне лихвата през юли

Искането на Лагард за "плавно" справяне с високата инфлация може и да не се изпълни !!!!

Сценария който съм заложил като прогноза в Инвестор !!!-обръщане на пазара след средата на тази година!!!

се повече експерти и финансови институции очакват Европейската централна банка (ЕЦБ) да повиши основния лихвен процент през юли. Това се случва, след като президентът на ЕЦБ Кристин Лагард предупреди няколко пъти, че Европа се нуждае от по-плавен подход спрямо борбата с инфлацията спрямо Федералния резерв на САЩ, съобщава Financial Times.

Освен все повечето членове на управителния съвет на ЕЦБ, които се застъпват за увеличаване на лихвения процент, тежест към очакванията добавя и отказът на Лагард да постави американската и европейска икономика на едно ниво. Това е и причината банки като JPMorgan Chase и Goldman Sachs вече да предвиждат повишаването на цената на заемите още през юли.

Коментар

• Междувременно, докато xxxx от форума вече десета година рутят цените:
                https://trud.bg/%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D...E%D1%82%D0%B8/
                Last edited by keep_calm; 28.04.2022, 09:34. Причина: Предупреждение за бан!

Коментар

• Първоначално изпратено от BobyB Разгледай мнение

Не е толкова трудно да разбереш ако ти дигнат вноската. А ГПР няма как да се скрие, отдавна е задължително да се пресмята и впише изрично в самия договор.
                  Мани го тоя счети, той си мисли,че няма регулации и банките нещо скрито трябва да ме лъжат и аз трябва да си нося молив над ухото, парче амбалажна хартия и гумичка и да смятам бакалската дали не са ме прекарали. Личи си, че човеко никога не е пристъпвал прага на банка или друга финансова институция

Коментар

• Първоначално изпратено от pesimist4o na kvadrat Разгледай мнение

Лошо се изразих сори. Имах предвид когато му освободят лихвата след периода на фиксиране. Т.е. стане променлива.
                    Щото много се хвалеше как е била фиксирана за 10 години, ама след това не е...
                    След това не остана, пък ако пак има някоя кризичка - ще взема пак на 1% за 10 години и те така
                    Не се изразяваш лошо, а си неграмотен финансово.

Коментар

• Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

Ам не си далече от истината. Ако не е така, откъде мислиш са тез строежи тва без пари ли става? Откъде са тези 100 млрд в банките, отделно още толкоз под дюшеците? Откъде са тези задрсъствания след час пик? Защо няма място в най-скъпите заведени и хотели? Бвп за 2020 е 120 млрд. неофициално 220 млрд. Ако си в бг иди в някой хипермаркет и виш колко плащат в кеш и колко (ако изобщо видиш такива) с карта.
                      Нз дали Бг е страната на неограничените възможности, но народа след ковида забогатя много и това най-ясно си личи от колосалното строителство.
                      Кат си почнал 220млрд, направо на 330 ги сложи. Ама спрете да ревете че скъпо, бензин, в магазин - все скъсани ходите богаташите

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgarian lev Разгледай мнение

Крет, отдавна съм писал, за теб повтарям. Подсигурих си немски доход извън Сф в момента от заплата- половината от при чаршафете чиста. От Сф си добавям наеми, малко, но от сърце, към 2000 лв месечно. Но избягвам Сф и знам защо. Отивам през Юни за 10 дневен курс в Австрия. 950€ е само таксата. Работодателят плаща всичко - такса, хотел, билет. Остават ми джобните разходи.
                        И да, с 13 години работа в три държави, най-дълго в една обаче мога да векувам в Гърция и едно от твоите шуменчета да издържам...почти като от Мюнхен.
                        А специално за теб ще пиша какво ще ковна скоро. И защо. Ма ти ги не чуваш нещата, та за какво ли да те светкам.
                        И да потретяш, няма да вденеш - ще работиш до умирачка и няма мърдане, робе Ха сега помисли тоя дето води курса как прибира 950 евра НА ДЕН и си отговори кой е балъка Не фирмето, а лектора е с тия пари. Ша издържаш, ти в София си фалирал - та в Мюнхен само на чужди разноски можеш да идеш

Нищо не чувам аз, пуевен ми е затънтена провинция в затънтена дупка, пардон държава. Само сигански каруци се чува как тракат там...

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Джони както съм ти писал и друг път - ти не знаеш къде се намираш в хранителната верига. Мислиш се за нещо доста повече от това което явно си. За това и се фрустрираш така за цените. Не бих се изненадал ако в София 20-на процента печелят около и над 5-те цифри. Ниските данъци генерират доста свободен кеш. Ти може да продължаваш да се фрустрираш, те някой хора за времето в което мрънкаш в тая тема създадоха бизнеси и успяха и станаха милионери или ги фалираха, други направиха деца и ги пратиха на детска градина. Само ти нищо не правиш освен да мрънкаш.
                          Средната за София колко трябва да е, ако 20% са с петцифрени? Останалите 80% нула ли получават
                          Last edited by RUBLA; 28.04.2022, 10:28. Причина: Не е по темата.

Коментар

• Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнение

Tвоя е на 4,28 защото не познаваш числата.
                            Не е толкова трудно да разбереш ако ти дигнат вноската. А ГПР няма как да се скрие, отдавна е задължително да се пресмята и впише изрично в самия договор.

Коментар

• Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение

Джони както съм ти писал и друг път - ти не знаеш къде се намираш в хранителната верига. Мислиш се за нещо доста повече от това което явно си. За това и се фрустрираш така за цените. Не бих се изненадал ако в София 20-на процента печелят около и над 5-те цифри. Ниските данъци генерират доста свободен кеш. Ти може да продължаваш да се фрустрираш, те някой хора за времето в което мрънкаш в тая тема създадоха бизнеси и успяха и станаха милионери или ги фалираха, други направиха деца и ги пратиха на детска градина. Само ти нищо не правиш освен да мрънкаш.
                              Е някои хора да, но надали 20% за цяла София. 20% за бранша - може би да, може би не. Но че има много милионери, които не ги знае никой - факт.

Коментар

• Първоначално изпратено от 13ADROL Разгледай мнение

Интересно е какво толкова те вълнува за лихвите? Моята продължава да е на 4,28 ГПР.
                                Tвоя е на 4,28 защото не познаваш числата.

Коментар

Working...
                                X